Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Iridia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=194)
-   -   Wojna na Iridii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=128931)

ki5ia 01-06-2007 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danthorr (Post 1460744)
Mówię tylko to co słyszałem, od osób które razem z Tobą wtedy były z Arc (Polaków). Ze mną było tak, że zaoferowałem swoją pomoc podczas którejś tam wojny (z AQ chyba, już nie pamiętam) i polaczki odebrały to za lizodupstwo. No cóż. Ja tylko chciałem walczyć po tej stronie, których racje uważałem za bliższe mi. A wszystko się zaczęło, gdy jeszcze byłem w DB, prowadziliśmy wojnę z Sky Walkers (banda noobów, w szczególności Polaków), których było 3x więcej~. Wtedy Chea chciał nam pomóc. Ale okazało się to zbyteczne bo wojna się skończyła po 1 bitwie (6:0 dla nas). Później zaczęło się moje (jak to niektórzy określają) pgowanie. 125 dni z 50 lvla do 100 to w cholerę dużo. No i na pewnej bitwie na Edron napisałem do kilku członków Arc (m.in Frelle'go, którego jako jednego z niewielu nie trawiłem), że chętnie pomogę (w tym czasie utrzymywałem bliskie kontakty z Chea, Helun, Zielp, i wiele wiele więcej, więc to wydawało mi się właściwe. Fakt, Arc prowadzi dość brutalną politykę, żeby nie powiedzieć zaborczą, ale wszyscy to dobrze wiedzą (choć głośno nie mówią), że taką samą byście prowadzili wy, gdybyście byli u władzy. Więc nie wiem po co ta cała afera, z tym, że lizałem dupę Szwedom tylko po to, żeby coś znaczyć. Prawda jest taka, że zabijałem każdego, na którego miałem powód i dowód.

Ps. Pamiętam też, jak Kisiu przyszedłeś po mnie na Poh (moje ulubione miejsce expa :p) i gdy Cię zaatakowałem zrobiliście massloga na mnie : > Paru od was padło. Fajnie mi się wtedy grało, no ale hack zrobił swoje.

Ps2. Taka rada na przyszłość, bo pewnie nie jedna jeszcze wojna z Arc będzie: zróbcie gildie, nie tymczasową jak UF, robioną na czas wojny, ale taką w której osoby będą ze sobą zgrani, będą zaprzyjaźnieni i będą wiedzieli za co i przede wszystkim ZA KOGO walczą. Wybierzcie też porządnego lidera, który będzie umiał pokierować taką liczbą osób i słuchajcie się go. Tak było w DB i tak było w Arc (zresztą, sam to wiesz)No i wygrywaliśmy większość wojen. Każdy wiedział, jakie było jego miejsce w szeregu. Nikt nie wychodził do przodu i nigdy co ważniejsze, nie zostawał z tyłu.

Ps3. Chętnie bym pomógł w następnej wojnie, nie wywyższając się, ale sądzę, że gdybym był liderem gildii takiej jak UF (lvle i ilość osób) to bym wygrał z Arcanium.

taka gildia musiala by byc dlugoooo a dopiero potem mozna by zaczac walczyc, zeby ludzie sie zgrali i zeby kazda cos znaczyl dla innych.

@pajero
gówno o mnie wiesz to sie nie udzielaj, zamknij twoj krzywy ryj i idz sobie postrzelac karabinem na kulki

Danthorr 02-06-2007 10:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ki5ia (Post 1460778)
taka gildia musiala by byc dlugoooo a dopiero potem mozna by zaczac walczyc, zeby ludzie sie zgrali i zeby kazda cos znaczyl dla innych.

No oczywiście, tak się najlepiej walczy. Po co walczyć za kogoś, kogo się nawet nie zna? =) "Walczę, nie dlatego, że nienawidzę moich wrogów, ale dlatego, że kocham moich sprzymierzeńców"

Karolek98 04-06-2007 00:40

http://www.***********.com/378283188.html

Pajerro 04-06-2007 16:03

@pajero
gówno o mnie wiesz to sie nie udzielaj, zamknij twoj krzywy ryj i idz sobie postrzelac karabinem na kulki[/quote]

to wystaw swój krzywy ryj to chętnie "se postrzelam"

twoj mam zamknąć twój krzywy ryj?? cos ci sie pomyliło chyba z pisownia..
wiem ze jestes jebanym złodziejem ;]

Anienqis 04-06-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pajerro (Post 1465155)
@pajero
gówno o mnie wiesz to sie nie udzielaj, zamknij twoj krzywy ryj i idz sobie postrzelac karabinem na kulki

to wystaw swój krzywy ryj to chętnie "se postrzelam"

twoj mam zamknąć twój krzywy ryj?? cos ci sie pomyliło chyba z pisownia..
wiem ze jestes jebanym złodziejem ;][/quote]

nie kazdy jest taki pr0 jak Ty, sorry :< Ja to bawilem sie w pistolety na kulki, gdy mialem 6 lat, a Ty masz 16 czy tam ile i dopiero do tego dorosles. Conclusion - jestes niedorobiony .))))))))))))))

@miniek

pozdrow Chipsa irl

Maxxonek 04-06-2007 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Phoenix- (Post 1459754)
O kurwa, Ty żyjesz 8o

A jak! Wciąż aktywny xD

Danthorr 04-06-2007 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anienqis
Ja to bawilem sie w pistolety na kulki, gdy mialem 6 lat, a Ty masz 16 czy tam ile i dopiero do tego dorosles. Conclusion - jestes niedorobiony .))))))))))))))

AEG to zarąbista gra cióló!

To, że Ty wolisz sobie pokopać piłkę, która ma większe IQ od Ciebie nie znaczy, że każdy to lubi.

Anienqis 04-06-2007 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danthorr (Post 1465757)
AEG to zarąbista gra cióló!

To, że Ty wolisz sobie pokopać piłkę, która ma większe IQ od Ciebie nie znaczy, że każdy to lubi.

Tak, wole pograc w siatkufkem albo pokopac pilke przy piwie niz na*******ac po lesie z pistoletami na kulki ukradzionych dla 5letnich dzieci ;]]]] Wez wogole nie udzielaj sie, misiu uszatku jebany. Fu Danthorr'Klapo'Uchy. huehue

Maxxonek 05-06-2007 01:05

omg, ludzie ;s każdy ma swoją pasję i już ;s tak samo może ktoś powiedzieć o Was: "wolę grać w nogę, niż siedzieć przy kompie i grać w Tibię, która jest pixelowata i przeznaczona dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat". Ale po co? ;o Każdy robi to co lubi, więc skończcie z tym teatrem ;o

Bandzioch 05-06-2007 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxxonek (Post 1466157)
omg, ludzie ;s każdy ma swoją pasję i już ;s tak samo może ktoś powiedzieć o Was: "wolę grać w nogę, niż siedzieć przy kompie i grać w Tibię, która jest pixelowata i przeznaczona dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat". Ale po co? ;o Każdy robi to co lubi, więc skończcie z tym teatrem ;o

Głos rozsądku :cup:

Kiełek 06-06-2007 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxxonek (Post 1466157)

Dobrze gada, na prezydenta go! :)

btw. Kiedy wkońcu zamkną ten topic? Wojny ni ma, jedynie Xyllo i Nazgul padli od Laubau i Mewtu bo bili Viffarna chyba :d

Maxxonek 06-06-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiełek (Post 1468914)
Dobrze gada, na prezydenta go! :)

btw. Kiedy wkońcu zamkną ten topic? Wojny ni ma, jedynie Xyllo i Nazgul padli od Laubau i Mewtu bo bili Viffarna chyba :d

Nie podejmę się, chociaż gorzej niż teraz być nie może ;) (mowa o naszym szlachetnym Prezydencie ofc xD)

Pewnie nie zamkną ;> Chyba, że zaraz jazdy się zaczną jakieś wesołe =D

Feliex1 13-06-2007 01:20

czy mógłby ktoś przedstawic mi sytuacje tej wojny tzn. jaka gildia bije sie z jaką,
czy wogle instnieje ta wojna jeszcze poniewaz szukalem na tibia.com i nigdzie nie bylo tematu z fragami. jesli nie to kto teraz rzadzi na swerze ogolnie interesuje mnie ten swiat chcialbym poznac jego gospodarke a nie chce mi sie czytac wszystkich tematow ... z gory dzieki

Elevarm 13-06-2007 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Feliex1 (Post 1482343)
czy mógłby ktoś przedstawic mi sytuacje tej wojny tzn. jaka gildia bije sie z jaką,
czy wogle instnieje ta wojna jeszcze poniewaz szukalem na tibia.com i nigdzie nie bylo tematu z fragami. jesli nie to kto teraz rzadzi na swerze ogolnie interesuje mnie ten swiat chcialbym poznac jego gospodarke a nie chce mi sie czytac wszystkich tematow ... z gory dzieki

Jakiś czas temu była wojna pomiędzy rządzącą gildią Arcanium oraz United Forces, którzy zaatakowali Arcanium znienacka nabijając 8 fragów pierwszego dnia, i na tym praktycznie cała aktywność wojenna się skończyła. Później UF nie wykorzystywało sytuacji, były co prawda małe starcia i kilka ofiar po obu stronach, ale wojną bym tego nie nazwał. Większość UF wypłaciła się już, pozostała część jest nadal oficjalnie hunted.

Gospodarka jest słaba, ceny są niskie. PA spore, chyba że zna się tych których trzeba, wtedy nawet 30 level może pomiatać 150. Parę dni temu 60 osób (Arcanium, Zen i przyjaciele) zrobiło pierwszy na Iridii PoI, co napewno ruszy trochę serwer.

Feliex1 13-06-2007 19:31

ok Elevarm dzieki za info, mam jeszcze jedno pytanie ogolnie serwer jest opanowany przez szwedow tzn gra ich tu dozo ?
tak btw zamierzam wrucic na ten serw mam tutaj najta ktorym dawno juz nie gralem

-Phoenix- 13-06-2007 20:21

Waste of time :o

A co do tego 'najta' to odrazu powiedz ze kupujesz Drago ;|

Feliex1 13-06-2007 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Phoenix- (Post 1483416)
Waste of time :o

[..]

czemu waste time? czy to az tak zrobil sie ten kiepski swiat?

Kiełek 13-06-2007 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Feliex1 (Post 1483602)

Poznasz kogo trzeba i sobie pograsz :>

pawel1992 13-06-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Feliex1 (Post 1483602)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiełek (Post 1483607)
Poznasz kogo trzeba i sobie pograsz :>

byle trzymaj sie zdala od kiełka bo z nim zajdziesz najwyżej pod monopolowy : D

Elevarm 13-06-2007 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel1992 (Post 1483631)

No i od Everanora, bo on na zadane wieczorem pytanie potrafi odpowiedzieć następnego dnia rano:P

pawel1992 14-06-2007 00:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1483695)
No i od Everanora, bo on na zadane wieczorem pytanie potrafi odpowiedzieć następnego dnia rano:P

Ty to powiedziales ; d , ale nie gniewamy sie za to i rozumiemy Cię ... Wkońcu nie każdy dostaje 20-30 ~ priv msg jak sie zaloguje 8o

Lisu 14-06-2007 01:15

Cytuj:

To i tak dobrze by bylo :|

Kiełek 14-06-2007 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel1992 (Post 1483631)

Eeee... nie zapomnij kto chciał iśc na misję "Komandosów", ekhm

Panicz 14-06-2007 16:43

Cytuj:

wiem cos o tym...xD

Pawel niestety to sa koszta slawy,myslales ze co ,ze tylko polowania i bankiety :D

A tak na marginesie kto poprowadzi nowe POI ,bo sie organizuja na koniec czerwca ?

Pozdrawiam

"pojawiam sie i znikam,taka rola magika "
Paktofonika

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:39.