![]() |
Poradnik świetny, 9/10. Ale mam jedno pytanie: Czy dany bless o danej nazwie można kupować u danego npc? Czy np spiritual shielding mogę kupić w ab? Bo oni się pytają jaki bless chcę wybrać.
|
Każdy NPC sprzedaje tylko jeden specyficzny bless. Jeśli spytasz go o inny, to chyba po prostu powie ci gdzie możesz go kupić.
|
najprzydatniejszy temat na całym forum xDDDDDDDD
gz pomysłu i dzięki za pomoc ;) |
Cytuj:
|
mam pytanko male :) czy blesy takze oddzialywuja na skill'e czy tylko ne lvl?? bo wsumie to mnie bardziej zalezy na tym zeby nie utracic skill'a niz lvl'a, bo lvl robie ze 5 godzinek a skill na moim poziomie okolo 50 godzin... mala roznica jest...
pozdrowki |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zawsze jak padnę (:(), szukam twojego poradnika aby kupić na nowo blessy :p
Poradnik bardzo przydatny :) Pozdrawiam, Badger. |
Genialny poradnik bez problemowo sobie poradzilem dzieki niemu z kupnem blessow ;) Wielkie dzieki
|
extra juz lece po blessy :D:D:D:D:D
|
Bardzo dobry poradnik. Moje pytanie brzmi:
czy jest mozliwosc sprawdzenia jaki bless juz mam a jaki musze jeszcze kupic? bo nie gralem swoja postacia ponad rok i nie pamietam ktore mam a ktorych nie kupilem bo kasy nie mialem:PP |
Tak - przy użyciu Ceremonial Ankh (dostępny z Pits of Inferno quest). Jeśli go nie masz, to po prostu musisz biegać po wszystkich NPC i próbować kupić - jeśli już masz dany bless, to NPC cię o tym poinformuje
|
Czy błogosławieństwa też odpowiadają za częstotliwość wypadnięcia przedmiotu??
|
Tak znaczki
|
Mając 4 blessy jaka jest procentowa możwliość ze mi cos wypadnie?
Bo z tego co ja wiem to jak sie ma 5 blessów to nic nie wypada tak jak bym mial aola. |
Cytuj:
Cytuj:
|
czyli jak mam teraz facc i moge kupic tylko 4 blessy to i tak musze nosic aol bo mam tylko 90%... tak ?
czyli teraz 130k ;/ |
BŁĄd
Poradnik ogólnie fajny ale zauważyłem dość duży błąd. A mianowicie poszedłem do thais i Spiritual Blessa kupilem za 2000gp a nie za 10000 tak jak ty napisałeś. Nie wiem czy to przez mój level (29) czy coś ale sprawdź to jeszcze raz i popraw. 9/10
http://pl.tibiaml.com/blessing_calculator/ |
Cytuj:
|
Dzięki ale na stronie TibiaML widziać że cena nie zależy od poziomu tylko od ilości wykupionych blessów. Teraz to zczaiłem.:D
|
Mylisz się, zależy od poziomu
http://www.tibia.com/news/?subtopic=...flist=00100100 Cytuj:
|
Cytuj:
@edit Duch, nie zauważyłem twojego postu, sry :> |
Jak znajde czas to zaktualizuję ten poradnik, więc spokojnie bez ciśnień
|
ELo!
Przydalo sie :) 10/10 thx!
|
Dzięki bardzo mi pomoglo!
|
|
mógł byś edytować ten temat bo sporo sie zmieniło z tymi blessami z tego co słyszałem ^^
btw. jak kupie full blessy na 30lvl i nie padne do 100lvl, a na 100lvl padne, to tak jak bym miał te full blessy czy jak to wtedy jest? czy jakoś je się uaktualnia co parę lvli? na pewno na forum gdzieś o tym jest ale to w sumie pytanie na temat, może ktoś odpowiedzieć? :P |
Jak kupisz blessy to działają póki nie padniesz.
|
Ej a jeśli kupie wszystkie bless to mi eq nie wypada??
|
Jak kupisz wszystkie blessy to działa tak jak dawniej aol + bless.
Jezeli masz facc, mozesz kupic tylko 4 blessy, a wszystkich jest 5, wiec zawsze jakas szansa ze cos Ci wypadnie. |
Cytuj:
|
Jaka jest szansa na to że wypadnie jakiś przedmiot z 4 blessami? Ma ktoś jakąś tabelkę np.
1 bless - 80% na wypadniecię przedmiotu 2 blessy - 60% 3 - 40% 4 - 20%. A poradnik zajebiasczy, dzięki! |
a ja mialem 4 blessy i mi demonka poleciała ;<
|
Da rade gdzieś sprawdzić, ile i które blessy ma się już kupione?
|
Tak, pokazuje to Ceremonial Ankh
|
Poradnik nie jest uaktualniany. Cena blessów zależy od lvla, nie jest stała.
W poradniku nie zostało też wspomniane nic o zmniejszeniu prawdopodobieństwa straty przedmiotów lub plecaka, a to też jest istotne. Miejsce kupienia blessów w Kaz można moim zdaniem trochę zmienić, albo chociaż napisać piętro, myślę, że ułatwiłoby to wielu osobom poszukiwania. Poza tym poradnik mi się podoba, ładne screeny, ciekawie opisany. Moja ocena: 6/10 |
Extra! Dobre wykonanie!
|
Suuperancko
|
Poprosze o update cen chociaż. Ostatnio musiałem wracać do dp bo bless kosztowal mnie prawie 15 k, a nie 10k...
|
Musiałeś źle sprawdzić w cenniku
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:01. |