Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia vs rodzice (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18121)

Duke Dran 27-10-2007 23:31

Pamiętam jak jeszcze grałem w momencie kiedy ojciec albo matka wchodzili do pokoju ja byłem zawsze przygotowany żeby dać loga. Lepsze to jak jedno-godzinna gadka jaka to Tibia jest zła i mnie niszczy.

PS: Możliwe, że po zimowym update znowu zacznę to praktykować hehehe. Możliwe, że zainstaluje sobie jakiś monitoring przy wejściu do domu... widać wtedy przedpokój no i będę lepiej przygotowany : ).

Nioob 27-10-2007 23:52

Według mojej matki, Ja nie gram w tibię już 2 lata -.^
teraz jak wracam ze szkoły, koło 13:00 to tak : jem obiad, robię lekcje, i uczę sie jak jest coś więcej zadane ew. sprawdzian.
stara przychodzi o 20:00 to o 19:45 wyłączam kompa.

ps : teraz poszła do kochanka =p, już nie mogę robić nocek bo stara wyniosła kompa do swojego pokoju xD.

A na wakacjach byłem u ojca on mieszka w niemczech, to tak -
on o 6 rano do pracy a wraca o 19:00 =p cały dzień na kompie,cyfrowym polsacie albo odpala się torenta ( 16 mb/s ma neta w niemczech 0o ) i na baseny lecę. =]
na te wakacje też jadę.

@down : lol, co mu pomoże hasło jak mu np. odłączy modem ? -.^

Piotrek Marycha 27-10-2007 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heelii (Post 1715292)
Siemka all ja mam tez wiekszy problem z bratem niz z rodzicami ... pedał jak widzi ze szpilam sobie to albo mi odlacza neta lub kompa nie ma to jak miec brata 19-latka ktory jest starszy o 5 lat odemnie :|

jebnij hasło na kompa :)

janek@ 28-10-2007 01:39

Moi rodzice wiedza o szkodliwosci tibi i wiedza, ze w nia gram, ale nie zawracaja sobie tym glowy, bo wiedza co dla mnie najlepsze czyli tzn. samowola.

kuva5 28-10-2007 11:33

A moi to tak
Mama:który masz lvl?
Ja:86
Mama:O to chyba duży co?
Ja:no no duzy
Mama:to se graj dalej

Taką mam extra starą czasami pyta jakie mam skille
wie coto tibia i wogóle ale sie nie denerwuje

KatsuKnight 28-10-2007 12:06

Ja zaznaczylem odpowiedz 2, bo jak moi rodzice widza ze gram to wiedzą ze mi to nie szkodzi :) Dlatego że sie dobrze ucze i gdy odrabiam lekcje stawiam postać na afku i trenie co 10 minut przesuwając ją lub hotkeye na oślep wciskam :)

Paciorek_ms 28-10-2007 13:54

Jakoś nie mam problemów z rodzicami. Wiedzą o Tibii i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Jeżeli macie problemy z rodzicami jest na to jedna metoda: Zacznijcie się uczyć! Jeżeli nie będziecie mieli problemów w szkole to gwarantuje wam rodzice nie będą mieli nic przeciwko.

Raveriu 28-10-2007 18:58

Ja to mam ruznie jak zobacza ze gram w tibie to nieraz w szpitalu wyloduje poniewaz ojciec z krzeslem wyjdzie i pomordzie a matka to z siekierka i po nogach :)
JOKE
Naserio to nic sienie dzieje poprostu jak zobacza ze gram w tibie to moj Ojciec czesto mowi:
Daj teraz ja se pogram w Wladca Pierscieni bitwa o srodziemie 2 bo trzeba kogos zgnebidz :)

roni_dark 28-10-2007 19:06

A ja mam looz na chacie. Starzy w ogóle nie podchodzą do kompa jak i m nie pozwolę. Czepiają się, że za długo przy nim siedzę. Ale nawet nie wiedzą co to tibia.

KrEmAs KAc 28-10-2007 19:07

Mogę grać 24h na dobę :D tylko nie chce wyglądać potem tak jak wy.
Stara nic nie mówi tylko od czasu do czasu muszę coś posprzątać i mam luz. Stary jak złapie kurficy to potrafi mi neta odłączyć bo myśli ,że gram w Tibię a ja na GG siedzę :D

cytsiu16 28-10-2007 19:09

Na początku jak zaczynalem grac w tibie to mialem male problemy z rodzicami ale teraz też tata podchwycił i jest wszystko OK :D mama czasem przyjdzie zapyta "a co to jest?" albo "co ty robisz z tymm..." popyta sie pogada i nic nie muwi żebym szedł się pouczyć. ale jak zadługo siedze to już się troche mamie nie podoba i muwi idź sie poucz moze troche. Ale raczej tata częściej mi muwi żebym szedł się pouczyć bo teraz On chce grać.:) Ale tak właśnie jak wszyscy muwią to całe akceptowanie tibi przez rodziców opiera się głównie na ocenach;) Ja na szczeście mam dobre :)

Leirdek 28-10-2007 19:18

U mnie nie ma problemów,stary nawet tego nie ume wypowiedzieć:DGram dużo,ale mam dobre oceny więc luzik malina:pA i bw.to dużo gram tylko w weekendy bo w tygodniu mam 2 reny udo i siłkę:)

Raveriu 28-10-2007 19:23

Ja to mam tak:
-Synku ile juz grasz? (mama)
-Z 10 min Mamusiu
-Co zes kur** powiedzial 10 min?
-Tak mamusiu
-To zlas ty kur** zaraz Ci tu dam tyle grac do nauki!!
Wyloczylem kompa poszlem sie uczyc a tu nagle tata krzyczy:
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Co zes kur** powiedzial?
-Ucze sie!
-Idz kurwa grac w tibie bo ja tu chce jutro na hunty isc!
-dobze tato
I tak w kulko:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato

[b]NAwet nie raz tak mam:
-Synku dz grac w pilke koledzy przyszli
-Wez ich kamieniami rzuc nie chce mi sie isc
-Dobze
-All kur** co za jebana matka tego ravera ja pierd*** ale mnie leb boli od kamienia(kumple ravera)
-Dzieki mamo (raver)

HEhehe fajna historyjka??:D
A teraz na serio jak gram w tibie to roznie jest ale ogolnie malo gram w tibie wole pobawic sie z kolegami w :
Podchody
Chowanego (zajebiscie jest w nocy tak od 19-21)
Berka (na rowerach supcio tez wieczorkiem)
a w rano czesto gramy w gale
W tibie gram hmm 3h mozna powiedziec dzienie a tak naprawde w tibi gram 24h/7 wiecie jak?
Bot Bot bot ciagle skiluje na bocie itp :PP
Skile mam na 14 lvl 67/65
:PP
POzdro

-Dzieki mamo (raver)

Raveriu 28-10-2007 19:25

Ja to mam tak:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato
I tak w kulko:
-Z 10 min Mamusiu
-Tak mamusiu
-Synku co robisz?
-Ucze sie
-Ucze sie!
-dobze tato

[b]NAwet nie raz tak mam:
-Synku dz grac w pilke koledzy przyszli
-Wez ich kamieniami rzuc nie chce mi sie isc
-Dobze
-All kur** co za jebana matka tego ravera ja pierd*** ale mnie leb boli od kamienia(kumple ravera)
-Dzieki mamo (raver)

HEhehe fajna historyjka??:D
A teraz na serio jak gram w tibie to roznie jest ale ogolnie malo gram w tibie wole pobawic sie z kolegami w :
Podchody
W tibie gram hmm 3h mozna powiedziec dzienie a tak naprawde w tibi gram 24h/7 wiecie jak?
Bot Bot bot ciagle skiluje na bocie itp :PP
Skile mam na 14 lvl 67/65
:PP
POzdro

coolxd 28-10-2007 19:31

ja wybrałem odpowiedź 3!!!
ale w ogóle to mam problemy jak "siedzę na kompie"

Popop 29-10-2007 01:00

niektórzy z was zamiast grać w tibie powinni pouczyć sie polskiego.

MR_DAVID 29-10-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cytsiu16 (Post 1716883)
Na początku jak zaczynalem grac w tibie to mialem male problemy z rodzicami ale teraz też tata podchwycił i jest wszystko OK :D mama czasem przyjdzie zapyta "a co to jest?" albo "co ty robisz z tymm..." popyta sie pogada i nic nie muwi żebym szedł się pouczyć. ale jak zadługo siedze to już się troche mamie nie podoba i muwi idź sie poucz moze troche. Ale raczej tata częściej mi muwi żebym szedł się pouczyć bo teraz On chce grać.:) Ale tak właśnie jak wszyscy muwią to całe akceptowanie tibi przez rodziców opiera się głównie na ocenach;) Ja na szczeście mam dobre :)

Po twojej ortografii tego nie widać. Z resztą generalny poziom ortograficzny tego forum jest bardzo niski i imo modki powinny karac za kaleczenie języka Polskiego. Bo jak widze takie posty jak ten albo ten Raveriu czy jak mu tam, to mi sie puls podwyższa normalnie. Zamiast grać w Tibie naprawde idzcie sie pouczyć i nie obchodzi mnie że macie dyslekcje, dysortografie czy jakieś inne dysmózgowie. Jak masz problem to jest Mozilla ze słownikiem i juz problem znika.

--Cienius-- 29-10-2007 08:24

Synek shoc s kompa!
Czemó!!!!???
bo dostaues 1 z ortograjfi
nje bo 5
dopra to siec ja ide bic skille a ty dorup druidem mlvl

Tak wyglada dom w Polsce a poziom ortografii jest dobijajacy

br?

@down

Wlasnie :) Polskiego jako przymiotnik z malej ;]

ripper 29-10-2007 08:25

@MR DAVID
kaleczenie języka Polskiego mówisz? Wyjdź, boś jeszcze głupszy niż reszta.

Tvkg 29-10-2007 08:59

Moja mama gra druidem, a tata najtem. Mama aktualnie expi na poh'u, a tata skilluje...

Gorionek 29-10-2007 15:42

@up
Denerwują się z powodu zajętego kompa, bo sami chcą pg walić:p

Lasooch 29-10-2007 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raveriu (Post 1716907)
Podchody

To ile tY masz lat, że 19-21 to noc, a rano nie chodzisz do szkoły tylko w nogę grasz? Już pomijam fakt, że pisać cIĘ nie uczyli.

Liper 29-10-2007 15:54

ja expie mama skilluje

Fin'er 29-10-2007 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MR_DAVID (Post 1717956)
Po twojej ortografii tego nie widać. Z resztą generalny poziom ortograficzny tego forum jest bardzo niski i imo modki powinny karac za kaleczenie języka Polskiego. Bo jak widze takie posty jak ten albo ten Raveriu czy jak mu tam, to mi sie puls podwyższa normalnie. Zamiast grać w Tibie naprawde idzcie sie pouczyć i nie obchodzi mnie że macie dyslekcje, dysortografie czy jakieś inne dysmózgowie. Jak masz problem to jest Mozilla ze słownikiem i juz problem znika.

1) karać a nie "karac"
2)widzę a nie "widze"
3)idźcie a nie "idzcie"
4)się a nie "sie"
5)dyslekcję a nie "dyslecje"
6)dysortografię a nie "dysortografie"
7) z słownikiem a nie "ze słownikiem"
8)język polski a nie "język Polski"

Jak widać, Mozilla dużo Tobie nie pomaga ;)

MR_DAVID 29-10-2007 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fin'er (Post 1718544)
1) karać a nie "karac"
2)widzę a nie "widze"
3)idźcie a nie "idzcie"
4)się a nie "sie"

Nie używam Mozilli, a błędy które wyłapałeś mistrzu to w wiekszości brak polskich znaków, ale na to pozwala netykieta, wiec nie widze w tym problemu.

Fin'er 29-10-2007 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MR_DAVID (Post 1719027)
Nie używam Mozilli, a błędy które wyłapałeś mistrzu to w wiekszości brak polskich znaków, ale na to pozwala netykieta, wiec nie widze w tym problemu.

Ale świat to widział pisać w wyrażeniu "język polski" drugi człon z dużej litery ;). Jak podpisujesz zeszyty do j. polskiego ??

Btw. W ostatnim zdaniu znów zabrakło haczyków... :). To tak jakby mieszkaniec sąsiadów zza Odry nie pisał umlautów ;)

MR_DAVID 30-10-2007 02:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fin'er (Post 1719058)
Ale świat to widział pisać w wyrażeniu "język polski" drugi człon z dużej litery ;). Jak podpisujesz zeszyty do j. polskiego ??

Btw. W ostatnim zdaniu znów zabrakło haczyków... :). To tak jakby mieszkaniec sąsiadów zza Odry nie pisał umlautów ;)

Moze ich netykieta każe im pisać znaki narodowe, nasza nam tego nie nakazuje. A zeszytów od j. polskiego nie podpisuje, gdyż juz od dawna nie mieszkam w Polsce. Moze dlatego tez pisze bez polskich znakow?

Tibia_to_moje_zycie 30-10-2007 15:41

Mi mama mówi żebym se grał. XDXDXDXDXDXDXDXDXX8o

sebasw22 11-11-2007 01:34

U mnie różnie:
Stara: jak wróci z pracy to są opcje: "uczyłeś się coś już ?" albo "zamów mi to i to na allegro" -.-
Stary: jak przegra na kurniku w tysiąca to różnie często słyszę tekst "idź podłóż do pieca bo zimno w domu" a jak przegrywa przez to ze ja w tibie gram to zazwyczaj mnie tam woła i każe to sprawdzać albo mówi żebym wziął się za naukę i to wyłączył ;p8o

Me$z 11-11-2007 01:47

Cytuj:

Oh, rlly?! Wypodzieć kilka razy "Z słownikiem"... A poprawianie kogoś, dlatego że nie napisał polskich znaków jest żałosne...

Topic@
Moi rodzice raczej nie interesują się Tibią, ale wiedzą co to jest.

G17 11-11-2007 09:35

Cytuj:

1) karać a nie "karac"
2)widzę a nie "widze"
3)idźcie a nie "idzcie"
4)się a nie "sie"

Hahaha jesteś śmieszny i żałosny ? idź zaglądnij do słownika i zobacz że wyraz "Dyslekcja" piszemy tak o "DyslekSja"

topik:
jak tata zobaczy ze gram w tibie to siega po pasek i wali mnie od tylca a mama wyzywa mnie od skur*ysyn*w. Bo mama ma 67 level w TIBII a ja mam 36 ...

Mornlox 13-11-2007 17:07

up@

No to masz fajnego rywala xD

Mi rodzice troche koślawym okiem patrzą na tą grę ale nic mi nie robią ponieważ w Piątki,Soboty i Poniedziałki na baseny chodzę i większość czasu spędzam przed TV.A jak gram to mówię że Tibia to również gra edukacyjna bo żeby porozumieć się z anglikiem,niemcem etc. to trzeba język znać a mówiąc z nimi trenuje obce języki.

Paralizze 13-11-2007 17:17

mój starszy troche sie buży na widok tibi bo dlugo gram i mow "idz na dwór, poodrabiaj lekcje itp." a jak go niema bo pracuje w niemczech to moja mama niema nic przeciwko <thx mamuśka ^^> tylko mowi zebym odrobil lekcje i moge grac B)

Lissek92 13-11-2007 17:32

ja wcale duzo nie gram. slabych ocen rowniez nie dostaje. 4,5 czasem jakies 3. ale moi rodzice wszedzie widza ta gre! wlaczam sobie komputer po szkole- "tylko nie wlaczaj tej durnowatej gry!"
czytam onet "wylacz to scierwo bo korki wyczepie!" siedze na gadu lub forum "wylacz komputer! jestem na 100% pewna ze gadasz o tibii"
"ale mamo robie do szkoly referat!" "nie wieze ci! wylaczaj" itp. raz mi ojciec korki wyczepil to zasilacz poszedl. nic do nich nie dociera! zero swobody! tylko "ucz sie"! czesem moge pograc w sobote godzine (wow), albo jak ich nie ma.

Leirdek 13-11-2007 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lissek92 (Post 1743768)
ja wcale duzo nie gram. slabych ocen rowniez nie dostaje. 4,5 czasem jakies 3. ale moi rodzice wszedzie widza ta gre! wlaczam sobie komputer po szkole- "tylko nie wlaczaj tej durnowatej gry!"
czytam onet "wylacz to scierwo bo korki wyczepie!" siedze na gadu lub forum "wylacz komputer! jestem na 100% pewna ze gadasz o tibii"
"ale mamo robie do szkoly referat!" "nie wieze ci! wylaczaj" itp. raz mi ojciec korki wyczepil to zasilacz poszedl. nic do nich nie dociera! zero swobody! tylko "ucz sie"! czesem moge pograc w sobote godzine (wow), albo jak ich nie ma.

Eeeee,to chyba twoi rodzice są przygłupami?X(

Lissek92 13-11-2007 18:51

przyglupami to moze za mocne slowo, ale uwazam ze sa nieco dziwni.
mysle o nich co mysle i jest to moje zdanie.
@up
ale ty jestes obca osoba i ich nie znasz i wypraszam sobie zebys o nich tak mowil.

Niewiemjak 15-11-2007 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lissek92 (Post 1743768)

I dobrze do szkoły a nie TIBIA !!!!! Jeszcze bedziesz dziekowal rodzicom ze nie pozwalaja ci grac tylko mowia ze masz sie uczyc ;) Grajac w tibie matury nie napiszesz ;d

Arha 15-11-2007 23:30

A jednak zdasz

Durdq 16-11-2007 23:27

Zastanówmy się troszkę...

Hm, widząc po niektórych postach, "wnioskuję" że, zdecydowana większość nie ma problemów z grą. Lecz wyniki sondy troszkę co innego.

Topic:
U mnie rodzice nawet nie wiedzą co to jest TiBia. Raz moja siostra rozmawiała z Matką co ja robie na TYM KOMPUTERZE tyle czasu. No i grzeczna "córusia" poczęła z zapałem opowiadać o "TEJ beznadziejniej grze". Zaniepokojona Matula wezwała mnie do siebie zapytała :
Matula-Co to za gra, w którą tak grasz ciągle? Ania mi mówiła że to że to strasznie głupia gra jest.
Ja-Nie jest wcale głupia, bo ciągle muszę w niej używać angielskiego, żeby się z kimkolwiek porozumieć.
M-Aaaa. To dobrze, to w takie gry graj. Dobra to tyle, możesz iść grać.

A moja Siostrzyczka zawiedziona, bo kolejna próba zrobienia mi na złość spełzła na niczym ;). No ale tak to już jest, kiedy ma się do czynienia z takim "Charyzmatycznym" człowiekiem jak ja. Co ja poradzę że Pan Bóg obdarzył mnie takimi zdolnościami.;)

Ogólnie rodzice są źle nastawieni nie tak do samego grania lecz, w ogóle "siedzienia" na komputerze. Podejrzewam że, gdyby w młodosci sami mieli dostęp do tego typu rozrywek, ich nastawienie było by o 180' inne niż dotychczas.
Wiem że chodzi im o moje dobro i dlatego cały czas zaganiają mnie do nauki. Czytając posty o tym że "O moi rodzice pozwalają mi grać 24h na dobę" na początku myślimy " Ten to ma fajnie, nie to co ja...:(" lecz, zastanówcię się głębiej,(słowa moje skierowane są głownie do ludzi w moim wieku 13-16 lat) czy nasi rodzice nie mają racji mówiąc nam żebyśmy się więcej/lepiej uczyli? Wiem, wiem czasami trzeba oderwać się od nauki i trochę rozerwać. Ale nie można siedzieć i wyłącznie expić/trenić. Przez to można zawalić szkołę. Sam gram, i nie przeszkadza mi to w nauce. Kilkakrotnie miałem 3-4 miesięczne przerwy w grze. Powiem wam że nawet na dobre mi to wyszło.

Dobra starczy tego ględzenia :). Myślcie sobie co chcecie. To jest tylko moje skromne zdanie i wylałem swoje żale na to Forum :)

Generalnie gram w weekendy po ok 2-3h dziennie.

jedrolek 17-11-2007 14:53

Moi rordzice wiedzą, że gram, Nawet wiedzą co to jest PK:], Uważają tibie za nieszkodliwą rozrywkę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:38.