Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Laster 07-07-2007 09:20

Ja tym upem to wogóle się nie przejmuje choć jestem druidem bez pacca a wiadomo druid bez pacca to już totalna klapa ale mimo to potrafie expić na guardach z tempest rodem solo bez summonów waste jest po każdym expieniu mniej więcej na 10k ok 1,2-1,5k kasy ale my druidzi mamy uhy i to une ratują nas przed bankructwem. Oczywiście na paccu nie ma takich problemów bo waste nie ma i jest bosko (wiem co mówie peninsula tombB) na paccu to nnie przeszkadza ci nic ani waste ani cap ktorego tak druidowi brakuje i ja nie wiem co druidzi tak sie ciepią na knightów i palów mi sie to nawet podoba bo lubie isc do kumpla i popatrzec na jego boskie hity hehehe o lol ale sie rozpisałem narqa all.

Fordi 07-07-2007 11:01

Ja niewiem oco wam biega też nażekałem że udupili sorców i druidów.
Ale po tym jak poszłem sprawdzic moje hity to żeczywiście sie ździwiłem omg.
POwiem wam że niejest tak źle kiedyś przed update potworom z woi(wand of inferno) zabierałem czesto po 70 a tera 68-67 i to niejest wielka róznica
nawet druta sobie jeszce zrobiłem :P

Dreake 07-07-2007 16:35

Powiem jedno:

SUX Update!

luki69 07-07-2007 21:47

A ja przeczytałem dwie strony tego tematu i zwątpiłem, bo:

NIE MOŻNA MIEĆ WSZYSTKIEGO W JEDNYM!

- Chcecie mieć maszynke do kasy? Wybierzcie Knighta.
- Chcecie mieć super eFul szyPki exp? Wybierzcie Palka.
- Druid? Jest typowym UH makerem i Sioerem i nie uda wam się wbicie wysokiego lvla nim(chyba, że macie bardzo dużo samozaparcia i silnej woli). On po prostu nie jest do tego stworzony.
- Sorc? On powinien być mocny (NIE tak jak knight), ale i DROGI! Jak jest w innych RPG'ach (a przynajmniej jak powinno być)? Na sorca wydaje się najwięcej po to żeby było widać efekty. Przyzwyczajcie się do tego. Ten update był według mnie najlepszy. To tyle.

VvinQo 08-07-2007 22:18

@up
popieram. masz calkowita racje.

moze i oslabili postacie magiczne ale sorc nadal jest dobry! moze juz nie jest takim kosiarzem jak wczesniej ale nadal jest bardzo mocny. powinno sie wybrac profesje ktora sie lubi i chce grac, a kazda ma swoje wady i zalety jakby nie bylo.

Bristan 08-07-2007 22:25

ja tam nigdy nie narzekałem na up daty, choć nie obraził bym się jak by zrobili up date do 7.6 :P,jest jak jest i trzeba grać dalej i się nie poddawać

AdasieqCukierkowyPalladyn 09-07-2007 11:17

.

Przed Update zawsze brakowało pallów na desert questa,tera to chyba zabraknie
sorków i druidów :o

PaPaPa 10-07-2007 01:07

Moim zdaniem przesadzili tak obnirzac;( postaci magiczne

Danio1984 10-07-2007 12:57

Co do balansacji postaci to faktycznie jest tragedia dla druidów/sorców. Może nawet bardziej dla druidów. Gram tą profesją od roku fakt expienie nią jest dość szybkie nawet po update ale na takich serverach jak PVP expienie to nie wszystko trzeba się również jakoś bronić przed ciągłymi atakami pk. Sorcerowie mają przynajmniej ue a druid nie miał nic i nadal nie ma a odkąd osłabili atak z run obrona stała się wręcz niemożliwa. Bo z czego zabije teraz takich pk z sd, z którego żałośnie walniesz teraz za nędzne 150 jak dobrze wejdzie, a może z exori vis z którego trafić nie jest wcale tak łatwo.
Mówicie, że wbić skille 80/80 knightem potrzeba mnustwo czasu a wbić 80 m level postacią magiczną to co uważacie że robi się to w 5 minut?
Jeżeli chodzi teraz o porównanie ataku 60 knight wali po 100 + przeciętnie faktycznie za darmo a postać magicza mająca niewielką ilość hp na 60 levelu płaci nie tylko za manasay które pomagają mu w leczeniu ale potrzebne są również do ataku to również za bardzo drogie SD których na zabicie takiego knighta potrzeba bardzo dużo ze względu na jego dużą ilość hp. Jedynym kosztem knighta w tym przypadku sa uhy, których zużyje niewiele. Więc teraz sami sobie porównajcie ok 15 bp manasów + kilkanaście bp SD, a knighta który po osbrażeniach z sd (ok 150) zużyje kilka uhów ze względu na duża ilość hp.

Więc zanim zaczniecie porównywać grę knightem i postacią magiczną zastanówcie się czy macie racje bo słabo mi się robi jak czytam te bzdury że to update wcale nie zniszczyło postaci magicznych. Pograjcie najpierw jedną i drugą profesją i zobaczymy co wtedy będziecie mieli do powiedzenia. W szczególności polecam servery PVP na których są ciagłe wojny i ataki pk.

Pozdro ;>

Tawer Redeye 10-07-2007 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danio1984 (Post 1541011)
Co do balansacji postaci to faktycznie jest tragedia dla druidów/sorców. Może nawet bardziej dla druidów. Gram tą profesją od roku fakt expienie nią jest dość szybkie nawet po update ale na takich serverach jak PVP expienie to nie wszystko trzeba się również jakoś bronić przed ciągłymi atakami pk. Sorcerowie mają przynajmniej ue a druid nie miał nic i nadal nie ma a odkąd osłabili atak z run obrona stała się wręcz niemożliwa. Bo z czego zabije teraz takich pk z sd, z którego żałośnie walniesz teraz za nędzne 150 jak dobrze wejdzie, a może z exori vis z którego trafić nie jest wcale tak łatwo.
Mówicie, że wbić skille 80/80 knightem potrzeba mnustwo czasu a wbić 80 m level postacią magiczną to co uważacie że robi się to w 5 minut?
Jeżeli chodzi teraz o porównanie ataku 60 knight wali po 100 + przeciętnie faktycznie za darmo a postać magicza mająca niewielką ilość hp na 60 levelu płaci nie tylko za manasay które pomagają mu w leczeniu ale potrzebne są również do ataku to również za bardzo drogie SD których na zabicie takiego knighta potrzeba bardzo dużo ze względu na jego dużą ilość hp. Jedynym kosztem knighta w tym przypadku sa uhy, których zużyje niewiele. Więc teraz sami sobie porównajcie ok 15 bp manasów + kilkanaście bp SD, a knighta który po osbrażeniach z sd (ok 150) zużyje kilka uhów ze względu na duża ilość hp.

Więc zanim zaczniecie porównywać grę knightem i postacią magiczną zastanówcie się czy macie racje bo słabo mi się robi jak czytam te bzdury że to update wcale nie zniszczyło postaci magicznych. Pograjcie najpierw jedną i drugą profesją i zobaczymy co wtedy będziecie mieli do powiedzenia. W szczególności polecam servery PVP na których są ciagłe wojny i ataki pk.

Pozdro ;>

1. Idioci małpoludy itd Kiedy ku*wa zrozumiecie że 80mlvl to nie 80 skill. 80m lvl więcej daje niż 80 skill.
2. Ta część upa jest po to żeby knight dogonił sorca
3. Do zakończenia balansu jest min 1 up
4. To tyle

Piotrek Marycha 11-07-2007 00:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Danio1984 (Post 1541011)

Pozdro ;>

Nie odzywaj sie jak nie wiesz o czym mowisz...

mith_alinek 11-07-2007 01:00

:p

ja osobiście nigdy knighta którym gram za profke pokrzywdzoną nie uwazalem. Biło sie długo skille ale bardzo mi to nie przeszkadza poniewaz grac druidem próbowalem i mnie przerazaly problemy druidów z maną (caly czas brak). Uwazam ze utrudnienie grania magom nie jest uczciwe za to nie zgodzę się z tym co pisaliście ze to straszne i skandal ze palek ma takie tanie power bolt. A próbowaliscie kiedys skillowac palkiem!!? ja mialem kiedys palladyna i caly czas brakuje spearów 0 capa malo many brak strzal i ciągle wydatki. Palladyn był zanikającą profesją i ci którzy wytrwali mając nadzieje na leprze czasy otrzymali za to nagrodę

AldursWronka 11-07-2007 01:36

Moim zdaniem

2 lata temu grałem na Aldorze Knightem gra mi coś nie szła miałem 12 lvl i skille 46/48 zaczeli mnie pkować to przestałem grać w tibie.
Po 2 latach wrociłem grać ale na Celescie
Chara założyłem 1 dzień przed Update i wbiłem 8 lvl.
Wniosek :
1.Moj kolega jest Knightem i na zrobienie skilla 70/70 potrzeba 87 godzin
2.Uhy mozna opchnac za 3,2 max 3,5k a ihy po 1,2k
3.Knight bedzie chcial zaatakowac np. dargona a ty ustaniesz w przejsciu na 1 kratke walisz dragona a knight musi czekac bo walic twojego draga nie moze.
4.A czy wy druidzi i sorcerzy nie zapomnacie o kasie z ihów,uhów,gfb,hmm,i sd
5.Każda Postać jest dobra tylko ze liczy sie wybór i chęć gry nią każdy ma wady i zalety więc po co sie kłucić na zimowym updacie sie wszystko zbalansuje i będzie Git.

mith_alinek 11-07-2007 01:52

omg

kolo!!! sam napisales ze nie grales w tibie.
Więc nie wypowiadaj się na tematy o których chuja wiesz!
Knightem trzeba skillować dużo więcej...
Masz problemy ze draga nie mozesz bic jak ci staja w przejsciu ... A WCZESNIEJ NIE BYLO TAKICH PROBLEMÓW?????
A tym ze sorc i druid mają wielkie zyski z run to mnie kolo naprawde rozjebales prawie z krzesła spadłem...
Zrób se druida wbij jakis tam lev zebys mógł ihy robić i zrób backapcka..
po 1,5h męczenia się z maną i runkami idz i to jeszcze sprzedaj (1k)
Zeby zarobić 10k musisz się z tym męczyc 15 godzin!!!
Natomiast przez ten czas knightem wbiłbys z 20 lev( bo jestes noobem) zrobilbys desert questa zarobił 10 a kolejne 5 zebrał expiąc do tego desert questa. w dodatku idą ci skille przy ubijaniu potworób idzie ci exp i kasa tez a taki drut sie niemilosiernie męczy zeby te jebane ihy zrobic

arni1990 11-07-2007 02:57

najbardziej rozzaleni sa madzy i druci z niskimi levelami zrobili sobie maga/druta zeby szybciej expic wykozystac to ze postacie magiczne byly lepsze a teraz po upie kiedy oni sa "słabsi" zrobil sie wielki rwetes ;(
a to ze chcieliscie wykorzystac to ze madzy/druci byli dużo silniejsi to jest git??X(
a skoro mówicie ze najcik i tak mial zawsze lepiej to dlaczego nie graliscie nimi co?!?! tylko robiliscie sobie maszynki do nabijania expa
ja nie narzekałem kiedy byliscie silniejsi tak jak ktos napisal wczesniej to nie koniec balansacji moze to zeczywiscie bylo po to zeby najci i palki podgonili??
a ze placzecie ze nie ma w top 300 expienia magów i drutów czyja to wina?? nie wierze ze mag czy drut po upie nie nabija juz tego 1.5 miliona zeby spokojnie znalesci sie na tej liscie
POCZEKAJCIE SYTULACJIA PO NASTPENYM UPIE MOZE SIE DRAMETRIALNIE ZMIENIC :)

mago 11-07-2007 09:03

Wiem ze nie rosnie szalenie lecz jakikolwiek wzrost nawet trudnodostrzegalny jest szalona poprawa w stosunku do tego co bylo przed up
I to bardziej w sensie psychologicznym , bo kazdy kina wiedzial ze jego sila atakow bronia bedzie wlasciwie stala w miejscu czyniac ta postac delikatnie mowiac maloperspektywiczna .
To wlasnie dzieki temu od 150 levela knighci stawali sie postaciami magicznymi klepiac all glownie z run : hmm , explo , gfb.

Liper 11-07-2007 09:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mith_alinek (Post 1542742)
ja osobiście nigdy knighta którym gram za profke pokrzywdzoną nie uwazalem. Biło sie długo skille ale bardzo mi to nie przeszkadza poniewaz grac druidem próbowalem i mnie przerazaly problemy druidów z maną (caly czas brak). Uwazam ze utrudnienie grania magom nie jest uczciwe za to nie zgodzę się z tym co pisaliście ze to straszne i skandal ze palek ma takie tanie power bolt. A próbowaliscie kiedys skillowac palkiem!!? ja mialem kiedys palladyna i caly czas brakuje spearów 0 capa malo many brak strzal i ciągle wydatki. Palladyn był zanikającą profesją i ci którzy wytrwali mając nadzieje na leprze czasy otrzymali za to nagrodę

Racja, zgadzam sie z toba w 100%.Ja swojego palla mam jeszcze na dlugoo przed update tyle ze nim nie gralem ^^.Teraz od niechcenia robie lvl dziennie.

Czubek^^ 13-07-2007 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AldursWronka (Post 1542786)
2 lata temu grałem na Aldorze Knightem gra mi coś nie szła miałem 12 lvl i skille 46/48 zaczeli mnie pkować to przestałem grać w tibie.
Po 2 latach wrociłem grać ale na Celescie
Chara założyłem 1 dzień przed Update i wbiłem 8 lvl.
Wniosek :
1.Moj kolega jest Knightem i na zrobienie skilla 70/70 potrzeba 87 godzin
2.Uhy mozna opchnac za 3,2 max 3,5k a ihy po 1,2k
3.Knight bedzie chcial zaatakowac np. dargona a ty ustaniesz w przejsciu na 1 kratke walisz dragona a knight musi czekac bo walic twojego draga nie moze.
4.A czy wy druidzi i sorcerzy nie zapomnacie o kasie z ihów,uhów,gfb,hmm,i sd
5.Każda Postać jest dobra tylko ze liczy sie wybór i chęć gry nią każdy ma wady i zalety więc po co sie kłucić na zimowym updacie sie wszystko zbalansuje i będzie Git.

Jednym słowem omg :D

Sprzedać runy ;S
Buhahahahahahaha!
Ja jestem ms i runy sprzedaje sie cieżko lub wcale ...
Ale zeby sprzedawac SD po tydzien to przesada...

^Trial^ 13-07-2007 01:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manin (Post 1525428)
Witam wszystkich forumowiczów ponieważ jestem tu nowy. Chciałem wtrącić swoje 2 grosze. Właśnie nie wiem kto tu jest durny?? Na ten update najci i palkowie dostali więcej, a na następny ( co już Cip Soft zapowiadał ) Sorcowie i druty dostaną coś nowego.. Płaczecie jakby nie wiadomo co się stało, a i tak najt nie ma szans z sorciem na podobnym lvlu..

no tak oczywiscie taki 100lvl sorc spokojnie bez wiekszych problemow udupi 100lvl kina -.-"
taki kina bedzie lezal na glebie i rżał jak kon do poki nie uzna ze koncza mu sie uhy i warto by sie zmyc -.-"""

=Pekin= 13-07-2007 05:08

Tak tak Ci co mowia ze profesje sa wyrownane.
Posluchajcie, jezeli profesje bylyby wyrownane nie powstawalo by 10 tematow dziennie o "nieudanym update" chyba nie ? logiczne

Pozatym rozumiem Cie gremlin, z e-visa ladnie mozna siekac nawet lepiej od kinghta, ale hity paladyna Z DYSTANSU to jest przegiecie, praktycznie zero waste ze spearow.
dzisaj na stone tombie miezylem exp
Kumpel 30 palek wbil 35k/h tracac 30 royal spearow a mial z 5k na +
Ja 66 master z dsami -.- (nie mowiac o expeniu bez nich omg) zrobilem 40k/h tracac 7 bp mf / bp ih na dsy loot - 6k~

ZAAAAAAAAAAAAAL wbijam 100 lvl tym sorcem tylko bo to bez sensu grac dalej i czekam na up zimowy
Znubiale nieudaczniki z cipsoftu

rlistek 19-07-2007 01:14

Jejku!
Kiedy wy zrozumiecie, że "balansacja" wcale, a wcale nie miała na celu wyrównania siły profesji, a jedynie wyrównanie ich liczby na serwerach :/.
It's all.

Gracz-Pogromca 19-07-2007 13:23

Moim zdaniem ten update byl udany :)
Sporo osob twierdzilo ze sorcem albo drutem lepiej sie gra niz najtem :D
Teraz sporo osob twierdzi ze palem lub najtem lepiej sie gra niz sorcem :]
Wiadomo! Nowe mozliwosci dla palow i najtow to ludzie chca nimi grac! Dlatego magiczne profesje odchodza B)! Ale nie na tym updacie tibia sie konczy! na pewno kiedys bedzie ulepszenie sorecerow i druidow to bedzie wiecej osob gralo nimi! Ja na przyklad zrobie se palka albo najta ale dalej jestem wierny mojej ulubionej profesji! Czyli sorcowi!
[CHAR]Nekro Simonus[/CHAR]

Ashael 19-07-2007 18:58

Ziomwy update - ulepszenie sorców i druidów
Letni update - ulepszenie knightów i paladynów

to takie trudne do zrozumienia?X(

Przed update sorc/druid wzioł w łape wanda/roda i wymiatał:p Chyba najwyższy czas to zmienić?:)

thewojtek 20-07-2007 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IPchanger (Post 1520431)
popatrz na to z innej strony- co by bylo, jesli od poczatku tibi bylo tak jak teraz?
sorcowie grali by dalej, w przekonaniu ze kiedys nadejdzie ten dzien, w ktorym ulepsza ich profesje.
ale oczywiscie, jak ich udupili, musza grymasic ze ich hity sa mniejsze, a tak naprawde, nadal wiecej wala niz knight/pall na podobnym lvlu. przeciez zeby walnac z exori gran/assasin stara, takie palki/knighty tez musza zmarnowac mf/kase.

don- sam jestes zalosny. jezeli 900 z ue, to nadal mniej niz te wymeczone 400 z jakiegos mystic blade.

Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0 nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<

napisalem to tylko bo wkurzaja mnie wasze posty, nie chce zaraz widziec aa bo ty sork itp i tak mowisz bo teraz slaby jestes >,< jedyna rzecz ktora mi sie podoba w tym up to to ze wojny sa ciekawsze = ) i 130 kina juz cos znaczy a nie jak przed up ze 5 ms po 120 lv wpada i go zdejmuje na pierwsze combo >,<

Piotrek Marycha 20-07-2007 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thewojtek (Post 1559810)
Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0 nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<

Ale ty swoim uber 225 ek bedziesz mial problemy zeby zabic 60+ sorka, a ten 225 ms rozniesie 60 ek bez problemu...
Cytuj:

walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach
WLASNIE, w 5 hitach!!! czyli 10 sekund, a sorcek walinie to jednym klikneciem, widzisz roznice?

Cytuj:

napisalem to tylko bo wkurzaja mnie wasze posty, nie chce zaraz widziec aa bo ty sork itp i tak mowisz bo teraz slaby jestes >,< jedyna rzecz ktora mi sie podoba w tym up to to ze wojny sa ciekawsze = ) i 130 kina juz cos znaczy a nie jak przed up ze 5 ms po 120 lv wpada i go zdejmuje na pierwsze combo >,<
nadal jest chodzacym mwallem/potem*

(*- niepotrzebne skreslic)

Vlarduc 20-07-2007 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hooligan90 (Post 1520564)
2
@up

skilowales kiedys knightem? czhyba nie.... myslisz ze 73 skilla to wychodzac z rooka w 10 min robisz? ...

a ty wbijałes kiedys mlevel? wasz zakichany 70 skil to jakies 2 tygodnie najwyzej lub dobra, miesiąc, czy nawet dwa .....a 50 mlevel? pół roku?

pozatym porównaj sobie pacanie ksozt swojego dennego skilowania a koszt wbijania mlevela.

I wy - postacie niemagiczne przestańcie sie srać ze sorc i druid dostali różdzki i wy z płączem odeszliscie z gry bo waszych postaci NIE UDUPILI a jedynie dali sorcom i druidom to co im się należy - BROŃ. z jakiej paki sorc miał bic waszymi swordami? chciałbym widziec knighta który expi hmmami (samymi)

knight i paladyn nigdy nie mieli tak przesrane ,a to ze oszczep znika to wg mnie uczciwe bo pamietam kiedys cwaniaczki wyłaziliscie zx rooka ,kolega stawiał monka i 3 spearami wbijaliscie se skile na dystans 80. potem zaczeliscie sie pluć bo nie można było botów uzywać co? tak was to zabolało?

A to że broń rzucana wraca do własciciela to dla mnie bezsens ,z jakiej paki oszczep wraca? to jakis bumerang czy jak?

i jeszcze jedna ważna rzecz :

Z JAKIEJ PAKI DZIKUS Z OSZCZEPEM LUB RZUCAJĄCY KAMIENIAMI JAK JASKINIOWIEC MA BYĆ SILNIEJSZY NIŻ DOSTOJNY MAG?

Vil 20-07-2007 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlarduc (Post 1559879)
50 mlevel? pół roku?

brazol ktory jak na razie najszybciej zdolal wbic 100 level ( cos kolo 21-24 dni ) mial ciut powyzej 50 mlvela.

Cytuj:

pozatym porównaj sobie pacanie ksozt swojego dennego skilowania a koszt wbijania mlevela.

Czasowy ? znacznie wiekszy u knighta bo jesli chce trenowac skutecznie to w tym czasie nie expi. Pieniezny ? Sorc dobija manasami, jego problem zeby robil to w taki sposob zeby mu sie zwracalo.

Cytuj:

knight i paladyn nigdy nie mieli tak przesrane

kwestia punktu siedzenia, ja np uwazam ze mechanika zadawania obrazen fizycznych przed update to jedno z najwiekszych ( jesli nie najwieksze ) przegiecie mechaniki sposrod wielu gier w ktore gralem na wysokim poziomie. Niedorzecznymi byly: minimalny dmg, niemozliwosc czesciowej odpornosci na czary ( czy vis wali ile wali w 90% stworkow, a z broni behemota nie utluczesz ) i tym podobne pierdolki.

Cytuj:

Z JAKIEJ PAKI DZIKUS Z OSZCZEPEM LUB RZUCAJĄCY KAMIENIAMI JAK JASKINIOWIEC MA BYĆ SILNIEJSZY NIŻ DOSTOJNY MAG?

z jakiej paki ma nie miec mozliwosci szybkiego expienia ? Mag moze pokazac swoje w pvp, czemu w pve ma byc jedyna postacia nieograniczona niczym ?

sila postaci jako tako ma znaczenie w grach typu Baldurs Gate, gdzie operuje sie druzyna i kazdy ma swoje zadania. Warrior tankuje, priest leczy/ blessuje, mag nawala na odleglosc i nikt nie jest zbulwersowany ze robi pare razy wiekszy dmg. Gdyby kazdego z druzyny odseparowac i skazac na samotna gre postacie nie zrobily by absolutnie nic. Taki wlasnie model singleplayerowy istnieje w Tibii.

Cytuj:

ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0
znajdz sobie w necie jakiegos screena z UE, policz krateczki na obszarze ktorych dziala ten czar. Porownaj z atakiem na pojedynczy cel knighta. Wez jakiegos znajomego EK z wysokimi skillami, zapytaj sie jaki ma procent missow w: GS, behemota, dowolnego grata z PoI, zapytaj sie ile jego ciosow jest blokowanych przez shielding potwora, zapytaj sie ile ( orientacyjnie ) procent jego ciosow stanowia trafienia ponizej 30% masymalnego dmg. Porownaj z dolnym/gornym dmg czarow i czestotliwoscia ciosow.

Liper 20-07-2007 18:48

Tralalalala, kogo to obchodzi ;/

thewojtek 20-07-2007 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1559855)
Ale ty swoim uber 225 ek bedziesz mial problemy zeby zabic 60+ sorka, a ten 225 ms rozniesie 60 ek bez problemu...

WLASNIE, w 5 hitach!!! czyli 10 sekund, a sorcek walinie to jednym klikneciem, widzisz roznice?

nadal jest chodzacym mwallem/potem*

(*- niepotrzebne skreslic)

hahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahahaha 225 ek rozniesie 100 ms jak psa a 225 ms moze walic ile wlezie w takiego 80 eka a ten bedzie stal i sie smial a przy farcie to i 60 przezyje jezeli sie umie grac (ja uwazam ze bym przezyl ; o) co to jest dostac po 500 max >,< hahaha
wlasnie 10 sekund a w tym czasie sork zwastuje przynajmniej 500 gp i kto wali z ue expiac na pojedynczych potworach, kina ma tez exori/exori gran ktore przy podobnym zuzyciu many zadaje podobne obrazenia, no wlasnie rycerz to rycerz co do wojen, powinien dumnie kroczyc w pierwszej lini przedzierajac sie do szeregow wroga siejac tam zamet i poploch (hahaha troche rpg)

Lorden 20-07-2007 21:57

200+ EK teraz spokojnie wezmie solo 60+ms/ed . Z tego co widzialem moim 77ek wale tyle z exori gran co 140 ek przed update :) . 200ek ~walil przed uptade z exori 350~, teraz sila czaru exori gran jest 2 razy wieksza .

Sorcerereq 20-07-2007 22:04

Cytuj:

Zalosny? ehs, 900 z ue 225 ms to dla Ciebie tak uber duzo? -,- 1200 many = ~10 mf = 500 gp >,< 225 kina z skilami powiedzmy 90/90 (zeby nie bylo uber flamerow ze 100.100 to nie wiadomo ile skilowania) walnie 900 w potwora z sca powiedzmy w 3-5 hitach bez problemu za darmo o,0

ROTFL Dobre, dobre, Seromontis 305 EK ze skillem 100+ (nie chce mi się sprawdzać) walnął na TEST SERVIE ~700 max, a przypominam, że obrażenia zostały zmniejszone o 15%... Już nie wspominam, że te ~600 walnie raz na... miesiąc? A ile zwykły knight (80/80) ma puffów? Ile na zbroje potwora? Ile UH mu pójdzie na ubicie demona?
Cytuj:

nie porownujac juz vis z hitami ktos tam iles up up powiedzial ze sorki/druty i tak wala wiecej z vis niz najty i palki? yyy nie zgodze sie z tym >,< 300+ z lapy albo p bolta powiedzmy 100 palkiem czy najtem to zaden problem >,< 300 z visa? ; o nie widzialem, z sd? pod 500 moze hity beda podchodzic ale jakim kosztem >,<

Tak, ale magowie płacą za hity w określonym przedziale, a nie za 60% nietrafień! Przypomne też, że z melee/bolta masz exhausted 2 sec, z visa 1 sec, więc i tak sorkowie wypadają lepiej! No i jeszcze ZAWSZE trafiają, a palkowie/najci mogą te 2 razy NIE trafić.

Osobiście mam najta 60 lvl, 79/80 i jakoś potrafię zauważyć, że na potworkach, które mają mało hp to knight zdobędzie loota, ale już na dragu może wafla sorcowi/drutowi pociągnąć.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lorden
200+ EK teraz spokojnie wezmie solo 60+ms/ed

Jeśli ms/ed stoi afk bez utamo vita albo jest baardzo daleko od protection, lub też robił lvl na bocie i nie umie grać.

Tak na oko 80% magów, co najbardziej narzekają na update, to ci, co nigdy nie osiągnęli nawet 50 poziomu doświadczenia profesją magiczną.

Yours Sorcer~

Gowikor15 20-07-2007 22:06

Ja powiem tak ludzie nie wiecie co o jest mordowanie sie ze skillem ja odkad wyszedlem z roka expilem 2 tygodnie i do skilla wrocilem knight potrzebuje czasu i troche poswiecenia ze swojej strony na postac a nie wyjdzie z rooka bierze sobie wanda albo roda i juz smiga na soldach albo cycach X(X(X(
Teraz i tak knight ma maly - bo za szybko mu potworki padaja jak skilluje no ale jakos trzeba zyc dalej.

Irwin546 20-07-2007 22:37

tak ale wiesz co? 3x dwarf solider jeśli otoczą sorca to 10-13 lvl waląc średnio po 8dmg na turę dednie. Wiem bo połowa takich przypadków które oglądałem właśnie tak się skończyła :P
PS.
rzeczy do zrobienia:
zrobić silniejsze potworki będące wyzwaniem dal lepszych drużyn. Zrobić lepszych Bossów. Przywrócić ,,biednym" sorcom i drutkom starą siłę przy okazji dać im jakiś nowy czar chociaż nie za silny. Czary zależne od Mlvl wicej niz od skilli ryccka(trudniej się treni mlvl niż skille więc mag z 100 mlvl powinnien walić tyle co rycek z 110). dać różdżki dla 50\100 itd...
PS. proszę nei bluzgać
PS2. A tak na serio to spieprzyli też pallów i knajtów. Wcześniej mogli używać run (żeby walnąć większy Boom!) a tera się nie opłaca a maks. hit jest mnieejszy o wieeele wieeele.

Gowikor15 21-07-2007 02:36

Zgodze sie z moderatorem gremlinem w tym co napisal czarno na bialym wszytko jasne a teraz koniec marudzenia i wracac do gry bo napawde robicie awantury ze sork slaby ze do niczego wbijcie nim wiekszy level to dopiero zacznie sie gra :):) , a nie ludzie macie swoich sorkow i druidow maja powiedzymy powyzej 30 levela a wy nagle zmieniacie na knighta i palladyna bo ten jest za slaby i tak macie luksusy bo macie wandy i rody wiec mozecie gdzies smigac od razu najkies potworki typu sold albo cyklop a knightem zeby na takie potworki isc potzebuje on skilli. To jest bezsensowny ruch z waszej strony bo sami wiecie ze tego nie chce a to robicie zamiast dalej grac swoja profesja i jak zaczniecie grac palladynem albo knightem to napewno bedzie wam sie nie chcialo skillowac i ta postac bedzie raz gorsza o waszego druida badz sorcerera zalezy kto kim gra :)
A teraz DOBRANOC.

@DOWN odrazu widac ze jestes rozsadny masz racje z tym ze ci co grali wczesniej przystosuja sie ale ci co zaczeli grac nie i dlatego marudza.

Medivh Shady 21-07-2007 12:25

Bla bla bla .... każdy narzeka na to update tak jak ja na samym początku jak zobaczyłem te śmieszne sd nawet za 180 w pvp, ale stwierdziłem że da sie grać.

Teraz można przynajmniej poznać kto grał sorcem przed era wandów i mf ;) a kto wcześniej , bo ci co grali wcześniej przystosują sie szybko do nowego update.

Pozatym poczekajcie do zimowego update , to nie jest aż tak sporo czasu zważając na to że od września polowa z was ma szkołę a teraz pracuje.
Wtedy maja ulepszyć sorcow i druidow. dostosowując cene run ofensywnych i ilość many do czarów ofensywnych .

Więc skończcie już z tym narzekaniem.

~Med~

Gonzo 21-07-2007 13:04

Po update zimowym 2005 expienie sorców i druidów (tych pierwszych szczególnie) to była bajka. Teraz przynajmniej szanse są wyrównane.

Sorcerer i Druid ciągle mają czary, co tworzy jednak przewagę nad EK. (utani gran hur, zauważył ktoś, że po update jest szybsze?)

Knight i Paladin mają teraz dodatkowe czary, takie jak dla EK exori mas, exori gran. Z exori mas wyciągam na 114 w PvP 20-40. Z exori gran tak jak ze zwykłego exori przed update. Palladyn ma nowe shurikeny, i nie narzekajcie, że są one super-mega-hiper-ekstra. Ten sławny 'assassin star', kosztuje (UWAGA!) 500 gp jedna. Faktem jest, że większość palladynów nosi teraz enchanted spear. Ale i tak hity wchodzą 100 rp 40-120. Z naciskiem na <80. Pozatym, knight i palladyn mają teraz ograniczenia co do broni. Potrzebny jest dany poziom na daną broń.

Moim zdaniem, osoby, które odchodzą od grania sorcami i druidami po update są newbami. Bo ciągle można expić tymi profesjami tam gdzie poprzednio, ale już nie z takim profitem. :)

Irwin546 21-07-2007 13:50

łehhh..
mój kolega z zwykłych assasin star zabił dragona zadając mu maks. 70. zużył 2 mana fluidy, a z zwykłych spearów wali maks. (widziałem!) 120. więc nikt nie soli że palle nie walą po 120.
pS. ma 56 dista

Duch Niespokojny 22-07-2007 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1560800)
Sprobuj pojsc gdzies gdzie jest wiecej duchow i DSow

Że na demon skeletonach niby się zwraca? Pan raczy żartować

Jeśli chodzi o wyrównanie szybkości zdobywania punktów doświadczenia, to raczej się to udało. Z tą "drobną" różnicą, że rycerz, nie mówiąc już o paladynie, expi niemal za darmo. W przypadku magów, jeśli się chociaż zwracają koszty, to już jest super...

Medivh Shady 22-07-2007 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1563016)
Że na demon skeletonach niby się zwraca? Pan raczy żartować

Jeśli chodzi o wyrównanie szybkości zdobywania punktów doświadczenia, to raczej się to udało. Z tą "drobną" różnicą, że rycerz, nie mówiąc już o paladynie, expi niemal za darmo. W przypadku magów, jeśli się chociaż zwracają koszty, to już jest super...

nie płacz , widać że jesteś dziecko wanda

Duch Niespokojny 22-07-2007 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Medivh Shady (Post 1563044)
nie płacz , widać że jesteś dziecko wanda

Gratulacje, Sherlocku. Zapewne "dzieckiem wanda" czyni mnie fakt, że grać sorcem zacząłem na długo przed wprowadzeniem różdżek do gry (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie). Pewnie nie przyszło ci do głowy, że to co napisałem może być prawdą? Najprawdopodobniej nawet nie zadałeś sobie trudu przeczytania tego ze zrozumieniem, bo i po co? Jeżeli komuś nie odpowiada nierówność profesji (a nie wmówisz mi, że profesje są teraz wyrównane - choćby dlatego, że musiałbyś przedstawić jakieś racjonalne argumenty, a nie sądzę żebyś był do tego zdolny), to od razu "płacze", bo jest "dzieckiem wanda"...
Wbrew pozorom wcale nie ubolewam nad kierunkiem zmian, wprost przeciwnie. Bardzo wiele rzeczy podoba mi się w tym updacie. Nie zamierzam też rezygnować z grania moją ulubioną profesją tylko dlatego, że została osłabiona. Ale, co stwierdzają nie tylko ludzie grający postaciami magicznymi, gra jest teraz jeszcze bardziej nierówna niż to miało miejsce po wprowadzeniu różdżek i szybszej regeneracji many. To nie moja wina, że Cipsoft tak dopakował magów w którymś z poprzednich update'ów i, uwierz mi, wolałbym aby tak się nie stało. Skoro jednak już tak zawalili sprawę, to powinni to naprawdę naprawić, a nie po prostu odwracać sytuację...

PS. Widzę, że po updacie sam poszedłeś na łatwiznę i zacząłeś grać paladynem, więc raczej sam jesteś "dzieckiem wanda", hipokryto.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:19.