Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Silvera (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=185)
-   -   Pomysł w sprawie polskiej gildii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152229)

Michalakmee 29-10-2007 15:58

Ok przedstawiam niżej zasady:

Rules:

1.Rekrutacja:
a) lvl 60+(osoba ta wybierana jest po wspólnej konsultacji lidera z vice liderami);
b) KAŻDE zaproszenie danej osoby przez lidera czy vice lidera należy dokładnie rozpatrzyć;
c) osoba, która dołącza jest zobowiązana do okazania szacunku dla zasad gildii jak również dla wszystkich jej członków.
d) nie przyjmujemy osób, które kupiły lub zhackowały postać.
e)Nowych członków gilldi będzie obowiązywał okres próbny.

2. Zasady obowiązujące lidera:
a) lider jest osobą popartą przez większość lub wszystkich członków do wykonywania zadań jakie przed nim stoją.
b) tak jak pozostali członkowie, okazuje szacunek i daje przykład dla innych; pomaga w trudnych sytuacjach;
c) rozwiązuje wszelkie konflikty w sposób korzystny dla obu stron;
d) większość spraw stara się załatwiać wraz z pomocą vice liderów po wspólnych konsultacjach;
e) jest zobowiązany do przestrzegania zasad, jakie obowiązują wszystkich członków.

3. Zasady vice liderów:
a) vice liderzy zobowiązani są do pełnienia funkcji zastępczej podczas nieobecności lidera;
b) ich zadaniem jest jak najczęstsza pomoc dla lidera, jak również wszystkim członkom gildii;
c) zaproszenia ustalane są wyłącznie z liderem;
d) wszelkie poważne konflikty za ich pośrednictwem muszą trafiać do lidera.

4. „Polityka zagraniczna”, czyli stosunki między gildiami:
a) zadaniem gildii jest budzić szacunek i podziw, a także dawać przykład na tle całego serwera i innych gildii;
b) nie ma prawa wchodzić w konflikty z innymi gildiami, a jeśli są do tego podstawy, należy przedstawić problem liderowi;
c) celem jest aby utrzymać pokój i przyjaźń z każdą gildią.

5. Ogólne zasady obowiązujące wśród wszystkich członków:
a) guild channel jest zawsze otwarty;
b) zakaz złodziejstwa, zabijania i oszustwa(uczciwość na wszystkich frontach);
c) zabicie własnego członka gildii jest surowo karane poprzez natychmiastowe wyrzucenie z gildii;
d) bezpodstawne atakowanie innych graczy kończy się upomnieniem, następne jest nakładane karą w wysokości 10k lub jeśli winny się do tego nie zobowiąże zostanie wyrzucony;
e) zabicie innego gracza kończy się karą w wysokości 30k lub to samo co wyżej;
f) członek gildii po hacku ma prawo do poproszenia pozostałych członków o pomoc. Jeśli postać będzie zrookowana opuszcza gildie, natomiast gdy wbije „red skulla” lub jeśli będzie on po hacku osoba ta będzie odwołana z gildii na czas 30 dni;
g) zakaz spamowania na guild channel i forum gildii;
h) wszelkie konflikty danych osób należy rozwiązywać na forum, tzn. że obie strony muszą przedstawić zaistniałą sytuacje).

6.Cele Gilldi.
a)zjednoczenie najlepszych polaków na Silverze;
b)wspólne wykonywanie questów;
c)wspólne hunty,skillowanie;
d)organizowanie różnego rodzaju imprez,zabaw i konkursów (umilanie gry dla członków gilldi);
e)wzajemna, braterska pomoc i przyjaźń.

7.Zgromadzenia członków gilldi.
Zgromadzenia będą odbywały się w guild house i będą miały na celu: wprowadzania nowych
zasad ,rozwiązywania problemów i konfliktów itp.
Zebrania dotyczą wszystkich członków gilldi, terminy zebrań będą ustalane wspólnie.
Nieobecność na zebraniu powinno się usprawiedliwić.

Po niedostosowaniu się do wyżej wymienionych zasad członek dostaje maksimum 2 upomnienia. Jeśli się do tego dalej nie zobowiąże zostanie wyrzucony z gildii.

To chyba all, comments plx.

poreda 29-10-2007 16:03

Nice mi się podoba...

HAIL LIFESTYLE!

Dolor 29-10-2007 16:34

Dobra pięknie ładnie ale jak coś to dajcie mi znać jak już ta gildia będzie to wtedy wrócę do gry :)

Dawergo 29-10-2007 16:50

inv me plx ;D liderze skonsultuj sie z vice i pomyslcie czy mnie przyjmiecie (o ile gildia juz jest)

Michalakmee 29-10-2007 17:13

Ok, może ta nazwa się nie wszystkim podoba ale myślę, że Lifestyle będzie ostateczna. Teraz do Was należy abyście dawali swoje pomysły na rangi do gildii. Moim pomysłem na jedną rangę jest Sleeping legend dla graczy ofc nie hunted typu Shaka, Dawergo, którzy nie grają albo są retired. :)

Uncle Olaf zgodził się na powstanie gilldi, ale ostrzegł, że wielu ludzi może nie respektować jej, ale ja i tak postaram się żeby to była szanowana gildia przez wszustkich!!!
Czyli gildia powstanie już wkrótce :D

Zajebundo 29-10-2007 18:22

Zasady mi się podobają a co do nazwy niepodoba mi sie wcale... chyba ze ranga vice bedzie : Rasta Fighter :D o ile bedze w ogol vice liderem... ja bym wolal zeby nazwa gildi miala cos w stulu co ja pisalem albo kacpera zeby przypominalo nam zawsze o zjednoczeniu PL :D

oVvN3eR 29-10-2007 18:44

Zgadzam sie z wszystkimi punktami , poza 1.
Przyjmijmy że jakiś kolega dostanie hacka ...
I wywalicie go z gildi?
To jest tak jakbyście się odwrócili do niego plecami ;X
W razie hacka proponowałbym rangę ( Hacked Brother )
Lub coś takiego :p

Luki_Asen 29-10-2007 18:48

Pomysl genialny, tego brakowalo:)
Ciekawe czy bede mugl ja dosc?:p
edit:

6c)wspólne hunty,skillowanie;
skilowanie?xdD

Zajebundo 29-10-2007 18:57

No ta ranga dla shackowanych to dobry pomysl.
Czemu nikt nic nie pisz eo nazwie gildi??

Michalakmee 29-10-2007 19:30

Lifestyle nie podoba się dla wszystkich, więc wymyślajcie coś konkretnego bo zaraz sam wymyśle i nie będzie gadania:p, z rangami tak samo, nikt nie pomaga konkretnie. Sam nic nie zdziałam i nie chce potem miec od was pretensji.

@Asen
Będziesz miał invita ;).

Shinhoshu 29-10-2007 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez oVvN3eR (Post 1718522)
Zgadzam sie z wszystkimi punktami , poza 1.
Przyjmijmy że jakiś kolega dostanie hacka ...
I wywalicie go z gildi?
To jest tak jakbyście się odwrócili do niego plecami ;X
W razie hacka proponowałbym rangę ( Hacked Brother )
Lub coś takiego :p

Może i masz racje, ale spójrz na to z innej strony:
Koleś dostanie hacka zabije jakiegoś kumpla ftp i gildia bedzie "hunted"

Michalakmee 29-10-2007 19:39

Teraz ustalam vicków

Vice liderzy: Seba Konieczny, Wiadrociag, Ambel Kart, Pulpet rozprowacz/poreda.

Trzech pierwszych ma raczej pewne, ale głosujcie nad czwartym i to szybko, a nie się obijacie X(.

Shinhoshu 29-10-2007 19:41

Ja głosuje na Porede. :P

Zajebundo 29-10-2007 19:48

JA jestem za pulpetem ale bez urazy dla nikogo on dlugo gra jak ja i seba... a o to tu miedzy innymi chodzi o tych co znaja silvere od lat ja juz z nia mam nierozlaczny kontakt od 3 lat a nawet wiecej. do tego oddaje glos na sebe ambela i oczyciscia wiadra LoL (samozachwyt JoKe )

Dawergo 29-10-2007 19:51

ja tez chce inva buuuu :(

2down
wszystkich lubie i nie glosuje! a rangi... nie znam sie moje gildie <ktore tworzylem> zawsze kijowe byly ;p

Zajebundo 29-10-2007 19:53

vice beda: old fightres :D lider old master :D moja propozycja na rangi a dlaje...

Michalakmee 29-10-2007 19:53

@2x up
Będziesz miał do specjalnej rangi, a tak wogóle to zagłosuj -.-, nie widzicie co napisałem? Jak mówie, żeby zagłosowac to róbcie to od razu bo powstaje chaos i new podtemat, więc się skupcie na tym o co was proszę, bo nie chce wybierac.

Shinhoshu 29-10-2007 19:55

Ja jestem za takim czymś
Vicki:
Wiadro
Seba
Pulpet
Neo
Oni chyba najwiecej grają z tych co sie tutaj udzielają, ale to tylko moje zdanie ja tam juz tu nie gram więc nie musicie brać tego pod uwage xD

HellFrycek 29-10-2007 19:59

Ja chyba nie mam co liczyc na inva. :D

btw.Witam Wszystkich :D

pobol 29-10-2007 20:24

Ja jestem za pulpetem...
Krzysiu ma zajebisty powód zeby nie wejsc:D on juz taki jest<dzieciak>
A nazwa jak chcesz wojskowa to ci dam :P Katyń:D

Michael Rzotkiewka 29-10-2007 20:57

Moje propozycje

Nazwa: Unforgiven (niewybaczalni)
Vicki: Seba, Wiadro, Daw i Pulpet/Neo. Chyba najdluzej graja na silv :>

Michalakmee 29-10-2007 21:18

Aff, czy wy potraficie choc na chwilę oderwac się od expienia:p.
Jak nie chcecie głosowac to muszę wybrac sam:
Oficjalnie vice liderami ogłaszam: Seba Konieczny, Wiadrociag, Ambel Kart, Akishino.

Ostateczna nazwa gildii: Holy United

Dawergo 29-10-2007 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1718760)
Moje propozycje

Nazwa: Unforgiven (niewybaczalni)
Vicki: Seba, Wiadro, Daw i Pulpet/Neo. Chyba najdluzej graja na silv :>

dzieki..... bylo miedzy nami ostatnio troche nie porozumien ale chce sie pogodzic ;) mam nadzieje ze jesli dobrze naprawia druta wroce do gry a ty ze mna... tymczasem na vicka wybieram <ale zaskoczenie> Michaela 8o (tak wiem ze nie masz pacc co z tego :P)

edit:
20:23 You advanced from Level 62 to Level 63.

Kacperka 29-10-2007 21:42

Stary dzisiaj zadzwonil do tych z internetu i za 2 tygodnie przyjda podlaczyc kabel:D takze za 2/3 tygodnie Kacperka bedzie spowrotem :cup: (tak mysle)

Co do guildii to all mi sie podoba co wybraliscie.. nazwa pasuje, vicki pasuja, rangi trzeba jeszcze wymyslic jakies porzadne ;> i bedzie git :D PzDr

poreda 29-10-2007 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo (Post 1718835)
dzieki..... bylo miedzy nami ostatnio troche nie porozumien ale chce sie pogodzic ;) mam nadzieje ze jesli dobrze naprawia druta wroce do gry a ty ze mna... tymczasem na vicka wybieram <ale zaskoczenie> Michaela 8o (tak wiem ze nie masz pacc co z tego :P)

Czas na rangi, moje propozycje:

Nobleman (Arystokrata)
Impulsive (Impulsywny)
Loyal (lojalny)
Shareholder (udziałowiec)

Dobrym pomysłem jest jeszcze nazwanie rang Greckimi Bogami typu Zeus, Posejdon, Gaja (lub Gaia).

@Name
A tak wogóle do nazwy gildii wypadało by dopasować jakis Avatar... Do HU (Holy United) nie ma za wiele :P

Kacperka 29-10-2007 22:00

@up
"In memory Asen Yokar and Ace Inferno!" o.O skasuj lepiej ten comment jak chcesz byc vickiem w tej guildii.. ;S Asen przeciez zostal uznany przez br za hackera...

@all
I tez tak mysle ze jesli by Pulpet aktywowal pacca to wolalbym zeby to on byl vickiem(bez urazy dla Poredy)bo jednak tez liczy sie char.
Char Pulpet Rozprowacz w koncu ma juz tyle lat i byl tez czlonkiem moonchildren. A Akishino to nowy char... ;(

R4st4 29-10-2007 22:03

Watpie zeby moj glos teraz cos zmienil, nie wypowiadalem sie wczesniej lecz uwaznie sledzilem temat...
Wiec uwazam ze nazwa gildii Holy United nie jest trafna, wg mnie za bardzo oklepana... i nie sprawia wrazenia respektu pozatym watpie ze wszyscy beda takimi swietoszkami... ;> ja bym obstawial Lifestyle, to jest takie elastyczne <lol> btw dobre pomysly poreda ;]
Takie moje skromne zdanie :confused:

Rastaman Shine

Luki_Asen 29-10-2007 22:07

@2up
Bez urazy ale tych br jest tylko Trixel?;)
po 2
wole porede na vicka(bez urazy pulpet), poniewaz poreda jest duzo wiecej online i dlatego wole jego.
po 3
zrobic forum takie jak ma jakas dobra gildia na securze(zapomnialem nazwe xd) i na tym forum adminami lider i vice. i tam bedzie kazdy pisal dlaczego chce wstapic do gildi xD.
po 4
przydaloby sie zrobic kanal prywatny na vt dla gildi, jakis staly z haslem jak mialem kiedys z circa ale noobek haslo zapomnial xD.

Michalakmee 29-10-2007 22:20

@poreda
Twoje rangi są spox, moim pomysłem np. dla lidera jest Capitan, a dla vicków Officer.

poreda 29-10-2007 22:24

Na proźbe kogoś tam up skasowałem opis...

@Rastaman
Zaproponuj jakiś fajny name, ty masz banie do takich rzeczy xD

Zajebundo 29-10-2007 22:29

@ do lidera :D
a kim jest wilce Akishino?? chodzilo o old playerow ponownie apeluje o Pulpeta na vice i 2 ranga Old Warrior jak znalazł :D lider: boss Warrior a gildia blood Warrior moze byc?? czy jakos to poprawic gramatycznie nie chodze do skzoly juz troche tak wiec gramatyka podupadla sporo :) no i dalej rangi tez mozna cos robic ale Warrior fighter czy cos tam dalej

Prosz eo powazne rozpatrzenie mojej petycji :) na silowni natchnienia dostalem :P

R4st4 29-10-2007 22:32

@poreda
W tym problem ze nie mam do takich rzeczy bani... ;p i podobaja mi sie twoje propozycje, najbardziej chyba Lifestyle, no ale wszystko zalezy od wszystkich heh ;p w sumie mogloby byc Brotherhood (bractwo) ale cos do tego jeszcze bo samo bractwo to za malo

Rastaman Shine

poreda 29-10-2007 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zajebundo (Post 1719015)
@ do lidera :D
a kim jest wilce Akishino?? chodzilo o old playerow ponownie apeluje o Pulpeta na vice i 2 ranga Old Warrior jak znalazł :D lider: boss Warrior a gildia blood Warrior moze byc?? czy jakos to poprawic gramatycznie nie chodze do skzoly juz troche tak wiec gramatyka podupadla sporo :) no i dalej rangi tez mozna cos robic ale Warrior fighter czy cos tam dalej

Prosz eo powazne rozpatrzenie mojej petycji :) na silowni natchnienia dostalem :P

Nie kojarzysz Akishino? O jej jakie to dziwne... A kojarzysz może kto ci sprzedał Avengera (spłaconego dopiero w 25%) ?

@Edit
OMG! Brotherhood wymiata! Zajebista nazwa :P

Zajebundo 29-10-2007 22:36

Brotherhood tez nazwa mi sie podoba. Chodiz o nazwe ktora bedzie konkretnie odzwierciedlala to jak ta gildia powstala po co i dlaczego...

@poreda
wiem tak cie kojaze ale chodzi mi o to ze niekojaze ci zebym cie dlugo znal poznalem cie podpiero jak mialem ci dac ave tak przynajmniej kojaze... p.s. mam dla ciebie kolejna rate msg me na tibi :)
i niechodzi ze ciebie nie lubie chodzilo zeby starzy playerzy byli vice ciagle, nie mam zadnych zarzutow do ciebie :)
@lider
nastepny pomysl na nazwe: Order of warrior
chciales cos wojowniczego czy jak to tam pisales niepamietam dokladnie ... i rangi jak pisalem wczesniej tez pasuje :D
zakon krwi...

poreda 29-10-2007 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zajebundo (Post 1719042)
Brotherhood tez nazwa mi sie podoba. Chodiz o nazwe ktora bedzie konkretnie odzwierciedlala to jak ta gildia powstala po co i dlaczego...

@Akishino wiem tak cie kojaze ale chodzi mi o to ze niekojaze ci zebym cie dlugo znal poznalem cie podpiero jak mialem ci dac ave tak przynajmniej kojaze... p.s. mam dla ciebie kolejna rate msg me na tibi :)

OO... Fajnie słyszeć że mnie nie kojarzysz... Dla twojej wiadomości (najprawdopodobniej) gram dłużej od ciebie na tym serverze. Zaczołem tu grać około 3 tygodnie po powastaniu servera i pamiętam pierwszych hlv graczy z Silvery, pierwsze ceny dobrych items, i pierwszych kumpli którzy tu grali, więc przestań mi pierdolić że mnie nie znasz (Neoxer?), chyba że sprzedałeś konto a Wiaderkiem gra kto inny.

Kacperka 29-10-2007 22:41

@Zgadzam sie z Wiadrem we wszystkim co napisal :P
Nazwa mi tez sie podoba i tez mysle ze tu chodzi o old playerow.( tzn chociaz o vickow ;> bo lider nie jest old playerem.. tzn jego char nie jest.. ale za to nadrabia innymi rzeczami xP )

marcinekk 29-10-2007 22:51

asen jestem malo online bo zrobilem se paromiesieczna przerwe (mysle ze wyszla mi na +):) no a teraz zamierzam wiecej grac i tyle
NO a mysle ze najlepszym rozwiazaniem by bylo abym i ja i neo zostali vickami , destroyowi sie to nie podoba chociaz nie wiem dlaczego

poreda 29-10-2007 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marcinekk (Post 1719084)
asen jestem malo online bo zrobilem se paromiesieczna przerwe (mysle ze wyszla mi na +):) no a teraz zamierzam wiecej grac i tyle
NO a mysle ze najlepszym rozwiazaniem by bylo abym i ja i neo zostali vickami , destroyowi sie to nie podoba chociaz nie wiem dlaczego

Gdy ja i ty będzie vickami wypadnie kolejny..

Zajebundo 29-10-2007 22:53

@ poreda
sorry ale nie wiedziałem ze to ty :P i nie pzreklinaj kurwa odrazu :P
z ciekawosci ile ten server juz ma? grasz dluzej niz 3,5 roku tu?

poreda 29-10-2007 22:57

No bo kurwa mówiłem ci kto ja a ty mi wypalasz że mnie nie kojarzysz :/

A co do daty powstania to był to rok 2005 a miesiąc jakoś przed wakacjami Marzec albo Kwiecień ale nie jestem pewien na 100%

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:39.