Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   "Pomocna Dłoń" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15500)

Yerhilliaeh 19-07-2005 21:45

Mam pirata (no wiecie...) i skopiowałem cracka. Grałem, ale chciałem sobie pograć z innymi graczami zainstalowałem jakieś gówno, aby grać na battle.net i... Warcraft (czyli około 300h grania) poszedł się kompać przełożyłem cracka odinstalowałem zainstalowałem itp... ten sam błąd piszejak by crack nie był przełożony pliki* sciągałem z tej strony:

http://tmwm.w.interia.pl/ dział Downloands.

Badzo 19-07-2005 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yerhilliaeh
Mam pirata (no wiecie...) i skopiowałem cracka. Grałem, ale chciałem sobie pograć z innymi graczami zainstalowałem jakieś gówno, aby grać na battle.net i... Warcraft (czyli około 300h grania) poszedł się kompać przełożyłem cracka odinstalowałem zainstalowałem itp... ten sam błąd piszejak by crack nie był przełożony pliki* sciągałem z tej strony:

http://tmwm.w.interia.pl/ dział Downloands.

Z nielegalną grą nie porgasz se w necie... Musisz miec oryginalnego CD-Keya, takiego, jakiego nikt nie używa już...

Czyli nie moga występować 2 takie samye CDkeye w grze...

Tak mi sie wydaje, moge sie mylić...

Pozdrawiam

Yoh Asakura 29-07-2005 00:25

Mam pytanie co do MoH:Pacific Assault.Otóż,mój sprzęt to:
Proces: AMD Athlon 1700+
Pamięc DDRAM,512
Karta graficzna:Radeon 9600SE
To już wszystko z tych ważniejszych.Otóż mój problem jest taki:
Zainstalowałem MoH'a,chodził dobrze.Pograłem godzine,nastąpił skok napięcia.Jako niestrudzony gracz,odpaliłem MoH'a ponownie.Wszystko chodzi,niby jest ok.Aż tu nagle pod koniec wczytywania...zonk!Wyłącza się gra.
Moglibyście pomóc mi rozwiązać ten problem ?
btw:przeinstalowywałem już grę,nic nie dało...

Randlemen 29-07-2005 14:07

Nie wkurzajcie sie ale ja zadam pytanie raczej o błędy techniczne. Otóż, gram w SWAT4, wszystko ładnie wygląda nawet na niskich bądź średnich detalach tyle że drzwi nie widać. Jest taka jakby dziwna poświata, kopiująca poboczne textury. Drzwi się otwierają normalnie ale wygląda to beznadziejnie. Co może być tego powodem?? Mój komp to Pentium 4, 2.0 GHz, 640 RAM, karta RIVA TNT 2 32 MB. POMÓŻCIE

Wikt 30-07-2005 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Mam pytanie co do MoH:Pacific Assault.Otóż,mój sprzęt to:
Proces: AMD Athlon 1700+
Pamięc DDRAM,512
Karta graficzna:Radeon 9600SE
To już wszystko z tych ważniejszych.Otóż mój problem jest taki:
Zainstalowałem MoH'a,chodził dobrze.Pograłem godzine,nastąpił skok napięcia.Jako niestrudzony gracz,odpaliłem MoH'a ponownie.Wszystko chodzi,niby jest ok.Aż tu nagle pod koniec wczytywania...zonk!Wyłącza się gra.
Moglibyście pomóc mi rozwiązać ten problem ?
btw:przeinstalowywałem już grę,nic nie dało...

Twój komputer najwyraźniej się zruchał przez napięcie. Sprawdź, czy z hardwarem wszystko w porząsiu. Raz skoczyło napięcie, jak grałem w CS 1.6 - komputer poszedł się reprodukować (czyt. do naprawy).

Darth Ryba 30-07-2005 19:35

Pytanko o KOTORA 1. Co trzeba pokazac Dustilowi Onasi żeby sie przekonal ze sithowie sa zli?

Yoh Asakura 04-08-2005 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Randlemen
Nie wkurzajcie sie ale ja zadam pytanie raczej o błędy techniczne. Otóż, gram w SWAT4, wszystko ładnie wygląda nawet na niskich bądź średnich detalach tyle że drzwi nie widać. Jest taka jakby dziwna poświata, kopiująca poboczne textury. Drzwi się otwierają normalnie ale wygląda to beznadziejnie. Co może być tego powodem?? Mój komp to Pentium 4, 2.0 GHz, 640 RAM, karta RIVA TNT 2 32 MB. POMÓŻCIE

Ściągnij najnowże sterowniki do swojej karty graficznej.

..::QRAS::.. 04-08-2005 19:14

mam intel pentium 4 3000mhz , 512 ram dokladnie nie wiem jakie xD , radeon 9550 . i w nowszych gierkach wszystko chodiz pieknie do pewnego czasu. Powiedzmy ze gram w Gta:sa i po 1 h grania w nia gdy naprzyklad lece samolotem zacina sie jakby dostawala freza i koniec ani rusz . Musze wtedy zresetowac kompa i tak bardzo czesto sie zdarza w nowszych grach niewiem czy to wina karty graficznej czy co ?

Randlemen 06-08-2005 02:41

@UP:

Też tak mam w grach. Też muszę resetnąć kompa i też nie wiem co z tym zrobić? ;(

hoomik 06-08-2005 14:39

blednie zainstalowana karta graf/przestarzale sterowniki. Tez tak kiedys mialem, byla to wina sterownikow.

Yoh Asakura 08-08-2005 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez [email protected]
mam pytanie Słyszałem że można grać dwoma postaciami na jednym kompie wie ktoś może jak ?? :confused:

Jeżeli chodzi Ci o Tibie to jest to nielegalne,więc nikt Ci tego nie powie.Bynajmniej tutaj.

Ellenhorin 08-08-2005 00:14

Nie , nie mozna ^^ i nawet nie proboj sie dowiedziec czy co to mowie jest prawda (przynajmniej nie tutaj) :P

@UP "Minimalnie szybszy ;) "

Knight Simon Dark lord 08-08-2005 00:17

ja mam taki problem z grą soldat
zainstalowałem grę i patcha uruchamiam i pisze "error loading minigun.bmp czy coś w tym stylu" robiłem wszystko przeinstalowywałem zmieniałem ustawienia grafiki w grze i na kompie i nic przeinstalowywałemz innych mirrorów też nic prosze o pomoc

Matheous 08-08-2005 12:25

cos sie zwalilo z plikiem minigun.bmp. Poszukaj, czy masz w ogole taki plik w folderze z Soldatem, jesli nie, to utworz. Tylko ze wtedy nie bedziesz mial grafiki miniguna. powinno pomoc, ale nie recze :)

Knight Simon Dark lord 12-08-2005 19:29

ja ten plik mam ale nie chce mi go czytać a tak jak ja pisałem wyżej robiłem wszystko przeinstalowywałem zmieniałem grafiki w soldatcie i w kompie przeinstalowywałem ze wszystkich mirrorów i nic co robić

Nightwalker 16-08-2005 00:22

Nie jest to prosba o pomoc w grze, ale nie wiem gdzie napisac tego posta. Otóż potrzebuje programu, który łamie hasła (na system) w Win98.

@down
Nie zawsze.

BTW. znalazlem sam

Xsiadz1 19-08-2005 16:59

a po co Ci taki program jak haslo w win98 nic nie daje czy je wpiszesz czy nie to i tak masz dostep do systemu

Quezacoatl 09-09-2005 22:33

Ciekawe czy ktoś wie

Czy i jak można zmienić pliki dat w LF2 żeby np: dać jakiejś postaci pancerz lub szybszą regeneracje many? Bo z tego co dotychczas widzialem to nikomu sie to nie udało i tak to jest że np: przeróbka knighta nie ma pancerza :( .
Być może jest to wpisane w innym pliku niż plik danej postaci tylko gdzie?

Próbowałem też sprawić żeby zabicie jakiegos wroga sprawiało że przechodzi na twoją stronę ale do postaci albo broni a nie zmieniać to w stage mode bo tak też można.

PS: jestem też ciekaw co uważacie za lepszą umiejętność dla Barbarzyńcy w Diablo 2 na poziomie piekło dawać w koncentracje, szał, berserker, trąbe powietrzną czy w ogłuszenie? Bo moi znajomi mają podzielone zdania.

Knight Simon Dark lord 14-09-2005 10:52

mam problem sprzętowy z grą warcraft III kiedy gram gra mi się na początku lekko ścina ale nie w tym rzecz jak daje np "zakończ grę" lub "zakończ misje" to mi się komputer ścina nie ważne czy to normalnie w grze czy na b.necie
i jeszcze jedno kampania mi się nie chce wgrać też dochodzi podczas ładowania prawie do końca i się ścina poradzćie

komputer:
karta graficzna:radeon 9250 128DDR
procesor:700mhz
128 RAMu
i po zainstalowaniu mam jeszcze 400 mb wolnego miejsca an dysku

Matyjasz 19-09-2005 19:50

Witam!

Mam problem z programem Windows Media Player. Otóż to gdy chce go uruchomic wyskakuje error - Wystąpił wewnętrzny bład aplikacji. Próbowałem przeistalować program ale to nic nie dało. Czy może ktoś wie jak to naprawić ?

Dr.Unknown 19-09-2005 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
mam problem sprzętowy z grą warcraft III kiedy gram gra mi się na początku lekko ścina ale nie w tym rzecz jak daje np "zakończ grę" lub "zakończ misje" to mi się komputer ścina nie ważne czy to normalnie w grze czy na b.necie
i jeszcze jedno kampania mi się nie chce wgrać też dochodzi podczas ładowania prawie do końca i się ścina poradzćie

komputer:
karta graficzna:radeon 9250 128DDR
procesor:700mhz
128 RAMu
i po zainstalowaniu mam jeszcze 400 mb wolnego miejsca an dysku

Ważne pytanie: Czy gra jest oryginalna?

Dr.Unknown 24-09-2005 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sartoro
Nie wiedziąłem gdzie umieścić to pytanie na forum bo...
Mam bardzo duzy problem :( od pół roku gram w tibie 25 lvl mam i teraz jakby nic z niczego nieraz tibia tak jakby sie psuje :( cyzli jak sie loguje to czekam czekam czekam asz mi e sie lista moich postaci włączy (your charcter list is begin load) i pozniej wyskakuje mi Conot correct to login serwer tak jakbym nie miał połąćzenia z netem a na necie wsyzstko elegancko gra... pózniej ten problem bagatelizuje sie sam z siebie po od2-14 dni i dalej tibia normalnie działą .... plz pomuszcie mi !!!! :(

Cytuj:

Oczywiście wszystkie gry oprócz Tibii[...]
Won, ale już.

Krzesław 01-10-2005 23:58

Thps 4

Mam problem(y) z grą THPS 4. Mianowicie:
1. Jak wgrac polską muzykę? Mam pliki w folderze music ale nie ma ich w grze.
2. Czy jeśli zmienię jakoś format plików muzycznych na MP3, to czy nic się nie zepsuje?

Z góry dzięki :)

dap-galothij 04-10-2005 20:24

Nie czytałem większośći poprzednich postów, a odpowiedzi szukałem ctrl+f "red alert"

Mam problem z czwartą misją amerykańców w Command & Concuers: Red Alert 2. Ta ze statkami.
Jak ktoś może, to proszę pomóc

edit: nieaktualne:) te poduszkowce były do wypakowania:D

Lance'Dean 04-10-2005 23:07

Mam problem z SpellForce Zakon Świtu, Złota Edycja. Mianowicie, nie moge zabić tych goblinów i Ruffa chyba w 2 misji u Sidahah, elficy która została wygnana ze swojego domostwa :/. Może jakieś taktyki? robię strzelców, kusza 2 x, rekruci, zwiadowcy kilkunastu kapłanów, nie mogę. Jest ich taak dużo, że mnie zabijają...

Zapewapu 15-10-2005 23:42

Planescape torment

Hmmm,a ja mam dosc duzy problem z przejsciem gry torment.Otoz ,kiedy probuje wejsc do ee,placu szmaciazy[lol,ale nazwa,zreszta,jak wszystko w tej grze ;]],to grabarze przy wejsciu mnie przepuszczaja,ale wszyscy dalej mnie leja...,jestm za slaby,zeby ich wyciac,ale tu na pewno nie o rzez chodzi..Taka sama sytuacja jest w dolnej czesci ula.Dodam tylko,ze nikogo waznego nie zabilem[no,za wyjatkiem tej babki,co jej trzeba bylo nitke i plyn zalawic] ,wtf,co tu trzeba odkrecic?

To bylo raz,a teraz 2 problem:Gdze jest ten *** widelec,ktorego potrzebuje ten facet z gospody,za nic nie moge go znalezc...

To bylo 2 ,a teraz 3:mam dosc[bardzo] cinka grafike w tormencie[i diablo].Kiedy bylem u kumpla,az mnie zatkalo,ze diablo i torment moze tak wygladac..[tzn tak dobrze],i zastanawiem sie,dlaczego u mnie jest to tak beznadziejne,to wina minitora,karty, czy czego,w ustawieniech nic niema.
Moj monitor to[nie znam sie,zerzne dane z naklejki :P]
:19 fd
0.24mmag pich[chyba rozmiar pixela]
18 pole widzenia[wiewing area]
1600x1200pikseli
30-110 khz
Dodam,ze jest to minotor z "z tuba"[tzn ten wielki,nie cieklokrystalizczny[plaski]]
Ofkorz niemam zamiaru kupowac nowego[lol],ale to moze byc cos w ustawieniach.

Ps:jesli ktos mialby jakies problemy w gothicu II,pisac na pw[11 razy to przeszedlem ;]]

Arthus Drag'Tail 15-10-2005 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zapewapu
grabarze przy wejsciu mnie przepuszczaja,ale wszyscy dalej mnie leja...,jestm za slaby,zeby ich wyciac,ale tu na pewno nie o rzez chodzi..Taka sama sytuacja jest w dolnej czesci ula.Dodam tylko,ze nikogo waznego nie zabilem[no,za wyjatkiem tej babki,co jej trzeba bylo nitke i plyn zalawic]

Przypuszczam ze to dlatego, ze ja zabiles. Nie jestem na 100% ale raczej tak.

Cytuj:

Gdze jest ten *** widelec,ktorego potrzebuje ten facet z gospody,za nic nie moge go znalezc...
W tormenta gralem b. dawno temu, wiec nie jestem pewien czy dobrze pamietam, ale mial go chyba ten bariaur(?) w gospodzie.

Cinek wiedzy 20-10-2005 16:55

Final fantasy

Grał ktoś w final fantasy ? Mieliście by do opylenie ? X -10 8o

Belvedor 31-10-2005 08:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
No to na rozkręcenie tematu mam pare pytań:
1. Czy da się uruchomić Diablo II w trybie okna?? Jeżeli tak to jak(Win 98)-Mam nadzieje, że to nie podchodzi pod pomoc technicząhttp://forum.tibia.pl/images/smilies/wink.gif

2. Diablo II lod, Czy Anihilus wypada ZAWSZE z klona diablo, bo raz mi nie wypadł(możliwe że ktoś sobie przywłaszczył)

3. KotOR- TARIS gdzie jest szczepionka przeciw chorobie?? Ma mieć ją jakiś patrol, ale żednego nie znalazłem. Przechodz grę 3 raz i nic.
(btw, ktoś wie kiedy ma wyjść KotOR2??)

AD1. Wystarczy kliknac WLASCIWOSCI na ikonce d2 lod/potem w ELEMENCIE docelowym., z np. takiego: "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II*****"
na taki: "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II*****" -w
I gotowe.

AD2. Nie, ale przewaznie daje.

Ad3. nie wiem o "so si chosi" ^^

PS: PILNIE POTRZEBNA GRA "Knight & Merchants: The Peasnt Rebelion. ( czyli "knajc 2") Przesylka polecona na koszt adresata rox! ( moze byc pirat )

Ghost Nieudany 31-10-2005 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zapewapu
To bylo raz,a teraz 2 problem:Gdze jest ten *** widelec,ktorego potrzebuje ten facet z gospody,za nic nie moge go znalezc...

Widelec ma koleś na zewnątrz, w prawym górnym rogu od gospody z tamtym gościem od widelca - poznasz go, wygląda jak nieco napakowany bandyta. Podyskutuj z nim - jak ci się uda, to może go przegadasz, ale prawdopodobnie stoczysz z nim walkę (banalną zresztą), za co zyskasz widelec i fajny kolczyk dla złodzieja.

Mack Abadrak 31-10-2005 12:51

K&M Peasantów może nabyć w Media Marktach, sam długo szukałem :P
Wiem, że napewno w Poznaniu w MM jest. (koszt 19 zł, ale musisz kupić i K&M podstawowe i dodatek :P)

Matyjasz 04-11-2005 14:35

Witam

Od niedawna mam problem z graniem przez neta w gre Hidden & Dangerous 2. Problem ten objawia sie w ten sposob ze do godziny 14:30 moge grac normalnie, mam niski ping, a po godzinie 14:30 to cos sie dzieje i mam pingi z kosmosu... Mam tpsa 256kb/s. Dzwonilem do nich i mowili mi ze nie wiedza co to jest. Moze wina lezy po mojej stronie ?

Harven 04-11-2005 22:40

Settlers 4

Ja mam problem z 1 misją w kampanii mrocznego plemienia. Chodzi oto abym zajął teren majów. Sytuacja jest taka że wprowadzam tam moje wojska, niszczą pierwszą falę żołnierzy wroga, zajme kilka wież i BACH! przychodzą następni i mnie rozwalają :/ czytałem solucje na necie lecz są one do niczego. Halp plx

Domcior 15-11-2005 18:43

Prosba

MAm prosbe jak sie wstawia obrazki tutaj na forum z góry thx!!

Domcior 15-11-2005 18:56

CLosed

Uwarzam temat za zamknięty

BleF 15-11-2005 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Domcior
MAm prosbe jak sie wstawia obrazki tutaj na forum z góry thx!!

Zgraj pierw obrazki na serwa np www.photobucket.com
a pozniej
[IMG]Link do obrazka[/IMG]

Dr.Unknown 25-11-2005 13:13

UWAGA!
W związku z powatarzającymi się pytaniami technicznymi zmieniam nieco regulamin tematu, od teraz pytania o problemy techniczne są widziane równie mile, co np. solucje dla tych, którzy sie poddali. Dziękuje za uwage i przypominam, że temat traktuje wyłącznie o grach komputerowych za wyjątkiem Tibii.
UWAGA!

Leszczyq 25-11-2005 13:26

witam mam taki problem w cs 1.6 ze jak biore gryt sieciowa i juz wybieram server to pisz mi takie cos
Lan Server are restricted To local clients

Prosze o pomoc co zrobic zeby mugl grac?

Sacred Platinum Dragon 27-11-2005 09:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leszczyq
witam mam taki problem w cs 1.6 ze jak biore gryt sieciowa i juz wybieram server to pisz mi takie cos
Lan Server are restricted To local clients

Prosze o pomoc co zrobic zeby mugl grac?

Założyc konto w steam-ie i zarejestrować cd-key

Rohen 07-12-2005 14:48

@UP

Spier%^^%^$^$... --"

Mma taki problem z The Great Escape... móglby ktoś dac solucję albo stronę oficjlaną? bo szukałem i mi nic nie znalazło :/.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:17.