Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Outfit Event. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=172344)

killor 28-04-2008 21:42

http://www.onlyfight.pl/c.php?c=sruba1945

Matias_th 29-04-2008 08:18

Hmm... Pomysł taki sobie, bo:
Zapchane gs island i wszystkie inne paccowe miejscówki z gsami
Od chuja ludzi na calassie i frozen (gdzie zwykle jest pusto)
Huncisz sobie elegancko gsy wbija taki juvin i juz po zabawie bo odpali swojego pro evul bota tibia auto i bedzie waste bijac z e wave ue etc zeby zgarnac wiecej expa -.-
3/4 ludzi na pacc bedzie miało addonki warte dotychczas w 1kk+ (summoner, assassin, barbarian, oriental)
Z drugiej strony może chore i biedne facc-pro-poh-hunterzy oducza sie selac silkow po 10k each przez 2 miesiace bo kiedys widzieli jak jakis hajlefel kupowal po 10k each bo mu 3 brakowalo ale za 8k niechca sprzedac bo to za malo i ty masz pacc to masz kase na to...

Mam mieszane uczucia co do tego eventa...

KlonAdam 29-04-2008 09:43

A co z przedmiotami ktore trzeba wymieniac do addonu typu:

C-armor, rh, fire sword itp ?

JUNIR 29-04-2008 12:15

Cytuj:

Starting next Wednesday, April 30th, numerous creatures in the
hahah zmienili ;p dopiero od jutra event

KlonAdam 29-04-2008 14:00

nie zdazyli ze zmiana paramatrów dla wszystkich potworow ;]

CosmiQ 29-04-2008 15:19

ale mam pytanie.
Ile ten event będzie trwał ? Jeden dzień czy już na zawsze tak będzie ?

Alanus Lutinum 29-04-2008 15:23

@up
Tydzień.

Vein 29-04-2008 15:37

na tibia.com nie pisze ze to bedzie "2X" drop tylko ze drop ebdzie wiekszy... nie pisze o ile. Przeczytajcie dokladnie newsa.

Matello 29-04-2008 16:25

Ja osobiście nie gram już w tibię, ale sie wypowiem;)
Moim zdaniem takie eventy powinny byc, i to często, exp x 2, loot czy skill/mlv, powinny byc też czasem spawn x2:D
W WoW często są eventy, a to zachęca ludzi do gry, nie tylko ciągle to samo, chodź i tak wole Voyage:]

paciek89 29-04-2008 16:36

Pomysł z eventem nie jest najgorszy, ale zabawnie będzie np. na Gs Isle gdzie będzie expić 15 osob

Lady_Sais 29-04-2008 17:13

ja uwazam ze to ma swoje dobre i zle strony. dobra strona, no wiadomo... latwiej bedzie zrobic addon czy outfit, ale przeciez chyba nie o to w tym chodzi. moim zdaniem addony i outfity to jest cos czym mozna przyszpanowac przed innymi graczami. ja na przyklad zawsze jak widzialem kolesia w full assasinie czy nawet w druidzie to czulem respekt dla goscia. a teraz??.... co to bedzie full assasin... gowno w ktorym biegac bedzie co druga osoba -.-

Rybzor 29-04-2008 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lady_Sais (Post 2029936)
ja uwazam ze to ma swoje dobre i zle strony. dobra strona, no wiadomo... latwiej bedzie zrobic addon czy outfit, ale przeciez chyba nie o to w tym chodzi. moim zdaniem addony i outfity to jest cos czym mozna przyszpanowac przed innymi graczami. ja na przyklad zawsze jak widzialem kolesia w full assasinie czy nawet w druidzie to czulem respekt dla goscia. a teraz??.... co to bedzie full assasin... gowno w ktorym biegac bedzie co druga osoba -.-

Popadasz w skrajność chłopie : o.

@topik
No ta, termin został zmieniony, stosowne info umieściłem w niusie.

@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KlonAdam (Post 2030422)
"Nie szata zdobi człowieka"

Ale czyny jego, o!

KlonAdam 29-04-2008 21:25

Cytuj:

Respekt... Respekt dla ludzi uczciwych miłych i potrafiących posługiwać się poprawna polszczyzna. Full outfity można kupić za kasę (a kasę można kupić za złotówki), można kupić postać z outfitami i nie wiem czy nadal uważałbym iż ta osoba jest cos warta.
"Nie szata zdobi człowieka"

Carlolek 30-04-2008 09:22

Ciekawe co się będzie działo na małpach...bez żadnego eventu jest tam sporo ludzi a co dopiero teraz...ale ja i tak mam teraz rs'a xD

Carlolek 30-04-2008 09:31

Cytuj:

Po 1 to outfit event będzie TYLKO przez TYDZIEŃ, więc ceny takich outfitów jak assasin, tylko trochę zmaleją.
Po 2 to chyba musiało by minąc jakies ok. 5 lat żeby co 2 osoba biegała z full assasinem...bo na którąś część tego addona trzeba mieć NOSE RING który i tak ZAWSZE wypada z The Horned Fox, lecz takie potwory czyli bossy respią się bardzo rzadko...:(

tim26 30-04-2008 11:09

przestancie sie zalic facce poco mieliby cos robic dla was jak wy tylko zerujecie na tej grze grajac za free? zamiast sie zalic kupcie se pacc-.-

Gawus 30-04-2008 12:20

Już mogłoby by być nawet dla facc po przeczytaniu dzisiejszego news ;/ Z potworów które są na fcc i pacc nie będzie lecieć więcej - np Giant Spider.

Thadel 30-04-2008 12:30

I jeszcze jedno: będzie loot addon itemków x5 :)

#fyrszt póst rybzora:
więc Cip'y nie potrafią zrobić "obszarowego" większego dropa, więc zrobili tak, że tylko moby na pacc'u :/ a więc nawet takich dość prostych rzeczy nie potrafią zrobić :/

Vein 30-04-2008 12:36

@UP
Ja tez myslalem ze maja oddzielnie ratio dla np. gsow na pohu a gsow na goromie ale sie pomylilem......
Coz dordzy gracze - nici z silkow, orchidow, iron ore z dwarfow itp :)

Buszmenx 30-04-2008 12:44

Tibia staje sie OTSem xd
najpierw 2x exp a teraz loot xd

Pozdro dla Guardi :P

Reizorek 30-04-2008 13:50

N/c

Po 1 Jeżeli mówicie ,że na jednego pirata będzie 10 osób itp to było nie grać na serwerach non-pvp a nie teraz narzekać ...
Po 2 Jeżeli nie podoba sie pomysł CS to nie grajcie nikt wam nie każe ich gra ich zasady..
Po 3 Choć przesadzili z tym ,że niektóre addony powinny być tylko dla osób które sie starają a nie botterów którzy liczą na farta a teraz ten 2x loot <to właśnie ich fart> niektórzy długo odkładają kasę żeby sobie kupić jakie nowe szmatki....
Po 4 To by było dobre ale tylko na niskopoziomowe addony takie jak : Citizen....
Po 5 NIE PASUJE TO KU*** NIE GRAC !!

Lady_Sais 30-04-2008 14:01

500%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????

czy wy tez uwazacie ze to juz jest lekka przesada?

HearMala 30-04-2008 15:03

hmm.. ja na grajac na rookgaardzie nie zauwazam ZADNEJ zmiany w loot rate na PACC area.. Zapytalem wiec na Helpie dlaczego tak jest i wiecie jaka odpowiedz otrzymalem?

Ze wolfy/chickeny sa za rowno na PACC area jak i FREE area, wiec z nich loot jest taki sam.

Zapytalem co to ma do rzeczy, gdyz event dotyczy PACC area a nie potworkow.. Powiedzial mi ze obojetnie czy jestem na PACC czy FREE area, to z potworow ktore na FREE wystepuja loot rate sie nie zmienia. :|

Jakos mi sie w to wierzyc nie chce..

Kleczajek 30-04-2008 15:08

Sorry jeśli odpowiedz na moje pytanie była już udzielona ale nie chce mi sie tych stron przeglądać ;P

Czy dusty z demonów będą częściej schodzić? ;)

Rybzor 30-04-2008 15:38

No ładnie CipSoft zrobił graczy w balona ._.

Duch Guardi 30-04-2008 15:58

Dupa a nie 5x loot expie na gs'ach 1,5h i 0 silków -.-' .... CipSoft chyba szukał naiwnych żeby pacc kupili

Lynx 30-04-2008 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kleczajek (Post 2031252)
Sorry jeśli odpowiedz na moje pytanie była już udzielona ale nie chce mi sie tych stron przeglądać ;P

Czy dusty z demonów będą częściej schodzić? ;)

tak ale z GS/DLi loot jest taki sam :))

@up czytja new na tibia.com xDDDD

Cytuj:

Monsters that exist in premium and free areas, such as giant spiders, will not have a higher drop rate.

Kup.Se.Musk 30-04-2008 16:09

To jest pizda, nie event. Zrujnuje się znowu gospodarka. Teraz się cieszycie, że addony porobicie. Po evencie będzie płacz, że np. na takich quarach macie waste, bo finy będą chodziły po 2k each. Co ten CIPSOFT od*******a?!

KaMiLSpAwW 30-04-2008 16:10

omg to co takiego zostaje ? quary , djinny , poi monster, demce hmm sux troche ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:13.