Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Test Server 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179541)

Michoss 22-06-2008 22:18

Prosta zasada ustalania dat update: 5 lub 6 teaserów, update we wtorek ;].

psyhopatka 22-06-2008 22:43

Update według mnie nie będzie w ten wtorek tak jak dużo ludzi mówi.
Za dużo rzeczy do poprawienia.
Lidia:*

Tocallo 22-06-2008 22:51

Poza tym w ten wtorek mają być wyłączone wszystkie niemieckie serwery...
Wątpię, że CIP by wyłączał 2 razy dziennie serwer, za dużo roboty i opinia publiczna nie bylaby zadowolona.

Ameriov 23-06-2008 00:42

Nie wiadomo kiedy będzie up, w tym było tyle zmian, że może byc open TS dla pacców, wtedy update przeciągnie się o tydzień. Do dzisiaj wiele questów zostało bez rozwiązania, za czym idzie brak sprawdzenia= quest może być zabugowany. A tego Cip nie chcą.
Dla tych, którym zdjęcia nie działają- Stronę wcześniej macie link do albumu.
I dla wszystkich, którzy upierają się w twierdzeniu "wino będzie rarem"- no to zbierajcie sobie buteleczki i napełniajcie je winem, ale wszyscy normalni, uwierzcie mi, wino będzie nadal dostępne. Co więcej, Cipsoft da nam nawet 2 napoje których wcześniej nie było ^^.

Michoss 23-06-2008 01:24

Pisali, że nie będzie open test servera.

Carbon 23-06-2008 07:42

Uptade bedzie we wtorek zaraz po Resecie WSZYSTKICh serverów

Dindsuk 23-06-2008 08:17

@Ameriov: czyzby tymi dwoma napojami byly potiony? ;p co do win to Ci wierze ^^ ale odp mi na pytanie z balonikami...

Szymi_11 23-06-2008 09:18

Juppppii jeżeli to prawda jutro będzie update i nowy klient 8.2

T-M 23-06-2008 10:43

jak dla mnie to troche za szybko ten update jeśli jutro, ostatnio był z 3dni później

Speedrun 23-06-2008 11:14

ale ale.. te baloniki u normy są za blisko lady mozna je poprostu sciagnąc [przynajmniej ja tak sądze] niech ktos kto ma dostep to sprawdzi

Tocallo 23-06-2008 11:18

Nie można. Jest to element stały zamontowany przez CIP na tą ścianę, a takich elementów nie da się ściągnąć.

Ameriov 23-06-2008 11:55

Tocallo wam odpowiedział, to tak jak by można było ściągnąć np. głowe demona ze ścian na mainie.
Cipsoft dodał nowe napoje + oddał wino w mini-update TSa, dlatego wcześniej o nich nie mówiłem, a dla tego który sie pytał- nie, nie potiony, napoje isntiejące na mainie.
Nigdzie nie widziałem potwierdzonej informacji o tym, że nie będzie open test server, ale bardzo możliwe, że macie racje.
A ta wasza teoria o tym, że jutro update... No cóż, info daliby dzień wcześniej, teoretycznie mają jeszcze pare godzin... tylko... Oni sie nie wyrobią: 13-16 wprowadzanie aktualizacji przeciw DDoS. I gdzie wy tu widzicie czas na update? Od 18-22, ale wtedy to oni już dawno będą w domu a nie w firmie (Cipsoft pracuje w godzinach +\- 9-17, ale na moje to oni sie zwykle urywają 4h wcześniej ^^) chociaż... zobaczymy.

Instynkt 23-06-2008 14:07

Heyah

Termin Updatu - skoro wiele questow nie zostalo jeszcze sprawdzonych (ktos juz o tym pisal) + wiele, ktore zaczeto, nie zostalo ukonczonych (codziennie widze komunikaty typu: "Ostatni misja blebleble chodzcie jesli chcecie blebleble") + dodano nowe itemy, obszary, potworki i rozmowy z NPC, ktorych nikt nie raczyl sprawdzic (nowe questy to podstawa i 90% graczy poswieca uwage jedynie im) to wnioski nasuwaja sie same: CipSoft bedzie zwlekal z Updatem do czasy, gdy wszystko zostanie sprawdzone i poprawione. Wprowadzono wiele zmian, ze sprawdzenei ich wymaga sporo czasu ... latwiej jest wprowadzic patcha na serwerze liczacym 300 osob, niz w calej grze liczacej 50k (+ wiele szczegolow).

Publiczny Update - oficjalnie ogloszono, ze takowego nie bedzie. Biorac jednak pod uwage to, iz raportowanie bugow w grze nie jest tak czestotliwe jak byc powinno, istnieje mozliwosc wlaczenia PTS'a < mam taka nadzieje =]

Pozostaje czekac

PeZet Dr. =]

Tocallo 23-06-2008 14:26

@up
Naprawdę wniosłeś tyle do tematu, że hohohohoho.

Speedrun 23-06-2008 15:37

wiadomosci odnosnie update : 8.00 : restart serva
9.10 : wiadomosc o gm-a 13.00 : wbicia sie na testserva
15.00 zobaczenie tp i wylogowanie mnie ( testserv sie skonczyl) i co z tym idzie?? to ze kolo mm-a widzialem kogos kto blokowal drzwi ( od wewnarz) pytalem sie ile wstep a on: 50k ja ile klucz on : 100k powiedzilem trade
dal key wzielem look i co?? You see silver key. It weighs 0.10 oz. It is magic key. kupilem ( nie powiem skad kasa) i weszlem z `10 osobowa zaloga i ja mialem najwiecej exp otowrzylem brass 5 gp 1 carrot i broken sword wygonilem zaloge i teleportnelo mnie do tarantuli jak weszlem w tp dedlemi co sracilem?? brass armor reszta zostala ale jak poszelm w miejsce w ktarym widac tarantule widac bylo cialo mm cialo ghoula i ss !!

Barosz 23-06-2008 15:53

Wez Speedrun jestes poprostu zalosny, takie bajki to mozesz kolegom z przedszkola opowiadac :D

Jaka tibia wejdzie? 8.2?
Juz widze nastepne tematy na forum "Tarantula"
Trzeba tylko czekać ...

Slythia 23-06-2008 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2133480)
15.00 zobaczenie tp i wylogowanie mnie ( testserv sie skonczyl) i co z tym idzie?? to ze kolo mm-a widzialem kogos kto blokowal drzwi ( od wewnarz) pytalem sie ile wstep a on: 50k ja ile klucz on : 100k powiedzilem trade
dal key wzielem look i co?? You see silver key. It weighs 0.10 oz. It is magic key. kupilem ( nie powiem skad kasa) i weszlem z `10 osobowa zaloga i ja mialem najwiecej exp otowrzylem brass 5 gp 1 carrot i broken sword wygonilem zaloge i teleportnelo mnie do tarantuli jak weszlem w tp dedlemi co sracilem?? brass armor reszta zostala ale jak poszelm w miejsce w ktarym widac tarantule widac bylo cialo mm cialo ghoula i ss !!

Ładna historyjka ; ). Zapomniałeś tylko o jednej rzeczy - pieniądze na teście są nic nie warte.

Driadek 23-06-2008 16:03

Co do Update to mi się zdaje że będzie gdzieś w połowie wakacji. Koniec Lipca bądź początek Sierpnia.

Carbon 23-06-2008 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2133480)

Ciekawe

CZłOWIEKU PRZECIEż TY KU**A NIE MASZ TUTORA?!

Pzrestan pie****ic ;)

Speedrun 23-06-2008 21:33

XD mam tutora wrabialem was buehehehehehhehe nice byl ubaw a ten koles chyba powalony bo dalem mu 100 k a on kupic za to 11 plate shield ode mnie:p

Carbon 23-06-2008 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Speedrun (Post 2134264)
XD mam tutora wrabialem was buehehehehehhehe nice byl ubaw a ten koles chyba powalony bo dalem mu 100 k a on kupic za to 11 plate shield ode mnie:p

Podaj mi nick twojego tutora ..... Server etc.
I polewa to jest z ciebie jak piszesz żałosne wypowiedzi ;)

Tocallo 23-06-2008 22:57

Zostaw go, nie zawracaj sobie ... takim kretyn**. Po prostu reportnij tak jak ja to zrobilem :-P

@edit
Szkoda tylko, że żaden mod nie raczy tutaj ruszyć PUPY i zrobić porządek.

Carbon 23-06-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tocallo (Post 2134494)
Zostaw go, nie zawracaj sobie ... takim kretyn**. Po prostu reportnij tak jak ja to zrobilem :-P

Posłucham cię kolego :D

Utyszkodnik 24-06-2008 20:04

Test server nadal działa i narazie nie widać, żeby update nawet miał być jutro ;d
Jakieś uaktualnienie do test server klienta się dzisiaj ściągało :P

T-M 25-06-2008 18:11

Ja na dal jestem przy swoim ,że Update będzie w piątek B)

Cytuj:

100k kupilem ( nie powiem skad kasa)
pewnie jakaś "jedynka" tam była...

Po co komu siano na TS'ie, i dlaczego mieliby blokować wejście?

Cytuj:

ja mialem najwiecej exp
jak dla mnie to masz 4lvl

...i, że się tak wyrażę: "Huashuashuashuashuas":D

>>idź lepiej spać :baby:

@down
You advenced in Pierd**enie Głupot.

Tvv 26-06-2008 01:14

@up

Ei zostaf ko on miał najlepfshy lefek na test sierviersze!

Pacz pokasfau mi skrenhy!

8o
Ju adwanst from 10 debili to 1490 debili .

Ficisz nie szmhiej sie z naapkof !

Michci0 26-06-2008 13:05

@up
kolego, ze zdrowiem wszystko w porzadku?

Tvv 26-06-2008 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michci0 (Post 2140613)
@up
kolego, ze zdrowiem wszystko w porzadku?

Wiesz co to ironia? Widac ze jestes nowy na forum -.-

kuba1324 26-06-2008 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tvv (Post 2140615)

I co Wam z tych ironii? Już aronia smaczniejsza...

Co do up-date'a... Tak jak zwykle.

CycuRookslayer 26-06-2008 16:17

Ja tam nie lubie aroni ... :/ Ale agrest ... mmhmhmm ... :P:P

Axlu 27-06-2008 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tvv (Post 2140615)

Ty za to jesteś bardzo starym, mężnym i doświadczonym użytkownikiem, aż od 3 dni.
A twoja "ironia" to po prostu głupota, chciałeś być fajny, jednak Ci nie wyszło.
Sry za offtop ale juz nie moglem sie powstrzymać :P

Instynkt 27-06-2008 15:38

Heyah

Doskonale wiem w jakim celu otwierane sa TSy ale ... czy ktorys z Was, bedac na obecnym, mial okazje zobaczyc cos, czego normalnie na Rookgaardzie nie ma? (czyt. summon potworkow, itemow itp)

Osobiscie niczego takiego nie widzialem i smialo moge stwierdzic, ze ten TS jest najnudniejszym na jakim bylem ... raportowanie raportowaniem ale troche rozrywki przydaloby sie kazdemu ^^'

Jesli ktos mial ten zaszczyt prosilbym o wrzucenie jakis fotek lub chociaz o opisanie tego i owego

PeZet Dr. =]

Speedrun 28-06-2008 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez T-M (Post 2138778)
Ja na dal jestem przy swoim ,że Update będzie 1 lipca B)

pewnie jakaś "jedynka" tam była...

Po co komu siano na TS'ie, i dlaczego mieliby blokować wejście?

jak dla mnie to masz 4lvl

...i, że się tak wyrażę: "Huashuashuashuashuas":D

>>idź lepiej spać :baby:

@down
You advenced in Pierd**enie Głupot.

ej nalislem ze cytuje: ja mialem najwiecej exp z shega a nie ogolnie czytaj ty ze tak powiem żenua

Spoilerek 28-06-2008 21:15

@up
podaj nick swojej postaci bo troche nie wieze zeby taki "naab" jak ty mial tutora

Dindsuk 28-06-2008 22:19

@up: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=179758 to chyba all wyjasnia ^^
@topic: nie mam do powiedzenia...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:06.