Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Muzyka, koncerty etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181276)

Erverse 14-02-2009 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2463881)
Hahaha, płacić TYLE za tą pseudokapelkę? Boże, widzisz i nie grzmisz...

Slipknot i pseudokapelka... te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego.

Lasooch 14-02-2009 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464365)

Jak dorośniesz do słuchania MUZYKI, to zauważysz, jak wiele.

9-NINE 14-02-2009 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2464380)

http://img22.imageshack.us/img22/3396/facepalmwt7.jpg

Kashek 14-02-2009 21:50

Cytuj:

Jak dorośniesz do TOLERANCJI, to zauważysz swój błąd.

Mojżesz 14-02-2009 22:38

Cytuj:

Ja dorosłem, przynajmniej tak mi się wydaje, i jakoś nie uważam Slipknota za "pseudokapelkę". Chłopaki popełnili jedną dobrą płytę, jedną bardzo dobrą i dwie słabsze, a do dziś grają na żywo z niezwykłą energią, że aż chce się miażdżyć kości glanami. Są różne gusta, ale bez przesady-ten zespół nie jest taki zły. Jakby poświęcić trochę czasu na zagłębienie tematu.

Erverse 14-02-2009 22:56

Cytuj:

Slipknot to jest właśnie MUZYKA. Do twoich death metalów nic nie mam, lecz imo są zbyt ciężkie. Slipknot ma miliony fanów na całym świecie i napewno nie jest pseudokapelką;< W sumie jakby dodać do slipknota 2x cięższy wokal, te takie cuś na perkusji, co nogą się naciska czy cuś i to tak nawala szybko jak w co drugiej pieśni behemota, to slipknot byłby jak reszta innych deathmetalowych zespołów:>

Seeleesee1992 14-02-2009 23:09

Mi się Slipknot zawsze kojarzył z muzyką dla kindermetali ;P

@top
Wczoraj kupiłem bilety na Dżem we Wrocku na 13.03… Szkoda że to już nie ta sama kapela co kiedyś, ale zawsze warto pojechać :)

laxiu 14-02-2009 23:12

@up Radze ściągnąć Detoxa i bedzie fajnie ten obecny "dżem"
Jest kwaśny.

Xelius 14-02-2009 23:15

Btw. Laxiu starasz się być oryginalny, że piszesz taką małą czcionką ? :(

Mojżesz 14-02-2009 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464530)
Slipknot to jest właśnie MUZYKA. Do twoich death metalów nic nie mam, lecz imo są zbyt ciężkie. Slipknot ma miliony fanów na całym świecie i napewno nie jest pseudokapelką;< W sumie jakby dodać do slipknota 2x cięższy wokal, te takie cuś na perkusji, co nogą się naciska czy cuś i to tak nawala szybko jak w co drugiej pieśni behemota, to slipknot byłby jak reszta innych deathmetalowych zespołów:>

Akurat "takie cuś na perkusji, co nogą się naciska" to w Slipknocie jest. No i nie do końca się zgadzam, akurat death metal to zupełnie inna muzyka, choć w muzyce tego zespołu można usłyszeć trochę zapożyczeń z tego gatunku.

Żeby nie było - nie uważam Slipknota za jakąś wybitną kapelę, bo jest cała masa lepszych i ambitniejszych, aczkolwiek mają chłopaki swój styl i grają swoją muzykę, która najgorsza nie jest, a przynajmniej kiedyś nie była. Tyle.

Aha, no i kwietniowy tour Virgina z Vesanią podobno odwołany. Mają ustalić nowy termin, ale już bez Vesanii, niestety.

Lasooch 15-02-2009 06:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kashek (Post 2464436)
Jak dorośniesz do TOLERANCJI, to zauważysz swój błąd.

Bezwarunkowa tolerancja? Podziękuję. Sam (podobnie jak każdy) nigdy nie będę tolerowany przez wszystkich, dlaczego miałbym wszystko/ich tolerować? Wygłaszam moją opinię (toleruj to, zamiast zarzucać mi nietolerancję :'() - dla mnie Slipgniot to band denny, którego owszem słuchałem, mając 13 lat. Potem dorosłem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464530)

Trochę za bardzo upraszczasz, bo słucham szerokiej gamy gatunków, z czego spora część to nie tylko nie death metal, ale nawet nie metal. W Slipknocie nie ma punkowego przekazu (inb4 Patyczak), nie ma... niepunkowej techniki, jedynym mocnym punktem jest bębniarz, który też do czołówki nie należy. 9 chłopa w maskach, co nakręca 12-15-latków, bo elo i w ogóle. Zero polotu. 'I wanna slit your throat and fuck the wound'... ot, mniej ambitny Cannibal Corpse (którego, notabene, nie lubię).

Aczkolwiek Vermillion pt. 2 miażdży. Ale jest wybitnie nieslipknotowe ; ) Gdyby zagrali za 20-30 zł (choć wiadomo, że kapela z Ameryki za tyle nie zagra, nawet jeśli byłby to zespół Buraki z Alabamy w składzie dwóch bezrękich gitarzystów i wokalista z gruźlicą), może bym się zresztą wybrał, raz bo znam parę osób, które jadą, dwa, bo egzotyka, trzy - bo na każdym rockowym/punkowym/metalowym koncercie można się dobrze bawić (jeśli nagłośnienie daje jakoś radę). Ale wydawać tyle kasy na tą przereklamowaną kapelkę? Cóż, zazdroszczę wam, że was na to stać. Gdybym miał 100-200 zł do wyrzucenia na ich koncert kupiłbym sobie browarka a resztę odłożył do mojego funduszu-na-wzmacniacz.

@Vesania: mam nadzieję, że coś pograją, obojętnie czy z VS czy nie. I tak tylko na Vesanii w tym tourze mi zależało... a trasę mieli już mieć jesienią : (

Granteon 15-02-2009 09:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464365)

No nie, wcale...

Exodus 15-02-2009 09:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2464734)
Bezwarunkowa tolerancja? Podziękuję. Sam (podobnie jak każdy) nigdy nie będę tolerowany przez wszystkich, dlaczego miałbym wszystko/ich tolerować? Wygłaszam moją opinię (toleruj to, zamiast zarzucać mi nietolerancję :'() - dla mnie Slipgniot to band denny, którego owszem słuchałem, mając 13 lat. Potem dorosłem.

Trochę za bardzo upraszczasz, bo słucham szerokiej gamy gatunków, z czego spora część to nie tylko nie death metal, ale nawet nie metal. W Slipknocie nie ma punkowego przekazu (inb4 Patyczak), nie ma... niepunkowej techniki, jedynym mocnym punktem jest bębniarz, który też do czołówki nie należy. 9 chłopa w maskach, co nakręca 12-15-latków, bo elo i w ogóle. Zero polotu. 'I wanna slit your throat and fuck the wound'... ot, mniej ambitny Cannibal Corpse (którego, notabene, nie lubię).

Aczkolwiek Vermillion pt. 2 miażdży. Ale jest wybitnie nieslipknotowe ; ) Gdyby zagrali za 20-30 zł (choć wiadomo, że kapela z Ameryki za tyle nie zagra, nawet jeśli byłby to zespół Buraki z Alabamy w składzie dwóch bezrękich gitarzystów i wokalista z gruźlicą), może bym się zresztą wybrał, raz bo znam parę osób, które jadą, dwa, bo egzotyka, trzy - bo na każdym rockowym/punkowym/metalowym koncercie można się dobrze bawić (jeśli nagłośnienie daje jakoś radę). Ale wydawać tyle kasy na tą przereklamowaną kapelkę? Cóż, zazdroszczę wam, że was na to stać. Gdybym miał 100-200 zł do wyrzucenia na ich koncert kupiłbym sobie browarka a resztę odłożył do mojego funduszu-na-wzmacniacz.

@Vesania: mam nadzieję, że coś pograją, obojętnie czy z VS czy nie. I tak tylko na Vesanii w tym tourze mi zależało... a trasę mieli już mieć jesienią : (

Lasooch, odpusc. Inni zmiazdzyli twoja glupote i chec bycia fajnym, a ty probujesz z tego wybrnac. Niestety sie nie da. Podoba mi sie to, bo zawsze panowala tu tradycja, zeby jechac na slipknota i inne linkin parki za NIC. Tylko dlatego, ze graja niby pseudo metal. To nie jest prawda, ogolnie sam go nie slucham, ale piosenek zlych nie maja, podoba mi sie ich tworzczosc.

Lasooch 15-02-2009 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2464768)
Lasooch, odpusc. Inni zmiazdzyli twoja glupote i chec bycia fajnym, a ty probujesz z tego wybrnac. Niestety sie nie da. Podoba mi sie to, bo zawsze panowala tu tradycja, zeby jechac na slipknota i inne linkin parki za NIC. Tylko dlatego, ze graja niby pseudo metal. To nie jest prawda, ogolnie sam go nie slucham, ale piosenek zlych nie maja, podoba mi sie ich tworzczosc.

Tradycja jechania Slipknota jest nie tylko tu, ale akurat to jest moje zdanie, nie powtarzanie po raz n tego samego (a raczej - powtarzaniem pewnie to jest, ale niecelowym). Swoją drogą, Linkin Parka też nie lubię, choć oni w ogóle nie grają metalu (co, oczywiśnie, samo w sobie nie jest niczym złym). I też kiedyś, jako dwunasto-trzynastolatek słuchałem.

Zalgadis 15-02-2009 10:45

A ja właśnie wytrzeźwiałem po koncercie KSU we Wrocławiu.
Co do Slipknota nie wypowiem się gdyż nie słucham.
Linkin Park? Puszczali na MTV co jest dla mnie troszkę hańbą.
Ale i tak preferuje polskie zespoły Punka. Ew. Sex Pistols.
Ja na PRL jadę do Wrocławia na Kwasożłopuf !

Erverse 15-02-2009 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mojżesz (Post 2464557)
Akurat "takie cuś na perkusji, co nogą się naciska" to w Slipknocie jest. No i nie do końca się zgadzam, akurat death metal to zupełnie inna muzyka, choć w muzyce tego zespołu można usłyszeć trochę zapożyczeń z tego gatunku.

Żeby nie było - nie uważam Slipknota za jakąś wybitną kapelę, bo jest cała masa lepszych i ambitniejszych, aczkolwiek mają chłopaki swój styl i grają swoją muzykę, która najgorsza nie jest, a przynajmniej kiedyś nie była. Tyle.

Aha, no i kwietniowy tour Virgina z Vesanią podobno odwołany. Mają ustalić nowy termin, ale już bez Vesanii, niestety.

No jest jest, ale nie takie jak w behemocie ;d jak w przeróbce pokazali moment z "tym czymś" i obrazek pralki, niemal identyczne :D.

@Lasuh.
Też nie wydałbym tyle na ich koncert. Właściwie to na niczyj koncert bym tyle nie wydał. No, chyba że zarobione za granicą, gdzie w godzine można zarobić 30-40 zł:>

A co do tego "i wanna slit your throat and fuck the wound" nie wiem w jakiej to piosence, ale myślę, że jej nie słucham :X
Mi właściwie podobają sie tylko piosenki takie jak "psychosocial""before i forget" itp.

Lasooch 15-02-2009 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464858)
@Lasuh.
Też nie wydałbym tyle na ich koncert. Właściwie to na niczyj koncert bym tyle nie wydał. No, chyba że zarobione za granicą, gdzie w godzine można zarobić 30-40 zł:>

Na Zeppelinów mógłbym wydać półroczne zarobki+kieszonkowe chyba... (co daje ~1200 zł).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464858)
A co do tego "i wanna slit your throat and fuck the wound" nie wiem w jakiej to piosence, ale myślę, że jej nie słucham :X
Mi właściwie podobają sie tylko piosenki takie jak "psychosocial""before i forget" itp.

Piosenka ma tytuł bodajże "Disasterpieces", nie jestem pewien, nie chce mi się sprawdzać. A co do 'fajnych' tekstów:

http://www.youtube.com/watch?v=O1LG_R9j2sw

Hanndo90 15-02-2009 14:57

Na Slipa Bilet zamówiony : )
teraz tylko czekać aż R+ wyda płyte i zacznie Tour po Europie
w tym do Polski^^ : P

Serious Sam 15-02-2009 18:39

Dajcie spokój ; P
Ja tam słucham Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, ale Slipknota nigdy - obiło mi tylko o uszy, że istnieje taki zespół.

Shardzik 17-02-2009 18:32

Slipknot to dobra kapela. Nie przepadam za nią ani trochę, ale nie można im zarzucić, że są chujowi, bo swoją niszę wypełniają.
Z kolei dzieciaki co owego zespołu słuchają i komentują naokoło że to jest 'hardest metal in the world \m/" to faktycznie niezbyt fajnie.

Zalgadis 25-02-2009 15:13

Jednak jadę na PRL we Wrocławiu 6 marca.
Ktoś z T.pl tam będzie?
Mile widziane towarzystwo na koncercie.
Bo przed to mam już z kumplami załatwiony czas.

Gierubesoen 25-02-2009 17:19

Ja będę na 99% ;)

ten 1% to w razie gdyby matka mnie nie puściła (_/) albo gdyby fundusze nie wystarczyły :)

Lasooch 25-02-2009 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2477106)
Jednak jadę na PRL we Wrocławiu 6 marca.
Ktoś z T.pl tam będzie?
Mile widziane towarzystwo na koncercie.
Bo przed to mam już z kumplami załatwiony czas.

Postaw mi bilet to będę : D chętnie bym pojechał, fundusze niestety mocno limitowane.

Zalgadis 25-02-2009 19:10

Tak dużo pijecie że na bilet nie macie xPP
Ale jak coś to nie długo do zdjęcia RL iksde wrzucę swoją fotkę i jak coś to zaczepiać mnie na koncercie i mówić siema Zalg.

Xantro 25-02-2009 21:18

Ja wkleje fotkę już z PRL, o ile ktokolwiek będzie w stanie robić tam zdjęcia ;dd. Szkoda że dopiero 21 marca, już sie doczekać nie moge ^^"

Gierubesoen 25-02-2009 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2477439)
Postaw mi bilet to będę : D chętnie bym pojechał, fundusze niestety mocno limitowane.

ładna koleżanka u boku + dobra bajerka i uzbieranie na bilet= 10 min ;D

Exodus 25-02-2009 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2477783)
ładna koleżanka u boku + dobra bajerka i uzbieranie na bilet= 10 min ;D

nie ma to jak zebrac o/

Gierubesoen 26-02-2009 07:10

Noooo, fajnych ludzi można poznać

Hanndo90 26-02-2009 21:22

A tak w Ogóle jedzie Ktoś ze Śląska na SlipKnoT'a? : )

Zalgadis 28-02-2009 08:53

No, wczoraj u mnie w mieście (Legnica) był koncert, najlepszy na jakim byłem, grali:

Paihivo
Jakoś to będzie
Profanacja

Totaly own był.
Był ktoś z tego forum?

Erverse 28-02-2009 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hanndo90 (Post 2478858)
A tak w Ogóle jedzie Ktoś ze Śląska na SlipKnoT'a? : )

A od kiedy slipknot ma taką pokemonową nazwę SlipKnoT ?

Hadugg 03-03-2009 10:45

PRl ~ Elbląg ~ 28luty
zajebiscie było

Arnisan 03-03-2009 16:37

A kto bylby chetny na UnholyFest;>? w Ostravie w Czechach. Zagraja m.in Obituary, Gorgoroth, Satyricon, Mayhem, Enslaved, Cradle of Filth...co tu duzo mowic
http://www.ticketon.pl/index.html?grp=2192
i to za 220 zl...z dojazdem i wyzywieniem wyjdzie tak 350-400 ktos chetny ;> jak cos to jestem we Wrocku ;d
Data 24-25 lipca jakby komus nie chcialo sie kliknac linka

em, na PRL tez ide ;)
kiedys Lasooch wspomnial o Satyriconie, tez bylem ;D piekny koncert dali, Zonaria tez sie postarala. Nigdy nie zapomne Satyra z widlami xD

Mojżesz 03-03-2009 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arnisan (Post 2484475)
A kto bylby chetny na UnholyFest;>? w Ostravie w Czechach. Zagraja m.in Obituary, Gorgoroth, Satyricon, Mayhem, Enslaved, Cradle of Filth...co tu duzo mowic
http://www.ticketon.pl/index.html?grp=2192
i to za 220 zl...z dojazdem i wyzywieniem wyjdzie tak 350-400 ktos chetny ;> jak cos to jestem we Wrocku ;d
Data 24-25 lipca jakby komus nie chcialo sie kliknac linka

Kurdę, jakbym mógł, to bym pojechał, bo zespoły zajebiste grają. No ale jak ja niby do Czech dojadę, będąc niepełnoletnim w dodatku? ;<

Arnisan 03-03-2009 19:09

W czym przeszkadza niepelnoletnosc? Co do transportu mozna sie zgadac w wiecej osob jesli ktos bylby chetny z forum. Mysle ze pociag wchodzi w rachube. Z Wrocka jedzie 3 godziny z 1 przesiadka...tym bardziej atrakcyjniejsza cena dla Polakow, bo sam bilet tak naprawde kosztuje 55 euro :) a juz od 18 lipca 65 euro.

Mojżesz 03-03-2009 20:37

Niepełnoletność może przeszkadzać w tym, że starzy mnie samego do Czech nie puszczą - tym bardziej, że trzeba będzie gdzieś przenocować. No ale do dało by się załatwić to jakoś. Jeśli akurat w tym terminie nie będę miał zaplanowanych żadnych wyjazdów i wszystko pójdzie po mojej myśli, to bardzo możliwe, że pojadę ja i jeszcze jedna osoba z Łodzi.

Co do zgadania większej ilości osób z forum - na to raczej nie ma co liczyć, z powodów wiadomych, ale można pokombinować.

Pipcio 20-03-2009 16:15

jedziem na łudstoka;D

Xantro 22-03-2009 00:26

Olsztyn Punky Reggae Live 2009 Zakończone ! :D Było zajebiście, szkoda że nie mam fotek. Zastanawiam sie czym sie umyć żeby nie jebać ;d

Serious Sam 22-03-2009 01:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2501980)
Olsztyn Punky Reggae Live 2009 Zakończone ! :D Było zajebiście, szkoda że nie mam fotek. Zastanawiam sie czym sie umyć żeby nie jebać ;d

Mydło. Kupisz w biedronce : D

Gonzo 22-03-2009 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2502024)
Mydło. Kupisz w biedronce : D

Pwnt! :D

On-Topic:

U2 06.08.09 - będę, to wiem na pewno. :) Ktoś jeszcze?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:03.