Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Koniec z Tibia w wielkim stylu :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169721)

KaCzKa.pl 27-03-2008 21:36

Do założyciela tematu:
Gardzę tobą, przed free itemami padłeś parę razy i wyłączyłeś myślenie po tych twoich, wiadome jest że teraz ryczysz (;() ze nie sprzedałeś itemów na Allegro. Ja bym postać zostawił choćby dla wartości sentymentalnej (jeżeli wiesz co to proste zdanie oznacza)

Edit:
Aha dla mnie wielki styl to np. iść zbloczyć Demony kumplom nie pacząc na waste, a jak miałeś jakieś mpa, golden legi czy demonke, to dać potajemnie i powiedzieć że z monstera poleciało i by się cieszyli jacy to oni są PRO ;)

neopostman 27-03-2008 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaCzKa.pl (Post 1975346)
Do założyciela tematu:
Gardzę tobą, przed free itemami padłeś parę razy i wyłączyłeś myślenie po tych twoich, wiadome jest że teraz ryczysz (;() ze nie sprzedałeś itemów na Allegro. Ja bym postać zostawił choćby dla wartości sentymentalnej (jeżeli wiesz co to proste zdanie oznacza)

Dla wartości "sentymentalnej" tak? A powiedz mi, czy siedzenie kilka dni przed ekranem, zarywanie szkoły, tracenie konataktu ze światem zewnętrznym jest tak cenne, żeby wracać do tego z sentymentem? Dla autora widocznie Tibia to była oceniana w samych negatywach, czemu się
nie dziwię. Pokazał przynajmniej symbolicznie, że Tibia tak naprawdę mało znaczy.

W życiu pieniądze się nie liczą. Może kiedyś to zrozumiecie..

Xovex 27-03-2008 22:08

[quote=KaCzKa.pl;1975346]Do założyciela tematu:

Boże, człowieku, tu nie chodziło o jakieś głupie deady, lol... gram w tibie od ponad 3 lat, zaczynałem będąc jak większość 12-latków z tego forum. W tej chwili mam lat 15, zacząłem myśleć nieco inaczej. Za dużo czasu straciłem na tę badziewną grę. Dajmy na to : przychodzi po mnie kumpel i się pyta czy idę z nim na plażę, a ja mu odpowiadam, że nie, bo mam venore tower dragons...był taki czas, że 'tibia to moje rzycieeeee!11!1oneone!", ale doszedłem do wniosku, że nie ma sensu marnować 5 godzin na wbicie badziewnego levela, który i tak nie jest mi do niczego potrzebny. Poprostu większa liczba w paseczku na prawo ;o. A tak ofc. skąd wiesz, że teraz ryczę ? o.O Właśnie przed sekundką wróciłem ze spotkania koleżanką i czuję się wspaniale. Żegnam i pozdrawiam pana gardziciela ;oo !

Bykunn 27-03-2008 22:48

No i Xovex jeśli odstawiłeś tibie i przez to masz więcej czasu na np. spotkanie się z koleżanką to trzeba Ci tylko przyklasnąć i namawiać ludzi do tegp. że gdy mają wybór - zrobienie czegoś na rl-wbicie lvl, to powinni wybrać rl. Nie trzeba odstawiać tibii w 100%, poporstu nie można przeginać i zapominać, że choć wciągająca, jest to tylko gra.

Miszczu 28-03-2008 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1975368)
Dla wartości "sentymentalnej" tak? A powiedz mi, czy siedzenie kilka dni przed ekranem, zarywanie szkoły, tracenie konataktu ze światem zewnętrznym jest tak cenne, żeby wracać do tego z sentymentem? Dla autora widocznie Tibia to była oceniana w samych negatywach, czemu się
nie dziwię. Pokazał przynajmniej symbolicznie, że Tibia tak naprawdę mało znaczy.

W życiu pieniądze się nie liczą. Może kiedyś to zrozumiecie..

Krótko streściłeś nam swój życiorys?Czy tak to u Ciebie wygląda lub wyglądało?Jeśli tak to współczuje ci z całego serca.Jednak zgadzam się z Tobą ,że jak ma sie ,,itemki" to czasem człowiek sie loga popatrzyć na nie czy jeszcze są i często przez to wraca do gry.Rozumiem autora tematu jednak ja wolałbym oddac rzeczy kolegom.Po prostu jak komuś na tym zależy to lepiej dać to osobie którą znasz niż komuś kto ma Cię głęboko w poważaniu.

Misza 28-03-2008 12:06

@Donas: tak, a później się dziwicie, że ktoś cały czas narzeka, jak te MMO schodzą na psy.

A zresztą, psujcie sobie Tibię, mi nie zależy, i tak nie gram. ;p
Ale od Maple i GW na razie mi wara. ;p

neopostman 28-03-2008 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 1975772)
Krótko streściłeś nam swój życiorys?Czy tak to u Ciebie wygląda lub wyglądało?Jeśli tak to współczuje ci z całego serca.Jednak zgadzam się z Tobą ,że jak ma sie ,,itemki" to czasem człowiek sie loga popatrzyć na nie czy jeszcze są i często przez to wraca do gry.Rozumiem autora tematu jednak ja wolałbym oddac rzeczy kolegom.Po prostu jak komuś na tym zależy to lepiej dać to osobie którą znasz niż komuś kto ma Cię głęboko w poważaniu.

Miałem taki etap, ale się przełamałem ..

Cery 28-03-2008 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xovex (Post 1975441)
Za dużo czasu straciłem na tę badziewną grę. Dajmy na to : przychodzi po mnie kumpel i się pyta czy idę z nim na plażę, a ja mu odpowiadam, że nie, bo mam venore tower dragons...był taki czas, że 'tibia to moje rzycieeeee!11!1oneone!"

Neostrada na komunie + rodzice w pracy tak to się kończy.
Jesteś śmieciem jeżeli wybierasz/wybierałeś gre od rl. Ja dajmy na to czekam na respa 5h przychodzi do Mnie koleś po kilku h zwłoki i pyta sie czy ide na dwór to ja bez zastanowienia wyłączam grę i spieprzam.

Powinni wprowadzić zakaz używania komputera do 16 roku życia.

Rinoo 28-03-2008 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 1976086)

wydałbyś wyrok sam na siebie.

thoro 28-03-2008 17:03

Ale co was obchodzi co on zrobił ze swoją kasą. Skoro tak zadecydował to jest jego sprawa i wam gówno do tego.

Xovex 28-03-2008 17:06

Cytuj:

Jesteś śmieciem jeżeli wybierasz/wybierałeś gre od rl. Ja dajmy na to czekam na respa 5h przychodzi do Mnie koleś po kilku h zwłoki i pyta sie czy ide na dwór to ja bez zastanowienia wyłączam grę i spieprzam.

Ta, fajny jesteś. Ale wiesz co? Ja się do tego przyznałem. Nie mam pojęcia, czemu nazywasz mnie śmieciem...Według mnie takie wyzwiska są na poziomie 10-latka...jeżeli już chciałbyś nazwać mnie śmieciem, to mogłeś użyć czasu przeszłego ;o. Elo fajny koleżko!

Lukaszek14 28-03-2008 17:08

Zastanawiałem się, czy napisac tu swoje 3 grosze. Jednak Wasze komentarze mnie do tego zmusiły. Połowa z Was ma naprawdę racje, przejdę do szczegółów, zjebałeś chłopcze. Wywaliłeś wszystkie piksele, bo chciałeś skonczyc z Tibia. Mogłeś pomyślec, ze to wszystko możesz po prostu sprzedac i cieszyc sie prawdziwą gotówką, to jest "oryginalne" odejście z gry. Co teraz masz ? Huja, ze tak powiem. Oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii, ale szczerze to naprawdę zjebałeś. Gdybyś sprzedał piksele, mógłbyś sobie już dziś chodzic w nowych ciuszkach, czy pójśc z kolegami na pizze/piwka. Pomyśl ile straciłeś na prąd i na pacce. Widac pieniędzy ci nie brakuje. Na koniec powiem Ci wyraz który nawiązuje do tego, co zrobiłeś. "Wyrzuciłeś 200 złoty na chodnik"
Pozdrawiam. Powinniście zrozumiec cały mój post, bo nawiązuje on do prawdziwego życia.
Ja właśnie też niedawno skończyłem grac. Wiesz co teraz mam?W kieszeni mam 160 złoty.
Nie, nie chwalę sie, próbuję ci powiedziec, że źle zrobiłeś, a jeśli naprawdę nie chciałeś prawdziwej gotówki, mogłeś oddac koledze postac ! Zrobic mu tą przyjemnosc.

Hoster 28-03-2008 17:30

Ludzie ! To jest jego decyzja...Tibia to tylko gra a wy odrazu pokazujecie jakimi jesteście materialistami w rl. co udawadniacie poprzez hasła typu : "Mogłeś sprzedać itemy na allegro" . Mógł ale tego nie zrobił. Proste. Widocznie już dawno w przeciwieństwie do Was doszedł do wniosku, że pięniądze szczęścia w życiu nie dają...

mc200 28-03-2008 17:34

Cytuj:

Jak mozesz mowic, ze jest smieciem skoro go nie znasz. Sorry, ale kazdy ma chwilę "słabości", każdy chce sobie posiedziec przed komputerem kiedy chce i gówno ci do tego.
Cytuj:

to ja bez zastanowienia wyłączam grę
Srututu majtki z drutu, a ile takich sytuacji miales? Moze na 20 lvlu kiedy biles Orca Shamana za Carlin, ale uwierz mi, ze gdybys mial wiekszy lvl juz bys tak szybko nie poleciał na dwór. Poza tym na dworze ludzie giną [to byla ironia dla mniej kumatych]

wojak023 28-03-2008 17:40

Brawo

Ja bardzo popieram te forme kończenia z grą, swojego rp i ms oddałem koledze i on sie cieszy może ten gośc nie ma kolegów. Nie pomyśleliście? Mnie itak zainponowałeś, ale na twoim miejscu najlepsze bym wyrzucił na koniec :) powodzenia w życiu bez tibi. :)

Złoty007 28-03-2008 19:05

po 1 żal mi was, że go wyzywacie(on chcial tylko pokazać co zrobił, a wy go zbluzgaliscie. Nie napisal w poscie "jestem pro evul evul bo rzucilem fri itams")
po 2 to bardzo dobrze zrobil, choć mógł czerpnąć troche korzyści z postaci(jego sprawa)
po 3 to wy*******am stąd POZDRO! Xd

Ps:Tak mam 12 lat, gram w tibie od 3 lat mam 150 lvl i nadal nie umiem skakać i nie widze nieba w tibii:(

Xefus 28-03-2008 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Złoty007 (Post 1976337)
po 1 żal mi was, że go wyzywacie(on chcial tylko pokazać co zrobił, a wy go zbluzgaliscie. Nie napisal w poscie "jestem pro evul evul bo rzucilem fri itams")
po 2 to bardzo dobrze zrobil, choć mógł czerpnąć troche korzyści z postaci(jego sprawa)
po 3 to wy*******am stąd POZDRO! Xd

Ps:Tak mam 12 lat, gram w tibie od 3 lat mam 150 lvl i nadal nie umiem skakać i nie widze nieba w tibii:(

Racja, nie napisał, że jest pro evul, ale napisał, że jest to "wielki styl" a dla większości osób, jest to noob style.

Zyziek 28-03-2008 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mc200 (Post 1976185)
Srututu majtki z drutu, a ile takich sytuacji miales? Moze na 20 lvlu kiedy biles Orca Shamana za Carlin, ale uwierz mi, ze gdybys mial wiekszy lvl juz bys tak szybko nie poleciał na dwór.

No patrz ja mam 106 lvl i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żebym wolał expić niż wyjść na dwór.

Xovex 28-03-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xefus (Post 1976389)
Racja, nie napisał, że jest pro evul, ale napisał, że jest to "wielki styl" a dla większości osób, jest to noob style.

Jaki kurde noob styl ? Co w tym kuźwa jest noobowego ? Wiesz tak w ogóle co oznacza słowo noob, człowieku ? Zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz... :D

Xefus 29-03-2008 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xovex (Post 1976597)
Jaki kurde noob styl ? Co w tym kuźwa jest noobowego ? Wiesz tak w ogóle co oznacza słowo noob, człowieku ? Zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz... :D

Oj, przepraszam proszę pana, ale przeczytaj wszystkie posty. I zobacz jak używane jest słowo "noob" na tym forum.
kthxbye

Krakoww 29-03-2008 12:32

oioioi

No Karol Eh najpierw 115 rp Lavande na selenie delate potem eternia sam bez sharowania teraz widze free itemy :/ gildia cie dojechala z 90 65 czy tam 63 :S Pozdro dla Wiktora i Dumla i dla Ciebie Karol ;]Mogles cos odpalic Wiktorowi albo allegro.pl

Killuminati 29-03-2008 12:51

Cytuj:

Śmieciem to jesteś tutaj ty, bo kopara Ci opadła, jak zobaczyles co ona wyrzuca. Jemu tylko pogratulowac, a Tobą tylko gardzić. A co do kompa od 16 roku życia, pomysłowe, będzie mniej idiotów Twojego pokroju.

Xovex 29-03-2008 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xefus (Post 1977265)
Oj, przepraszam proszę pana, ale przeczytaj wszystkie posty. I zobacz jak używane jest słowo "noob" na tym forum.
kthxbye

Ta, ale słowo "noob" ma swoje jedno znaczenie, a gdy używane jest w innych okolicznościach, to najczęściej jest właśnie używane przez "nooba" :)

kthxbye. :D

Macqren 29-03-2008 13:00

Cytuj:

Ale Ty jesteś fajny o.O wychodzisz na dwór :(:(:(:(

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to stoisz w depo gapiąc się w monitor 5h, czekając na wolny resp? To dopiero jest uzależnienie.

p.s. nie jestes Bogiem żeby "mnie" pisać z dużej litery.

Kamilmen Cichy 29-03-2008 15:05

Gratuluję wyjścia z nałogu :cup:. A co do chara to najlepiej usuń/zrookuj, żebyś się nie wciągnął na nowo. Tibia uzależnia tak samo jak alkohol lub narkotyki, a dla niektórych nawet trudniej jest od niej odejść niż od narkotyków. Ja też wreszcie muszę raz na zawsze odejść od Tibii :p (już 6 lat w tym gównie xD). Jeszcze raz gratuluję.

PS
Piszcie o mojej wypowiedzi i o mnie co chcecie... Nawet mnie to nie ruszy (co najwyżej spadnę z krzesła ze śmiechu :)).

Budy_Maximus 29-03-2008 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyziek (Post 1976416)
No patrz ja mam 106 lvl i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żebym wolał expić niż wyjść na dwór.

Cenię takich ludzi :)

Wesol 29-03-2008 16:57

Gratuluje samozaparcia;) sam wiem jak to jest. Skończyłem z Tibia oddając wszystkie moje rzeczy różnym osobom:p W końcu są ważniejsze rzeczy niż tylko Tibia i internet...;)

Hugo 29-03-2008 19:52

Ja jak kończyłem prawie rok temu to pozabijałem nobów w thais i wbiłem deleted.
Od tamtego czasu nie grałem w tibie aż do niedawna.
Teraz robię chara do pk ;-).

CichyRumak 29-03-2008 20:03

hm..
Ja jednak wolałem wrzucać złotówki do swojego portfela niż pod depo jak kończyłem gre :).

suryoymobb 29-03-2008 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Budy_Maximus (Post 1977753)
Cenię takich ludzi :)

a co Ty nie mozesz odejsc od kompa? wolisz iśc huncic niz wyjsc z przyjaciólmi? lolz. Wogole nie wiem, wszyscy sraja ze straconych 400 pixeli i 4milionów expa.

bul i rzal

Sevjij 30-03-2008 04:28

Ludzie, ludzie ...

Jeśli dla was wielki styl oznacza pokazanie, że jest się na tyle słabym żeby nie móc nad sobą zapanować, to ja wam współczuje...
Jeśli jesteś uzależniony od alkoholu to nie wyrzucasz wszystkich pieniędzy z kieszeni, żeby nie ciągnęło do alkoholu ..

Wielki styl przy odchodzeniu z tibi, to po prostu ctrl + L, alt + f4, a po jakimś czasie jak uznasz, że Tibia zagraca Ci dysk także skasowanie jej.

Tak wiem, jesteście tak cudowni, że to co jest proste i oczywiste jest skomplikowane i za mgłą.

Pozdrawiam.

neopostman 30-03-2008 06:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suryoymobb (Post 1978171)
a co Ty nie mozesz odejsc od kompa? wolisz iśc huncic niz wyjsc z przyjaciólmi? lolz. Wogole nie wiem, wszyscy sraja ze straconych 400 pixeli i 4milionów expa.

bul i rzal

A nie może już wyrazić swojej opini ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:08.