![]() |
Huh, odzyskałem wiare w człowieka - dziękuje Atimcia. ;)
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Każdy miewa huśtawki nastroju, a w szczególności kobiety ;) A zastanawiałeś się czasem dlaczego dopada Cię taki stan przygnębienia? zastanawiałeś się dlaczego to ten pesymistyczny stan bierze górę nad tym optymistycznym? Czasem warto pomyśleć co sprawia nam ból i dążyć do przyjemności a przynajmniej do braku bólu. Kobieta podała rękę;) |
95% geniuszy prowadzilo dosc szczesliwe zycie i pomimo prac naukowych itp. staralo sie korzystac z zycia. jaki z tego wniosek?
... ... no wlasnie. |
Cytuj:
I ogólnie ja wiem jak się czuję osoba bliska samobójcy. Chcesz żeby wszyscy się zadręczali pytaniem dlaczego do końca życia? Czy on nas nie kochał? Czy znudziliśmy mu się? Uwierz mi lub nie, ale to jest najgorsze uczucie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Amen. |
Ta kłótnia nie ma sensu bo KAŻDY (każdy) ma inne poglądy na śmierć i samobójstwo więc o co sie kłócicie... Che się ciachać niech sie ciacha, chce sie z tego śmiać, niech sie śmieje.
PS: Samobójstwo to zdecydowanie znak niedojrzałości bo (chociaż statystyk nie widziałem) najczęściej zabija się młodzież poniżej 20 roku życia. |
Ukryty tekst:
Dyskusja jest wymianą poglądów. Właśnie po to się rozmawia, by dzielić się przemyśleniami. A skoro nie widziałeś statystyk to o nich nie mów. Po prostu w mediach pojawia się znacznie częściej informacja o młodym samobójcy, niż o starym, bo to pierwsze jest bardziej kontrowersyjne. Z czym się zgodzę, to z tym, że często to niedojrzałe. Ale często, nie zawsze. |
Cytuj:
Jeżeli ktoś ma myśli samobójcze, to przeważnie dlatego, że ma problemy. Jednak nikt nie bierze pod uwage, że te problemy nie robią się same. To wy jesteście przyczyną swoich problemów, więc nie miejcie pretensji do tego świata, tylko do siebie. Starajcie się je rozwiązywać, a nie odrazu stawiać sprawe za przegraną. |
Cytuj:
Wikipedia: W Polsce na jedną kobietę, która popełniła samobójstwo przypada 5 mężczyzn-samobójców. Najczęściej popełniane są samobójstwa w wieku 45–60 lat. Cytuj:
Jak już wspominałem, często brakuje sił do walki z poważnymi problemami, za śmierć kogoś bliskiego raczej nie odpowiadasz Ty. Chyba, że zginie w wypadku z Twojego powodu, ale to już inna sprawa - inna depresja. Jak już wspominałem - istnieje pare odmian depresji - te które są wynikiem traumatycznego przeżycia i nie mają na celu zwrócenia na siebie uwagi, często bywają poważnymi próbami, są też jeszcze gorsze, które cechują się nienawiścią do samego siebie przykładowo z powodu straty kogoś bliskiego z powodu własnej winy, osoby takie mogą udawać szczęśliwe, a po próbie nawet udawać wrócenie do pełnego zdrowie psychicznego tylko dlatego by spróbować ponownie. Są też chęci zwrócenia na siebie uwagi - często to tylko "straszenie" śmiercią. Kiedyś ktoś powiedział: "Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim" |
Nie wiem czemu, ale wasz swiat (forum tibia pl znaczy sie) kojarzy mi sie ze spalonym plastikiem.
|
Cytuj:
|
Eh..
wracając z pracy myślałam, że dyskusja nabierze innego tępa.. TOLERUJCIE I SZANUJCIE się wzajemnie... i błagam nie piszcie o problemach typu szkoła nie znając ludzi.. to typowe ograniczenie myślowe. |
A czy wy do ch*ja pana nie rozumiecie co to metafora ? Ten tekst ze szkołą miał symbolizować, że jeżeli masz jakiś problem, to zamiast się poddawać, powinieneś go rozwiązać -.- ZARAZ ZMIENIE, zadowoleni ?
|
spokojnie;)
nie denerwuj się;) oby i inni myśleli tak jak Ty, że problem da się szybko rozwiązać;) Tylko widzisz gro osób myślących o samobójstwie nie posiadają recepty na swoje problemy... wiadomo.. łatwo nam się pisze. Ile razy Ty sobie coś obiecywałeś i tego nie zrobiłeś? Jeśli zawsze robiłeś co sobie obiecywałeś i zawsze dochodziłeś do wyznaczonych celów to szczerze gratuluję i zazdroszczę, że posiadasz tak silną wolę i samozaparcie. |
Ciekawe co bys zrobił,jakby wykryto u Ciebie nowotwór (np płuc)
Lekarz daje Ci pół roku.Przez 1 tydzień masz totalny zamęt w głowie.Masz myśli samobójcze lecz widzisz że rodzina Ci pomaga i dla niej nie chcesz się zabić. Przeżywasz kolejne 4-6 miesięcy po których ból każdego dnia jest nie do zniesienia. W takim przypadku, przynamniej ja, poważnie rozważyłbym samobójstwo. Po co sie męczyć jak i tak za miesiąc lub dwa umrzesz w męczarniach? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Lecz niektórzy są bardziej słabi i podatni na stres, presje itp. i wtedy załamują się... A to przecież nie powód by ich dyskryminować czy też uważać za gorszych. Każdy z Nas jest inny i na te same sytuacje inaczej reaguje. "Przeszkody to coś,co dana osoba widzi,kiedy przestanie patrzeć na swój cel" |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a wręcz bardzo trudno. Bo każdy "swoje" wie i trudno przekonać drugą osobę do "swego" stylu bycia. I w tym momencie zaczyna się bezsensowna polemika. A czemu? temu,że osoby które myślą otwarcie o tym już/ tu na tym forum nie piszą |
Cytuj:
Wyrok zapadł, 15 letni chłopak umrze za pół roku, oficjalny werdykt. Co robi ? Wszystko czego wcześniej mu nie było można, a chciał zawsze spróbować. Robi tatuaż, skacze na bandżi, ze spadochronu, póki jeszcze choroba mu na to pozwala korzysta z życia w 100%. Nie dołuje się w domu chorobą, nie myśli o tym, żeby się zabić, bo wkońcu póki chwila mu została, postanawia tych najdłuższych chwil nie marnować, tylko się nimi cieszyć jak tylko może. Nie wiesz czy może to wyglądać tak jak wyżej. Nie każdy patrzy na pokemonowe pismo 13 latek, których świat wielce skrzywdził bo rzucił je książę z bajki, który ma zawsze na lizaka ze szkolnego sklepiku. Myślę, że nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu, bo ludzie którzy się tu stale udzielają powiedzieli wszystko co mieli powiedzieć (np. ja) i i tak będą się trzymać dalej swojego. Póki jeszcze nie zaczęła się kłótnia apeluję do Atimci o zamknięcie tematu. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06. |