![]() |
pFk - chwile ulotne, jestem bogiem :>
|
http://patrz.pl?203753
Znacie? Tak wtrącę. Mi się bardzo podoba. Edit: Tak na wszelki.Wiem doskonale,że bit nie ich roboty.Ale chodzi mi tutaj o tekst. Macie przekaz. |
Zipera-Patriota,Molesta-Tak mialo byc lub O.S.T.R - A.B.C :) no i moze Peja-Randori Pono-Osaczony ,sry ze tak duzo ale jestem niezdecydowany
|
srednio pasuje do polskiego badziewia wymienianego w tym temacie, no ale troche ambitnej sztuki musi byc
dj spooky & dave lomardo - brother's gonna work it out |
Elo panowie i panie =)
Piosenek HH jest bardzo dużo. Tech, które są całkiem elo i można ich słucha w nieskończonoś też jest wiele. Ja osobiście lubie Ryśka (nie tego z Dżemu chodź ten też jest elo :D)
Sam niemam głosu do śpiewania nawet H&H, więc piszę teksty. Nie są chyba takie złe. Jeżeli chcesz kilka z nich zobaczy wejdz na fearlesswarrior.blog.onet.pl Serdecznie zapraszam i bardzo będę się cieszył z komentarzy. Nawet tych pozytywnych Hrhrhrhr :) |
Drewnianej malpy rock :D
|
Cytuj:
zal dupe sciska jak czytam to gowno xD Cytuj:
Cytuj:
yo yo yo ojapierdole ; s |
Byłem przygotowany na krytykę. Nie każdemu się musi podobac :)
Mi też się wszystko na świecie nie podoba :D Nie czuje się jakoś dobity twoim postem. Ale liczę na to, że lepiej freestajlujesz i mi coś pokarzesz. =) Liczę na więcej hrhrhrhr :D |
wyp3 & goscie - jezyk polski
a ostatnio mes - wjaaazd! i mes - widze szalenstwo. a przekaz w hip hopie to bujda! xd elo elo 3 2 0 nie umiecie grac w csa! |
Cytuj:
|
Yo, yo check the flow! <scratch>
Witam na pojedynku hip - hopowych kawałków! W lewym narożniku reprezentant Polski i Nowej Huty: http://www.youtube.com/watch?v=p7imG1JuXcA <scratch> W prawym zaś nowa generacja amerykańskiego gangsta rapu: http://www.youtube.com/watch?v=8mWW6kRITEY <scratch> Wybrałem takie kawałki, żeby wam udowodnić ze polski i nowy amerykański HH sysają. :P Z polskich ekip fajne są Paktofonika i Kaliber, z ktorego twórczością nie miałem okazji bliżej się zapoznać. A tak w ogóle to Beastie Boys miażdzą! :D |
WWO - Ken i Barbie
WWO - Wielcy Bandyci Fish - Czerwona Sukienka Grupa Operacyjna - Każdy Na Coś Czeka Lerek & Nowator - Mogę Ci Dać Doniu - Uciekaj Liber & Doniu - Skarby |
'Nowiny' i 'Nie ma mnie dla nikogo' PFK
'+ i -' K44. |
HempGru wymiata!
|
ja po prostu uwielbiam Vavamuffin to jest reago-hiphop ;p najbardziej Vavamuffin - smoking
|
Najlepszy kawalek to "Molesta Ewenement - Ty wiesz, ze.."
|
o/
Jest to 14 strona wiec nie moglem sie powstrzymac.
Paktofonika - ja to ja 2, chwile ulotne, jestem bogiem, az strach pomyslec Klaiber 44 - normalnie o tej porze, ja sie wcale nie chwale, psychodela, psychoza Molesta - T.M.B., powrot, ty wiesz ze OSTR - poczatek, abc, brzydki zly i szczery, ile jestem w stanie dac, historia stylu, tabasko A najlepsze z dawnego hh to pfk-jestem bogiem i teraz ostr-poczatek ap |
Kaliber 44
Cala Księga Tajemnicza jest zajebista :) |
Cytuj:
mam racje? |
pfk - chwile ulotne,priorytety i powierzchnie tnące czy cos takiego :p
|
Cytuj:
jak masz mozliwosc wyslac jakos to wyslij mi prywatna ;] ogolnie jesli chodzi o rap to uwazam, ze tylko podziemie idzie do przodu, chociaz trzeba poczekac na to, co wyda pezet. @temat Wychowani Na Błedach - Wyjde naprzeciw Pezet - Ukryty w miescie krzyk |
WSP - Rap kaganiec ; ((
Ogólnie to oby dwie płyty WSP 2Pac, piędziesiąt centów , Eminem etc =d |
Hmm.
Lubię Tedego Płomien 81 I Nowatora jednak teraz podam kawałek który wymiata! Peja, Kaczor, Gural, Pih, Borixon, Kajman, Sobota, Miodu - StoProcent Tour "To ekipa z grupy podwyższonego ryzyka, więc sprawdź to szczylu masz tu StoProcent stylu" |
Hip Hopu słuchałem w podstawówce i wtedy moim ulubionym kawałkiem było "Jestem Bogiem" Paktofoniki.
|
O.S.T.R - Początek
|
Jak dla mnie Zipera - Patriota i Eldo - Ferajny. Kozak nuty.
|
Wszystkie Ostrego, Paktofoniki i K44.
A tak w ogóle to O.S.T.R. na prezydenta, nie? I jeszcze jedno... Jebać Techno! (zrymowało sie?) |
Cytuj:
Eldo - Szyk ; pp Emcess. |
Nie słucham rapu ani hh, ale jest taki zespół Natural Dread Killaz i kilka ich piosenek podchodzi pod ten rodzaj (Good Sensi, Dorasta, etc.)
|
NDK "budzisz sie rano"
|
Cytuj:
A Dorasta nie za bardzo pamiętam. NDK - Muzykalna dzielnica i tak roxuje ; DD @down 52 dębiec to chyba jeden typek ; p A pozatym reggae ma taki inny rytm i inne rymy ; ) Emcess. |
Cytuj:
"Dorasta"- "bo nie ważne gdzie rasta dorasta, czy to Wrocław jest, czy Alaska jest" etc. aa i jeszcze jest taka kapela 52 dębiec to też niektóre piosenki wpadły mi w ucho :> |
Mezo i Tabb - Ważne8o
A tak na serio: O.S.T.R - Brzydki, zły, szczery Na czasie piosenka. :D |
K44 + i - , garbaty anioł
PFK jestem bogiem, chwile ulotne fenomen sensacje |
Ancient900 to nie słyszysz gitarki na i? To raczej standard w reggae =p
|
Cytuj:
Dobrze, że wracają, bo Hans ma niebywał flow imho, chociaż mam cichą nadzieję, iż popracowali przez ten czas nad tekstami, bo nie powiem iż "Pół metrowy ch*j wchodzi w dupe policjantom" to ambitny tekst. |
NDK to raczej dancehall/ragamuffin i niebardzo pasuje do tego tematu :p
Hip hop jest bardzo glebokim gatunkiem i raczej ciezko wyroznic pojedynczy kawalek jako 'najlepszy' (zwlaszcza jak patrzy sie jeszcze po podgatunkach), ale L.U.C - Elektornowa przyjazn dosyc dlugo u mnie gralo. |
Cytuj:
Zmieniam zdanie. Najlepszy wedlug mnie jest kawalek grupy operacyjnej-"niech nie bedzie niczego". ^^ Dobry jest rowniez kawalek WWO, venio, pele- u ciebie w miescie. Oczywiscie jest jeszcze tego sporo i nie chce mi sie tego podawac. ;p @up to vekegi To ilu jest wkoncu w d52? oO W trzech graja? |
było dwóch (no i pewnie jakiś dj), potem był sam hans (znowu zapewne z jakimś dj, chociaż jak byłem na koncercie to byo dwóch typów, ale to byłooo dawno ;) może to jakiś jego ziomziom i koncertował z nim jak z Ostrym Kochan), a teraz ma być znowu Hans z Deepem - bujasz ? : )
|
To ja sobie odświeże temacik ; o
Tekstowo najlepsze kawałki! : O.S.T.R. - Boże Igrzysko cz.2 (szczególnie druga zwrotka :)) O.S.T.R. - 1 na 100 O.S.T.R. - Wszystko co mam POE - Nadzieja we krwi Najlepszy klip: O.S.T.R. - Początek Najlepszy kawałek (jak już pisałem wcześniej): O.S.T.R. - Początek |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25. |