![]() |
Kojotes, przykro to stwierdzić ale masz rację.
Botowanie stało się teraz normą w grze. A co do twojego bana, to nie rozmawiaj z nim na temat tibii, on tak się zna na tym, jak ja na historii muzyki, czyli w ogóle. |
Czy to ma jakiś sens????
I tak nigdy tak nie będzie...Gdyby CipSoft tak zrobił w tibie grało by o połowę mniej graczy, co się im nie opłaca. Wszyscy botują i czy chcecie czy nie będzie tak zawsze. Zapewne liczba botów zmniejszyła by się gdyby gm'owie robili trochę wiecej, sam używam bota zwłaszcza kiedy gram rookslayerem, ale kiedy widzę że ktoś botuje składam roport. Złożyłem już ok. 10 raportów po każdym z nich na odpowiedz gm'a czekałem min.30 min ani razu się nie zjawił... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
No chyba nie, swoje zdanie mam, i dobrze o tym wiesz,
a chyba logiczne, że jestem za kimś, który ma podobne zdanie do mnie, to jest typowe, a co do argumentów, to podałem juz ich dośc, napisałem ci w którymś poście, że nie mam zamiaru prowadzić dalej tej głupiej gadki. |
Cytuj:
Cytuj:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...5&postcount=15 Żebyś widział co sie na Tibia.de dzieje, jak ktoś choćby publicznie zauważy (nawet nie skrytykuje) bota na czyimś zdjęciu, wtedy zrozumiesz o czym mówię. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Głupie. |
Przeczytalem caly temat, normalnie rece opadaja :/
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Moja koncowa ocena dla Ciebie to ze jestes zerem w moich oczach. ~ Co do botterow. Nie popieram, i nie bede popieral. Wszystko na ten temat mozna wywnioskowac z tekstu powyzej. |
Jest dużo boterów, powinno się ich karać przynajmniej banem na kilka dni. Ale w sumie botowanie jest teraz w 'modzie' ponieważ GMowie przynajmniej na serverach których gram pojawiają się bardzo Bardzo rzadko !
|
Cytuj:
Prawdziwa przyjemność z gry jak wiadomo jest na wyższym poziomie. @topic czy usuwać boterów? wg. mnie nie |
@Liper
No co ty gadasz? Zawsze kiedy mam okazję próbuję, udowodnić, że to ja mam rację. I to nie jest głupie, tylko normalne. |
Cytuj:
Nawet wtedy kiedy nie masz racji ani argumentów, zupełnie normalne. @tooopic Cytuj:
|
Więc chodź na battle, nie odrabiaj lvla, i nie zajmuj innym expowisk - botując.
|
@Xere
O szacunku na non pvp ciężko mówić, ponieważ jest on tam ulotny jak potrzeby dupolizów. Z tego co wiem to tylko nooby jarają się cudzym lvlem, zazwyczaj szacunek zyskujemy sobie dzięki skillowi pvp/iq, więc co tu ma do rzeczy bot? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
============ Teraz ci zacytuję moje dwa posty, które według mnie, uogólniają wszystko, co wcześniej wam tłumaczyłem Jasie... Cytuj:
Cytuj:
Xere. Jeden z pierwszych polskich graczy na dawnej Antice. |
Xeremon, ty juz sam nie wiesz co piszesz, skoro poziom odkladasz na drugi plan to ten tekst
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
moim skromnym zdaniem, moze nie kasowac odrazu, najpierw ban na 2 miechy, jesli niczego sie nie nauczy deleted, oczywiscie wpis do criminal records nie znikal by po 6 miesiacach jesli bylby to ban za bota
@Xr3 nie ustalasz reguł gry, płacisz aby mieć dostęp do dodatkowych funkcji gry np, nowe tereny, czary, questy. Od ustalanie reguł jest Cipsoft a nie gracze, jeśli uznają że boty są nielegalne, to trzeba się do tego zastosować jeśli chcemy grać. Może i jesteś jednym z lepszych graczy na candi (kultura itp) nie zaprzeczam, ale facc ma takie samo prawo grać jak ty więc nie rzucaj tutaj haseł typu "Ale to, że tych pieniędzy nie ma, bądź nie chce wydawać na Tibię, nie upoważnia go do zasyfiania serva swoją obecnością." Serwer jest dla ludzi facc jak zarówno pacc i ciebie nie powinno obchodzić czy ktoś chce grać za darmo czy woli zapłacić. A boty są złe, potem płaczecie że balans profesji jest nie taki, reszte opisze nizej @ktostam up Bot powinien siedzieć cicho i nawet sie nie wychylac, ktoś zarzucił ze w szczegolnosci knightci uzywaja botow, dziwne... nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność, nie chce mi sie grac? wylaczam tibie i mam ja w nosie tak dlugo az bede mial ochote pograc. @topic w gwoli zakonczenia, zaniedlugo na tibi bedzie jak w silkroad, 90% online graczy na bocie, 10% to newbie uczace sie grac. Cipsoft powinien a raczej musi zaostrzyc kare za boty, bo potem placzecie ze profesje nie zbalansowane, dlaczego? CIpsoft probojac ograniczyc to zjawisko musi zmieniac charakter danej profesji tak aby botowanie bylo utrudnione ( np. lamiace sie speary, soule u sorca/druida) |
@up
Co do tego Silkroad to masz rację, porównując do Tibii. I zacznijmy od tego, ze Xr3 sam jest na razie na facclandzie, więc nie ma o czym gadać, może i miał pacc, ale w każdym poście pisze 'płacę (płaciłem)', jakby chciał to podkreślić. Dziwne. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tak jak chyba Liper powiedział - Finalnie okazuje się, że mamy więcej argumentów na słuszność naszej racji, a wy jedziecie cały czas na jednym. |
dziwne, na moim swiecie usa wieczorem jest ok 930-940graczy i jakos nie ma lagow, a jesli to jest "syf" to po co dyskutujesz na temat tego "syfu".
Tak jak powiedzialem, facc i pacc ma te same prawa tylko gracz na koncie premium na dostep do wiekszych zasobow gry @edit a ja nie uszanuje ze ktos gra na bocie, pare prostych przyczyn - jest to nielegalne - taka osoba potem sie panoszy po serwerze bo wbil w 2 miesiace lvl ktory bije sie parenascie miesiecy - jadac na bocie nie nauczysz sie pvp - taki gracz potem sie cieszy ze jest w top exp/skill na serwerze i porownoje sie do graczy ktorzy wbili wszystko uczciwie - później taka osoba dostanie bana i płacze na forum że to no-fair bo on ma bana za nic, przecież grał ! ale z wyłączonym monitorem @edit oraz po przeczytaniu kilku wypowiedzi Xr3 smiem watpic iz jest jednym z kulturalniejszych graczy 1. jego podejscie do gracza na free acc/newbie 2. najlepiej wychodza mu teksty typu " jesli jestes na tyle głupi" 3. nie musisz sie wywyższać, że płacisz, że nie grasz, że to, że tamto, nikomu tym nie imponujesz @down Cytuj:
Cytuj:
a to że ktoś cię upomina za łamanie regulaminu gry nie znaczy ze jest gorszy od ciebie. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
edit Cytuj:
Henk :o |
Cytuj:
Na koniec dodam, że mi osobiście botowanie nie przeszkadza. Każdy gra jak lubi. Najgorsze jest tylko to, że najczęściej właściciel takiej wybotowanej z wysokim lvlem postaci nie ma za grosz kultury i nie potrafi załączyć skrypta do NIE ATAKOWANIA już przez kogoś atakowanego potwora ... Tyle ode mnie. |
Cytuj:
Każdy tworząc konto automatycznie godził się na zasady, panujące w tej grze. Z jakiegoś powodu cip zakazał botów, sam ich także nie tworzy (mimo, że i na tym mogliby zarobić). Można by się zapytać, dlaczego? Moim zdaniem boty (zwłaszcza cave) zabijają tą grę. Z mmorpg staje się ona zwykłym rpg. Równie dobrze mogliby stworzyć Tibię niewymagającą internetu z rozwiniętymi botami zamiast innych graczy - lecz czy byłaby to ta sama gra? Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym? Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe? Powracając do tematu - za cave botting tak. Lecz musiałby powstać lepszy sposób odwołania się, by nikomu nie usunęli niesłusznie postaci. |
@up
podpisuję się pod tym rękoma i nogami czasami bany są nie sprawiedliwe, widziałem przypadek jak gm na trade zamiast zbanować gościa co rozsyłał linki zbanował osobę sprzedającą curs helmeta, ale tak czy siak większość boterów/pseudo hackerow najpierw robi potem myśli a na koniec zalewa fora swoim płaczem że ma 30 dni bana |
Cytuj:
na polu pvp. postawić się w roli normalnego gracza? niepotrafie, tibia już dawno straciła dla mnie swój urok. Jedyny powód (powtarzam po raz kolejny) dla którego gram w 2d gre to moi przyjaciele i war'y |
Cytuj:
To nie Cavebot zabił Tibię, tylko polaczki, przez których Cipsoft musiał tą grę uprościć i zmienić do obecnego stopnia. A teraz idę na fajkę, bo jestem fajnym kolesiem. @down Edit: k |
Cytuj:
@Xr3 Chodzi mi o to, że z gry, w której co chwile spotykam jakąś osobę, Tibia staje się miejscem... gdzie co chwilę spotykam bota, komputer... Polaczki to już inna sprawa, której wolę nie poruszać. |
@Xr3
Tak, tak, żyj dalej w tym przekonaniu misq. [; @Liper Mogę robić co zechcę, niestety/na szczęscie mieszkam w kraju, którym panuje wolność. A co do poziomu, nie wiesz ani jaki jestem ja, ani ja nie wiem jaki jesteś ty. Ale ja jestem nad tobą tak czy tak, jestem uczciwy, ty wręcz przeciwnie. To samo mogę powiedzieć o tobie, że dalej wypisujesz tutaj głupie posty, wiedząc, że i tak my mamy rację. To powiedz mi człowieku, tibia straciła dla ciebie urok, nawet by mi sie nie chciało bocić, jeśli bym to czynił na codzień, logowałbym się na akcje/pogadać ze znajomymi i odkładał chara. A nie blokował innym miejsca na uczciwe (czasem też i nie uczciwe..) expienie. /Za chwilę na prawdę ten topic zmieni się na topic o Polaczkach. I ty nazywasz to swoimi argumentami Xr3? WAAAAAHAHAHA |
Z punktu widzenia gry? Powinno się kasować... ale z punktu widzenia CipSoftu, taka rzecz raczej się nie zdarzy... Wiele botterów to osoby z PACCem a jaki zysk miał by CipSoft gdyby sam sobie kasował klientów?
|
Cytuj:
Cytuj:
You are weak. I am strong. The protocol is obvious. Co do polaczków. Właśnie przez nich nie mam żadnych 'tibia friendsów' polaków. topic: Wy chyba mówicie o botowaniu na npvp. Bo chyba kiedy zajme sobie cave to komu to przeszkadza? |
Liper, it s true.
Im noob, u best <3 |
Cytuj:
Cóż widzę, że znowu zaczynasz tarzać się po ziemi krzycząc i tupiąc nóżkami. Oj oj tylko, kupy tam nie zrób ze złości spowodowanej świadomością, że jesteś do niczego. Właśnie zostawiłem sobie bota w Cabalu i wychodzę na piwko cieszyć się życiem i nabijaniem lvli w grze, gdy nie ma mnie przy kompie. Przypominam, że w Tibii NIGDY nie bociłem ;) Pozdrawiam. |
Twoja głupota mnie przerasta.
Myśle, że Liper wyczuł ironię. Ty nie - trudno. (; |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@2xdown Cały ten temat to jeden wielki offtop. tto co piszesz jest coraz bardziej żałosne |
Nadal czekam na więcej odpowiedzi boterów na mój post:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=117 Chętnie zobaczyłbym tez odpowiedzi na post Slythii: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=145 Twierdzicie że osoby przeciwne botom nie mają argumentów...dlaczego wiec unikacie odpowiedzi? |
@Liper
Oj, Liper, Liper.. Offtop. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27. |