Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Furora (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=191)
-   -   Kto ma z nami sznase??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=174250)

Drago2009 24-02-2009 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VeB (Post 2476186)
nudzi ci sie, co?

Wykorzystuje czas bo nie zawsze mam możliwość pisać na forum ale sądzę że inni gracze wiedzą jaka jest sytuacja na innych światach - Pozdro :]

Fetomann 05-05-2009 16:02

trudno tu coś powiedzięć, może jak by na Selenie w Homerunie było więcej ludzi to by dali rade, wychodza tam na opena 20-50 osob i wala po 150-200 typa, endrju w poruwnania do Alethina to ma mało ogarniętą banie;p

Frezko 05-05-2009 16:08

Candia albo Antica na 100% by was dojechali

Diablord 05-05-2009 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fetomann (Post 2537372)
trudno tu coś powiedzięć, może jak by na Selenie w Homerunie było więcej ludzi to by dali rade, wychodza tam na opena 20-50 osob i wala po 150-200 typa, endrju w poruwnania do Alethina to ma mało ogarniętą banie;p

Nie zgodze się, Alethin (Puge) ma dobre pvp i dobrze dowodzi, ale on zabardzo ryzykuje. Bawi się w kamikaze i prawie na każdej akcji pada.

Eloth' 06-05-2009 02:15

Azura/Wanted i Old Tengu/Xerena

Xzonixek 06-05-2009 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2537379)
Candia albo Antica na 100% by was dojechali

Czesc starych hlvls juz sie przeniosla i uczestniczyla w wojnie vis-dusk. Wlasnie leci druga fala nowych h-lvls na pvp... Ciekawe jak nam tu pojdzie ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eloth' (Post 2537846)
Azura/Wanted i Old Tengu/Xerena

Oj tak pamietam stare Tengu i czesc z nich z samego poczatku servera. Prezentowali ladne zgranie i ogranie ;)

Zoodix 06-05-2009 18:18

co do ogarnięcia furo to ta furora to jeden wielki zaklad produkcji skryptow by witek dlatego niby vis i dusk ogarniaja ;p ja mysle ze jakby poprzenosic postacie z thori na furo i sie bic to dempah razem z bsp by polozyla kres czarnoksieznikowi Andiemu ... ;/ ale to tylko moja wypowiedz aaa btw nie wliczam tych co przeszli z furo na thorie ludzi typu dr itp tylko orginalna ekipe dempaha

Dzidzia2 06-05-2009 19:06

i co jeszcze? :baby:

Frezko 08-05-2009 20:48

Cytuj:

Czesc starych hlvls juz sie przeniosla i uczestniczyla w wojnie vis-dusk. Wlasnie leci druga fala nowych h-lvls na pvp... Ciekawe jak nam tu pojdzie
Jeśli by przeniósł Candie na Furore to z Vis u Dusk by nic nie zostało

Liper 08-05-2009 21:53

Swego czasu Wave z berylia.

Zoodix 09-05-2009 00:35

@dzidzia
frytki do tego ;d

Frezko 16-05-2009 10:38

Cytuj:

Juhhhhy
A idz w huj z tym nonpvp, sam gralem na non-pvp i wiem jaka maja tam wizje.
Mysla ze sa pro eloelo0, a na tescie wychodzi bolesna prawda. Sam bylem swiadkiem na ostatnim ts jak candia rostala rozpierdolona i wyslana w kosmos przez jakis nieznany team.. failure. Niestety to tylko iz pobozne zyczenia ze non-pvp sa thebesciachhhh!
Zależy o jakie osoby chodzi bo nie którzy potrafią zabijac bardzo skutecznie na non-pvp to czemu by nie mieli powtórzyc tego na pvp i też na teście widziałem jak wiele osób dostaje wpierdol od Candi

Xr3 16-05-2009 11:35

Jestem pewien, że gdyby jakaś nieznana siła przeniosła Tomurkę na Furorę, to ten łoś by się tam zabił o własne nogi. Obaj ownerzy potwierdzają teorię, jakoby EK grali sami debile.

rentonB 16-05-2009 11:39

Kazdy, jak by mial takie chary jak wy

Hendro 16-05-2009 12:22

Nerana?

A może Nerana?
Chodzi mi o gildie Gazenbelger (najwięksi traperzy :D) & Deadly Dragons i Saints.
Myślę, że jakby chcieli to by dali rade, a nie nawzajem się zabijali i trapowali ;p

Diablord 18-05-2009 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juhhhhy (Post 2539569)
A idz w huj z tym nonpvp, sam gralem na non-pvp i wiem jaka maja tam wizje.
Mysla ze sa pro eloelo0, a na tescie wychodzi bolesna prawda. Sam bylem swiadkiem na ostatnim ts jak candia rostala rozpierdolona i wyslana w kosmos przez jakis nieznany team.. failure. Niestety to tylko iz pobozne zyczenia ze non-pvp sa thebesciachhhh!

Na ostatnim tescie nasza ekipa pokonala kilka innych serverow. Najpierw opanowalismy pustynie kolo ankh a pozniej przenieslismy sie na mainland. Na mainie rozbilismy kilka sporych ekip, miedzy innymi jakis non pvp (chyba Candia), dopiero ok 4 rano kiedy nie mielismy juz zapasow run i manasow jakis spory team polaczony z kilku serverow, dowodzony chyba przez kogos z antica pokonal nas. Kilka osob jednak ucieklo, np. Katrila, Tritii i Diabllord.

Nemabias 02-07-2009 05:40

Koalicja Chosen One z Eternal Marchem? (ofc aldora)

FRI_FURORA_FLAME_JPJPJP 09-07-2009 09:43

Bodajze gildie , ktore rekrutuja od 30 +. > :)

Just_Me 22-08-2009 16:39

Myśle, że Kyra. Na czele z Dempahem i Bsp .

Istna 28-08-2009 13:25

zapraszamy na Arcanie jesienia. ;)

Yukka 30-08-2009 17:34

Stara Titania czyli The Unit.

Nie było lepszej gildii ;] Poogladajcie sobie filmiki.

Gaura best pvp.

Moy 01-09-2009 00:08

wiekszosc teamow prowadzonych przez dempaha wyjebaloby vision i dusk, o ile mieliby porownywalny team, hajs itp.

thoro 01-09-2009 02:48

Pytanie powinno byc kto by z wami NIE miał szans. Nie oszukujmy sie, furora juz dawno stracila prymat jezeli chodzi o pvp ;]

wrogonastawiony 01-09-2009 08:00

Dokładnie ; )

Voyphox 01-09-2009 08:59

Prawda jest taka, ze furora pomogla wielu swiatom, i jezeli to pvp byloby "nie-na-poziomie" to inne swiaty nie oddawalyby passow. Za bardzo staracie sie wpatrywac w nasze porazki, a za malo dostrzegacie sukcesow. Nie rozumiem zreszta na jakiej podstawie uwazacie, ze to pvp jest slabe. Na podstawie poprzedniej wojny? Na niej glownie sprawa wygladala tak, ze jezeli dogonilismy ich zanim dobiegna do defa ( do tego potrzebny jest wysoki lvl a nie pvp ) to padali, jezeli zdazyli dobiec, to czasami udalo sie przez defa przejsc, a czasem po paru stratach dawalismy sobie spokoj.

wrogonastawiony 01-09-2009 11:04

Nie, nie chodzi o to = ) mi przykladowo chodzi o to ze wiekszosc starej ekipy, tej ogarnietej chyba juz nie gra, a 3/4 waszej aktualnej ekipy to ludzie ktorzy nie brali udzialu w zadnej wojnie. Niektorzy to totalni idioci. Mam racje ? ; ) Brak ogarniecia u wielu widac bylo na wojnie z death rose kiedy to dempah upokorzyl was kilka ładnych razy ;)

mefisto'hellscream <3 pamietacie jego glebe ? : D

Diablord 01-09-2009 11:16

Jak jest cos powaznego to czesto sporo weteranow wraca sie bic. Wezcie pod uwage ze ostatnie wojny na Pandorii i Morganie wygralismy, potem powstaly na tych swiatach nowe wojny, sporo szwedow sie wlaczylo do walki i sytuacja byla na prawde ciekawa. Cipsoft wprowadzil super pvp update zepsul cala zabawe;/

wrogonastawiony 01-09-2009 12:05

Zmiany beda dobre, wejdzie nowy system i bedzie ciekawie. Teraz tez mozna w miare kontrolowac wroga ale trzeba kombinowac, no i kazdy frag jest na wage zlota... jedna gildia nie skontroluje juz calego serwera jak wczesniej, ofc. nie mowie tu o furorze bo akurat inna bajka.
Nie wiem czy czytaliscie wypowiedzi CM'ow ale ogólnie to nowy warsystem nie bedzie sprzyjał walce o wladze na serwie. Skonczyly sie zlote czasy kontroli i władzy : o

Diablord 01-09-2009 12:27

Nie oceniajmy systemu ktory dopiero wprowadza. Cipsoft zawsze daje jakies utrudnienia, a gracze i tak znajduja sposoby zeby je obejsc. Mam nadzieje ze nowy system sprawdzi sie w praktyce i znow bedzie mozna prowadzic opan battle itd. Z tego co czytalem wynika ze jak teraz bede expic, moze mi na ekran wleciec 10+ sorcow (60+ lvl) w party i zabic mnie na combo UE. Jesli to prawda to Cipsoft popelnil spory blad;/

wrogonastawiony 01-09-2009 12:55

Kolejny dobry krok w celu zatarcia roznicy pomiedzy hlvlami a resztą ;>

btw. chcesz free demon helmet ?

Eloth' 01-09-2009 13:18

Jak to kiedys czytalem "Wygrywaja Ci ktorzy lepiej ogarniaja obecny system pvp"

Hakuje_palte_sety 01-09-2009 13:22

A dlaczego w ankiecie nie ma pk teamu Oli Rzepki ?

thoro 01-09-2009 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablord (Post 2639343)
Nie oceniajmy systemu ktory dopiero wprowadza. Cipsoft zawsze daje jakies utrudnienia, a gracze i tak znajduja sposoby zeby je obejsc. Mam nadzieje ze nowy system sprawdzi sie w praktyce i znow bedzie mozna prowadzic opan battle itd. Z tego co czytalem wynika ze jak teraz bede expic, moze mi na ekran wleciec 10+ sorcow (60+ lvl) w party i zabic mnie na combo UE. Jesli to prawda to Cipsoft popelnil spory blad;/

Nowy system jest tylko i wyłącznie usprawnieniem obecnego, praktycznie biorąc nic się nie zmienia bo zamysł cipsoftu "swobody" gry dla kazdego, niszczy to co w tibii było najlepsze, czyli możliwośc huncenia ;]
A co do friendly fire, to na razie tego nie wprowadzaja tylko planują w przyszłości.

A jakie będa wojny? Dzisiaj ide na open, dochodze do gildii, a po opence wychodze z gildii i lece podexpic.

Voyphox 01-09-2009 15:49

czyli krotko mowiac, Ci co beda w gorszej sytuacji nie beda przyjmowac wyzwania na wojne i tyle. Co z noobami latajacymi po pustyni, co z malymi mozliwosciami jakie daje nam obecny system pvp? Nowe zmiany nie usunely problemow z ktorymi borykali sie sredniopoziomowi gracze. Jezeli bym chcial to i tak moge pojsc sciagac bohy, i tak grupy pkerow moga dalej chodzic i wyniszczac populacje, dodatkowo zlodzieje lootow ktorzy nie wbijaja czaszek a padaja w slusznej sprawie maja lepiej. Co tu duzo mowic, porazka ;)

wrogonastawiony 02-09-2009 07:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2639473)
A jakie będa wojny? Dzisiaj ide na open, dochodze do gildii, a po opence wychodze z gildii i lece podexpic.

nie nie nie, nie tak predko ; ) widac ze nie czytales tematu o nowym systemie na tibia.com ;> zreszta, jezeli przegrasz openke i poszedlbys expic to myslisz ze nie zmarnowali by X fragow zeby cie ubic ? zreszta, wyjdziesz = nie wrocisz juz spowrotem.

Voyphox 02-09-2009 09:22

Takie gadanie, slabsze ekipy nie beda przyjmowaly wyzwan i tyle.

wrogonastawiony 04-09-2009 10:24

No to wtedy ich wynosicie na skullach, w czym problem ? ; ) ma byc podobno wiecej fragow poza tym systemem, a pozatym jak jedna gildia zabije drugiej membersa, to albo placi payment albo automatycznie jest wojna =)

Diablord 04-09-2009 16:46

Mam nadzieje ze system warpoints sie sprawdzi i gildiom bedzie zalezec na wygraniu wojny=>zdobycia wiekszej liczby warpoints=>lepsze miejsce w rankingu gildii.
Ciekawy czy gildie odwaza sie np walczyc o 100kk.

@Namsto
Chce free DH^^

Voyphox 04-09-2009 18:24

wierzycie ze cos sie jeszcze poprawi :confused: ?

bo ja tak srednio szczerze mowiac

Ugarid 29-09-2009 08:41

co ze temat dla idotow kurwa harmonia? oni mw nie potrafia rzucac ..... masz cos z glowa bo wymieniles servery na ktorych licyz sie lvl a nie pvp -------- popatrz hiberna , arcania ~~

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25.