Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Powód do radości! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=140441)

Selentih 21-07-2007 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoQ (Post 1561801)
wedlug mnie to nie uczciwe, bo niektorzy gracze kupuli pacca na np. rok jakis czas temu, kiedy jeszcze nie bylo informacji ze bedzie nagroda dla 100000 gracza ktory kupi pacca... i dla takich graczy niema mozliwosci wygrania czegokolwiek

jak nie ma? jak kupili rok temu to zapewne im się skonczył ;) Więc mogą teraz sobie kupić i mieć szansę na wygraną...

Gonzo 21-07-2007 18:50

ROFL'n'LOL

Komercja Tibii mnie przeraża. Rozumiem, że CipSoft z tego żyje, no ale bez przesady! A kto kupi 100,101 dostanie fire sword, a 100,102 skull staff, a 100,103 noble armor.

Określę to tak: "żałosny" jest ten news, i powód do radości także. :/

Rubeus_Venon 21-07-2007 19:08

Pomysłowo.

Dzięki temu ilość kupowanych PACC o wiele wzrośnie.

zoliax 21-07-2007 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoQ (Post 1561801)
wedlug mnie to nie uczciwe, bo niektorzy gracze kupuli pacca na np. rok jakis czas temu

To tak jak płacz osoby, która rok temu kupiła los TotoLotka, a wtedy nie było kumulacji, która przykładowo jest w chwili obecnej...(zanczy się nie wiem czy ona jest, to tylko przykład;p)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1561837)
Komercja Tibii mnie przeraża. Rozumiem, że CipSoft z tego żyje, no ale bez przesady! A kto kupi 100,101 dostanie fire sword, a 100,102 skull staff, a 100,103 noble armor.

A to, że np. w chipsach może być kupon na laptopa to pewnie też komercha, bo tylko nieliczni dostają, nie? Traktuj to jako promocję. ;F

.::~Arbuz~::. 21-07-2007 20:41

Hurra! Posluchajmy Z Tej Okazji Troche Metalu I UBIERZMY SIE JAK BRUDASY OK??

Szybki'lols 21-07-2007 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morius najt (Post 1561713)
i dlatego też można wnioskować że niebędzie to żaden rare item typu dsl abo warlord sword... czaicie taką banie :D 1 lvl na roku z warlord swordem albo dragon legsami?

Zgadzam się to nie będzie żaden rar myślę że free pacc do żywotnie :p albo addon jakiś ale myślę że pacc do żywotnie.

NEO_GIN 22-07-2007 00:16

No no cipsoft szaleje. Ten rok jest pełen niespodzianek. Najpierw urodziny Tibii, teraz konkurs z okazji 100 000 pacc. Ciekawe co jeszcze Cipki wymyślą w tym roku ;]

A co do nagrody to może będzie to wycieczka do siedziby CipSoftu w Niemczech? To dla prawdziwego Tibiomaniaka było by naprawdę coś.

A co do tego, że wielki firmy sprzedające pacc mają większe szanse, to myślę, że do tego 100 000 pacca będą brane pod uwagę chary aktywujące pacc a nie które go zamówiły.

@down
Bardziej chodziło mi o zbiegnięcie się tych dat. Nie często się zdarza żeby tak dwie, w pewnym sensie ważne rzeczy zaistniały w tym samym roku.
PS. Może nie są to rzeczy ważne dla wszystkich ale dla co niektórych pewnie tak.

zoliax 22-07-2007 00:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NEO_GIN (Post 1562329)
Ten rok jest pełen niespodzianek. Najpierw urodziny Tibii.

Noo to, że Tibia po dziesięciu latach istnienia obchodziła dziesiąte urodziny było prawidziwą niespodzianką! :P

Go, go 100'000th PACC. o.o A co!? Niech mają kasę! :P

Wux 22-07-2007 01:05

Dadzą komuś własną wyspę:D:D a tak na serio to ciekawe co to bedzie:]

raven 22-07-2007 01:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vinion (Post 1562369)
......

TERAZ TO IM TYLKO O KASE CHODZI,
......

No coś ty?! o kase? serio?
a tak na powaznie to co ty myslisz? ze beda jeszcze pracowali w sklepach na kasie i kupowali wam pacce ze swoich? no boze zastanowcie sie! wasi rodzice pracuja jeden w banku drugi w jakims biurze nie wiem, oni robia ta gre bo akurat im sie udało ? czemu wy musicie byc tacy? to ze wy niemacie az tyle to znaczy ze oni maja nie miec? jeden wygra w totka i jest bogaty i to jest nieuczciwe? ja kupilem tyle losow i jakos 6 nie trafilem ale nie placze a to ze kumulacje tam sa to tez super komercha nie? ale o to chodzi zeby kase zarabiac bo teraz bez kasy zyje sie zle, i taka prawda.

Duch Niespokojny 22-07-2007 01:54

Cipsoft wymyślił następny sposób, żeby zabić te dogorywające resztki RPG w Tibii. Rzadkie przedmioty zamiast być do zdobycia z trudnych i wymagających questów, teraz będą losowane na loteriach, a wkrótce pewnie sam Cipsoft zacznie je sprzedawać na Allegro...

Wawrzon 22-07-2007 09:20

Niedawno kupilem pacca TO MOZE JA JESTEM WYBRANCEM

Selentih 22-07-2007 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1562434)
Cipsoft wymyślił następny sposób, żeby zabić te dogorywające resztki RPG w Tibii. Rzadkie przedmioty zamiast być do zdobycia z trudnych i wymagających questów, teraz będą losowane na loteriach, a wkrótce pewnie sam Cipsoft zacznie je sprzedawać na Allegro...

OMG! Czy Ty powtrafisz czytać?! Skąd wiesz co to będzie za nagroda? Może ta nagroda zaskoczyć każdego wypowiadającego się na tym forum. CipSoft czasem zaskakuje... A każdy zamiast pisać durne posty z wyżalaniem się czego to on nie dostanie lepiej by siedział cicho...

up@

trzymam kciuki :)

Erhion 22-07-2007 10:43

Ahahahaha już to widzę. Gość lat 10-12 - neostrada - chęć władania nad światem i uważanie się za boga i Będzie taki zonk jak dostane powiedzmy DSL. Popszpanuje poszpanuje a jak to będzie pvp to go będą tak na*******ać, że wurzyci je do wody jak poprzedni właściciel. :D:D:D A jak non-pvp to pewnie nimi zagra w fast hand bo przecież on jest bogiem.

Ta rzecz powinna trafić do kogoś kto już w tibie gra długo a nie w kogoś kto dopiero zaczyna, bo może się tak zdarzyć.

Berbatov 22-07-2007 12:00

"Chciwość","Naciągacze" itp itd. Ja to bym poprostu nazwał marketingiem.
Jak byście to WY prowadzili jakąś firme, to też byście szukali różnych sposobów aby ta ów firma przynosiła większy zysk. Więc ta akcja Cipsoftu nie jest czymś karygodnym i godnym potępienia.
Uważam że jakiś rare items nie powinien być dla osoby która tylko przelała pieniądze na konto. To powinna być nagroda za naprawde duże osiągnięcie,np wbicie 200 levela wyłącznie na FACC'u? ;).

Zupka_Chinska 22-07-2007 12:03

Cytuj:

Jak byście to WY prowadzili jakąś firme, to też byście szukali różnych sposobów aby ta ów firma przynosiła większy zysk.
Cytuj:

Uważam że jakiś rare items nie powinien być dla osoby która tylko przelała pieniądze na konto. To powinna być nagroda za naprawde duże osiągnięcie,np wbicie 200 levela wyłącznie na FACC'u?
#Up:
I jakie CipSoft miałby z tego korzyści, gdyby "rozdawali" item`y Facc`om ? To by zachęcało do kupna Pacc ? Sam sobie zaprzeczasz.

Berbatov 22-07-2007 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zupka_Chinska (Post 1562695)
#Up:
I jakie CipSoft miałby z tego korzyści, gdyby "rozdawali" item`y Facc`om ? To by zachęcało do kupna Pacc ? Sam sobie zaprzeczasz.

To był tylko luźny przykład porównywalnego wyczynu do dostania rare itemka. O to mi chodziło.

Hubert92 22-07-2007 12:16

a ja mysle ze to yelow rose

tymek721 22-07-2007 12:21

Ciekawe czy to komputer czy może jakaś komórka. Ta nagroda jest tylko zachętą do kupna pacca bo bez premium to w tibii nie da sie prawie nic zrobić.

P.S
To na 100% nie będzie item w grze.

Selentih 22-07-2007 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tymek721 (Post 1562718)
Ciekawe czy to komputer czy może jakaś komórka. Ta nagroda jest tylko zachętą do kupna pacca bo bez premium to w tibii nie da sie prawie nic zrobić.

Chyba ty bez premium nic nie potrawis zrobić... widziałem gdzieś wywiad 69 lvl paladyna nigdy nie mial PACC i ma zamiar do 100 dociągnąć... Jak masz czas i chęci to i na FACC wyciągniesz spory lvl i bedziesz sie tym potrafił cieszyć :)

tymek721 22-07-2007 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selentih (Post 1562720)
Chyba ty bez premium nic nie potrawis zrobić... widziałem gdzieś wywiad 69 lvl paladyna nigdy nie mial PACC i ma zamiar do 100 dociągnąć... Jak masz czas i chęci to i na FACC wyciągniesz spory lvl i bedziesz sie tym potrafił cieszyć :)

Ale z FACC niema takiej zabawy. Jest dużo mniej potworów i tereny są mniej urozmaicone.

Adil 22-07-2007 13:43

nagroda

ja jestem ciekaw co to bedzie za przedmiot, stawiam 15 gp na g axe i 30 gp na blessed shield :D

tymek721 22-07-2007 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adil (Post 1562829)
ja jestem ciekaw co to bedzie za przedmiot, stawiam 15 gp na g axe i 30 gp na blessed shield :D

To NIE BĘDZIE przedmiot w grze wiec straciłeś 45gp :]

Nari 22-07-2007 15:13

Tak mi się zdaje że jak np. trfiłbym na 100 000 pacc i bym dostał jakąś super broń to raczej bym ją sprzedał na czymś typu allegro.pl bo napewno bym dał minimalną cenę 90zł + ( zakładając ze to moj pierwszy pacc) i by mie się zwróciło bo napewno synkowie i córeczki bogatych ludzi by się na to rzuciły i by wyszło na niektorych akcjach ponad 200zł.

Duch Niespokojny 22-07-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selentih (Post 1562560)
OMG! Czy Ty powtrafisz czytać?! Skąd wiesz co to będzie za nagroda? Może ta nagroda zaskoczyć każdego wypowiadającego się na tym forum. CipSoft czasem zaskakuje...

A czy ty potrafisz wyrazić swoje zdanie bez obrażania innych? Co innego może to być niż wartościowy przedmiot w Tibii? Cipsoft już udowadniał nieraz, że nie zależy mu na klimacie i elementach RPG w tej grze, więc najprawdopodobniej zrobią właśnie tak jak powiedziałem, tym bardziej, że przecież ich stworzenie nowego przedmiotu nic nie kosztuje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tymek721 (Post 1562840)
To NIE BĘDZIE przedmiot w grze wiec straciłeś 45gp :]

Skąd ta pewność?

@down
Zasugerowałeś, że nie potrafię czytać. Dla mnie jest to obraza.

Selentih 22-07-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1563010)
A czy ty potrafisz wyrazić swoje zdanie bez obrażania innych? Co innego może to być niż wartościowy przedmiot w Tibii? Cipsoft już udowadniał nieraz, że nie zależy mu na klimacie i elementach RPG w tej grze, więc najprawdopodobniej zrobią właśnie tak jak powiedziałem, tym bardziej, że przecież ich stworzenie nowego przedmiotu nic nie kosztuje.

Yyy czy ja kogos obraziłem? Grzecznie zapytałem czy potrafi czytać...
Hmm... może CipSoft się nawrócił, może są nowi członkowie w teamie, którzy zwrócili na to uwage?

Duerroz 22-07-2007 17:46

1.tak Jest To Komercha, Nie Niejest To ZŁe I GŁupie !!!
2.nie Nie Wiadomo Co To BĘdzie Za Iteem I Nie Wiadomo Czy JakieŚ CoŚ W Rl Czy W Tibi !!!
3.i Nie NaleŻy ZakŁadaĆ Że To Wygra JakiŚ H-lv !!!

Tak Trudno To PojĄĆ?

Ancient-Necro 22-07-2007 19:29

Hehh... a ja kupiłem pacc 10 dni temu, więc szans nie mam ;<

Martka 22-07-2007 21:21

Cytuj:

Będzie to najbardziej kosztowny, wartościowy i poszukiwany przedmiot, jaki ktokolwiek, kiedykolwiek dostał w grze.

Wyraźnie napisane. Posty typu "a później się okaże, że to będzie mace" są moim zdaniem bez sensu. Po co cip soft miałby oszukiwać tylu graczy? Oni nie są debilami, wiedzą co robią. A czy dostanie to 300 lvl knight, czy 8 lvl druid nie ma chyba znaczenia.

mastertomasz 22-07-2007 21:53

yay mam nadzieję, że będzie to Polak.
tylko tego chcę ^^

Mage 22-07-2007 22:29

Ciekaw jestem tylko czy Cipsoft poda do informacji publicznej nick zwycięski, ja by się na to nie godził na miejscu zwycięscy ... co do samej informacji to wiadomo ... niemcy tibie traktuja tylko w formie zarobku :) a na wakacje potrzebuja euro w kieszeni :)

sallceson 22-07-2007 22:36

ktoś mówił ze to zabije resztki RPG w Tibii - hmm.. jak można zabić coś czego nie ma? ^^
oczywiście jest, że to "chłyt matekingowy", no ale CIP to nie 4 studentów którzy chcą aby ich gra sprawiała radość, tylko firma której celem jest zarabianie pieniędzy. Z Newsa wyraźnie wynika że to będzie Item w grze więc dziwią mnie wasze wątpliwości.
I nie czujcie się oszukani, że to nie wasz PACC który kupiliście 4 lata temu wygra - to ma być w końcu 100.000 PACC a nie 75.458. Informują o tym teraz bo ta liczba się dopiero zbliża. Gdyby dawali za powiedzmy 75.000 PACC to taki njus byłby wcześniej.
Może wygrać każdy choć wydaje mi się że prawdopodobieństwo wygrania hlvla (niekonicznie hlvla ale w każdym razie doświadczonego gracza) jest trochę większe (mało kto kupuje PACCA po tygodniu gry w Tibie).
Jako graczowi nie podoba mi się ten pomysł, ale staram sie zrozumieć to z punktu widzenia zarządu CIP.

a btw.. ktoś musiałby mieć zajebistego farta żeby dostać tego Rara za PACC który wygrał przez konkurs SMS ;]

Duerroz 22-07-2007 22:48

@up
a czemu zakładasz że to item w grze. zrobią np figurkę DSL i wyślą i co? będzie ten najbardziej poszukiwany iteem ale kto powiedział że w grze. Cipy potrafią zaskakiwać.
czyste spekulacje

Lifaen 23-07-2007 09:32

Po 1 chciałbym żeby wygrał/a jakas osoba która jest Polakiem a nie np. br -.- bo mnie wkurzają te downy.X(
po 2 wg. mnie najlepszą nagrodą dla tej osoby by byl pacc na np. 2-5 lat lub
na nieskonczoność 8o
po 3 nikt nie wie co dają ciapki temu 100,000 pacc'owi może to być jakiś rare:] albo nawet jakis mpa albo coś w tym stylu.
Najlepszą nagrodą wg mnie jest ten pacc

Goku_Sayian 23-07-2007 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duerroz (Post 1563553)
@up
a czemu zakładasz że to item w grze. zrobią np figurkę DSL i wyślą i co? będzie ten najbardziej poszukiwany iteem ale kto powiedział że w grze. Cipy potrafią zaskakiwać.
czyste spekulacje

Będzie to najbardziej kosztowny, wartościowy i poszukiwany przedmiot, jaki ktokolwiek, kiedykolwiek dostał w grze.
czytanie ze zrozumieniem ... :confused:

zoliax 23-07-2007 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goku_Sayian (Post 1564011)
(...)przedmiot, jaki ktokolwiek, kiedykolwiek dostał w grze.
czytanie ze zrozumieniem ... :confused:

...Newsa polskiego.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez www.tibia.com
Be prepared for the most expensive, most valuable and most wanted presents that have ever been given to a single Tibia player.

Prezenty=/=przedmioty w grze. Niestety.

Tomaszewski 23-07-2007 11:06

cos dostanie....
ale jak to bedzie rooksteyer, to dostanie brass armora?

Tyson 23-07-2007 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SpeedyZkS (Post 1560318)
Omg... Głupota, kolejny sposób na zachęcenie do kupna pacca... Pomyślcie, jakiś noobek zaczyna grać w Tibie, starzy mają hajsu jak lodu, więc koleś kupi sobie paccka... I co, zobaczy np. dragon scale legi w dp i zamieni się za crown bo sa ładniejsze? :baby:

Nie bądź śmieszny jeśli myślisz, że trzeba mieć hajsu jak lodu aby kupić Pacca to chyba te 100 tyś dzieciaków są miliarderami....

wariat_17 23-07-2007 21:15

ja kupuje pacc w środe i sie tak zastanawiam czy dostalbym na rooku spike sworda bo jestem rookstayerem ;P

Kup.Se.Musk 23-07-2007 21:31

Hmmm... fajny chwyt marketingowy. Jak wiadomo każda szanująca się firma chce coś zarobić. Jeżeli chodzi o nagrodę to myślę, że będzie to jakiś medal :).

Pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:59.