Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

Argon Zeth 29-06-2005 16:19

Guardia
1. Sporo polaków reszta nacji na poziomie przeciętnym
2.Najwięcej polaków
3.Ceny są duże bo nowy świat
podam parę przykładów:
Drag shield-13-16k
Bp of hmm-800gp-1k
bp of uh-2k
p set -2.7-3,5k
steel helmet-300-500 gp
bp of sd 4k
ogólnie drogo bo nowy server
4.Wogóle czegoś takiego nie ma
5. Nie ma pk wogóle, noobów na mainie niewielu spotkałem (non-pvp)
6.Nowiutki server brak kolejek
7.Rook przepełniony wiec cieżko z niego wyjsc
8.Dużo polaków, mało noobów jak na non pvp i jeśli kogoś wnerwia kolejny dead przez pk to polecam

@Scooby-Doo
masz rację już poprawiam

Marixon 30-06-2005 12:04

Solera!!

Jak ktoś już napisał o Solerze, to sorry!!

No więc tak:

Największą grupą ludzi są Polacy :flaga_pl: :cup: , ale niestety jest też dużo Brazylijczyków :( . Szwedów blisko 0 :D , a Hiszpanów niewiele. Na dobrą sprawę mi Hiszpanie są obojętni, ale to już jak każdy uważa.

Ceny są średnie. jak dałem sobie z Tibią spokój na jakieś 1,5 miecha to znacznie spadły.

Power abuserów nie ma dużo, ale wiadomo, że jak na każdym PvP regular jacyś się znajdą... ;( . Atmosfera miła!!

Co to PK no to ilość we wszystkich miastach jest podobna wszędzie. W Ab jak ostatio ok. 22:00 byłem to cała banda stała z białymi i czerwonymi czachami. Nie znam Premium Area, więc nie wiem jak tam jest.

Server jest średnio przeludniony. Nie sugerujcie się napisem "full" w opcji tworzenia nowej postaci.

Rookgaard wygląda normalnie, tzn., że aż tak pełno ludu to tam nie ma.

Moje odczucia? Ja tu gram, bo mi się tu podoba i uważam Solerę za najlepszy ze wszystkich światów, jednak pisząc tego posta starałem się być obiektywny.

Fight 02-07-2005 12:44

Ja też gram na Xantera

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanin Hawking
Gram na Mainie w Xanterze od niedawna i wiem co sie dzieje głównie w Carlin i w Kazodronie. W Xanterze jest dosyć duzo polaków ale najwięcej jest zdecydowanie BR! i ich możesz głównie spotkac w Xanterze.

Niestety jest dosyc duzo ludzi ze "red skullami" codziennie kiedy jestem w carlin widze dużo trupów kolo świątynii i koło depo :o jak z tego wynika PK jest w miare duzo...

Plusem jest to że tez jest duzo KPK [ killers people killers ] :)

Jest tez duzo 'wymuszeń' czyli " give xxxx gp or hunted " ale niedajcie sie zastraszyc!!! moja rada kiedy taki do ciebie podejdzie to lepiej od razu logout lub pisac same znaki zapytania i pisać coś w wymyślonym języku... to powinno dać napastnikowi do zrozumienia że nieumiesz po angielsku. Mi to już nie raz uratowało skóre! :D :D

Przeważnie ludzie są w porządku wobec innych [ prócz oczywiście tych ze "skullami" ] bardzo rzadko kradną ci expa a jak jesteś ścigany przez PK to również ci pomogą B)

Najgorzej jak zaczniesz z kolesiami z końcowką nicka " turi'el " ich lepiej omijać szerokim łukiem!! Oni maja największe levele { na 06.11.2004 jeden z nich ma 121 lvl !! 8o } więc sami widzicie żeby z nimi lepiej nie zadzierać

jesli chodzi o exp.. hm ja cały czas siedze w kopalniach krasnoludów i tam jest bardzo mało ludzi.

Mogą się zdarzyć przypadki że jak wejdziesz głęboko w jaskinie to mogą też cie prosić abyś ją opuścił bo oni tam " polują " lepiej ich posłuchać bo zazwyczaj mają wysoki level :(

ceny są bardzo zróżnicowane więc ich nie podam [ np. 3 dni na kanale "trade" seprent sword kosztowal ok. 2.4 k -3k a dziś [ 6.11.2004 ] można go było kupic za 800 - 900 gp.....

jak popełniłem jakieś błędy to prosze mnie poprawić
Tanin Hawking

mój numer gg 5273324 pisać w razie problemów zawsze pomoge :D

Lecz mam kilka zaztrzeżeń z powodu nOObstwa i hamstwa innych, pomimo że i ja tam mam glownol postac nie proponuje na 100% radze przez 2,5 sekundu pomyslec !!

Van Gul'dan Moose 02-07-2005 17:44

Hm co do Morgany...

Na MOrganie straszny Chaos co do władzy...Na początku chyba rządzili Polacy...potem Avis(PA)teraz Avis się rozpadł i raczej wygląda to łagodną anarchię...

Sir-Szaki-Szakal 02-07-2005 22:00

Solera

Bardzo tanie żeczy zapraszam

1. Knight armor-6k
2.Fire sword-6k
3.Bohy-55k
4.Crwon Armor-18k
5.Crown Legs-21k
6.Royal Helmet-51k
7.PACC-100k (ale nie radze im wierzyć)

itd.
Jak coś sprawdzać na Cenniku

CYA ALL

Logo 03-07-2005 14:21

Na tanich swiatach sie nie oplaca grac.
Poniewaz pojdziesz na hunta bijesz dragi stacisz ze 8k w runach i d shield wypadnie.
Czyli sie nie zwracca na runy ;)

Dj Vroog 03-07-2005 20:36

[quote=Externus]GALANA

3. Ceny wysokie (np. k axe - 15k; bohy - 120k; k armor - 20k)

Ja kupilem bohy na Galanie za 55k...

Dj Vroog 03-07-2005 21:00

GALANA
-Polacy 50% Brazylijczycy 30% Szwedzi 20%
-powyzej...
-atmosfera inna w kazdym miescie
-mnóstwo porzuconych lootbagów na dachach co swiadczy o duzej ilosci thiefow :(
-hordy graczy którzy chcą aby ich zróókowac...
-mało PK (ale jednak)
-ceny: bohy 60-100k, fire sword okolo 9k, runy normalnie, plegsy 800gp, parmor 1k
-co nieco nOObow robiacych ff w wejsciu do sklepów
-malo ludzi
-zj****e nicki: Szalony Kufel, Deadnij tego po lewej, Smierdziel poprostu, Wedkarzyk maloglupi, Kulfon-Mistrz
-nie wchodzcie na ten serwer bo lowlevelowcy sa czesto zabijani bez powodu...

Titan Patrick 03-07-2005 23:58

Selena :)
Polacy,Brazilijczycy(jak wszedzie :)),Szwedzi,Holendrzy,czasem Australijczycy
Polakow jest nawet duzo...a Abnajwiecej :)..totez najwiecej PK :]
Ceny?? nie jest drogo 1 k P-arm Bohy-od 50 do 70 k ..
Atmosferka mila .... tylko czasem mozna spotkac niemilego ludka z Vidfame :]
Pk -- hmm duzo jest w Ab
jest akurat
Tez calkiem dobry !!
Mi sie podoba :P!! a wiec zzapraszam ...jakby co to pisac...pomoge

Scooby-Doo 04-07-2005 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argon Zeth
Guardia
3.Ceny są duże bo nowy świat
podam parę przykładów:
Drag shield-13-16k
Bp of hmm-800gp-1k
bp of uh-2k
p set -1.7-2k
steel helmet-300-500 gp
bp of sd 4k
ogólnie drogo bo nowy server

Kto sprzeda na guardii p-set za 1,7-2 k?? NIKT p legs okolo 2-2,5k+p armor 0,8-1k =2,8-3,5k za p seta
A jesli chodzi o guardie to fajny serwer jak na non pvp jednak jest tam duza rodzina (i gildia) Teh'Fleart, ktora gnebi osoby ktore za szybko zdobywaja lvle (luruja, blokuja, zajmuja expowiska) Ale i tak we wszystkich highscorsach Polacy rzadza!!

Duno Jackas 06-07-2005 19:12

FORTERA

-Hiszpanie,Polacy
-Najwięcej chyba polaków
-Jak wszędzie Studded shield-50gp,bag 4gp,czasami można natrafić na playerow z całkiem niezłym eq do sprzedania np. golden armor
-Miło ale jest dużo noobów którzy jak ty sie meczysz ze 2 Orc Spearman to sie caly czas patrzą a jak już ma czarny HP to podchodzą "dobijają" i rzucają didniętego daleko i potem biorą itemy,no corz przynajmniej ex nie zabierają
-Niewiem,siedze na Rookgard ale sądząc po niemiłych ludziach ktorych się nieraz spotyka na ulicach to może być sporo.
-Do godziny 18 pusto,kolejka podczas godzin wieczornych(czyli szczytu) żadko przekracza 15 osób
-Umiarkowanie
-Tak świat dosyć hmm...jak natkniesz się na kogoś niemiłego to naprawde jest niemiły,jak natkniesz sie na kogoś pomocnego to newbie w 1 godzine ma 5 level(tak wszystko tłumaczą).Mi się podoba grałem an astrze ale wróciłęm

Hieyan 15-07-2005 20:23

Jamera

JAMERA

-Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi, Hiszpanie i inne mniejszość serwerowe
-Polaków raczej nie jest dużo, lecz to jest atrybut tego serwera. Większość noobów, looterów to Polacy
-Plate Armor - 600gps - 1k
-Plate Legs - 1k - 1,4 k
-Steel Helmet 300gps
-Spike Sword 800gps- 1,1 k
-Dragon Shield -5k - 7k
-Atmosfera? Hmm... Nawet fajnie, nie ma wojen, Czołówka to Brazole lecz są Polacy +50 lvl
-PKerów prawie zero... Jeśli pekują to hlvlowcy na hlvlelowców
-W tym roku dopiero raz miałem oczekiwanie w kolejce. Było chyba 30 osób przedemną. Ogólnie o każdej porze się wbijesz
-Rookgaard? Mało... Większość szybko go przechodzi a poexpić można sobie wszędzie...
-Gram tam od lutego i jeszcze nikt mnie nie atakował, nie kradł. Człówka serwera (brazole) zbanowana za Account Sharing więc cheaterów mało, lecz GM bywa tu raz na miesiąc.

Griin 15-07-2005 20:43

ja bym tak Azury nie polecal :p
jak idziemy w czterech (ja 10 lvl, kuzyn 12 lvl, qmpel 14 lvl i 2 qmpel 11 lvl) to sie cykamy ! Radze: UWAZAJCIE NA URBEXX'A (~120 lvl~) ! nei radzilbym isc do miasta CARLIN (sam tam poszlem ale teraz czesto w Ab... siedze) !

pZdR...

Golempol 15-07-2005 23:17

Celesta
1. Najwieksza zaleta : non PvP
2. Stosunkowo mala liczna n00bow( odkod wmuwilem kolegom ze julera jest lepsza to z celesty odeszlo okolo 60 n00bow) a co do julery teraz tam jest 60 n00bow wiecej wiec nieradze.
3. Zadko cos luruja a jak juz to tylko max 2 gs'y wiecej niewidzialem
4. GM zjawia sie raz w tygodniu na 15 minut wiec mozna afkowac do bulu
5. Jestem tam ja wiec to duzy plus
6. Jesli masz troche inteligencji sprytu i kolege z 50 lev mozesz zrobic bardzo dobrego trapa a wyrzsze levele zamiast zabic przyjda i pomoga zas male levele dedna dajoc skapy i nieoplacalny loot(tutaj tak sie n00by tepi) na ostatnim trapie padlo 20 ludzi (tak kumpel powiedzial ktory liczyl ciala) ale mi sie ydaje ze niebylo ich wiecej niz 10.
7. Czy wspomnialem ze celesta jest non PvP?
8. Pij mleko beda lepsze skille

Ardi 16-07-2005 20:34

Moze ktos opisac "Saphire"

Knight michal dwa 17-07-2005 18:17

Celesta

Ja polecam Dla poczatkujacych Graczy server Celesta Male Kolejki Sever jest no-pvp wiec nie bedzie problemu z PK 8o
Ceny:
fire Sword:10-14K
Bp Hmm:Jak Dobrze Pujdze To za 1.2k Sprzeda sie
Bp Gfb: 3k Spokojnie
Bp Sd: 3.5-4K
Noble armor ok 3k
P-legs 300-500 gp
P-armor 1k
serpent sword:1k
Spike sword:1k
Guardin Shield:3-4K
Na Celescie Co Jest Dużym Atutem Tego serwera Jest wiekszosc Polaków wiec z Dogadaniem Nie Bedze Problemu A Jesli Nawet To Jestem Jeszcze Ja :flaga_pl:
Co Pozatym Duzo potworków i tych słabych i tych lepszych wiec z tremowaniem tez nie bedze problemu Wiec Goraco Polecam ten Server :cup:

Iron Reni 17-07-2005 18:18

Xantera
Niezłe ceny.mjn

Iron Reni 17-07-2005 18:21

NIezly świat to Xantera.
Umiarkowane ceny i dużo polaków(pk) :flaga_pl:
Troche noobów ;)

Da'blade 17-07-2005 21:55

@Krechu PL
A ja mam w dupie ciebie. Jak nie masz nic do powiedzienia to siedź cicho.

@Iron Reni
Edytuj posty ^^

@Topic

LUCERA

1.Najwięcej jest brazylijczyków. Ale polaków też dużo.
2. Jak wyżej. Czyli jest dużo polaków.
3. Takie średnie ceny. Ani duże ani małe :P
4. No właśnie... Pa to zmora Lucery. Cholerne Archangels wprowadzili opłate za expowiska. Jeżeli wybuchnie kolejna wojna będe na niej walczył ^^
5.Mało Pk. Chociaż oczywiście zawsze sie jacyś znajdą ;)
6.Rook średnio przepełniony. Można znaleść miejsca dla siebie.

Fli$u 19-07-2005 10:26

Saphira

No to coś o saphirze :

1. Dużo polaków , Brazilów i hiszpanów (ab)
troche mniej swe i reszty narodowosci chociaż swe to najwiekszy lvl.
2.Ceny

p arm : 1k
p legi : 2k - 2,5k
k arm :10k (?)
k legi : 15k (?)
C arm : 35k
bohy : 80k (?)
fs : 25k
k axe 10-11k
dragon hammer : 3-6k
bp hmm : 1k
bp uh : 2,5k
bp gfb : 2,5k
bp sd : 4-5k
dragon shield 6-8k
steel/dark helmet : 300 - 500gp
skull staff : 20-25k (?)

Miła atmoswera ale jest troche pk (mało) ;(

zlodziei duzo... X(

rook przepelniony
expowiska na mainie ..nie sa przepelnione...

wejdziesz zawsze !!!
ps: nigdy nie bylo max osob (900)

Ithilbin 20-07-2005 10:52

Czy mógłby ktoś przedstawić aktualną sytuacje polityczną Danubii i powiedzieć ile jest pk?Dużo, bardzo dużo czy mało?

Polewkin 22-07-2005 07:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fli$u
No to coś o saphirze :

1. Dużo polaków , Brazilów i hiszpanów (ab)
troche mniej swe i reszty narodowosci chociaż swe to najwiekszy lvl.
2.Ceny

p arm : 1k
p legi : 2k - 2,5k
k arm :10k (?)
k legi : 15k (?)
C arm : 35k
bohy : 80k (?)
fs : 25k
k axe 10-11k
dragon hammer : 3-6k
bp hmm : 1k
bp uh : 2,5k
bp gfb : 2,5k
bp sd : 4-5k
dragon shield 6-8k
steel/dark helmet : 300 - 500gp
skull staff : 20-25k (?)

Miła atmoswera ale jest troche pk (mało) ;(

zlodziei duzo... X(

rook przepelniony
expowiska na mainie ..nie sa przepelnione...

wejdziesz zawsze !!!
ps: nigdy nie bylo max osob (900)

WIesz moze nie pisz przestarzalych info :P

1.Bardzo duzo Swe Rasistow ktorzy chca w pelni opanowac serwa, sporo polakow niektorzy 40lvl+(moi kumple)BR bardzo niewiele sa zdominowani na tym serwie
2.Jka powyzej sporo polakow jak i szwedow zapowiada sie wojna miedzy nami :D
3.Hmmmm... Ceny jeszcze stoja wysoko

P-Armor - 800-1k
Plate Legs - 2k
FS - 20k
Knight Armor - 10-13k
Knight Legs - 20k
Bohy - 60-80k
Knight Axe - 10-12k
Bright Sword - 40-50k
Fire Axe - 60k
Crown Shield - 20-25k
Crown Armor - 40k
D Lance - 120-150k
Warrior Helmet - 8-10k
Crusader Helmet - jak powyzej
BP HMM - 1k
BP UH - 2,5k
BP Sd - 4k
BP EXPLO - 3k
Sry za tak dlugi cennik ale moze komus sie przyda ;]
4.Atmosfera sie ostatnio zagrzewa Swe czyli tutejsi PA biora sie do roboty i chca nas oczyscic z serwa jednym slowem mowiac polacy z lvlelem 40+ dostaja info ze sa hunted od najwiekszej gildi na serwie (swe) Golden Gaunlet
Nowym graczom polskim polecam robic chary bo musi byc nas wiecej
5.Pkow jest dosyc malo raczej rzadko spotykalem ale i tak nigdy mnie nie atakowali w koncu jakis lvl juz osiagnalem ;]
6.Serwer jest pusty z rana gra max 200 osob w poludnie okolo 500-600 wiec na loozie mozna wbijac
7.Kumpel mowil ze rook jest dosyc pusty tego nie wiem bo mam pacca i w 2h opuscilem to przeklete miejsce teraz nie wiem jak jest :P
8.Heh SAPHIRA roX

Xyrius 25-07-2005 10:19

MYTHERA
1. Masa BRazylijczyków... tak z 60% ludności, całe szczęście że duża częśc z nich mówi po angielsku. Polaków też jest nawet nawet - inne narodowości ? Cholera wie... 3języki panują - english, polish & BR

2. Player Killer - nie radze chodzić do Carlin. Na 4 wycieczki zginąlem raz (na 9lvl ^^) - nie ma ich aż tak strasznie dużo ale jak już się znajdą to chamscy. <- ale raz spotkałem jednego PK Polaka - jak sie dowiedział że ja polak to napisał że polaków niebije, UHnął mnie dał 100gp i sobie poszedł, i miało to sens atakować ??

3. Ceny ? A nie wiem, chyba nie obowiązuje żadna Price Lista - tylko raz spotkałem się z przypadkiem gdy 97lvl powiedział że albo mu sprzedam BP of HMM wg. jego price listy - u niego nie więcej niż 1k -.- albo deathne
A tak każdy sprzedaje po ile chce. Spotkałem się z noble armor za 1k

4. No można nawet znaleźć fajnych kumpli. Sam mam może ze 4 takich "poważniejszych", jak mnie jakiś 40lvl mag atakował (ja miałem 8) to do mnie z Kazo lecieli. Mag sie ze mną bawił, zablokował mnie i to mnie walnął z HMM, to mnie UHał. Ale jak się kumple zjawili to dostałem z sudden deatha. Było ich 3 - 30-40lvl więc mag die:)....

5. Rook ? Kiedyś masa ludzi - Rooka chyba w 2tygodnie przechodziłem. (mythera była chyba wtedy nowa), ostatnio zajeło mi to 6godzin

6. Kolejki? po 18.00 - zazwyczaj jestem tak z 70 ;) Ale zdarza się że niema kolejek.

7. Mi się ten świat podoba, żadnych Del'ToroPodobnych, wojen (obecnie) - próbowałem kilkakrotnie na innych światach i zawsze wracałem, polecam

Bobek5 25-07-2005 10:33

Balera

Niedawno zacząłem grać na Balerze, oto moje spostrzeżenia:

Dużo(nawet za dużo :( ) Br... przeważnie jak ide na hunt podbija jakis koles i wyjeżdża z portugalskim... myśli że ktoś go zrozumie :P

Mało Polaków- z tego co się orientuje 1 polska gildia.

PK- na razie jeden chciał mnie połaskotać, 10lvl palek :D (mówił że odchodzi od Tibii i dlatego PK-uje :| (?) )

Na rooku dużo ludzi, na mainie mało - spokojnie można posiedzieć na znanych expowiskach samotnie przez parę godzinek :)

Ogólnie spokojny serwer, żadnych wybryków, na razie każdy podbija skile ...

Michaluspospolitus 26-07-2005 19:07

Shivera

To zaczynamy... SHIVERA (lubię wypowiadać Sziwiera)

Średnio w tygodniu, kupa w weekend, a zwłaszcza po 20.00. Średnio BR-ów, ale dają się we znaki. Myślę że 50% to BR, 40% PL i 10% innych. Polacy mili i nie PK-owie. Gorzej z zagranicznymi, zwłaszcza rodzinami. Miesiąc temu PK-owała rodzina Troy, a teraz jest spokojniej. Ostatnio było coś w rodzaju wojny, ale krótkie i bezkrwawe. Rodzina Rize Hunt. Czasami zamieszanie jest pod Depo w Thais, ale bardzo żadko. Myślę, że najgorzej jest w Carlin. A w Venore, Kazzo i Ab to spokoj. Dokładnie nie wiem, bo siedze w Thais lub w Kazzo. W innych miastach byłem tylko raz (dla FACC). Na Rooku jest średnio, ale o trolle trudno. Shivera to nowy świat, więc ceny są trochę wysokie, ale nie bardzo drogie. Na cenach się nie znam więc zawsze się naciągam na wysoką cene. Nie ma bandy panującej i nikt się nie rządzi! Na expowiskach jest nawet pusto, np. rano w Kazzo nie ma prawie nikogo i pod Thais też. Często są zapchane mino pod Thais i chyba tylko. Kiedyś byłem chyba tylko ja odrazu po save serwera (10.55-11.04).
Na świecie gram od około dwóch misięcy i jest miło. Mam dobrą ocenę tego świata.

Ardi 26-07-2005 22:17

Moze ktos obecna sytuacja na lucerze opisac??

Horrofic Archer 31-07-2005 23:41

Pacera

Pacera jest starym swiatem non pvp aktualnie w h-levelach jest remis 145 m-sorc Sabulus i.....nei pamietam kto :P. Duzo polakow mieszka w AB i w Venore Na serwerze jest mniej wiecej równo wszystkich graczy wiec spotkac mozna : Br, Swe, Pol i esponol...ceny sa nickie dla przykladu

Boh-50k
C-arm-18k
k-legi-25k

Polecam grac na tym serwerze ;)

Phonix 01-08-2005 09:12

Azura

teraz na azurze latwo sie wchodzi, wiekszosc wojen jest prowadzona +80lvl polakow ze swe ostatnio jednego swe zabili ktory mial 100lvl

cceny teraz to :
FS 7k
BoH 50k
Blue Robe ok 20k
Gs ok 20k
BS ok 20k
c-helm 1,5k-3k
vamp shield ok 20k

najlepsze gildie z dobrymi lvl Silent Force, Wanted, Blood Pact

Ziomisław 01-08-2005 10:24

Przepraszam czy mógłby mi ktoś podać aktualny cennik i sytuacje polityczną ze świata Hiberna i Secura??

jogurt0 01-08-2005 20:29

Fortera

Narodowosci: Polacy,Hiszpanie,Brazylijczycy,Anglicy,Amerykanie.
Liczba Polakow: srednia
Ceny: srednie (crown armor 20k, crusader helmet 8k)
Atmosfera: W miar mila (czepiaja sie tylko nooby)
Liczba pk: mala.
Przeludnienie: srednie.
Rook: srednia liczba osob da sie trenowac.
Odczucia: Lubie ten serwer i na nim gram. czasem trafiaja sie oszusci uwaga na nich!

slimaczek 01-08-2005 23:26

Samera

Samera
1. Bardzo dużo tutaj brazylijczyków, więc to raczej serwer nie dla nas wiec nie radze sie zbytnio rejestrować ;P
2. Polaków jest dość mało, polskich gildii jest z 3-4 wiec po tym juz mozna zobaczyc ile jest polakow na serwie. Ale qmpli mi nie brakuje a wiekszosc i tak polacy (co nie oznajmia ze nie umiem gadac po angielsku -.-)
3. Gs kosztuje jakies 30k, bohy 60k, uhy są drogo bo za 3k za bp, crown armor chyba z jakieś 15k a taki np. plate armor to idzie za 500gp a crown helmet za 2k~.
4. Akurat jest wojna Residence przeciw Infernum, ci drudzy to są właśnie duży PA. Jeżeli często huncisz na potworach typu guardy gdzie expia inni highlvle to nie raz ci sie zdazy ze highlvl cie wywali z expwiska :/
5. PK jest bardzo mało na serwerze, mnie zabił tylko raz PK w moim życiu :P Ale trzeba umieć grać i nie wpakowywać się w kłopoty.
6. Ostatnio była kolejka nacodzien od 18, ale od manii nowych serwerów tworzonych przez cipsoft kolejka jest tylko o 20 i w najgorszych minutach jest 100 osób w kolejce.
7. Średnio, wiecej nie powiem bo rzadko tam jestem.
8. Serwer fajny ale szkoda że tak dużo brów.

Afrodyta Van'Hellsing 06-08-2005 11:42

Guardia

Swiat:Non pvp
Ludnosc: Hiszpania Polska Brazylia Szwecja
Ceny: Dosc duże ale jest to nowy serwe

Shields :
Medusa Shield (35k)
Dragon Shield (8-9k)
Demon Shield(200k)
Tower Shield (18k)
Dwarven Shield (100gp)

Runki:
Bp uh (2k)
Bp gfb (1.8k-2k)
bp sd(3.6k-4k)
Bp hmm (800-1k)

Armors:
Plate Armor (1k)
Dragon Scale Mail (300k-400k)
Magic Plate Armor (500-600k)
Dark Armor (1.5k)
Scale Armor(100gp)
Crown Armor (40-50k)
Knight Armor (20k-30k)

Legs:
P-legs (2.5k)
Knight legs (35k)
Crown Legs (40-50k)
Brass Legs (100-200gp)

Clubs:
C-mace (400-500gp)
Dragon hammer (4-5k)
Skull Staff (25k-30k)
War hammer (4k-5k)

Swords:
Fire Sword (17k)
Bright sword (30k)
Serpent sword (1,5k-2k)
Spike Sword (1k-2k)
Giant Sword (80k-100K)

Axe:
Dwarven Axe (3k-4k)
Orcish Axe (200-400gp)
K-axe (5k-6k)
F-axe (40-50k)
Naginata(40-60k)
Guardian Halaberd (80k-90k)
Dragon Lance (100-120k)

WYPISALEM TYLKO NAJPOTRZEBNIEJSZE Z ITEMKOW NA SERWIE ZYCZE MILEGO GRAINA :D:D:D:D:D CYA IN TIBIA

Djimy 08-08-2005 10:47

opiszcie titanie plz...

Bronas 10-08-2005 17:18

Czy mógł by mi ktoś podać listę światów non-pvp z w miarę niskimi cenami

hagdan refugia 12-08-2005 22:22

Lunara Venore

LUNARA

-narodowosci:Polacy(duzo), Szwedow(Jeszcze wiecej), no i:Meksykanie(gadalem z 1),Niemcy, Brytyjczycy i Francuzi
-ceny:
Fire sword - 4k
Serpen Sword - 500 - 800gp
Plate Armor - 800 - 1k
Plate Legs - 500gp
Skull Staff - 5k-10k
bp of hmm - 1,4k
bp of uh - 3k
bp of sd - 5k
dark helmet - 300gp
- na serwerze jest troche pk ale glownie siedza kolo dp
-miejsce do expienia: powiem tak "kto rano staje temu pan bog daje"
- duzo ludzi na serwerze
- na rooku srednia ilosc ludzi
- dobry swiat!!!!!!!!!!!!Polecam

Giantsnajper 14-08-2005 02:57

Refugia

1.Polacy,brazylijczycy,szwedzi,troche n00bkow z niemiec i dani o i anglicy
2.Polakow calkiem sporo
3.bohy za 100k, fs za 30 , bright sword za 50k
4.non-pvp pod depo zawsze ktos kogos obrazi;/
5.taaa ja wale w nich z hmm'y a oni nic;/;/
6.zawsze znajdziesz kont dla siebie
7.omg zdzieraja na rooku a zwalszcza br ale expowiska jak zwykle puste jesli nie chodzi gdzies obok orc spearmen:)
8.gram pallem wiec z expem niemam problemu. taaaaa jak pojde na ghoule i scorpy to zawsze jakis 10/9 lvl bedzie tam siedzial i biegal z nimi a zwlaszcza knighty

Night_Angle 15-08-2005 00:52

A co z Amerą X(

Chyba o czyms zapomnieliscie A AMERA X( przeciez to najlepszy server.Troche za duzo Br i Swe,ale jest dużo Polaków i to jest Cool ;) !!!
Ceny są średnie:
-Plate set 1k max 1,5k.
-Knight Set 16k max 20k (ale to troche przegiencie X( )
-Crown Set 45k max 50k
-bOHY 60k
------------------------
Miecze:
-Serpent Sword 500gp 1k max Spike Sword tak samo
-Fire Sword 4k max 6k
-Bringht Sword 15k max 20k
-Gigant Sword 25k max 30k
-Magic sword 1000k :P
------------------------
Tarcze:
-Dwarfen shield 100gp max 200gp
-Beholder Shield 1k max 2k
-Guardian Shield 2k max 3k
-Tower Shield 6k max 8k
-Crown shield 8k max 10k
-Medusa Shield 20k
-Demon Shield 50k max 60k
-MMS 180k
-------------------------
P.S Polecam ten serv ,bo ja na nim gram :P .POZDRO 4 ALL

Mafuss 15-08-2005 17:43

XANTERA :)

-Brazylia,Polska, venezuela
-srednio
-fs 7-10 k,knight set 20-25k,
-hmm troche glupie bry sa :/
-Pk najczęsciej Brazylia czasem polska i czasami zdarzy się jakis szwed :-)
najwięcej jest w carlin a najmniej moze edron a dla facc kazzo
-od godzin 8-18 malo aod 21-6 duuzo ;/
-strasznie duzo ludzi o.0
-hmm fajny server lecz strasznie duzo brow którzy pkuja :)

Vesper Drago 15-08-2005 18:32

Never Xantera... Nie zdążysz przyjść na maina już musisz płacić... :]

Kościorwij 16-08-2005 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lafina
Pandoria
1. Polacy, szwedzi i brazylijczycy
2. co 3 gracz jest polakiem
3. bright sword ok. 30 k, knight armor 7k-10k, p-armor 600-900 gp
4. raczej miła atmosfera, bójki są rzadkie
5. dość mało PK, dużo ,,samobójców*"
6. średnia ilość luda
7. dużo ludzi (prawie wszystko to nooby :p )
8. bardzo lubie ten server ze względu na dużą ilość ludzi którzy ci pomagają.
*= goście którzy atakują hight lvl przez co giną średnio 5 razy na minutę

Szwedów jest mniej niż Polaków, ale są o wiele lepiej zorganizowani.
Bodajrze wszystkie lvl 100+ to szwedzi, na szczęście są oni spokojni.
Niestety jest bardzo dużo nisko lvl polaków którzy dość ostro noobkują
Jest bardzo spokojnie, nie ma żadnych wojen i dość mało pk
W pk-owaniu przeważają low-lvl
Ludzi na serwie jest dość mało, mimo iz nie mam Pacca nigdy nie czekałem w kolejce na meina.
Na rooku [ gdy ja na nim byłem ] był dość duży tłok teraz jest lepiej spokojnie można go przeskoczyc w 1 dzień.
Jest conajmniej 1 gildia polska :cup:

Pandoria to naprawdę bardzo miły serwer.

@edit: coś za dużo powtórzeń było

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:47.