Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trójpunkt Sworda of Fury ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127800)

PirateStyle 21-06-2007 21:32

Mi się wydaje że Spike sword znika jkaby w takim trójkącie Bermuckim

RookMister 09-08-2007 13:34

Ludzi !!!/...! nierozmyślajcie nad takimi bzdurami jak trujpunkt :D to jest w prost śmieszne pomyślcie logicznie ja rozwiązuje zagadki roooka od ponad 3 lat i wiem durzo lecz niemoge wam tego ujawni Szkoda bo chciał bym wam pomuc. :(: miecz: wszyscy rooksleyrzy rozwiązujom to na okągło lecz niemyślom zbyt głęboko ;/ a szkoda dam wam bardzo małom podpowieć : Bardzo Bardzo Małom :p : Walcząc z Sługami Króla strarzników a ze szczegulnie jednym walcze i walcze odwracam miecz z mojim dłuowiem i widze skałe zy durzo wiedzoncym o SSQ
Dziękuje : Michael, ,RookMister

Tao16 13-08-2007 10:54

Obecnie wydaje mi sie ze SOF-a nikt nie zdobedzie. Pomyslcie jaki to ma sens garc naroku z SOF-em? Cip Soft musial by cos dodac czy cosik bo nudne jakby na 2 hity albo i 1 minoska. A sprawa znikniecia jest po to ,aby byli rookslayerzy i zeby mieli sie czym zajmowac (bo sam exp na roku na minohell to zdeibko nudne). A zeby was zmotywowac to moze Cip Soft da jednego jedynego SOF'a osobe ktora bedzie najbardziej nad tym pracowac i dwoic sie. Macie napisane na nim " tylko skromni moga go dotknac " czy jakos tak. :D myslcie dalej;)

Kassazi 21-08-2007 19:54

Cip Soft może sobie zrobił bujdę tak samo jak na mainie różne nie do zdobycia rzeczy które leżą gdzieś za jakimiś drzwiami i tyle a wszyscy to rozgłaśniają.
Według mnie raczej SOFA nikt nie ma i raczej nie zdobędzie a jeśli tam to osobiście mu pogratuluję.;)

Marcin24 22-08-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Depeszowiec92 (Post 1616620)
może ten trójkąt idzie tak jak trójkąt równoboczny ?

Może iść nawet jak trójkąt równozboczny, nic nie jest na razie pewne.

Urbinho_Rook'Slayer 22-08-2007 15:24

SoF

Sądzę że Spike Sword jest nie do zdobycia. Czemu? Moim zdaniem dlatego że on pełni taką funkcję jak DSL na mainie, czyli tylko można na niego popatrzeć... :(

Marcin24 22-08-2007 15:30

@up
DSL jest już w grze :). A dowodów na to, że SS jest do zdobycia, czy nie jest, dalej nie ma.

Urbinho_Rook'Slayer 22-08-2007 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1616707)
@up
DSL jest już w grze :). A dowodów na to, że SS jest do zdobycia, czy nie jest, dalej nie ma.

to ja wiem że jest do zdobycia SS też jest na mainie ale mi chodziło że nie można dostać do DSL które są w Kazzo :baby:

Marcin24 22-08-2007 17:01

@up
Tego też nie można być pewnym, czy nie można się dostać do tych spodenek.

lexsio 28-08-2007 15:27

SoF morze
A) Byc u minotaura na wierzy przy wyspie
B) w miejscu przy carlin quest czyli przy minotaur mage
C) Trzeba wikombinowac sąsi buty do chodzenia po wodzie
To moje zdanie:p

robert22 28-08-2007 17:45

Up
Już zrobiłeś temat podobny to ci all wyjaśnie.
Po1
Już ten minos na skale odpada, była legenda, że trzeba go z łapy ubić ale to już zostało zrobione... i nic żaden key nie wypadł
Po2
Jest quest na carlin o jezu mam questa na miasto, carlin to miasto... a quest jest na carlin sworda...
Po3
Nie ma butów które by umożliwiały chodzenie po wodzie, była legenda o tym ale teraz to są soft boots... a nawet jak byś doszedł do tej wysepki to i tak pozostaje kwestia kamieni które otaczają mieczyk, nie przejdziesz przez nie...
WIEC SIĘ ZAMKNIJ JAK NIC NIE WIESZ...
Ty chyba w to 2 dni grasz...8o

KailPL 02-11-2007 19:29

czytam ten topic z godzine i niewidze zeby gdzies było opisany moment znikniecia ss jak znajde kogos to sam sproboje obejzec ale i tak dajcie filmik dla potomnych (1 osoba znika ss a 2 stoji i patrzy sie ciagle na ssa co sie z nim dzieje)

vns.rlz 03-11-2007 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robert22 (Post 1627592)
Up
Już zrobiłeś temat podobny to ci all wyjaśnie.
Po1
Już ten minos na skale odpada, była legenda, że trzeba go z łapy ubić ale to już zostało zrobione... i nic żaden key nie wypadł
Po2
Jest quest na carlin o jezu mam questa na miasto, carlin to miasto... a quest jest na carlin sworda...
Po3
Nie ma butów które by umożliwiały chodzenie po wodzie, była legenda o tym ale teraz to są soft boots... a nawet jak byś doszedł do tej wysepki to i tak pozostaje kwestia kamieni które otaczają mieczyk, nie przejdziesz przez nie...
WIEC SIĘ ZAMKNIJ JAK NIC NIE WIESZ...
Ty chyba w to 2 dni grasz...8o

Spoko nie ma boots of water walking a w piramidzie w ank co jest ? moze niewiadomo jak je zdobyc ale sa, + dopuki nikt nie wie jak to zdobyc wszystko jest mozliwe

Voltfest 07-12-2007 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corriesto (Post 1407348)
Przedewszystkim ten news zawdzięczam rozmowie Yallaha z osobą która jako pierwsza odkryła ten trick ! Pisała ona że aby znaleść 3 punkt do którego teleportuje się SoF, należy zrozumieć co łączy te 2 punkty. Stąd też trój punkt.

Ale problem w tym jak znaleść trzeci mając te 2...

Kto Ci takich głupot nagadał?
Eclo on rook pierwszy odkrył "znikanie" sofa...

Cygan Slejter 07-12-2007 14:49

@up
archeolog sie znalazl:P

Naruto_Norbi 07-12-2007 15:43

...

Zamknijcie te dupy...
I pomyslcie nad 3 punktem do Sof...X(

Ja gram na mainie ale wy z rook'a mozecie zwolac swoich znajomych i poszukac tego miejsca krok po kroczku... B)

spacyjka1 15-12-2007 20:34

Może coś z tego?:

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...,_Volume_1.jpg

Admow 17-12-2007 19:39

Banał

Zniknięcie SoF to nic nowego.Np.poszedełem se skilować i akurat mijałem wyspe z mieczykiem.Po pooglądaniu odeszłem.Nie było mnie ok.15 minut.Wracając znowu chciałem obejrzeć miecz lecz gdy dotarłem do brzegu i spojrzałem na wyspe nie było go tam!Ognie otaczające skałe na której leżał były małe...Kiedeyś spotkałem gościa co opowiadał że wie jak zdobyć SoF.Mówił cos o tych punktach i coś o części wyspy dla pacc.Mówił żeby tam szukać...Ale to było z rok temu...Bredeził jakieś głupoty na pewno.Ja tam mu nie wierze bo ten miecz próbowałem zdobyć na 100 sposobów i nic.

darushu 17-12-2007 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Urbinho_Rook'Slayer (Post 1616696)
Sądzę że Spike Sword jest nie do zdobycia. Czemu? Moim zdaniem dlatego że on pełni taką funkcję jak DSL na mainie, czyli tylko można na niego popatrzeć... :(

A SOFa dodatkowo można "zniknąć" ;)

Admow 18-12-2007 10:08

Quest

Niedawno dowiedziałem się o quescie na SoF.Polega on na tym by przejść po trzech punktach w czasie ok.1m50sek.Po przejściu dewóch punktów zniknie a gdy wejdziemy na trzeci pojawi sie w naszym eq.UWAGA!Quest ma BUGA!

Asza17 18-12-2007 14:20

UP*

Pojawia ci się stoper i sprintem musisz biec xD wahaha

Patton 18-12-2007 16:21

@UP No ale gdzie jest trzeci LOLU!!!?

@down To nie do ciebie bylo to lolu

Asza17 18-12-2007 17:12

Na Roku. napewno bujda z tymi pkt. i czasem "1 min coś tam" a ty już napalony GDZIE 3 PKT. !!!!!!!!!! a tak wogóle sprawdzał ktoś czy na serio znika SS jak stanie się na tych 2 pkt. ?

TibiaMe 18-12-2007 17:32

@up

Tak, sam to zrobiłem kilka razy ;]

@Topic
1 słowo tak odemnie
3 lata na rook i uważam to za bujde ;]

Grzesio99 18-12-2007 17:54

Ghoul room, pokuj mino maga i SoF to 3 największe zagadki Rooku.
Wdeług mnie są jakos powiązane np. jeśli zabić ghoula to wypadnie klucz do pokoju MM a tp w tym pokoju przenosi do wysepki SoF'a czy cos takiego;p

PS. pokuj ghoula mogą otwierac te smq które powodują zniknięcie sword of fury.

Jeżeli juz ktoś tak napisał to BARDZO PRZEPRASZAM ale nieprzeczytałem wszystkiego;(

Maxpixel 18-12-2007 19:00

Co do Golden Key to otwiera pokój Toma co do dźwigni to nie wiadomo co robi ... ;(

Skąd to wiem to moja tajemnica ... B)

Scross'Rooker 18-12-2007 19:52

To nie gadaj skoro to twoja tajemnica. Ale mniejsza z tym temat jest o SoF, a nie o jakimś g-keyu. to na tyle.
Scross=]

Patton 19-12-2007 16:21

e tam pierdzielicie i pierdzielicie ze nie bylo zadnego questa a wlasnie ze byl i istnieje a wy jako h-lvl na rooku boicie sie ze noobki beda mialy SS i ze wam chleb odbiora:baby: Dlatego teraz dementujecieX( i nawet moderatorzy dementuja i usuwaja tematy w ktorych jest szczypta prawdyX(

Saset 22-12-2007 21:53

Sof

Nie prawda!!!!!!!CM se egsy robił i jakims cudem powstał quest ktory jednak został usuniety chcecie jej gg?? X(

Slythia 22-12-2007 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Saset (Post 1801478)
Nie prawda!!!!!!!CM se egsy robił i jakims cudem powstał quest ktory jednak został usuniety chcecie jej gg?? X(

Hahahahahahahahahahahaha.
No nie, kocham Cie :D:D:D:D:D:D.

verlog 23-12-2007 00:47

mnie znowu intryguje pewno miejsce daleko na zachód u wybrzezy, ten krag ktory tworzy 6 kamieni i posrodku jest jeden maly, wydaje Wam sie ze bez powodu tam jest?:>

Scross'Rooker 23-12-2007 14:30

To o ile się nie mylę jest aby potrzymać klimat gry. Coś Ala Stonehenge. Krąg do składania ofiar, lub po prostu "jadalnia" Orców. Ale mogę sie mylić.
Scross=]

marlos10 23-12-2007 20:34

Hmmm, trójpunkt - to musi być rozwiązanie chyba że są cztery punkty...
Ale trzeba się do roboty brać!
  1. Zebrać 30 osobową ekipę na jednym serwerze
  2. Umówić się o odpowiedniej godzienie
  3. Rozpocząć oblężenie wszystkich sqm na rooku
Zdaję sobie sprawę z tego że to prawie nie możliwe...

NyGGuS 24-12-2007 00:24

No to nawet całkiem ciekawe... =]
Ja, myśle że SS tak na serio jest możliwy do zdobycia i jest to banalnie proste... a za to my Rookstylerzy za dużo myślimy...O.o

Wydaje mi się, że AXE, które wypada mega żadko z Mino na skale tzw. Mino Hill ma bardzo duzo związane z SS'em. Wcale nie myślę, że quest jest bug'nięty czy nieosiągalny...X(
Wydaje mi się, że SOF nie ma także związku z Mino Mag'iem... Poprostu, można go zrobić na jakiejś części mapki, tylko trzeba pomyśleć albo "fart" ;p

Pan Klocek 24-12-2007 02:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NyGGuS (Post 1803729)
No to nawet całkiem ciekawe... =]
Ja, myśle że SS tak na serio jest możliwy do zdobycia i jest to banalnie proste... a za to my Rookstylerzy za dużo myślimy...O.o

Wydaje mi się, że AXE, które wypada mega żadko z Mino na skale tzw. Mino Hill ma bardzo duzo związane z SS'em. Wcale nie myślę, że quest jest bug'nięty czy nieosiągalny...X(
Wydaje mi się, że SOF nie ma także związku z Mino Mag'iem... Poprostu, można go zrobić na jakiejś części mapki, tylko trzeba pomyśleć albo "fart" ;p

Chyba nie mówisz o axe który mam na swoich screenach... to fake jest, pisałem już.... wiedziałem, że tak będzie :/ muszę skasować ten screen.

Getherer 24-12-2007 08:25

tez sie od dawna zastanawiam nad tym spikiem :P
i to co teraz napisze zapewne jest bzdura ale moze po uruchomieniu tych 2 triggerow trzeba dotknac w jakiejs kolejnosci te kamienie kolo orcow o ktorych ktos wspomnial wyzej albo poprostu losowo je dotknac ale wszystkie? np naokolo w str ruchu zegara lub na odwrot... a potem srodkowy lub inaczej... :P z tym tez mozna poprobowac ; p
a tak po za tym to z tym golden keyem zostalo kiedykolwiek poparte? bo jakos nigdy nic nie slyszalem o jego zdobyciu tylko ploty ze trzeba minosa ubic z piesci na tej skale...

@Edit: moze trzeba cos kilofem rozkopac albo cos? probowal ktos rozkopac teren w poblizu tych dwoch triggerow?... albo wyspy ze Spikiem?

A moze tak poprostu za bardzo 'fizolofujemy' a quest jest o wiele prostszy? :P

Dolfa 26-12-2007 18:42

Już nie macie co robić ? ;/
Właśnie takimi tematami zaśmiecane jest forum ;/
Bym może się zdziwił gdybyś zdobył Ss'a ,a nie pisał coś co większość Tibijczyków wie (znikanie Ss'a) .

verlog 29-12-2007 17:24

a ja mam takie pytanie, jak w ogole ten kto odkryl te punkty je odkryl ? xD skad on to wiedzial!? rozumiem jeszcze jakby to byl jeden punkt po ktorym sof by znikal bo na mc moglby to robic, ale 2 punkty?:|

Avios 05-01-2008 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corriesto (Post 1406549)
Dnia owego pamiętnego, zainspirowany słowami osoby która jako pierwsza odkryła sposób na zniknięcie SoFa, postanowiłem opublikować moje spostrzeżenie :

Są dwa punkty po których należy przejść aby spowodować zniknięcie SoFa ! Przemyślałem całą tę sprawę i stwierdziłem że musi być gdzieś trzeci punkt w którym po tp, SoF się znajduje !

Jak dotąd odkryłem tylko tyle że punkty te w tibians.earth na poziomie 0 połączone z miejsca 1 do 2 idealnie przecinają wyspę z SoFem !

Mam nadzieję że zainteresuje was ten fakt, daje on wiele do myślenia...
Obecnie nie mogę wstawić zdjęcia ani linku bo taki jest tutaj regulamin :(
Ale pewnie umieszczę na tibia.org.pl

Yaaa... A żeby mieć Spike Sword'a trzeba rzucić oFcą w Cipfriend z którego leci "Qpa Key" i czeba nim otForzyć DrzFi Mino Maga, wejść do TP, w którym są demce, ale wystarczy rzucać w nich oFcami i po sprawie!

P.S.
\m/
n00b fan

Gospodorz 06-01-2008 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Admow (Post 1794143)
Niedawno dowiedziałem się o quescie na SoF.Polega on na tym by przejść po trzech punktach w czasie ok.1m50sek.Po przejściu dewóch punktów zniknie a gdy wejdziemy na trzeci pojawi sie w naszym eq.UWAGA!Quest ma BUGA!

z kad to wiesz??? -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:29.