Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Świadomy Sen - Twój własny wyimaginowany świat... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171202)

Donatz 20-04-2008 18:57

Ja kolacje o 19-20, o 23 poszedlem spac zeby nie usnac przy afirmacji i tą metodą pierwszej nocy zapamietalem 1 ale dlugi i dokladnie sen a drugiej juz 3. :) Tylko czekac na pierwsze LD.

Luka$ek 20-04-2008 21:33

Tylko mnie dziwi jedna rzecz dlaczego jak mnie jakiś dinozaur pogryzł we śnie to nie że mnie to "bolało" tylko miałem jakieś okropnie nie przyjemne uczucie i od razu obudziłem sie cały rozdygotany,jak to może na ludzi działać .

Kimo36 20-04-2008 21:42

Mogles go piznauc z patelni w leb to by wyciagnal kierownice xD. To byl koszmar?

X-Zero 20-04-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2012844)
Tylko mnie dziwi jedna rzecz dlaczego jak mnie jakiś dinozaur pogryzł we śnie to nie że mnie to "bolało" tylko miałem jakieś okropnie nie przyjemne uczucie i od razu obudziłem sie cały rozdygotany,jak to może na ludzi działać .

Mnie tam zawsze w śnie boli ;/ Raz mnie bił maczugą jakiś koleś ;/ Raz został rozstrzelany (z mojej winy xD) ... W ogóle fajnie :o
8o8o8o

@edit:
Wczoraj LD miałem xD

Athelas 20-04-2008 22:22

A widzicie!? Przypomniałem sobie o 19:27 sen, a rano go nie pamiętałem ;) Ale tylko 1...

Rankor 21-04-2008 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2001542)
Męczyć się i zakrzywiać psyche, żeby móc w nocy ruchać własny mózg, lol xd

Quote for the win =D

metiu 21-04-2008 08:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2012363)
Obiad jem o 23, ide spac.. I tak nie pamietam snu. Cos na mnie twa teoria nie dziala..

No nie tylko na Ciebie. Drugi dzień z rzędu afirmowałem się i nic; ). Zobaczymy dziś.

Dark Horseman 21-04-2008 15:02

Ludzie... cierpliwosci.

Gogar 21-04-2008 15:08

Hm, ja dzisiaj miałem sen. I nie wiem dokładnie, czy śniło mi się, że miałem LD, czy po prostu się uświadomiłem (w śnie popatrzyłem na ręce, wyglądały, jakby były pod wodą - zmiana kształtu i zacząłem latać, ale ze snu wybudził mnie kot). Przez pierwsze 2h od wysłuchania tego poradnika byłem na to napalony, teraz mi się nie chce.
Generalnie to u mnie jest inaczej niż ten koleś opisuje - we śnie nie widzę wszystkiego tak jak w normalnym życiu, tylko tak jakby obraz mam trochę przyciemniony, zawężone pole widzenia etc.

Dark Horseman 21-04-2008 16:44

Up

No ja we snie tez nie mam zupelnie klarownego obrazu.
A koty to sa mistrzami w budzeniu w nieodpowiednich momentach ^^.

metiu 21-04-2008 16:49

Dark Horseman, a Ty po ilu dniach afirmacji zapamiętywałeś sny i się w nich uświadamiałeś?

Gogar 21-04-2008 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Horseman (Post 2013848)
A koty to sa mistrzami w budzeniu w nieodpowiednich momentach ^^.

Dokładnie, ostatnio po kodeinowej fazie sobie błoooogo zasypiałem, czułem się po prostu bosko, a jak już byłem w fazie lekkiego snu... Kot zaczął mnie lizać po nosie ;d

Dark Horseman 21-04-2008 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2013863)
Dark Horseman, a Ty po ilu dniach afirmacji zapamiętywałeś sny i się w nich uświadamiałeś?

Zapamietywac to w sumie od razu... Ja w LD jestem juz od okolo 2ch lat (z przerwami), ale pierwszego LD mialem po tygodniu afirmacji co wieczornych i robieniu RT. Pierwszego nigdy nie zapomne :).

Naprawde, do LD nie potrzeba nic wiecej, tylko dobrego nastawienia,systematycznosci i cierpliwosci ;].
Warto ^^.

Donatz 21-04-2008 21:07

Dzisiaj nie zapamietalem zadnego snu ale co tam, zapamietywania tez sie trza nauczyc, przyzwyczaic.

Mam pytanie. Jak mam LD to samoczynnie bede swiadomy czy dopiero po TR??

Kimo36 21-04-2008 21:34

No to ja ide niedlugo spac, mam nadzieje ze bede mial wkoncu porzadny LD. Zycze duzo niezwyklyuch przezcy w LD, czy to z Rihanna czy tez bez niej ;]

Dark Horseman 21-04-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donatz (Post 2014429)
Dzisiaj nie zapamietalem zadnego snu ale co tam, zapamietywania tez sie trza nauczyc, przyzwyczaic.

Moze byc i tak i tak. Ale zazwyczaj po RT. Od razu swiadomy mozesz byc po WILDzie np.

Athelas 21-04-2008 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donatz (Post 2014429)

LD polega na uświadomieniu, czyli po TR dopiero... No chyba że używasz techniki "WILD" czy jakoś tak. Wtedy wchodzisz do snu bezpośrednio, i jesteś od razu świadomy. Chodzi o to, że rozluźniasz się, potem cały czas coś liczysz, i po prostu czujesz, że wejdziesz do snu. wtedy trzeba złapać jakiś obraz, i od razu jesteś świadomy. Ta technika wymaga jednak ćwiczeń ;)

Donatz 21-04-2008 21:49

Czyli najpierw musze sie przyzwyczaic do robinia TRa w realu, żebym potem automatycznie zrobil sobie TR we snie i żeby wtedy uzyskal swiadomosc??

Arcan 21-04-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donatz (Post 2014539)
Czyli najpierw musze sie przyzwyczaic do robinia TRa w realu, żebym potem automatycznie zrobil sobie TR we snie i żeby wtedy uzyskal swiadomosc??

Tak, wchodzi ci to w nawyk, a co za tym idzie robisz to też we śnie.

Rankor 22-04-2008 22:29

Autor kursu pisal o uzywaniu timera, ktory alarmowal go co 10 min. z wrodzonego lenistwa zapytam, zna ktos cos takiego? (Nie zebym nie szukal, naciagalem mase organizatorow, ale najlepszy jaki znalazlem alarmowal raz dziennie o tej samej porze :p)

Ciekawosc mnie zzarla, chce sprawdzic co to jest.

Dindsuk 23-04-2008 09:26

mi sie kiedys snilo ze kolo mnie na podworku jest taka fontanna, pozniej dowiedzialem sie ze jeszcze przed moim wprowadzeniem sie, tam naprawde stala fontanna

Tom The Tanner 23-04-2008 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2017474)
mi sie kiedys snilo ze kolo mnie na podworku jest taka fontanna, pozniej dowiedzialem sie ze jeszcze przed moim wprowadzeniem sie, tam naprawde stala fontanna

Musiałeś widzieć ją kiedyś na zdjęciu np. w ułamku sekundy gdzieś w necie, jedno zdanie nawet paręnaście lat temu i efekt jest. :p

Wjal

vuxes 23-04-2008 21:30

Przedwczoraj zapamiętałem 1 sen.
Wczoraj żadnego.
Dzisiaj 4.

Teraz tylko zrobić TR i będzie gites.

Dark Horseman 23-04-2008 21:55

Piszcie RT bo TR to bardziej sie kojazy z trip raport xP

Davido16 25-04-2008 07:45

Zapamiętałem dziś 4 sny, bo afirmowałem się wczoraj chyba z 15 minut. W śnie miałem okazję na uświadomienie, kiedy wyciągałem portfel. Niestety ręce mojej uwagi nie przykuły i ze świadomego snu nici.

Cacuss 25-04-2008 14:18

Miałem fajniusi, kolorowy sen. I w ogóle było fajnie. 8o
A teraz do rzeczy. W pewnym momencie uświadomiłem sobie, że jest już popołudnie, a ja miałem rano pisać testy gimnazjalne z matmy (to była ta noc przed testem). I tak sobie pomyślałem, że trochę lipa, bo nie napisałem. Ale potem dalej myślałem i doszedłem do wniosku, iż taka sytuacja jest niemożliwa, i to na 100% sen. Od razu pomyślałem o kontrolowanym śnie, i wpadłem na pomysł, żeby się jakoś uświadomić do końca. Niestety nie przypomniałem sobie o rękach, czy zegarku. Pomyślałem raczej o tym, co wcześniej sobie w snach robiłem, czyli pełna kontrola, zmiana otoczenia, etc. Zobaczyłem różowy, milutki słup, a że byłem w pół świadomy, postanowiłem go 'znormalizować' i się mocno skupiłem, i myślałem o tym, żeby na szczycie tego słupa, wyrósł drugi słup, tylko taki szary, ohydny, jaki widzimy na codziennie ( nie wiem czemu chciałem go stworzyć). Ale się nie udało, i choć i tak do końca nie wierzyłem, że to rzeczywistość, to jednak poddałem się snu. Pomyślałem, że szkody mi takiego fajnego snu, że go nie 'skontrolowałem', bo dalej miałem wrażenie, iż jest to tylko sen. I po skończeniu przemyślenia 'szkoda' się obudziłem. Koniec historii.

P.S. Aha, nie jestem jakimś świrem, żeby się bać testów, tak jakoś wyszło. :confused:

vilish 26-04-2008 19:16

Wierze w to i co dziennie cwicze LD :)

M@th 27-04-2008 10:47

Ja wczoraj wieczorem obejzalem te wszystkie "lekcje" z utuba i musze powiedziec ,ze chyba to dziala.Normalnie nigdy nie pamietalem zadnych snow , a wczoraj okolo 23 polozylem sie spac i zaczolem wmawiac zobie ze zapamietam sen.Rano sie obudzilem i pamietalem tylko 1 sen.Lepszy 1 niz wogole :p Bede codzie tak sobie wmawial ze zapamietam to moze cos z tego bedzie :D

Cacuss 27-04-2008 23:07

Mi przez te filmiki na utube przyśniło się, że się obudziłem i nie mogę się ruszać, słyszę kosmitę, ale zamknąłem oczy :P I jak już jakoś udało się ruszyć to się obudziłem. 8o

Athelas 28-04-2008 14:35

@up to raczej nie był sen, tylko prawdziwy paraliż przysenny :P

Azka 02-05-2008 10:35

Ja spróbuje, oby mi wyszło. Ja mam taki sen co mi sie od 2 lat śni co jakiś czas, ostatnio nie miałem go przez jakies pól roku i niedawno znów wrócił. Śni mi się taki dziwny las, i tak sobie ide i w pewnym momencie patrze w górę, sen się kończy i się budze. Pamiętam, że kiedyś byłem w tym lesie ale nie moge sobie przypomniec gdzie to było, na 100% tam byłem.:confused:

Molochor 03-05-2008 20:10

Pierwsze LD miałem po 10 dniach.:) Drugie 3 dni póżniej. A tak dokładnie te 3 dni póżniej to dzisiaj.:D I nie mam nawyku robienia RT. Cóż mi wystarcza afirmacja a niektórzy robią 3 techniki i nic...

Cacuss 03-05-2008 20:46

I jak wrażenia? 8o
Warte zachodu?

Osobiście skończyłem po paru dniach, nie wiem dlaczego, jakoś nie czułem już potrzeby w tym uczestniczyć. A LD nie miałem, zwykłe sny też są fajowskie :P

Dark Horseman 04-05-2008 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Molochor (Post 2037029)
Pierwsze LD miałem po 10 dniach.:) Drugie 3 dni póżniej. A tak dokładnie te 3 dni póżniej to dzisiaj.:D I nie mam nawyku robienia RT. Cóż mi wystarcza afirmacja a niektórzy robią 3 techniki i nic...

Bo moze robia zle te techniki ;]

Ascaron 04-05-2008 11:34

Ja wczoraj przeczytałem ten temat.Co do afirmacji to mam sobie mówić np.:,,Zapamiętam sen''? Na tym polega afirmacja? Czy jeżeli będę już we śnie i np. zrobię RT, to jeżeli już będę wiedział, że, to sen, to w trakcie snu będę mógł robić co mi się żywnie podoba? Załóżmy ruchać przysłowiową Rihanne(wole Veronice z serialu ,,Marina'').

Mumakil 04-05-2008 13:21

ja często zapamiętywałem sny i czasem miałem w nich ograniczoną świadomosc . Najczesciej gdy budze sie rano sen pamietam doskonale ale po poludniu juz czarna dziura , dlatego czasem na glos mowilem sobie o czym byl sen i gitara ( zazwyczaj wiadomo o czym jest ]:->)

chętnie przetestuje ten LD bo jesli to prawda to naprawde daje to nieograniczone mozliwosci :) , to cos jak haj po dragach tylko duuuuuzooo lepsze , w koncu ty kontrolujesz co sie dzieje

Ascaron 04-05-2008 16:03

Ja tez mam ze zapamietuje sny, ale gdzies czytalem, ze jezeli sie obudzisz i popatrzysz w okno to zapomniesz sen, ktory ci sie snil.

http://magia.art.pl/ld5.html to link do kursu w 10 czesciach i z niego bede korzystal

Molochor 04-05-2008 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2037141)
I jak wrażenia? 8o
Warte zachodu?

Osobiście skończyłem po paru dniach, nie wiem dlaczego, jakoś nie czułem już potrzeby w tym uczestniczyć. A LD nie miałem, zwykłe sny też są fajowskie :P

Wrażenia fajne xD. Tylko mam wtedy jeden problem. Noramlnie we śnie mogę mówić a jak sobie uświadomie że to sen to niemy jestem.:( Ale i tak jest fajnie, mimo że nie mam pełnej kontroli

--Cienius-- 05-05-2008 14:25

Sluchajcie jezeli w pierwszej nocy od rozpoczecia kursu pamietalem 3 sny (tzn obudzilem sie w nocy i pamietalem 3) jak sie obudzilem rano pamietalem 1 i go zapisalem. Najtrudniej chyba sobie uswiadomic ze to jest sen co powinienem zrobic? jakies wskazowki? Z tymi odruchami i testem rzeczywistosci to nie znawsze sie je robi. Z snu pamietam 1 min...
pozdro :)

vuxes 05-05-2008 15:23

A mi się dzisiaj śniło, że próbowałem zasnąć i mieć LD.

lol

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:19.