Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Diablo 3 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181698)

Relosu 02-07-2008 08:42

A jak nie bedzie ? To co ? Ja nbie zamiezam grac w 2 wow'a mnie juz 1 starczy teraz chce GOTH

_WrD_ 02-07-2008 10:09

A ja chce GW2 :P

KalasantyX 02-07-2008 10:49

GW2... -.- A wiesz, że to nie temat czego się chce? Poza tym GW2 jest już robione i wątpię, żeby szybciej się ukazało, gdyby Blizzard nie ogłosił, że pracuje nad Diablo III.

Co do petycji to racja... jak tylko zobaczyłem jakiś film z bicia bossa (duriela?) to od razu pomyślałem o WoW. Ten drugi screen o wiele lepiej wygląda. I tak mam wrażenie, że ta gra będzie połączeniem GW+WoW+DII, ale pewnie i tak to kupię... w końcu blizzard;

Makuki 02-07-2008 17:49

Cytuj:

Name Suggestions / Comments
14107. Makuki Signed.
Ja to popieram, widac roznice miedzy przerobka a wersja jaka ma byc. Co do 'release date' to na prawde mysle ze nie bedzie to w tym roku ani w nastepnym. 2010-2011 ;-).

Relosu 02-07-2008 18:21

Ta diablo 3 bedzie zwiastunem apokalipsy dlatego ukaze sie dopiero w 2012 xD

Shawn 04-07-2008 09:56

Mrrr ^^
Moja ulubiona gra :)
Czekam na Diablo 3, ale wątpie, że mi pójdzie.
Szkoda, że 3 nie będzie mieć takiej grafiki jak w 2.
Przyzwyczaiłem się, a poza tym miała swój klimat :]

sphinx123 04-07-2008 17:52

Metale zaczynają narzekać że "trójka" będzie zbyt kolorowa xd Tak, najlepiej z tego powodu niech opóźnią premierę...

zoliax 04-07-2008 18:01

Prawdziwy fan na upragnioną grę powinien i do usranej śmierci czekać z uśmiechem na twarzy, że to już tuż tuż! :P

DziubaS 04-07-2008 19:47

Też z niecierpliwością czekam, będzie single player(chociaż żeby to było za free'ko)

Wyszła nowa mmorpg cos w stylu a'la diablo - Magic World, podobniesz fajna: D

Diablczek 04-07-2008 19:50

Chociaż to na 100% będzie ciągłe siekanie 43257265723052762/s potworków to jednak może zajże...

Radix 04-07-2008 21:54

Cóż - wiadomo już, że raczej nie zobaczymy Nekromanty (chlipam z tego powodu) i na pewno nie zobaczymy Amazonki. Ciekawe, czy postawią coś na motyw questów itp, czy dalej pozostaną przy pierwowzorze hns. Co do osób przeklinających te tłuczenie potworków - w wielu grach jest prawie to samo, tylko więcej trzeba przejść, by do owych stworów dojść. W sumie, to wiele bardzo szanowanych tytułów niezbyt się różni od hns. Uważa się inaczej ze względu na fabułę (uwaga! nie możliwość rozwiązań questów itp!) i że gracz ma do dyspozycji np drużynę. Kwestia gustu, ale głupim rozwiązaniem jest pisanie, że D2 jest grą denna, a 3 będzie jeszcze gorsza. No i to pisanie "ściągają z tego, tamtego, to będzie kopia tego i tamtego". Można w ten sposób oskarżać wszystkie nowości. Nawet SC2 się osądza o zgapianie z WH40k. Ale skoro ściąga się patenty z gier powszechnie uznawanych za dobre, to chyba nie jest w tym nic złego? Omg, ale offtop ;p Co do kolorów - mnie się podobają, bo są jakieś realne. Czemu zawsze jak zuo wychodzi, to wszystko musi być zgniłe, czarne i ble? Od tego będą pewnie podziemia itp. Dość znacznie podoba mi się motyw z ukazaniem żywiołu broni. Ktoś zauważył, że barb machający młotem powoduje poruszanie się zasłony? Ciekawie, ciekawie.

Walekifa 04-07-2008 22:10

No bez kitu dobrze powiedziane ; p Że zło panuje na jakimś terenie to nie znaczy że każde drzewo na nim musi być zgniłe.

zoliax 04-07-2008 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radix (Post 2160509)
Czemu zawsze jak zuo wychodzi, to wszystko musi być zgniłe, czarne i ble?

Bo inaczej wychodzi wilk w owczej skórze(bądź odwrotnie) i gracze są zdezorientowani. :D No i głupio trochę zmieniać charakter grafiki, skoro 2 poprzednicy, obaj będącymi już klaykami(taa, Diablo 1 też, w D1 wciąż da się grać na Battle.Necie!), byli tacy mhhroczni...

sphinx123 04-07-2008 22:25

Hmmm... Tak najlepiej, podać wszystko graczowi na tacy, zero myślenia. Mroochny Las to musi być lokacja złych ! Może to Decard Cain dąży od "jedynki" do zawładnięcia światem, mimo tego że za darmo identyfikuje nam artefakty? ;)

Walekifa 04-07-2008 22:28

JEZU SKOŃCZCIE Z TYM GOTH! To ma być gra dla wszystkich a nie gra dla Metali...

zoliax 04-07-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2160581)
Może to Decard Cain dąży od "jedynki" do zawładnięcia światem, mimo tego że za darmo identyfikuje nam artefakty? ;)

W dwójce robi to, żeby nie wyjść na zimnego niewdzięcznika, a w jedynce każe sobie za to płacić. 100 sztuk złota od przedmiotu. ;]

Lasooch 04-07-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2160590)
JEZU SKOŃCZCIE Z TYM GOTH! To ma być gra dla wszystkich a nie gra dla Metali...

Goth jest dla gotów, a nie dla metali. I nie widzę związku między utrzymaniem klimatu 1 i 2 a preferencjami muzycznymi.

Walekifa 04-07-2008 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2160604)
Goth jest dla gotów, a nie dla metali. I nie widzę związku między utrzymaniem klimatu 1 i 2 a preferencjami muzycznymi.

Oj no bo chodzi o to że wszyscy chcą "True Mroczną grę" i że jest za kolorowo. "Ma być Czarno i ch***j" I dziwne że tylko ludzie ubierający się na czarno tak piszą... Jest dobrze. A 2-gi akt w diablo 2 to był może w mrocznych klimatach? Nie,a był najlepszy.

Necromantor 04-07-2008 23:02

Czarny Dla Muzynuf,bialy Dla Bialych,goth Dla Metali!

Lasooch 04-07-2008 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2160616)
Oj no bo chodzi o to że wszyscy chcą "True Mroczną grę" i że jest za kolorowo. "Ma być Czarno i ch***j" I dziwne że tylko ludzie ubierający się na czarno tak piszą... Jest dobrze. A 2-gi akt w diablo 2 to był może w mrocznych klimatach? Nie,a był najlepszy.

Polemizowałbym co do tej najlepszości ; )

zoliax 04-07-2008 23:32

@Walefkija
Niebieski dżins, pomarańczowa koszulka i jasnozielone skarpetki. Mroczno, co?
A jeśli mnie pamięć nie myli to drugi akt wykonywało się głównie w podziemiach(kryptach, grobowcach). Pustynia jako taka była tylko do poruszania się. ;p
Ale i tak, moim zdaniem, dwójka nie ma tyle klimatu co jedynka, a ta była mroczniejsza i ciemniejsza. ;] To raczej jedynka powinna być wyznacznikiem dla któregokolwiek następcy.
Nie odpowiada w stu procentach niektórym jak bardzo D2 była h'n's, jak bardzo w tym kierunku może iść Diablo 3... A w jedynce było właśnie znacznie mniej nawalania, nieraz walka z dwoma przeciwnikami sprawiała problemy, to samo ma miejsce i w dwójce, ale rzadziej, tam każdy prawie może wbiec w grupę przeciwników i wykosić wszystkich jednym atakiem. Zmienia się to może na poziomie Piekło, ale tak czy inaczej takie rzeczy mają miejsce.
Kurcze, gdzieś jeszcze mam płytkę podpisaną Diablo. W domyśle jedynka-może pójdę poszukać. :D

@A tam poradniki, przed poziomem Hell faktycznie aż tak trudno nie jest(hmm, no jednak też zależy jaką postacią ale w większości przypadków nie powinno być tak źle. ;d ). No ale z drugiej strony bardziej doświadczeni gracze mówią, że prawdziwe Diablo zaczyna się dopiero od piekła. Heh. No i to że można zginąć... Na to gra nastawiona, w jedynce w trybie SP śmierć prowadziła do załadowania gra. Albo znalazło się sposób na wyjście z trudnej sytuacji, albo było trzeba od nowa wszystkie poziomy przechodzić. :P W dwójce śmierć to norma i nie oznacza ona konieczności kombinowania. I zwykle można bez problemu ominąć przeciwnika. Chociaż wczoraj mi się padło pare razy w domu u Pana Grozy, ale nie znalazłem żadnego obejścia sytuacji. ;p
Nie, nie, nie, nie mówiłem, ze na piekle da się tak kozaczyć. Przed nim z pewnością, w trakcie już niekoniecznie. ;]

sphinx123 05-07-2008 00:18

Co do poziomu trudności dwójki, to robiąc perfekcyjne postacie zgodnie z poradnikami, nie dziwię sie że ludzie nie mają trudności z zabiciem grupy potworów i wyjść z tego bez szfanku. Moja robiona samodzielnie asasynka sie czasami potrafi zamotać i zginąć ; )

raven 05-07-2008 13:41

moze i da sie rozmontowac grupki potworkow na piekle bez szwanku ale.. to na battlenecie z tymi gozu itemami :P na singlu to juz jest w ogole inna bajka ;P

Diablczek 06-07-2008 07:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2153766)
http://www.gram.pl/news_8gvkHOe6_Nie...iablo_III.html

Co o tym sądzicie? Osobiście uważam, że gracze mają rację i ten drugi przerobiony screen jest o wiele lepszy i bardziej przypominający klimatem D2, który był wręcz satanistyczny i mroczny.

PS:
Chodzą też pogłoski jakoby zapowiedziane D3 było zwykłą mistyfikacją ... w co szczerze nie wierzę.

Brawo 34594 Signatures Total chociaż nie wiem czy to cokolwiek zmieni.

sphinx123 06-07-2008 11:32

Dodadzą najwyżej opcje manipulacji kolorami specjalnie dla metali. Zresztą, dajcie Zamieci szanse, oni nigdy nie wydali średniej gry.

Vanhelsen 06-07-2008 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2163236)
Dodadzą najwyżej opcje manipulacji kolorami specjalnie dla metali. Zresztą, dajcie Zamieci szanse, oni nigdy nie wydali średniej gry.

Tak, ale możemy tworzyć takie właśnie listy by Diablo III nie było tylko dobrą grą ale było bardzo dobrą. Aktualnie zaprezentowana grafika przez Blizzard bardzo nawiązuje względem Titan Quest i jest taka lekko "bajkowa". Po za II aktem wszystkie w Diablo były "mroczne" i o to w tej grze chodzi!

Radix 06-07-2008 14:52

A nie wydaje wam się, że mhroczność D2 była spowodowana tamtymi czasami i efektami, na jakie było ich stać? Najnormalniej w świecie mniejsza gama kolorów i 2D robiły swoje. Podobnie było z SC, czy nawet Warem (3 też przez wielu nazywana jest cukierkową). Chociaż sam przyznam, że dość ciekawiej wygląda przerobiony screen. Tylko wiecie - taki widok nie może być cały czas. Muszą być jakieś miejsca, gdzie jest jakoś ładnie. Przecież bronione osady, miasta, czy czort wie co jeszcze nie muszą być jakieś obskurne. Mogą emanować kolorkami. Ja bym chciał, żeby żywioły broni miały wpływ na światłocień (np. ognisty młot rzuca swoje światło itp). Co do aktów itp. Najmroczniejsze miasto - Akt 3, Najciekawszy akt - Akt 1, bądź drugi (ciężko mi się zdecydować). Cóż, Blizz i tak pewnie zrobi swoje, więc po co się rozwodzić?

sphinx123 06-07-2008 15:35

Też nie myślicie ludzie trochę. Blizzard czerpie duże zyski z WoW'a, więc zatrudnieni tam art designerzy (nie wiem jak to powiedzieć, no ktoś projektujący grafikę) mają właśnie taki trochę cukierkowy styl. Nie będą przecież teraz zmieniali nagle pracowników. Nie widzieliśmy zresztą jeszcze wszystkich lokacji, a
mrok w poprzednich częściach był bez kitu rozwiązaniem na zamaskowanie małych możliwości technicznych tamtych czasów ;)

Vanhelsen 06-07-2008 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2163709)
Też nie myślicie ludzie trochę. Blizzard czerpie duże zyski z WoW'a, więc zatrudnieni tam art designerzy (nie wiem jak to powiedzieć, no ktoś projektujący grafikę) mają właśnie taki trochę cukierkowy styl. Nie będą przecież teraz zmieniali nagle pracowników. Nie widzieliśmy zresztą jeszcze wszystkich lokacji, a
mrok w poprzednich częściach był bez kitu rozwiązaniem na zamaskowanie małych możliwości technicznych tamtych czasów ;)

Widzę, nie wiesz jak się konkretniej odbywa tworzenie gier. Do każdego tytułu Blizzard posiada osobny team. To znaczy, że Art Desingerzy tworzący WoWa ze swoim cukierkowatym stylem nie mają w ogóle kontaktu z trzecim Diabełkiem, chyba, że Art Desinger w teamie DIII poprosi o jakąś kolerzeńską pomoc AD z teamu WoWa. Nad każdą grą pracuje osobny team tak by Blizzard mógł jednocześnie pracować nad WoWem, DIII, SC2 czy W4 ;) I w całej petycji chodzi o to, by desingerzy DIII trzymali klimat poprzednich części Diabełka

Vekegi 17-07-2008 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2147893)
Graficznie przypomina bardzo Titan Questa :D

Mi też ;)

MUSZę W TO ZAGRAć jeśli będzie trzebało ulepsze kompa zrobie wszystko :D
Chociaż mam gips na nodze w te wakacje to ten info mnie rozweselił totalnie ;)
Zastanawia mnie to o czym będzie ta część : )

raven 18-07-2008 12:23

@up

podpowiem ci ze bedzie o siekaniu miliardow tysiecy potworkow ^^ czasem jakis boss sie trafi ;d

Shanhaevel 19-07-2008 22:39

Diablo 3...

DO WANT!

@down
SPALIĆ GO! Z drugiej strony, ja jakoś nie wierzę, by Diablo 3 nie był świetny. : D

Radix 19-07-2008 23:03

Ja szczerze przyznam - pierw ściągnę pirata. Spodoba się, kupię oryginała. Nie spodoba się, to pogram dalej w pirata. Ale zapowiada się ciekawie. Zobaczymy, co z tego będzie. Szkoda, że nie ma aktualizacji. Chociaż z drugiej strony to dobrze wróży. Możliwe, że wydadzą nagle grę ;D Kto by wyjawiał sekrety przed samą premierą. Nioch nioch nioch

ZenekGrab 23-08-2008 00:48

nie mogę się doczekać kiedy będzie 3 część

whatever 24-08-2008 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZenekGrab (Post 2240388)
nie mogę się doczekać kiedy będzie 3 część

spodziewana premiera - 2 kwartał 2009.
troche poczekasz.

Scream 25-08-2008 21:53

z ostatnich informacji wynika ze najwczesniej w 2010.

Radix 26-08-2008 11:49

Najlepiej zapomnijcie o dacie premiery. Najgorsze jest to, że nie będzie necro :(
Cóż, mają zrobiony pierwszy akt, cztery podstawowe profesje (male i felame). Niech robią dalej - zobaczymy, co im wyjdzie ;)

sphinx123 26-08-2008 12:01

Nie będzie necro, ale witchdoctor ma przecież podobne czary ; p Ujawnili te 2 nowe profesje??

Shanhaevel 26-08-2008 15:44

Nekro pewnie będzie, tylko w dodatku do D3.

Bardownik 26-08-2008 16:39

Ma ktoś może jakiś link do podkładu muzycznego z trailera D3?
Zależy mi na nim.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:39.