Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser V - Nowe właściwości itemów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179529)

Sarahon 19-06-2008 18:44

Ukończyłem 15 lat mogę grać? xD

Royaleczek 19-06-2008 18:44

"Zaprojektowaliśmy dużo nowych zbroi. Wiele z nich jest dostępna tylko dla dwóch profesji i od wymaganego poziomu. Nowe zbroje mają wiele nowych właściwości m.in mogą podnosić dany skill lub zapewniać obronę przed żywiołem."
own3d

Dodo360 19-06-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Libacjan (Post 2125021)
JA PIERD*LĘ!!! CIASTECZKA? To może jeszcze własna hodowla koszatniczek?!

Nowy system trade... ta gra jest dla 8 latków.

Generalnie, to Tibia się w tym updacie zmieni nie do poznania. Moim zdaniem na gorsze...

Masz racje, ale srednia wieku spadnie raczej do 5 a nie 8 lat...]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muzzores (Post 2125030)
przecierz nie chodzi o to ze nowe kusze beda mocniejsze czy nie
poprostu po obrazku mozna sie zczaic ze z jednych lejesz ognistymi strzalami a z drugiego innym badziewiem , wiec hity mi sie wydaje beda podobne.
Lub amunicja bedzie drozsza itd , napewno wszystko jakos z balansuja .
po co sorkowi i drutowi nowe wandy ? zeby wiecej pizgac - juz duzo pizgaja ..

Po co robili knightowi 9999 broni , skoro i tak uzywa 3-4 w ciagu swojej kariery, bo reszta mu sie nie oplaca.
nowe grafiki armorow sa tak zalosne , ze na paincie nogą bym lepsze zrobil.

WOW super bedziemy mogli piec placki i ciasteczka ?
tylko kto z nas w rzeczywistosci upiecze chociaz jedno ciasteczko , skoro lepiej wbic w tym czasie 10k expa na frostach czy gdziekolwiek indziej.

Ajj cipsoft poprostu robi ta gre pod dzieciakow 10-14 lat , bo wiekszosc z nich siedzi na OTSach i taka jest prawda.
Ale w sumie dobrze niech siedza na OT , przynajjmniej mniej nobow na real .

PS. w tibie powinny grac dzieci ktore ukonczyly 15 lat ( choc nawet tu nie jestem pewien ) :D

Rowniez prawda, ale zamiast ograniczenia wiekowego test iq...

misiek12300 19-06-2008 18:48

Niech przez tego upa lepiej naprawia serwy (Freezy ,massy , kicki) a nie wymyślają jakieś nowe h*j wie co.....

PLague 19-06-2008 18:50

Cytuj:

Według mnie te "nju itemz" wyglądają tak bajkowo... strasznie dziecinnie, jak z gry dla małych dzieci
A w Tibię kto niby gra? XD
Jeśli te nowe przedmioty są dla Ciebie za kolorowe, za bajeranckie, to nie widziałeś endowych setów z Outlandów w WoW.

Muzzores 19-06-2008 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiek12300 (Post 2125052)
Niech przez tego upa lepiej naprawia serwy (Freezy ,massy , kicki) a nie wymyślają jakieś nowe h*j wie co.....

wcale juz tak duzo nie ma kickow itd
dawniej bylo wiecej.

Gryzzlii 19-06-2008 18:51

POWIE MI KTOś KIEDY SIę DOCZEKAMY TEGO upa????[CHAR][/CHAR]

Barosa7 19-06-2008 18:51

"Demon Hunter outfit" /o/ lol \o\

neopostman 19-06-2008 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gryzzlii (Post 2125059)
POWIE MI KTOś KIEDY SIę DOCZEKAMY TEGO upa????[CHAR][/CHAR]

odpowiedziałem ci już, że nikt nie wie ._.

Kaka-don 19-06-2008 18:53

Nie no update moze byc zajebisty ale tylko te oufity troche takie jak kopciuszek

Aevolana 19-06-2008 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valisha (Post 2124702)
ta gra traci swój klimat...

Widać, oryginalność kolegi nie zna swoich granic

@Topic
Całkiem nieźle, ciakawy jestem tych nowych itemków oraz książek i rózg. Odrazu oczywiście zabiorę się do powiększania swojej piekarni ;)

Zwalili za to z tymi okienkami, to naprawdę mocno psuje klimat gry...

Gryzzlii 19-06-2008 18:54

aha thx za odpowiedz :(

Bartek11 19-06-2008 18:57

A mi tam się podoba ten system trade. Wkońcu skończą się kolejki przy sklepach na non-pvp i przeludnionych pvp. Nowe bronie hmm.... fajny pomysł ze zwiększaniem siły ognia różdżek za pomocą ksiąg. Kurde wkońcu dodali nowe kusze i łuki dla palka bo durne to było, że do tej pory był bow, xbow i ta kusza z PoI, bo golden bowa to chyba raczej wyjądki mają. Ale z outwitem to przegieli "demon hunter" też mi coś, za niedługo będzie "troll hunter" i kurde "chicken hunter".

bajerfull 19-06-2008 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aevolana (Post 2125069)

Zwalili za to z tymi okienkami, to naprawdę mocno psuje klimat gry...

a przeczytaj dokladnie to bedziesz wiedzial ze okienko ci sie otworzy tylko po wypowiedzeniu magicznego slowa "trade". a tak to bedzie jak do tej pory. "Whenever you ask an NPC for a trade, a new window will open up on the right side of the adventure screen."

Tofikson 19-06-2008 18:58

tez uwazam ze te okienko z "sell & buy " jest do d**y .
armory to jakies g**na <-- niektore wcale nie przypominaja armorow (np 3 rzad ostatni armor ) wcale nie podobny ;/
ale jest jeden +
demon hunter outfit ;]
trzeba bedzie zrobic xD
Cytuj:

tylko po wypowiedzeniu magicznego slowa "trade".
tak dla "smiechu" to nie trade tylko items ;p

Mordoplastyk 19-06-2008 18:59

ciekawe co bedzie trzeba na nowy outfit i czy bedzie drogi :o

Sha 19-06-2008 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muzzores (Post 2125030)

WOW super bedziemy mogli piec placki i ciasteczka ?
tylko kto z nas w rzeczywistosci upiecze chociaz jedno ciasteczko , skoro lepiej wbic w tym czasie 10k expa na frostach czy gdziekolwiek indziej.

ja ; ) Jakoś nie zawsze mam ochotę polować.

Cytuj:

PS. w tibie powinny grac dzieci ktore ukonczyly 15 lat ( choc nawet tu nie jestem pewien ) :D
Może nie tyle od 15 lat, ale od określonej zdolności do poprawnego zachowania się w społeczeństwie, umiejętności komunikowania się z innymi etc.. Oj, przydałoby się :P

Vhaloir 19-06-2008 19:00

Upodobnienie tibii na siłę do innych gier MMO, takich jak l2 czy silkroad? Pięknie pokazany kompleks cipsoftu.

Niech wrócą czasy kiedy brało się parę plecaków hmm, kilka uhów i zasuwało się na cycki czy amazonki...

Grzeeesiu 19-06-2008 19:07

Pokemon =.-

Zal I BÓl

Gucias 19-06-2008 19:07

hmm nie będę się wypowiadał negatywnie bądź pozytywnie o upie teraz. zobaczymy jaki będzie jak wejdzie.
Jedna z kusz wygląda jakby miała magazynek... kusza kałach? XD będzie strzelać 10 pocisków na raz? Xd hehe

Jamclub 19-06-2008 19:08

Wszystko mi sie podoba. Nie moge juz sie doczekac update.

dyzioxd 19-06-2008 19:11

Moim zdaniem Cipsoft zabrdzo chce ulepszac
Czuje za duza rzadze pieniadza , dlatego chce upodobnic tibie z kazdym upem do innych gier mmorpg co napewno spowoduje odejscie oldsqlowych graczy , nawet jesli pozyska nowych to juz to niebedzie to samo.
Dlaczego gralismy w tibie ? Bo byla wyjatkowa a teraz idzie u zlej drodze.
Taka moja opinia , ja i tak do konca wakacji bede sie bawil grajac w Tb , wiec na moje szczescie niebede musial przezywac co raz to nowszych pomyslow niemieckiej firmy
Pozdrawiam~

Bot_Smasher 19-06-2008 19:11

To co część z was tu wypisuje to zgroza.... Jak nowy system handlu psuje "klimat"gry? Czy kilimatyczne jest np: spamowanie "hi" albo wypychanie z sklepu? Co do nowych itemów . Jestem za , stopniowo w grze zaczynają sie rozgraniczać profesje , bo jesli chodzi wam o ten klimat to mag nie powinien nosić cięzkiej zbori jaką jest np: MPA (szczyt marzeń niekturych z waz *A Ci prawdziwi klimaciarze to orgazmu dostają juz jak widza tylko te trzy literki)

Nowe zbroje /bronie tak! Jestem jak najbardziej za ... ale nadchodzący update powinie głównie poprawic błędy takie jak :Kicki lagi i resery serverów. To Ciągłe przepraszanie nic nie wnosi bo dalej jest jak było.

Ps. Co do wygladów itemów ... Tak sa bajkowe ale taka jest konwencja graficzna tej gry..... Z mniejsza częścią moich przedmówców się zgadzam...

Sarahon 19-06-2008 19:20

Gadać, gadać z chęcią poczytam xD

Rumu 19-06-2008 19:21

Pallek jest już wystarczająco silny to mu jeszcze nowe bow/crossbow wprowadzają. Druid/Mag też jest silny to mu jeszcze książki dodają i jakieś nowe rod/wand. A kina.....;( zrobili mu spoX hity to potem z patchami tak zredukowali że ja na skillu 90 z Ave hity w draga mam takie: 1, 4, 17, 2, 100, 200...X(. Wole już cały czas za 200hp walić. Może chociaż te zbroje polepszą jakoś te hity...B)
A co do outfit to nc....kto wymyślił taką nazwę...bez jaj....demon hunter outfit...nc8o

Vadem 19-06-2008 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumu (Post 2125132)
A co do outfit to nc....kto wymyślił taką nazwę...bez jaj....demon hunter outfit...nc8o

Jakbyś widział mają kołki w dloniach, które w rl służą/służyly w opowieściach do zabijania vampirów/demonów

Matejisz11 19-06-2008 19:24

Moze niech ktos wlozy moze ss'y?

Serious Sam 19-06-2008 19:25

Nie jest tak źle, chociaż cipsoft stara się upodobnić tibię do innych mmo, ma to swoje dobre i złe strony...cóż, zobaczymy jak to wygląda w praktyce...

Kosieq 19-06-2008 19:29

Hmm...

Witam, to mój 1-szy post :D
Zgadzam się, że trochę przesadzili z tymi itemami, są trochę za bajkowe. Outfity też trochę takie ;/ Za to nie jest aż tak źle z menu kupowania/sprzedaży.

A skoro test server już jest, to chyba koniec teaserów. Więc można by podsumować letni update:

Nowy system rozmów z NPC: 10/10
Nowa Darashia: 10/10
Nowe Kazo: 10/10
Femor Hills: 8/10 (trochę przesadzili)
Nowe Questy: 10/10
Tutorial dla noobów + EQ: 8/10 (nie będzie już "FRI ITEMZ PLIX XD", ale eq...)
"Trade" z NPC: 5/10 (usprawnienie, które zabierze kawałek klimatu gry)
Nowe outfity: 3/10 (robione bez polotu/weny)
Nowe itemy(bronie i booki): 10/10 (wreszcie coś dla drutów/sorców)
Nowe żarcie: 10/10

Kerilu 19-06-2008 19:34

Hm...

Widze, że każdy przedstawia swoją opinię. Niewidze w tym wszystkim większego sensu ale oki. Czekam na new info i ptosze tutorów o SSy :P Pozdrawiam tych którym sie up podoba :P

Sha 19-06-2008 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vadem (Post 2125138)
Jakbyś widział mają kołki w dloniach, które w rl służą/służyly w opowieściach do zabijania vampirów/demonów

Faktycznie Oo A właśnie sie zastanawiałam cóz to te istoty trzymają w dłoniach.

---

Cytuj:

To co część z was tu wypisuje to zgroza.... Jak nowy system handlu psuje "klimat"gry?
Częściowo, tak, psuje. Już nie będę musiała domyślać się o co danemu NPC chodzi, szukać związków, >myśleć<. Po prostu NPC będą jak takie maszyny, nie ludzie. Zamiast przywitać się i zapytac o ofertę, ludzie będą w nieograniczonych ilościach rzucać krótkie 'trade'. Nie wsponinając o fakcie, jak tu rozmawiać z tyloma osobami na raz..

mallxx 19-06-2008 19:40

Wasze narzekanie tutaj i wszędzie nie będzie ich obchodzić, tylko i wyłącznie pieniądz. Co do update to nie jest tak źle z czasem się człowiek przyzwyczai B)

Nytoperka_of_Elysia 19-06-2008 19:41

Dobry pomysł z tymi okienkami ponieważ nie będzie tyle spamowania. Co do nowych itemów to mają fajny wygląd, ale zobaczymy jak już zostaną wprowadzone.

OMG nowy food. Papryczki i korniszonki :pxD

Haky 19-06-2008 19:42

omg....

Co wy macie z tym klimatem japier**** co psuje ale zyskuje i na *uj piszecie ze psuje klimat. Od slowa klimat juz mi sie niedobrze robi zachowajcie te uwagi dla siebie...X(:baby:

MnichU1007 19-06-2008 19:50

Tylko, żeby Tibia nie zeszła na psy :D

Darkos 19-06-2008 19:52

ccc

jak cos zepsują z różdzką dla druta na 33+ to za********

malyjanek 19-06-2008 19:53

Cytuj:

Co wy macie z tym klimatem japier**** co psuje ale zyskuje i na *uj piszecie ze psuje klimat. Od slowa klimat juz mi sie niedobrze robi zachowajcie te uwagi dla siebie..
Pewnie jestes tym 12 latkiem ktory nie ma pojecia co to oldschoolowa tibia 7.4-7.6

i prawda jest taka ze klimat gry juz dawno ulecial a gramy w to tylko dla przyjaciol i dla tego ze to jednak tibia

Haky 19-06-2008 19:53

@up zgadzam sie :> z rozga hehe oby tylko nie byla od ziemi <plz> ^^ :D

Askaral 19-06-2008 19:54

Asuhauhshua o jakim wy klimacie tibii gadacie, teraz klimatem tibii jest tylko exp i to ile kto go wbija wiec nie pierdolcie ze sknoca klimat plax.

hapnik 19-06-2008 19:55

Aż trzy błędy w tłumaczeniu X(

jalapeño peppers - papryczki jalapeño
raspberries - maliny
cucumbers - ogórki -> to ominąłeś :cygaro:

A co do update, to zapowiada się ciekawie B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:35.