Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser, odsłona II (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176863)

Depeszowiec92 31-05-2008 00:12

No hm hm coś ten upd zaczyna mi się podobać ;)

Rybzor 31-05-2008 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2086321)
czyli Rybzorek dał d... znaczy się plamę :<

A co do, jak to ktoś ujął wyżej, "samorealizacji przez tibię" (chęć osiągnięcia n-levelu) to gz myślenia :< Nie ma to jak samorealizacja przez postawienie sobie za cel "nie będę jadł, pił, spał tylko grał" tia...

@down: dokładnie, każdy ma własny system wartości, jeden korzystniejszy inny mniej...

Wcale, że nie bo moim zdaniem najważniejsze były nowe kryształy w kazz a nie jakieś tam potwory ;/;/

Ale ok, dodałem te info :P

Michoss 31-05-2008 01:05

Cytuj:

No i ostatnie - miejsca podwodnych polowań zostały znacznie poszerzone, a spotkać tam będziemy mogli nowego potwora; evil sea serpent.
O kurwa, ale sie rozpisałeś!
Poza tym, nie myślisz, że to raczej nie miało oznaczać [nazwa potwora] Evil Sea Serpent, tylko Zły [nazwa/gatunek] Sea Serpent? Napisałbyś lepiej "Bla bla bla gdzie można napotkać straszną bestię-Węża morskiego".

Ok'rzes 31-05-2008 01:06

Up jak up.... i tak moje zdanie jest takie że.. Botters are ppl with rl life... I co next bana dostane za wyrażanie opinii ?? Super.

Update:

Dużo noowści nic specjalnego... czyli nic nie zmienili no dla facc w końcu ... ale jak mam pacc przez najbliższe 3-4 lata to co mi po tym... wiisi mi to ... najwyżej powiem... Pozdro....

Vanhelsen 31-05-2008 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2086393)
Wcale, że nie bo moim zdaniem najważniejsze były nowe kryształy w kazz a nie jakieś tam potwory ;/;/

Wiem, że nowe kryształy w kazzo są najważniejsze, ale jakaś tam minimalna wzmianka o potworze którego 9/10 tego forum nie zobaczy na oczy by się przydała :<

emesto 31-05-2008 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2086393)

po co mi jakies pierdoly zas miliard niepotrzebnych itemow dla noobkow miejsce z nietoerzami zeby sobie wyjebac hate skrzydlami a ja mam 127 ek i nadal nie wiem gdzie expic co dostane teraz super serje krasnali kopalnia w ktorej lata 100 guardow na jedym pietrze ? chyba nie jak dla tutkow tester bedzie daremny to nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<

pozatym te ozdoby sa mi potrzebne jak wszy na glowie mam 10 fps i ledwo moge grac -.-

moze ktos mi kompa zafunduje ? ! :D

Angeerfire 31-05-2008 06:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K0wal (Post 2085654)
ładne ładne ale kiedy 3D?Może do czasu gdy wymyślą 4D jednak tego sobie nie potrafię wyobrazić.

Jak Tibia byłaby 3D to straciła by swój urok i nastrój :/ Ja pograłem tydzień w WoWa i mi się znudziło

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szymi_11 (Post 2085670)
Użytkowników czytających ten temat: 92 (zarejestrowanych: 22, gości: 70)
Szymi_11, Takeh, Leskov, Michoss, <Forl>, Viste, Przybyszwwy, skiter, CinkoL, Pomocny Murzyn, Ghard Lage, Fureyka, ko2iol, Ricio of Balera, Dagus, Emok, Mateusz021, bajerfull, Petike, Xederit

Bardzo podoba mi się wygląd Fermour Hills i te wagoniki w Kazzo (takie środki transportu powinny pojawić się w innych miastach np. wozy konne w Thais, konie w Ab`dendriel, ryksze w Carlin i eleganckie powozy w Venore

No to już bez przesady :d Kolejki zostały dodane bo na prawdę dodają nastroju dla kazo. A jak by wyglądał koń w Tibii? 0.o

Co do updata, bardzo mi się podoba że CipSoft stara sie poprawić te badziewne grafiki. Coraz to fajniej wyglądają. A wąż morski? Może pewien npc zamiast go widzieć miał zwidy przyszłości? :D Chyba pójdę po upku do kazo:]

Modliszka11 31-05-2008 07:32

Update sie zapowiada fajnie jak na razie szkoda tylko że nie dodadzą nowych terenów tylko pojedyncze expowsika a w sprawie wagoników w kazo to mam wyrównane zdania

Elitek70 31-05-2008 07:58

A ja myslalem ze zmiany przedstawione w tym teaserze wszystkim sie spodobaja... Haha mylilem sie, zawsze cos nie tak :|

Koks_Antoni 31-05-2008 07:58

No no no...
Update wizualny prezentuje się pieknię...
ciekawe czy oprócz tych miast opisanych w teserze zmienią naprzykład Ab'dendriel.

A co do dodawania rzeczy dla facca, cipsoft dodaje prawie wyłącznie dla gracy z pacc żeby gracze kupowali pacc bo przecież musi za coś zapłacić wypłatę utrzymać servy.. ja gram od wiosny 2005 i tylko raz mialem pacca i mi to nie przeszkadzało.

@Down :
Nie podoba ci się to nie kupuj pacca i nie graj.

Libacjan 31-05-2008 08:04

Porażka... Powiedzcie mi jak to jest. Zauważyliście, że te nowe upgrady expowisk będą RAJEM DLA CAVEBOTERÓW?. Knightom to zagra, ale co z magami? Dalej k*rwa nie ma gdzie expić, bo WSZYSTKO co się rusza jest zajęte. Dwu tygodniowe kolejki na Warlocki? No k*rwa to jest jakieś nieporozumienie. Moje propozycje?

-7x więcej miejsc z Frostami i z Dragon lordami
-2x zwiększenie hitów magów z czarów typu exori~

Ktoś tam powiedział, żebyśmy nie narzekali, bo Tibia to nie tylko expienie. Zgadzam się... ALE K*RWA MARNUJE PACC NA STANIE POD DEPO BO NIE MA K*RWA MAĆ WOLNEGO EXPOWISKA OD JAKIEGOŚ ROKU, BO K*RWA JAKIEŚ SPASIONE CHIPSAMI OBIBOKI NIE POTRAFIĄ SOBIE UZMYSŁOWIĆ, ŻE J3BIĄ TĄ GRĘ Z KAŻDYM UPDATEM. NIC DO EXPIENIA OSTATNIO NIE DODANO. A JAK JUŻ PÓJDZIESZ NA EXPA TO PADNIESZ PRZEZ MASSKICK I TRACISZ KOLEJNE 50K NA BLESSY UCIULANE SWOIM CH*UJOWYM KURWA MSEM, KTÓRY CIĄGNIE KASĘ NAJBARDZIEJ ZE WSZYSTKICH PROFESJI. TA GRA JEST PORAŻKĄ SWIATA GIER MMOCRPG. A NIE, TO ZBYT ŁAGODNE OKREŚLENIE. TA GRA JEST TOTALNYM DNEM. Tak nie musiało być. Zdebilowacenie w Cipsofcie spełnia swoją rolę.

@Bosal bądź inny "świetny moderator"
Tutaj nie ma przekleństw. Więc nie masz prawa mnie zwarnować.

@down
Nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dziecko, ile wysiłku trzeba włożyć, aby zrobić 100+MSa. W dodatku w takich warunkach, jakie teraz panują.

mana'potion 31-05-2008 08:27

@up
Jak płaczesz, że marnujesz PACC to po co go kupujesz. Jak Ci coś nie pasuje to nie graj i tyle.

@Topic
Kolejny teaser który według mnie na plus. Zajebiście wygląda Kazzo. Do tego kolejki bardzo fajne. Ciekawe czy jak wrzucę loot bag to też poleci:p. Fajnie, że będą miejsca z batami bo mało ich jest. Wreszcie spotkamy "smoka" z Tibia.Spr. Jak na razie update na +.

PS. FACC - dostaniecie nowe expowiska. PACC - też dostaniecie (wodne potworki, dwarfy w dżungli... Więc chyba jedna i druga strona powinna być zadowolona.

Vanhelsen 31-05-2008 08:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emesto (Post 2086434)
p[...]nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<

pozatym te ozdoby sa mi potrzebne jak wszy na glowie mam 10 fps i ledwo moge grac -.-

No to nie graj! łaski nikomu nie robisz grając!

I ile razy trzeba powtarzać, że poprawa grafiki nie wpływa na grę? Grafika ładowana jest na bieżąco z dysku a nie ściągana z neta...

VanBobel 31-05-2008 08:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angeerfire (Post 2086470)
Jak Tibia byłaby 3D to straciła by swój urok i nastrój :/ Ja pograłem tydzień w WoWa i mi się znudziło

Noo, wow z poczatku jest nudny od 30 lvla sie powoli zabawa zaczyna, a zeby sie swietnie bawic to musisz pomaniaczyc zeby wybic ten 70 lvl...

Ej dziecko tam up. co płacze, ze pacc mu sie marnuje, jak ty nazywasz zabawa exp 24/7 to gz maniactwa, jak nie masz co robic to idz se z kolegami w pilke na podworku pograc, a nie tracic wzrok przez te piksele.... Albo jak jestes tak uzależniony od tibi, to se zbierz ekipke i idzcie na jakies questy....

Top. Teaser spoko.

VanBobel 31-05-2008 08:55

sry, za double post...

Libacjan 31-05-2008 09:01

Cytuj:

jak ty nazywasz zabawa exp 24/7 to gz maniactwa
Mi by wystarczyły dwie godziny dziennie. Problem w tym, że nie ma gdzie.

Cytuj:

to gz maniactwa, jak nie masz co robic to idz se z kolegami w pilke na podworku pograc
Na desce się urządziłem i mam kaftan z gipsu na całą klatę. Nie idzie w tym jeździć ;( Co nie oznacza, że siędzę w domu cały dzień.

Cytuj:

to se zbierz ekipke i idzcie na jakies questy....
Nie ma jak, bo all blokerzy wolą bocić na cultach albo Helheim.

Jak już wspomniałem, TA GRA JEST TOTALNYM DNEM.

Cytuj:

Ej dziecko tam up. co płacze, ze pacc mu sie marnuje
Mogę o twój wiek prosić?

Ferno 31-05-2008 09:07

Zdecydowanie nowe fermour hills jest jedna z najladniejszych miejscowek. bardzo dobrze ze odswiezyli Kazoo poniewaz wygladalo jak z tibii 7.6.
Ogólnie na +:]

Wie ktos cos wiecej o innych zmianach??

Wylansowany 31-05-2008 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ferno (Post 2086564)
Zdecydowanie nowe fermour hills jest jedna z najladniejszych miejscowek. bardzo dobrze ze odswiezyli Kazoo poniewaz wygladalo jak z tibii 7.6.
Ogólnie na +:]

Wie ktos cos wiecej o innych zmianach??

O innych zmianach będzie wiadomo w przyszły piątek.

Granteon 31-05-2008 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emesto (Post 2086434)
po co mi jakies pierdoly zas miliard niepotrzebnych itemow dla noobkow miejsce z nietoerzami zeby sobie wyjebac hate skrzydlami a ja mam 127 ek i nadal nie wiem gdzie expic co dostane teraz super serje krasnali kopalnia w ktorej lata 100 guardow na jedym pietrze ? chyba nie jak dla tutkow tester bedzie daremny to nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<

Trza było nie kupywać konta tylko grać od podstaw...

Silver'tibia 31-05-2008 10:00

Kilka osób na tym forum wypowiedziało się ze nie ważne jest wbijanie lvl tylko zabawa, w 100% zgadzam sie z nimi. Byłem kiedyś uzależniony, straszna rzecz. Ale zrozumiałem, że wchodze na tibie dla zabawy, żeby szczęśliwie spędzić wolny czas wieczorem i wcale nie musze wbijać lvl, żeby się dobrze bawić. Nienawidze osób co zawsze się pytają: ........ a co ty tak stoisz z lvl?
To jest właśnie uzależnienie - 24/7

PozdRo ;)

Kicek 31-05-2008 11:25

@do wszystkich, ktorzy zakonczyli grac w tibie i uwazaja, ze kasa na pacc poszla na marne bo mogli sobie nakupic "ciasteczek"

Tylko, ze chyba ktos tu zapomnial o funie jaki wtedy doswiadczyliscie? Jak to sie chodzilo z kumplami na hunty itp? Bawiliscie sie dobrze az waszej pro evul postaci nie utrudnili ;) A ciasteczka moze sa i dobre ale chyba wystarczy Ci porcja za 4 - 5 zl na dwa dni :)

@do ludzi, ktorzy uwazaja, ze CipSoft dodaje same gowna, a nic nie robi z najpotrzebniejszymi sprawami

Update nie moze wygladac tak :

Balansacja profesji -> Nowe Tereny -> Balansacja profesji -> Nowe Terany itd...

Wreszcie kazdemu by to sie znudzilo, a jak juz kiedys mowilem to wiekszosc z was nawet nie byla w wiekszosci miejscach...

@do FACC

Wreszcie dostaliscie "polowe updata" ;) Wiec koniec z placzem!

@do PACC

Nie plakac, ze nie ma nowych terenow bo dostaniecie dlugie i ciezkie questy, a na tereny mozna poczekac ;)

@moje zdanie

Czekajmy do nastepnego teasera.

SquintZebra 31-05-2008 11:29

i bardzo miło że w końcu odnowią niektóre miejsca
kolejka po Kazo super pomysł, mam tylko nadzieję że zrobią tak jak z sankami na Lodowych, że trzeba będzie najpierw zrobić jakiś quest który umożliwi użytkowanie wagoników
szkoda tylko że nic o Rookgardzie nie napisali, ale może będzie w next teaser
a co sie tyczy marudzenia niektórych, widać tak to juz maja w genach
"nic nie robia dla facc" jak zrobili "za mało zrobili"
i zapamietajcie hasło jednego gostka (zreszta z tego forum)
facc to tylko demo tej gry, a pacc to pełna wersja
i tego sie trzymajmy
pozdrawiam

walusprax 31-05-2008 11:48

Zajefajny udeyt duzo dla FAAC (bo szkoda 90zł na pacc'a xD)

:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup:

KlonAdam 31-05-2008 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2086425)
Wiem, że nowe kryształy w kazzo są najważniejsze, ale jakaś tam minimalna wzmianka o potworze którego 9/10 tego forum nie zobaczy na oczy by się przydała :<

http://images31.fotosik.pl/270/3c7bfaf86ae748dc.gif Ten ?? :P

Vasudanin 31-05-2008 12:15

No wreszcie sie okaże jaki silny będzie ten wąż morski, jaki loot etc...
Poza tym ten teaser mi się bardzo podoba. Wreszcie coś zrobili aby urozmaicić grę. Pozdro

--Cienius-- 31-05-2008 12:17

zapewne bedzie dla pacc

walusprax 31-05-2008 12:29

:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:B
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Retroniq 31-05-2008 12:51

Spokojnie ludzie

Ja proponuję się wszystkim uspokoić. Spokojnie poczekać co nowy update przyniesie ze sobą.
Druga sprawa, to powiedzcie szczerze: kto z was chociaż raz napisał jakiś program komputerowy? Czy wy, markotni ludzie, wiecie ile czasu trzeba spędzić, żeby coś takiego zrobić, a potem systematycznie poprawiać, wymyślać itp? To są ciężkie dni projektowania, potem pisania, a na końcu tygodnie testowania z każdej strony. A wszystko to po to, żeby potem jakiś pro/master/super/hiper użytkownik, co nigdy na oczy nie widział programu komputerowego, narzekał, że: ale z nich debile, bo jest pełno bug'ów. Zrozumcie, że to NIE jest takie proste administrowanie taką grą. Zauważcie też, że istnieje coś takiego czasem jak rodzina, dzieci itp. Żaden z cip'ów nie będzie siedział dzień i noc tylko po to, żebyście wy sobie pograli.
Oni zarabiają tyle ile zarabiają, na razie im wystarczy, więc niekoniecznie muszą pracować ponad siły.
Konkludując: dajcie sobie ludzie spokój z tym bluzganiem i wyrażajcie swoją opinię jak przystało na inteligentnych, opanowanych ludzi.
PS. Jak nie umiecie z głowy wyrażać się normalnymi słowami to sobie pokupujcie słowniki i postawcie koło komputera. Zdziwicie się, ile jest słów, z których istnienia nawet nie zdajecie sobie sprawy!

KlonAdam 31-05-2008 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2086958)
zapewne bedzie dla pacc

Mi się zdaje ze będzie w north port ;] Bo tam go widać o północy... :P Twierdzi tak jeden z NPC ;] Ale oczywiście będzie on występował pod woda... a by mieć dostęp pod wodę będzie trzeba mieć quest ;] i tak w kółko... :)

Michoss 31-05-2008 13:58

Odświeżyłem screeny w poście na 2giej stronie. Możliwe że jeszcze coś dojdzie, jak TibiaNordic ruszy dupę.

Rybzor 31-05-2008 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2087142)
Odświeżyłem screeny w poście na 2giej stronie. Możliwe że jeszcze coś dojdzie, jak TibiaNordic ruszy dupę.

Dałem linksa w newsie, jak coś to dorzuć te fotki tam : p

Mufinek 31-05-2008 14:37

Mi tam sie podoba. Te facce i tak za duzo dostaja xD

Michoss 31-05-2008 14:41

Zauważyłem pewną zastanawiającą rzecz.

http://img527.imageshack.us/img527/1166/konikiih3.png
Co myślicie...?

Eternanlucypher 31-05-2008 15:07

-.-

Cały ten update śmierdzi niezłym kupskiem..
Tibia umarła wraz z wprowadzeniem skill-bar'a, gdyż wtedy cipy spostrzegli, że na tej grze można zarobić

ubiegłoroczny update był jednym z gorszych jakie pamiętam, zaś zimowy patch.. dno,dna! zero klimatu.Teraz jeszcze pajace z cipsoft nawtykają paluchy do takich swiętości jakimi jest budowa rookgardu, kazoordon bądź wszelkich podziemi i będziemy mieć kolejną g*wno wartą populistyczną gierkę.. tibia nie ma.. został po niej tylko sen

Michoss 31-05-2008 15:11

Cytuj:

Tibia umarła wraz z wprowadzeniem skill-bar'a
Kocham cię XD

Ferno 31-05-2008 15:22

& Michoss - moze konie albo wielbłądy dodadzą:p

grafika w tibii zaczyna byc bardzo szczegółowa i dokładna(jak na gre na bitmapach:))
& down - Br???

MeryZara 31-05-2008 15:23

Powiem jedno Facc ma wrescie cos nowego!!

Dobry temat i wreczam wam :cup: za dobrom robote pozdrawiam tibie.pl i tibie.com i ludzi co to czytajom P.s nie krytykujcie moje ortografi POZdro!B)

Ghand 31-05-2008 16:03

Cytuj:

& Michoss - moze konie albo wielbłądy dodadzą
Albo będzie to kolejny zwykły i bezużyteczny dodatek, dorzucony do upka tylko po to, żeby miasteczka stosunkowo puste zostały bardziej zaludnione przez graczy? :P

@top
Wszystkie PACCe od razu zaczną wietrzyć wora, że za dużo dodadzą dla FACCów, a za mało dla "tych, którzy wybulili za grę". ;D Tibia nie jest tylko dla Was :D

Eternanlucypher 31-05-2008 16:20

DUPA

Faq'owi nie należy się nic więcej. W grze jest już za dużo bydła i nie uważam za słuszne dostarczania mu rozrywek.

Ghand 31-05-2008 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eternanlucypher (Post 2087362)
DUPA

Faq'owi nie należy się nic więcej. W grze jest już za dużo bydła i nie uważam za słuszne dostarczania mu rozrywek.

Coraz bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, że jesteś zarozumiałym kretynem, na poziomie 10latka, który myśli, że należy mu się wszystko. Nie wnikam, czy masz jakieś kłopoty z główką, ale dla mnie jesteś po prostu przygłupem.

Rozumiem, że dla Ciebie "Faq" to FACC. Moim zdaniem każdy ma prawo do gry i nie należy nikogo stawiać niżej siebie tylko dlatego, że nie chce kupować PACCa :) Jakiś balans musi być, a PACCe i tak mają dużo udogodnień.

Pzdr :*
Ghand

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.