![]() |
Wlasnie skonczylem ogladac Onegai Teacher ;)
Smieszne anime, warto sobie zobaczyc (12 odcinkow + 1 bonus :D ) Czas zabrac sie za Onegai Twins ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
erotyki. Co do "szmacianych laleczek" to chyba w wiekszosci anime dziewczyny sa hojnie obdarzone przez "nature" (Japonczykow takie rzeczy strasznie kreca). |
Cytuj:
|
Do autora
WSZYSTKIE (te najnowsze też) odcinki naruto można znaleźć po polsku na www.naruto.wbijam.pl (nowy shippuden wychodzi co czwartek w TV TOKIO a potem w piątek po polsku na stronie) Ps. Haruhi suzumiya rzeczywiście jest poj***na, szkoda że tylko 14 odcinków tego jest... Czemu nie ma żadnej wzmianki o shaman king? |
Cytuj:
Cytuj:
bleh Strona klasy youtube bleh l2torrent! :P |
Jezeli ktos chce ogladac naruto, bleach, onegai (teacher i twins) i wiele innych anime online to polecam Veohtv :)
@Nadrill: myslalem, ze chodzilo ci o taaaaakie laleczki z taaaaakimi.... :P |
Cytuj:
Przyklad? Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja tam biorę z torrentów jakie są, zawsze na następny dzień mam. Jednak B5 ciągnąłem z Rapida. |
A ja polecam Samurai Champloo. Naprawdę dobre anime i to nie ze względu na hip hopowe wstawki, które czasem wręcz wkurzają. Nie jest to Anime dla dzieci ; ) Na forum kreskówki.fani.pl obejrzyjcie kilka odcinków(wiele nie działa,ale można znaleźć je na forum,sam podałem do nich linki...)
|
Wlasnie obejrzalem "Byousoku 5 centimeter". Film mi sie podobal, trwal godzinke. Polecam.
|
zna ktos WitchBlade i Ah! my goddess?? :D Aha! jeszcze Zero no Tsukaima!
|
No ja czekam na 3 serie zero no tsukaima :P
|
Cytuj:
Teraz ogladam Love Hina, ale strasznie mnie wkurzaja te dziewczyny tam, ze za byle gowno leja tego niedoszlego studenta, ale ogolem mozna obejrzec na poprawe humoru :D |
Cytuj:
Ukryty tekst:
|
@usako
1) ty żyjesz xD? 2)Co do love hina...przeczytałem cała mangę ^^ ale anime mi sie nie podoba...podobały mi sie zwłaszcza sceny w źródłach xD... ale fabuła mi sie podoba wiele śmiesznych scen.... |
Cytuj:
@up No niestety ; p Mi tez anime srednio sie podoba, ale jak ktos nie ma wielkich wymagan to mozna poogladac :) |
@usako
ta...irytujące są głosy zwłaszcza w tym anime ;/...ale kup se mange nie pożałujesz ^^....(ja to w empiku czytałem ;D a teraz zrobili dodruk 1-10 tomu...)...[spoiler]zabawne że mimo dość dużej ilość zboczonych wpadek są na koncu razem ^^[spoiler] |
Huh, przeczytanie wszystkiego za 1 razem troche zajeło. :<
Więc tak: Naruto: Mam dużo czasu, fillery nigdy mi nie przeszkadzały, słowem jest 'kul' Bleach: Hmm, spodobało mi się, odcinki od 1 do 150+ obejżałem w 2 tygodnie. Death Note: Wypas, to anime, które wreszcie pokazało coś nowego, i w inny sposób mrocznego(nie taki jak EL) EL: Dziwne, sposoby zabijania ludzi za pomocą wektorów z jednej strony mnie rozwaliły(pozytywnie), ale z drugiej, czegoś zabrakło. Może przez 'złe' zakończenie ;( ZnT: Hmm, na początku wstydziłem się, że to oglądam, potem troche zmieniłem zdanie. Aktualnie czekam na 3 serie (zboczony psie!) OTeacher i O Twins: O wiele lepiej wypada to 1, to jedno z niewielu 'lekkich' anime, których humorystyka przypadła mi do gustu. Duży +. GreenGreen: Cóż, niewątpliwą zaletą, jest 12 odcinków. Dłużej nie dało by się znieść, mimo że nie jest źle. Po prostu anime jest dość męczące. Pięknie wykonana końcówka, choć wołałbym żeby zostali razem, pokonując przeznaczenie :* LH: Obejrzałem dzięki tytułowej Hinacie, której kopia z naruto(wygląd i zachowanie), wbrew oczekiwaniom nie została wybranką serca głównego bohatera. A szkoda. Ogólnie nie licząc wspomianego wykopywania biedaczyska w kierunku słońca, anime jest ok. FMA: Narazie czytałem tylko mange, wrażenie mocno pozytywne. Nie zdołałem do końca wczuć się w klimat, zobacze jak z anime. Zapewne o kilku mniejszych tytułach zapomniałem, z góry przepraszam. Co do 'hentajuf', nigdy nie zdażyło mi się trafić na coś wartego uwagi... P.S[biały]...nie licząc pewnego urywka z jakiegoś anime, w którym w jednoznacznej scenie brały udział dwie dziewczyny, blondynka i brunetka. Domyślam się, że chodzi o wspomniane Immortal Sisters. Prosze o namiary :D[/biały] @down Nie twierdze, że 'narutady' i inne, są specjalnie wybitne, ale twierdząc, że podniecanie się nimi(zresztą, kto się podnieca) jest smutne, jest nie na miejscu. |
Co do mang, to na początek poważniejszy polecam 2 tytuły:
1) Blame! - Tsutomu Nihei http://en.wikipedia.org/wiki/Blame! Macie tutaj artykuł z wikipedii. 2) Hotel - Boichi Trzeba poszukać na googlach, można łatwo i za darmo i legalnie zassać. Krótkie (42 strony), ale przepiękne, po prostu zapada w pamięć na długo. Co do wszelkich Narutardów, Desu Notach i podobnych - mierne. Może być tylko na dobry początek, ekscytowanie się nimi jest co najmniej smutne. |
Ja pier***ę, jacy wielcy fani mangi i anime się znaleźli. Kradzione smakuje lepiej?
Czy pieprzenie że: „Ciężko kupić w Polsce oryginał”? @edit: I zanim ktoś zacznie gadać: „Do mnie to było?”. Zastanów się i odpowiedz sobie sam/a. @top: Lubię obejrzeć jak gdzieś leci, z młodości pamiętam „Generała Daimosa” i „Kapitana Tsubase”. Ostatnimi czasy zapadł mi w pamięć „GTO” i „Fullmetal Alchemist”. |
@up
Zakazać ludziom piractwa, to jak zakazać tlenu, niektórzy nie mogą bez tego żyć. Stanowisko mam w tej sprawie jak redaktorzy Cd-Action(wtajemniczeni wiedzą) |
Cytuj:
I nie muszą kraść żeby to mieć. I nie musza tego wszystkiego mieć teraz, zaraz. |
Ja proponuje skonczyc juz z ta rozmowa o piractwie, bo i tak nikogo takim gadaniem nie zmienisz.
Powrocmy do rozmowy o anime a moze kiedys podwiesza ten temat ;P @down: a ty ciagle swoje... :P Wiekszosc ludzi ma cos pirackiego na swoim kompie i tego nie zmienisz. Jedni sciagaja mp3, inni filmy, inni mange i anime, inni programy, inni gry. |
@up: Racja ,nie mówmy już o tym. Przepraszam tych, którym przerwałem ściąganie anime lub mangi moimi niestosownymi uwagami.
I tych, którzy pomyśleli czy dobrze robią też przepraszam. @edit: Cytuj:
|
ja ponownie zaczynam oglądać LUCKY STAR ^____^
zakochałem sie w tym anime od 1s. zajebiście śmieszne anime z extra kreską i fabułą ^^ i oppenig jest Kawaii* główna bohaterka jest zajebista (w sensie fajna,zabawna itp) i myśli a raczej żyje grami.anime,mangą ^^ a jej kumpelki są niezwykle zabawne... polecam każdemu :D "Aimai 3cm,sore puni te koto kai? kyuubunka sifuku na furitte koto boon?" |
No sorry ...http://img265.imageshack.us/img265/2216/p1010011ld9.jpg
Ja i piractwo? [zdjecie robione jeszcze w styczniu, nie na "potrzebe" forum] *** Ktos Ci kaze sciagac z internetu? Nie. Poza tym jak na moje oko to praktycznie wszyscy sciagaja z neta. Nie tylko anime czy mangi. Zauwaz, ze nie wszyscy kapia sie w kasie i maja rodzicow miliarderow, zreszta jak juz napisales rynek popkultury japonskiej jest bardzo nikly w naszym kraju i to jest fakt, a to, ze Ty tego nie rozumiesz no to trudno sie mowi. A to, ze ktos nie kupije oryginalow to nie znaczy, ze nie moze byc fanem. Niektorzy bardzo by chcieli kupowac oryginaly, ale uwierz mi ze wiekszosci nastolatkow czy tez nawet doroslych po prostu na to nie stac. Zdaje soebie sprawe, ze sciagajac z internetu nie daje zadnego wynagrodzenia ludziom, ktorzy sie nad tym meczli, ale coz. |
Cytuj:
|
Re.9-NINE
Nie wszystkie anime są w Polsce zlicencjonowane. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
:P A co do legalności ściaganych anime - polecam Boxtorrents.com Jeśli jakieś anime zostanie olicencjonowane to jego torrenty spadają ;) Cytuj:
Dobra koniec ironii. Masz rację w tym co mówisz, ale są dwa powody, dla których tą dyskusję należy skończyć. 1) To najprawdopodobniej doprowadzi do flamewar'u. A temat zamkną, czego nikt nie chce. 2) Twoje słowa nie sprawią, by człowiek który ściągał już dziesiątki GB licencjonowanych (choć często ludzie nie rozróżniają) anime, nagle przestał to robić. Ot walka z wiatrakami. Poza tym Manga i Anime to jedno wielkie podziemie - nawet na konwentach są "Copy roomy" Przynosisz swoje DVD i przegrywają ci co tam mają :P. Lub kupujesz na miejscu od nich. Ale wiele rzeczy wygląda tak, ze starsi wyjadacze M&A zaczynają kupować i mangi i anime. Z jednego powodu - wiedzą, że tylko w ten sposób pomogą się rozwinąć temu rynkowi w Polsce. I choć można to różnie skwitować - większosć moich znajomych zaczęło lub zaczyna tak robić. Bo nie chcemy, żeby M&A w Polsce umarły. Cytuj:
Aha - I muszę coś zaanon... zaanuo... No ogłosić ;) Wszystkim, którzy obejrzeli Neon Genesis Evangelion, wraz z oba filmówkami bardzo polecam Retake Evangelion (od 18 lat! I nie - nie jest to hentai, choć na początku są tego typu akcje). Jest to naprawdę niesamowite i ciężkie zakończenie historii (akcja dzieje się po EoE!), ale w końcu można uznać historię za zamkniętą. I wraz z całą masą ludzi, którzy to obejrzeli polecam to wam. Bardzo łatwo wytorrentować. |
Kradzione lepiej smakuje ? To pokaz mi sklep gdzie bede mogl kupic cala srie chronocruade, elfen lied, green green, True Tears, Clannad, jak pokazesz to przysiegam pojade tam i kupie. Mangi nie czytam bo nie lubie wole obejzec bo nie ma to jak glosy bohaterow, fascynujaca muzyka etc.
|
Hej, potrzebuje pomocy.
Zna ktoś tytuł utworu lecącego w 54 odc. bleacha, od ~20 minuty? Link do odc. http://www.bleach.wbijam.pl/index.ph...patrz&ktory=75 Błagam o odpowiedź na PW ! P.S.: Szukałem wszędzie :S |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Rozumiem, że sa ludzie, którzy traktują torrenty jako miejsce gdzie można zobaczyć, co warto kupić. I choć tego też nie pochwalam, jest to na pewno lepsze niż bezmyślne ściąganie wszystkiego jak leci. 100% ludzi nie przestanie ściągać M&A po moich postach, ale mam nadzieje że chociaż 00,01% zacznie je kupować, i kiedyś dostęp do M&A będzie normalny. Tak, wiem, znów zabrzmiałem głupio/patetycznie. |
Do autora : Jak Ci się podobał Air zobacz sobie Kanon 2006 i Clannada
Wg. mnie najlepsze anime to : *Bleach *Naruto Shippuuden *Kanon 2006 *FMA Death Note też fajny a napisy polskie najlepsze raczej stąd : http://animesub.info/ |
Cytuj:
|
Niee.. widziałem wiele anime po prostu połowy już nie pamiętam a podałem wg. mnie najlepsze z tych, które pamiętam :P
|
Do 9-nine : Ja nie wnikam w to kto jest tutaj fanem bo obejrzal z 2-3 odcinki jakiegos tam anime i zaraz powah pasta fan wszelkiej masci anime i te twoje glupkowate gadanie zeby all piratow spalic jest dziwaczna ... btw. posiadam 2 "kejki" (po 100szt) roznych anime wiec jesli cie to teraz za boli to sorki
|
ulubione mangi:
-Angel Sanctuary, -Hellsing, -NAruto, -Fullmetal Alchemist (kupuje tomiki w jpf ^^) ulubione anime: -green green, -fullmetal alchemist, -naruto, -Black lagoon ps. I hate bleach grrrrr... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mój nowy życiowy cel - przegonić cię ;P Cytuj:
;P A z cyklu "Eerion Poleca" polecam wam Ghost in the Shell. Jedno z najbardziej kultowych anime, o którym (o zgrozo!) prawie nikt nic nie mówi! Na chwilę obecną są 3 filmy i 2 serie, z których polecam wsyzstko (najlepiej zacząć od 1szego filmu - starego btw. ale jadalnie wprowadza w klimaty ;). Potem 1sza seria, 2gi film i 2ga seria. No i na końcu 3ci Film) GiTS od lat trzyma się u mnie w top watched anime ;) I nie wygląda an to, ze spadnie w ciągu najbliższych kilku lat |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:37. |