Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Fajka Wodna. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177868)

Rafayen 29-07-2008 10:46

Ostatnio paliłem na węglu do grila =P i dawało rade ;D

Gelt 29-07-2008 11:17

Czemu miałoby nie dać.?: O Po prostu ten się dłużej rozpala i jest niewymiarowy co przeszkadza. Co nie znaczy, że nie da się palić; )

Kajulec 29-07-2008 12:47

A jak mam rozpalic zwykly kawalek wegla w domu? Tak czy inaczej planuje zakupienie normalnych wegli, ale teraz z braku materialu musze sie posluzyc drzewnym (tak jak wszyscy pala w Egipcie z tego co widzialem). Wrzucic na kuchenka gazowa i czekac?

Gelt 29-07-2008 12:55

Nikt nie pisał, że poleca się zwykły węgiel: P A jc to polecam grilla.

Ja kupuje w kolbie. Czasem kokosowe. Są węgielki, do których tylko przyłożysz ogień i sie rozpalają, a są takie które (jak napisałeś) można położyć na kuchence. Jedyny minus to to, że potem kuchenka jest brudna: P

Tompior 29-07-2008 13:21

Najlepszy wegiel do fajki wodnej - kokosowy.
Jego wada: trzeba go rozpalac okolo 7-10 minut, najlepiej w kominku.
Zaleta: nie zmienia smaku tytoniu.
Najpopularniejszy jest wegiel belgijski (samorozpalajacy).
Jego wada: smierdzi :P
Zaleta: Wystarczy go odpalic z zapalniczki i juz mamy spokoj na 1-1,5h ;)

A zwykly brykiet jest lepszy od wegla belgijskiego, bo mniej smierdzi, tyle, ze ciezej go rozpalic.

@down: belgijski 40mm pali sie ponad godzine ;>

Gelt 29-07-2008 14:12

1-1,5h palenia na samorozpalającym się.? Ojoj, to chyba nie tak. Pali się dużo krócej.

Kajulec 29-07-2008 20:21

Lol, calkowitym przypadkiem bylem w Trafice i zakupilem takie wegle. Przed momentem przyszedl czas na testy. Jak wypadlo? Kapitalnie. Uszczelnilem sobie weza (z poczatku byl nieszczelny) i w tej chwili mam shishe, ktora bardzo ladnie sie pali. Czyli jednak wypad do Egiptu byl calkiem niezlym pomyslem. ;) Jedyna wada tego wegla to chyba czas rozpalania. Troszke zabawy z tym mialem. Jak najlepiej rozpalic te wegielki? No i jeszcze jedno pytanie: przekroic je jakos na pol? Bo z tego co zauwazylem to cala kostka spala sie jakos dziwnie i dluuugo. xD

Gelt 29-07-2008 22:51

Bardzo dobry zakup. Ael.. Pisaliśmy już o tym: P Rozpalaj na kuchence (albo jak masz możliwość w kominku). Trochę rozpalania a pali sie naprawdę długo: ) Jak dasz rade to możesz przekroić: P

Kajulec 29-07-2008 23:59

W takim razie sorry za spam, posta pisalem od znajomego, nie mialem czasu, zeby czytac caly temat, a zalezalo mi na odpowiedzi. Oczywiscie dziekuje za odpowiedz. ; ) A caly moj tyton to w tej chwili 9 pudelek Hennawy po 50g (kazde innego smaku) oraz dwie Nakhle (mieta oraz.. ee.. jakis taki miks w niebieskim pudelku).

Gelt 30-07-2008 00:34

Nie bój się mieszać tytoni. Dobre mieszanki wychodzą z miętą.: )

@down

Hej hej, niedługo jade na zakupy po Serbetli ^^ Chociaż wczoraj paliłam jakiś.. Inny. Nie nakhla, nie wiem nawet czego. Ale miał bardzo wyrazisty smak.

ps. przypominam o grupie o tematyce Sheeshy; )

http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91

Tompior 30-07-2008 01:45

Wy sobie palcie Hannawy i Nakhle, a ja mam sprowadzanego z Emiratow Arabskich "Al fakhera" :D
Ogolnie, nie moge powiedziec zlego slowa o tym tytoniu (no oprocz tego, ze tyton 2 jablka ma smak anyzu, a nie jablek).

Kajulec 30-07-2008 16:56

Pytanie mam pytanie, rozpalalem dzisiaj shishe no i cos nie tak. Polozylem rozpalony wegiel na cybuchu, rozpalilem shishke, wszystko ladnie.. niestety po 5 wdechach wegielek zgasl. :O Cos nie tak? Za slabo rozpalony? Od spodu sie zarzyl..

Gelt 30-07-2008 17:17

Może nałożyłeś za dużo tytoniu.? Gdy nałożysz za dużo wtedy przy wdychaniu węgielek powinien się żarzyć. Ewentualnie źle rozpalony.

Kajulec 30-07-2008 17:37

Za duzo tytoniu mowisz? Mmm, no calkiem niewykluczone, ze to bylo powodem gaszenia sie wegla. Mmmm.. trzeba bedzie przetestowac inne wersje. xD

Gelt 30-07-2008 18:01

Ja zawsze nakładam poniżej poziomu krawędzi cybucha. I nie tak ściśnięte. Zalezy jeszcze czy palisz ze sreberkiem czy nie. Jeśli ze sreberkiem to polecam złożyć je raz, zrobić dziurki na środku i połozyć węgiel. Sreberko nie powinno dotykać tytoniu.

Kajulec 30-07-2008 18:33

O tym wszystkim co napisalas w ostatnim poscie to wiem. Teoretycznie tak robilem. Shisha byla rozpalana w zamknietym pomieszczeniu, wegiel rozpalony na kuchence gazowej. Z jednej strony caly sie zarzyl, polozylem go na cybuchu, rozpalilem. Kilka buchow zeszlo takich jak powinno byc.. no i po podniesieniu wegla okazalo sie, ze zarzy sie tylko na krawedziach, srodek jest juz czarny.

Gelt 30-07-2008 18:49

Czyli nie do końca rozpalony. Bo innej przyczyny nie widzę. Kokosowy powinien posiedzieć na gazie paręnaście minut.

Woyas 16-08-2008 21:22

Mam taką prośbę, czy nie moglibyście mi polecić jakiejś fajki którą kupie na allegro do 100 zł (chce żeby była mała tak do ~50 cm). do tego jakis dobry tyton (bo na węglu od grilla pójdzie na początek). Chcę małą fajkę bo musiałbym ją ukrywać przez jakiś czas przed mamą żeby się przyzwyczaiła (już o tabake robiła awanture ale się jakoś wywinąłem) z góry dziękuje za fatygę.

Luuzik 17-08-2008 20:07

Też sobie wczoraj kupiłem sziszkę! xD Znajomy mi dał tytoń o smaku coca-coli, słyszeliście o takim?

Luuzik 16-09-2008 13:27

Ehm widzę, że temat upadł ;> Więc trzeba go postawić na nogi ;) Próbował ktoś smaku kawowego/cappuccino z mlekiem w dzbanie? :p dobre to?

Gelt 16-09-2008 15:34

Mnie jakoś nie zachwyciło, lepszy było kokosowy z mlekiem.

Luuzik 16-09-2008 15:41

Hmm... Ja muszę spróbować, jeszcze się zastanawiam nad kupnem drugiej sheeshy ;) ale to w swoim czasie, ja polecam mięta + jabłko <3 oczywiście do tego jakieś dobre reggae ;) Ndk - good sensi

Parachute 30-07-2015 14:40

Hej a możecie polecic jakiś sklep online, shishe potrzebuje szybko kupić bo moja już coś nie domaga.... tylko jakis sprawdzony i dobry żeby był ten sklep :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:39.