Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe wyzwania (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131889)

Mayestro 02-06-2007 21:06

Niech cipowie dadzą większy exp np. 10 albo 5

buuuuuu expic nie idzie ale z tom arenom dobry pomysl hociarz w venore som areny do roznych rodzajow walk :x:

Wendaren 02-06-2007 21:35

Nawet fajne to może być, to coś w stylu questu.

Saviour 02-06-2007 22:04

2 up@ słownik się kłania...
Ktośtam up@ oby to nie było yellow rose, bo to by była już przesada - zbeszcześciliby taki wspaniały rare :(

19Ballack05 02-06-2007 23:23

Moim zdaniem super pomysl z ta arena ;]
bedze mozna zmiezyc sie z roznymi potworami itp.
Pozdro

Duke Dran 02-06-2007 23:29

Fajny pomysl. Ciekawe jakie to beda potwory : P 1lvl rat,rot...gs,demon? : P

Jacku_Berylia 02-06-2007 23:42

Wie ktoś może czy można występować na arenie nie tylko solo ale też z przyjacielem?:p

Axx 03-06-2007 00:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hide (Post 1462249)
@ up
No tak, przecież sorce powinni się różnić od innych profesji tylko tym że mają mniej hp i capa...
Knight który będzie miał swój odpowiednik SD [ale darmowy, bo to cios fizyczny] i visa [też bez płacenia maną] + jego hp i cap na milion run to już jakieś wyrównanie co?
Oczywiście sorc którego hydra może zabić na kombo może sobie tam dalej polować ale płaci za każdy cios i ma capa na ~20 bp MF max...

/\ niestety tak to sobie wyobraża większość knightów ~.~

Jeśli knighci mają expić tak szybko jak sorce muszą zadawać więcej obrażeń -> ale nadal maja parę razy więcej hp i capa -> nirvana

Niestety wyrównanie tempa expienia sorca i knighta nie jest wyrównaniem profesji, ale knightom by to raczej nie przeszkadzało więc się drą...

@ temat
Arena to nie wynalazek OTSów ani nawet innych gier RPG, takie rozrywki [nie dla walczących może] istniały już w starożytnym Rzymie... [gladiatorzy kontra inni gladiatorzy albo gladiatorzy kontra zwierzęta]

@ ktokolwiek
- Tibia się nie zmienia w ręcznościówkę - Tibia już jest jedną z najbardziej zręcznościowych MMORPG [a dawniej była jeszcze bardziej zręcznościowa - teraz mamy hotkeye do run]
- klimat/RPG nie zależy od tego co wprowadzi CipSoft - to czy będziesz PG czy odgrywał wybraną przez siebię rolę zależy tylko od Ciebie. To że pojawił się aimbot nie miało wpływu na RPG, Tiquand nie zepsuła klimatu - to gracze którzy chcą tylko expić i nic innego ich nie obchodzi usuwają klimat [nie mówię że sam jestem roleplayerem, lubię expić i polować ale bezmyślne PG bez celu też mnie nie bawi]

Zapomniales jeszcze dodac, ze rycerz an wojnie to tylko kukla na ktorej testuje sie boty, i ktora sama nie moze zadac zadnych znaczacych obrazen

Works__1985 03-06-2007 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacku_Berylia (Post 1462546)
Wie ktoś może czy można występować na arenie nie tylko solo ale też z przyjacielem?:p

Jak byś ,,czytał ze zrozumieniem'' to byś wiedział... Polecam przeczytać jeszcze raz.

Silvara 03-06-2007 00:10

Mam nadzieje że te rary będą potrzebne do ukończenia pełnego Addonu chodzi mi tutaj o 3 część którą narazie nie wiadomo jak aktywować. Nie wiadomo nawet jakie rzeczy na nie zbierać. Wtedy to by było naprawde ciekawie nareszcie High lvle będą sie wyróżniały (OMG) szybkością biegania ale także i ostatnią częścią addonu którą zdobyć będą mogli tylko nieliczni :)
To by było na tyle...

Ragnar666 03-06-2007 05:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Silvara (Post 1462607)
Mam nadzieje że te rary będą potrzebne do ukończenia pełnego Addonu chodzi mi tutaj o 3 część którą narazie nie wiadomo jak aktywować. Nie wiadomo nawet jakie rzeczy na nie zbierać. ...

Oby !
no to teraz jeno przyszło ostrzyć oręż i ćwiczyć do wielkiego turnieju na Arenie
Chwała walczącym! :wiking::wiking::wiking:

PS. Co do wymarcia klimatu rpg w Tibii to Hide~ ma całkowita rację :o

Niedziel 03-06-2007 11:19

hehe ale cispoft to kolesie, w WoWie tez sa areny i tez jest honor tylko ze tam walczy się nie z potworami ale z ludzmi. No ale jak tak juz ma byc to ciekawe jaki potwór na1 poziomie będzie? ;)

Hubus Puchatek 03-06-2007 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voldusd (Post 1461123)
LOL problem z zabiciem dwóch dl. Człowieku ek bierze nawet po 4+ dle a co do sorca sd, sd i pozamiatane.

A co do reszty to PRZESADZIŁEŚ

Zależy - jak czytałeś II poziom miał być dla lvli 50-100. Czy ty myślisz, że jak czeka Cię 10 walk jedna po drugiej, to będzie tak łatwo wybić Ci na tym lvlu 2 dle? Sam na 73lvl walczyłem z dwoma DLami - waste straszny. A Ty myslisz, że ile sorcek wezmie tych sd? Zauwaz ze on tez ma cap ograniczony!
A kto mówił, że ma być łatwo, rozumiem, że nagrodą ma być rare, którego nie będzie łatwo zdobyć, a miały na tej arenie pojawiać się boss monsters, więc czemu by nie? MDW może pokona solo orsha:)

Duch Niespokojny 03-06-2007 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1463196)
przydal by sie 300lvl paladin plx? -.^

On z kolei nie dałby rady się jednocześnie leczyć i zadawać obrażenia :p

Hubus Puchatek 03-06-2007 13:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1463196)
MDW nie nadazy sie leczyc, a EO albo Seromontis nie beda w stanie zadac mu obrazen ^^ [orshowi]

przydal by sie 300lvl paladin plx? -.^

Tylko ciekawe ile SDków zużyje MDW na orsha:) Mówiłem, że nie będzie łatwo. Wielu ludzi wyobraża sobie, że na poziomie III(największy hardcore i najlepsza nagroda) będzie luz i do pokonania 1 demonek, co dla takiego 200lvl ms jest pryszczem przy hicie 1,6k z UE + 1k z SD.
A tak to może ich lvl nie będą szły tak mocno do góry, a zaczną spadać w dół(ach ta determinacja:))

Blos Tius 03-06-2007 14:06

Na jakim otsie grasz? MDW nawet nie wali 1,6k z sd 8o

Hubus Puchatek 03-06-2007 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blos Tius (Post 1463306)
Na jakim otsie grasz? MDW nawet nie wali 1,6k z sd 8o

Ups, miało być 1,6k z UE + 1k z SD:) A na OTSie kiedyś grałem, a nawet pomagałem tworzyć, jednak to nie to samo co Tibia:)

Bartss 03-06-2007 14:26

Musze powiedziec, ze w ten piatek Tibia.pl postarala sie najmniej jak tylko mozna :P zatrzymali sie na poziomie tibiahumor~ xd

wiecej mozna sie dowiedziec z tibia.com to po co to wszystko? (nie liczac tych co nie znaja podstaw angielskiego, ale to raczej nie wielki odlamek)

Jacku_Berylia 04-06-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Works__1985 (Post 1462605)
Jak byś ,,czytał ze zrozumieniem'' to byś wiedział... Polecam przeczytać jeszcze raz.

Czyli tak jak myslalem solo. Pozdrawiam i mimo wszystko dzienki za odpowiedz

Ulverin 04-06-2007 00:08

moim skromnym zdaniem za kazdy z 10 poziomow dostaniemy czesc rara jak w quescie na HOTA, ogolnie pomysl bardzo fajny, wedlug mnie mogli by zrobic tez taka arene zeby ludzie mogli sie zmierzyc miedzy soba, na swiatach non-pvp bylo by to idealnym wyjsciem, ciekawsze zycie by bylo a nie tylko exp :P co do balansowania postaci.. niech zwroca produkowanie boltow po 10 ;p paranoja ich sie teraz wogole nie oplaca robic -.-

Meryba 04-06-2007 11:06

pewnie na 1 poziomie najsilniejszy bedze vampir na 2 black knight a na 3 demon
cos okolo tego

Ragnar666 04-06-2007 14:29

@wszyscy up co piszą że na arenie będzie Orshaball i 10 Ferumbrasów.
Ludzie to jest ARENA a nie jekieś 'solowanie mega bosów w kontrolowanym środowisku' -.- powiedzcie mi do cholery skąd ten Orshaball ma się znaleźć w tej klatce/arenie?? co, dał się zaknąć w dole i odgrodzić patykami? weźcie się puknijcie w te swoje puste czerepy i zerknijcie sobie jeszcze raz na screen.
Są tam 2 postaci wyglądające jak zwykli gracze...
<sarkazm>
co daje nam obraz tego jak będą wyglądać ci 'super bossowie z piekła i otsów! :confused:'
</sarkazm>
to będą potwory typu ludzkiego, zapewne sami barbarzyńcy jako że lubują się w konkurowaniu ze sobą i walce na śmierć i życie. po prostu z każdym levelem będą mieli więcej hp, lepsze obrażenia, więcej czarów - ogólnie trudniejsi.
a nie jak wy to sobie wyobrażacie - 10 poziom 3 stopnia trudności - 20 demonów + 5 Black Knightów i jeszcze pewnie Apocalypse ;] myślenie nie boli.
Arena - gladiatorzy - ludzie.

Lukib 04-06-2007 19:46

up@ masz dużo racji

Ale ja myśle inaczej to bedzię kilka potworów na 1 runde (tak jak w fable)
a na końcu jakiś boss (nie żaden orsh/morg/ferd) tylko jakiś nowy :cup:

Tyson 05-06-2007 09:31

Dużo by dało jakby np. Exori było tak za 20 many...

~>Salmon<~ 05-06-2007 16:11

Cytuj:

=* ...................

Ragnar666 05-06-2007 19:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tyson (Post 1466296)

no to by trochę było za fajnie 8o

Boczq 11-06-2007 21:27

No fajnie...

Znikacz 20-06-2007 22:36

Spike

:sword:juz niedługo ss będzie mój ;)i mojej koleżanki

DaxyeRookstayer 20-06-2007 23:25

Extra ;] A ma moze ktoś liste poszczególnych potworów na poszczególnych poziomach..? Czy też jest to losowe? :o

Xerionis_Family 22-06-2007 00:19

Dużo już o tym nowym wyzwaniu wiadomo między innymi z filmików od tutorów. Osobiście widziałem już kilka filmów w których osoba przechodziła całego questa.

Tak mi się zdaje, że czasami potwór się zmienia w danym roomie (nie koniecznie jego siła/życie). Chociaż jeśli paladyn na niecałym 110 lvlu był w stanie wykonać wszystkie 3 poziomy trudności to raczej nie jest jakiś tragicznie trudny quest :P

Osobiście myślę, że przydało by się jeszcze kilka poziomów trudności (z 2-3) tak, żeby osoby na lvlach 150-200 miały zabawę :) No ale nie ma co rozmyślać nad tym updatem, może na zime? :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:01.