Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   [Ogólne] Ban? Nie! Kasować botterów! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182124)

ervinius 23-08-2008 13:53

Kojotes, przykro to stwierdzić ale masz rację.
Botowanie stało się teraz normą w grze.

A co do twojego bana, to nie rozmawiaj z nim na temat tibii,
on tak się zna na tym, jak ja na historii muzyki, czyli w ogóle.

Jose93 23-08-2008 14:11

Czy to ma jakiś sens????
I tak nigdy tak nie będzie...Gdyby CipSoft tak zrobił w tibie grało by o połowę mniej graczy, co się im nie opłaca.
Wszyscy botują i czy chcecie czy nie będzie tak zawsze.
Zapewne liczba botów zmniejszyła by się gdyby gm'owie robili trochę wiecej, sam używam bota zwłaszcza kiedy gram rookslayerem, ale kiedy widzę że ktoś botuje składam roport. Złożyłem już ok. 10 raportów po każdym z nich na odpowiedz gm'a czekałem min.30 min ani razu się nie zjawił...

Liper 23-08-2008 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2240887)
Nikogo nie pouczam, po prostu zadaje boterom kilka prostych pytań. A co do mojego bana to nie chce wnikać na forum publicznym w szczegóły, ale powinieneś wiedzieć, że w powstawaniu bana za invalid payment właściciel konta czasami nie ma najmniejszego udziału.

Mam rozumieć że to nie ty zaakceptowałeś przysłanego pacca, tak? Jeżeli nie to zwracam honor.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2240887)
A botuj sobie jak to Ci sie podoba. Dziwne tylko, że ostatnio coraz czesciej dochodzi do sytuacji gdy to nie boter jest gnojony, ale osoba przeciwna botowaniu, która jest sie im w stanie otwarcie przeciwstawić. Wydawałoby sie, że powinno być na odwrót, ale czy to aż tyle jest tych boterów, czy to aż takie zakute pały, czy aż tak to botowanie im sie spodobało, że sa przekonani o tym że maja racje i sa gotowi zmieszać z błotem każdego kto ma przeciwne zdanie...... ciekawe.

Nie jest właśnie na odwrót, każdy który nie botuje stara się zmieszać z błotem botujących. gdy już dochodzi do tego my (botujący) mamy zwykle więcej argumentów 'za' i wychodzi na to co napisałeś.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ervinius (Post 2240897)
Kojotes, przykro to stwierdzić ale masz rację.
Botowanie stało się teraz normą w grze.

A co do twojego bana, to nie rozmawiaj z nim na temat tibii,
on tak się zna na tym, jak ja na historii muzyki, czyli w ogóle.

Przyznasz racje każdemu kto jest przeciw mnie. Typowe. Bez własnego zdania, argumentów. I nie jesteś tu od wyznaczania kto może z kim o czym rozmawiać.

ervinius 23-08-2008 15:10

No chyba nie, swoje zdanie mam, i dobrze o tym wiesz,
a chyba logiczne, że jestem za kimś, który ma podobne zdanie do mnie,
to jest typowe, a co do argumentów, to podałem juz ich dośc,
napisałem ci w którymś poście, że nie mam zamiaru prowadzić dalej tej głupiej gadki.

Kojotes 23-08-2008 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2240995)
Mam rozumieć że to nie ty zaakceptowałeś przysłanego pacca, tak? Jeżeli nie to zwracam honor.

Nie będę tego wyjaśniał publicznie, ale chyba nie myślisz że jestem aż tak głupi żeby zaakceptować pacca który nie wiadomo skąd pojawił się na moim koncie?

Cytuj:

Nie jest właśnie na odwrót, każdy który nie botuje stara się zmieszać z błotem botujących. gdy już dochodzi do tego my (botujący) mamy zwykle więcej argumentów 'za' i wychodzi na to co napisałeś.
A to ciekawe, bo na tym forum zawsze sie spotykam tylko z podobnymi postami:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...5&postcount=15

Żebyś widział co sie na Tibia.de dzieje, jak ktoś choćby publicznie zauważy (nawet nie skrytykuje) bota na czyimś zdjęciu, wtedy zrozumiesz o czym mówię.

Liper 23-08-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2241085)
Żebyś widział co sie na Tibia.de dzieje, jak ktoś choćby publicznie zauważy (nawet nie skrytykuje) bota na czyimś zdjęciu, wtedy zrozumiesz o czym mówię.

Wchodze, patrze i widze. Masz racje. Otwieram także 1 stronke tematu i widze:
Cytuj:

Co to za czasy, botterzy powinni dupy zamknąć i cicho siedzieć, a ci jeszcze normalnych graczy od nałogowców wyzywają. Boże kochany poratuj ! Jak dla mnie to właśnie botterzy nie potrafią przeżyć bez tibii, a że grać nie umieją, to 'bot activated'. Z góry uprzedzam, że mam w dupie co mi odpiszecie, bo jesteście ZEREM.

Cytuj:

No chyba nie, swoje zdanie mam, i dobrze o tym wiesz,
a chyba logiczne, że jestem za kimś, który ma podobne zdanie do mnie,
to jest typowe, a co do argumentów, to podałem juz ich dośc,
napisałem ci w którymś poście, że nie mam zamiaru prowadzić dalej tej głupiej gadki.
Taa, ale gdy masz okazję chcesz podkreślić swoją obecność.
Głupie.

Tuhamiid 23-08-2008 16:31

Przeczytalem caly temat, normalnie rece opadaja :/

Cytuj:

Cipsoft oszukuje mnie- ja oszukuje ich
- Powiedz mi ty prosze jakim sposobem Cie cipsoft oszukuje ? Jesli mi napiszesz ze kicki/lagi to jebne smiechem, jak moze Cie cipsoft oszukiwac wadami sprzetu ? Jak kupisz cole i bedzie bardoz gazowana, otworzysz i pol coli sie wyleje to powiedz ze cie Coca-Cola oszukuje ? Daj ty mi jakis konkretny argument jak Cie Cipsoft oszukuje,.

Cytuj:

Mam pacca jestem lepszy
- Tego az szkoda komentowac ale musze, wiec uwazasz ze jesli zaplaciles 90zl lub wiecej to jestes lepszy od osoby ktora nie zaplacila tych pieniedzy ? Ze ktos moze tych pieniedzy nie miec i wtedy jest gorszy od Ciebie ? brawo inteligencji, idz teraz powiedz to osoba biednym, ktore nie maja na chleb, stan na prosto nich i powiedz "JESTEM OD WAS LEPSZY BO MAM NA CHLEB" - brak odwagi ? nie dziwie sie. W internecie mozesz smialo stac i powiedziec do kogos swoim pixelem ze jestes lepszy bo masz pacc, ale nie zdajesz sobie z tego sprawy ze do tego pixela co wlasnie piszesz, to rowniez jest czlowiekiem jak ty, ale po co myslec przecierz mam lvl.

Cytuj:

Wbij kilka lvli to pogadamy // Pograj dluzej to pogadamy
- Typowy przyklad dziecka Tibii, "po co mi mozg, przecierz mam wysoki poziom"(szkoda ze nie inteligencje" Jak mozna kogos oceniac po poziomie w grze? i po stażu gry ? Brak szacunku z twojej strony. Moim zdaniem zyjesz Tibią, bo jak juz napisalem, nie rozumiesz tego ze tym innym pixelem tez jest czlowiek taki sam jak ty. Napisales ze grasz 9 lat, w co osobiscie nie wierze, dlaczego ? a dlatego ze twoja wiedza na temat tej gry po 9 latach jest mierna, nie znasz prawdziwych urokow tej gry jak 3/4 z was, dla was w grach sie liczy cyferka. Uwierz ja osobiscie grajac od 2003 roku w gre nie osiagnolem specialnych wynikow w poziomie postaci, i nigdy nie ocenialem ludzi po lvlu, nie wazne czy napisal do mnie 8 lvl czy 150, zawsze odpowiedzialem, chyba ze osoba byla natretna to poprostu zignorowalem, ale ty bys zapewnie wyzwal i zarzucil tekstem "Twoja stara" - Teraz popierasz botowanie, brawo grasz 9 lat i nie poznales uroku gry, skoro popierasz takie oszustwo, ale coz lepiej miec wysoki lvl niz dobrych, nawet prawdziwych przyjaciól. Dziwne slowa? otoz nie, przez Tibie poznalem wielu ludzi, i tych lepszych i tych gorszych, z tymi lepszymi juz 5 lat utrzymuje kontakt, nie raz bylo spotkanie na piwko czy ognisko, mimo ze dziela nas kilometry, to chcialbym zeby oni mieszkali w moim miescie, bo sa naprawde zajebistymi ludzmi, no ale w twoim mniemaniu zajebistym kumplem jest 250 ek 12 latek, wyzywajacy kazdego kogo popadnie bo on ma lvl. Prawda w oczy kole.

Cytuj:

A jak się zapatrujecie na to, "drodzy" boterzy?
950 000/1 000 000 - nie czytalo zapewne tibia rules, albo nawet nie ma pojecia ze takie cos istnieje. (liczba przypadkowa)

Moja koncowa ocena dla Ciebie to ze jestes zerem w moich oczach.

~ Co do botterow.
Nie popieram, i nie bede popieral. Wszystko na ten temat mozna wywnioskowac z tekstu powyzej.

Nitarea 23-08-2008 17:36

Jest dużo boterów, powinno się ich karać przynajmniej banem na kilka dni. Ale w sumie botowanie jest teraz w 'modzie' ponieważ GMowie przynajmniej na serverach których gram pojawiają się bardzo Bardzo rzadko !

milan233 23-08-2008 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nitarea (Post 2241297)
Jest dużo boterów, powinno się ich karać przynajmniej banem na kilka dni. Ale w sumie botowanie jest teraz w 'modzie' ponieważ GMowie przynajmniej na serverach których gram pojawiają się bardzo Bardzo rzadko !

Botowanie jest w modzie, bo wg. mnie każdy mądry knight, uświadomił sobie, że zamiast siedzieć przed komputerem, może zostawić bota i wyjść na dwór.
Prawdziwa przyjemność z gry jak wiadomo jest na wyższym poziomie.

@topic
czy usuwać boterów? wg. mnie nie

ervinius 23-08-2008 18:50

@Liper

No co ty gadasz? Zawsze kiedy mam okazję próbuję,
udowodnić, że to ja mam rację. I to nie jest głupie, tylko normalne.

Liper 23-08-2008 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ervinius (Post 2241375)
@Liper

No co ty gadasz? Zawsze kiedy mam okazję próbuję,
udowodnić, że to ja mam rację. I to nie jest głupie, tylko normalne.

Nawet wtedy kiedy nie masz racji ani argumentów, zupełnie normalne.

@tooopic

Cytuj:

Nie robie tego żeby czuć się modnym tylko żeby odpocząć lub zupełnie wyeliminować manualne expianie. Gram tylko dla wojen, ta gra już dawno mnie znudziła na tyle żeby expic i nie mówcie 'to nie graj' bo już to przemyślalem i wole posiedzieć w dp niż expić RĘCZNIE.

ervinius 23-08-2008 23:01

Więc chodź na battle, nie odrabiaj lvla, i nie zajmuj innym expowisk - botując.

Emekah 23-08-2008 23:17

@Xere
O szacunku na non pvp ciężko mówić, ponieważ jest on tam ulotny jak potrzeby dupolizów.

Z tego co wiem to tylko nooby jarają się cudzym lvlem, zazwyczaj szacunek zyskujemy sobie dzięki skillowi pvp/iq, więc co tu ma do rzeczy bot?

Xr3 23-08-2008 23:47

Cytuj:

jak moze Cie cipsoft oszukiwac wadami sprzetu ?
Ja płacę (płaciłem) im za to ciężkie pieniądze, a oni przez swoją głupotę nie potrafią unieszkodliwić jednego, małego bubka (ddos attacks), przez którego z dnia na dzień odchodzi od tej gry coraz więcej ludzi.

Cytuj:

Daj ty mi jakis konkretny argument jak Cie Cipsoft oszukuje,.
Pomijając powyższy, dodam do tego skretyniałych cymbałów, którzy poprzez lizanie dupy Tavarenowi i Guido dorwali się do ciepłej posadki GMa i banują na prawo i lewo bez właściwie żadnej przyczyny (np. Historia Stronka i Demonflowa).

Cytuj:

Ze ktos moze tych pieniedzy nie miec i wtedy jest gorszy od Ciebie ?
Ale to, że tych pieniędzy nie ma, bądź nie chce wydawać na Tibię, nie upoważnia go do zasyfiania serva swoją obecnością.

Cytuj:

nie rozumiesz tego ze tym innym pixelem tez jest czlowiek taki sam jak ty.
Cytuj:

ale ty bys zapewnie wyzwal i zarzucil tekstem "Twoja stara"
Cytuj:

w twoim mniemaniu zajebistym kumplem jest 250 ek 12 latek, wyzywajacy kazdego kogo popadnie bo on ma lvl.
Tak się składa, że żaden z powyższych zarzutów nie idzie w parze z prawdą. Należę do czołówki najbardziej kulturalnych i pozbawionych chamstwa graczy na Candii. Nigdy nikogo nie wych*jałem, ani nawet nie trapnąłem. Mam za sobą masę osób, która to potwierdzi.

Cytuj:

Napisales ze grasz 9 lat, w co osobiscie nie wierze, dlaczego ? a dlatego ze twoja wiedza na temat tej gry po 9 latach jest mierna, nie znasz prawdziwych urokow tej gry jak 3/4 z was, dla was w grach sie liczy cyferka.
Jakoś mnie nie obchodzi to, że mi nie wierzysz. A co do cyferki, to przekładam ją zawsze na drugi plan. Może 10% czasu, który byłem online, spędziłem na expieniu.

Cytuj:

Moja koncowa ocena dla Ciebie to ze jestes zerem w moich oczach.
Odrazu widać twój stosunek do osób, którzy ośmielą się podzielić inną opinią na jakiś temat.
============
Teraz ci zacytuję moje dwa posty, które według mnie, uogólniają wszystko, co wcześniej wam tłumaczyłem Jasie...

Cytuj:

Jeśli twoim zdaniem, gdy chcę poexpić, powinienem iść na Okolnir na frosty i wydać 50k do nabicia 17% bara, a później paść na masskicku, nie dopuszczając do siebie myśli, że to wina osób, którym płacę (płaciłem) za komfortowe granie, to pocałuj mnie w dupę, bo nie jestem takim kretynem, abym grał twoim zretardowaciałym i pozbawionym jakiegokolwiek sensu i perspektwyw systemem.
Cytuj:

Widzę głupoty pisane przez skretyniałych idiotów i zaślepionych fanatyków żyjących w upartej nieświadomce, że wszystko wiedzą najlepiej. Czas przemówić do młodzieży...

Co do botowania. Nie przejmuję się uwagami osób krytykujących ten sposób "grania". Są to na ogół ludzie, którzy nie widzą niczego złego w siedzieniu po 10 godzin przy Tibii i chipsach. Można sobie tłumaczyć "zło botowania" na wiele sposobów, ale wszystko sprowadza się do tego, aby eliminować użytkowników takiego softu. OLEWAM takich leszczów. Lepiej, żeby nazywali mnie Boterem, niż No-Liferem. Z doświadczenia wiem, że przy manualnym expieniu można zanudzić się na śmierć, a tak to włączasz sobie BOCIK i zajmujesz się realnym życiem, całkowicie srając na głupoty pisane przez większość forumowiczów. W szczególności są to jakieś nooby na 20lvl, które wychodzą z założenia, że wiedzą wszystko o Tibii. Fajnie. Tyle, że taki gość próbuje podważać moje zdanie na ten temat, chociaż jego całkowity exp, nie jest nawet 1/4 tego, co ja wbijam na jednym huncie. Chodź sam na mojej głównej postaci nie bocę, to mam wyrobioną swoją opinię na ten temat, gdyż widziałem już w tej grze wiele. Wystarczająco wiele, aby móc wypowiadać się na temat botów.

Cipsoft oszukuje nas - My oszukujmy Cipsoft. (Gdy zaczniesz padać przez masskicki i tracić dni pacca to wspomnisz te słowa).

Cytuj:

Czyli jeśli zapłacisz te 90 zł to jesteś ponad prawem?
Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry. Gdyby usunęli i dodali do tej gry kilka sensownych rozwiązań, to bocenie nie było by potrzebne. I nie mam tutaj na myśli zintegrowanego cavebota.

Jakiś FACC z 41lvlem uważa, że wie wszystko o tej grze i zakłada taki durny temat na głównym forum gry. FACC jest w tej grze tylko nędznym plebsem. Ich wlogowana ilość tylko zapewnia laggi na serwerze. Jedyny pożytek z niego to przyspieszanie się respawnu. Ludzie bez pacca uważają, że należą im się dodatkowe expowiska. Tak naprawdę gówno wam się należy. I tak już macie za dużo.
Pozdrawiam.

Xere. Jeden z pierwszych polskich graczy na dawnej Antice.

Tuhamiid 24-08-2008 01:12

Xeremon, ty juz sam nie wiesz co piszesz, skoro poziom odkladasz na drugi plan to ten tekst
Cytuj:

wbij kilka lvli to pogadamy
jest jakos nie na miejscu. Ogarnij troche swoje wypowiedzi, ale przed nacisnieciem "wyslij odpowiedz" przeczytaj ja 10x i zrozum co napisales.

Cytuj:

Płacę (płaciłem) im pieniądze, więc to JA jako KLIENT ustalam po części reguły gry.
Bahaha, reguly gry sa w tibia rules, i ty nie masz prawda tam dodawac nic o siebie, jesli to nie zostanie zatwierdzone przez Cipsoft, wiec takie haslo jest poprostu zalosne.

Xr3 24-08-2008 02:11

Cytuj:

wbij kilka lvli to pogadamy
To nie są moje słowa. Dobrze wiecie o czym mówię, jadąc po jakimś dziecku z Carlin, które twierdzi, że boty som zue i jusz.

ervinius 24-08-2008 08:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2237977)
@up
Pogadamy za kilkadziesiąt leveli...

Rzeczywiście, to nie twoje słowa.

Andrealfus 24-08-2008 08:19

moim skromnym zdaniem, moze nie kasowac odrazu, najpierw ban na 2 miechy, jesli niczego sie nie nauczy deleted, oczywiscie wpis do criminal records nie znikal by po 6 miesiacach jesli bylby to ban za bota

@Xr3

nie ustalasz reguł gry, płacisz aby mieć dostęp do dodatkowych funkcji gry np, nowe tereny, czary, questy. Od ustalanie reguł jest Cipsoft a nie gracze, jeśli uznają że boty są nielegalne, to trzeba się do tego zastosować jeśli chcemy grać. Może i jesteś jednym z lepszych graczy na candi (kultura itp) nie zaprzeczam, ale facc ma takie samo prawo grać jak ty więc nie rzucaj tutaj haseł typu "Ale to, że tych pieniędzy nie ma, bądź nie chce wydawać na Tibię, nie upoważnia go do zasyfiania serva swoją obecnością." Serwer jest dla ludzi facc jak zarówno pacc i ciebie nie powinno obchodzić czy ktoś chce grać za darmo czy woli zapłacić.

A boty są złe, potem płaczecie że balans profesji jest nie taki, reszte opisze nizej

@ktostam up

Bot powinien siedzieć cicho i nawet sie nie wychylac, ktoś zarzucił ze w szczegolnosci knightci uzywaja botow, dziwne... nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność, nie chce mi sie grac? wylaczam tibie i mam ja w nosie tak dlugo az bede mial ochote pograc.

@topic

w gwoli zakonczenia, zaniedlugo na tibi bedzie jak w silkroad, 90% online graczy na bocie, 10% to newbie uczace sie grac. Cipsoft powinien a raczej musi zaostrzyc kare za boty, bo potem placzecie ze profesje nie zbalansowane, dlaczego? CIpsoft probojac ograniczyc to zjawisko musi zmieniac charakter danej profesji tak aby botowanie bylo utrudnione ( np. lamiace sie speary, soule u sorca/druida)

ervinius 24-08-2008 09:07

@up
Co do tego Silkroad to masz rację, porównując do Tibii.

I zacznijmy od tego, ze Xr3 sam jest na razie na facclandzie,
więc nie ma o czym gadać, może i miał pacc, ale w każdym poście pisze
'płacę (płaciłem)', jakby chciał to podkreślić. Dziwne.

Xr3 24-08-2008 10:56

Cytuj:

ciebie nie powinno obchodzić czy ktoś chce grać za darmo czy woli zapłacić.
Obchodzi mnie, gdyż przez hordy faccowych graczy (w szczególności dzieci Carlin, ale to swoją drogą), na serwerze są laggi, 950 osób online mówi samo za siebie.

Cytuj:

nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność
No to uszanuj to, że może akurat komuś sprawia przyjemność granie na bocie... (bynajmniej nie mi)
Cytuj:

I zacznijmy od tego, ze Xr3 sam jest na razie na facclandzie,
Czytając to zdanie, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby sądzić, że dalej w ten syf gram...

Tak jak chyba Liper powiedział - Finalnie okazuje się, że mamy więcej argumentów na słuszność naszej racji, a wy jedziecie cały czas na jednym.

Andrealfus 24-08-2008 11:29

dziwne, na moim swiecie usa wieczorem jest ok 930-940graczy i jakos nie ma lagow, a jesli to jest "syf" to po co dyskutujesz na temat tego "syfu".

Tak jak powiedzialem, facc i pacc ma te same prawa tylko gracz na koncie premium na dostep do wiekszych zasobow gry

@edit
a ja nie uszanuje ze ktos gra na bocie, pare prostych przyczyn

- jest to nielegalne

- taka osoba potem sie panoszy po serwerze bo wbil w 2 miesiace lvl ktory bije sie parenascie miesiecy

- jadac na bocie nie nauczysz sie pvp

- taki gracz potem sie cieszy ze jest w top exp/skill na serwerze i porownoje sie do graczy ktorzy wbili wszystko uczciwie

- później taka osoba dostanie bana i płacze na forum że to no-fair bo on ma bana za nic, przecież grał ! ale z wyłączonym monitorem

@edit

oraz po przeczytaniu kilku wypowiedzi Xr3 smiem watpic iz jest jednym z kulturalniejszych graczy

1. jego podejscie do gracza na free acc/newbie
2. najlepiej wychodza mu teksty typu " jesli jestes na tyle głupi"
3. nie musisz sie wywyższać, że płacisz, że nie grasz, że to, że tamto, nikomu tym nie imponujesz

@down

Cytuj:

Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.
a właśnie przeszkadza mi to, ponieważ potem Cipsoft kombinuje jak ograniczyć zjawisko botowania i rozwala ekonomie, balans profesji

Cytuj:

Jeszcze raz napisze nie bedziesz nikomu mówił co ma robić. Za cienki jesteś.
a ty to jesteś zwolenikiem hasła "są równi i równiejsi" ? bo pokazujesz ze jestes ponad wszystkimi

a to że ktoś cię upomina za łamanie regulaminu gry nie znaczy ze jest gorszy od ciebie.

Liper 24-08-2008 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ervinius (Post 2241785)
Więc chodź na battle, nie odrabiaj lvla, i nie zajmuj innym expowisk - botując.

Jeszcze raz napisze nie bedziesz nikomu mówił co ma robić. Za cienki jesteś.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 2242044)
@ktostam up

Bot powinien siedzieć cicho i nawet sie nie wychylac, ktoś zarzucił ze w szczegolnosci knightci uzywaja botow, dziwne... nigdy nie uzylem bota, czemu? chcę mieć z gry przyjemność, nie chce mi sie grac? wylaczam tibie i mam ja w nosie tak dlugo az bede mial ochote pograc.

Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 22421160)
Czytając to zdanie, śmiem twierdzić, że jesteś na tyle głupi, aby sądzić, że dalej w ten syf gram...

Tak jak chyba Liper powiedział - Finalnie okazuje się, że mamy więcej argumentów na słuszność naszej racji, a wy jedziecie cały czas na jednym.

Jego głównym priorytetem teraz jest udowodnienie za wszelką cene że nie mamy racji, chociaż dobrze wie że mamy.

edit
Cytuj:

- jadac na bocie nie nauczysz sie pvp
Idę o zakład że mam lepsze niz ty a używam bota. Za długo w tym siedze że to co napisałeś było prawdą.

Henk :o

Lilasmus 24-08-2008 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seredo (Post 2182473)
Jeżeli kupiłem pacc zapłaciłem za niego własnymi pieniędzmi to nawet nie mogę być zbanowany ;] Mogę botowac i Gmowie Cmowie mogą mi dożo zrobić. Oczywiście graczy Facc za botowanie mogą banowac Deletowac ponieważ grają za darmo. Na tibia soft jest gdzies temat że ktoś im założył sprawę za bana i chyba ją nawet wygrał. Więc skończcie bo boty były, są, i będą. Myślicie że chce mi sie siedzieć przed komputerem całymi dniami i skilowac te durne pixelki i co 10 min dokładać kamienie, robić use na jedzeniu i wpisywać czar ?? jeżeli sądzicie że tak to jesteście tępymi nałogowcami którzy mogą grac po 24h i nie robi to wam zdanej różnicy ;) Pozdro

Absolutnie nie mogę zgodzić się z tą wypowiedzią. Zakładając konto na Tibia.com akceptujesz regulamin, którego chyba nie przeczytałeś, a tam jest napisane wyraźnie, że botowanie jest zabronione... Dlatego też, nie wierzę, że ktokolwiek wygrałby sprawę w sądzie za "niesłusznego" bana.

Na koniec dodam, że mi osobiście botowanie nie przeszkadza. Każdy gra jak lubi. Najgorsze jest tylko to, że najczęściej właściciel takiej wybotowanej z wysokim lvlem postaci nie ma za grosz kultury i nie potrafi załączyć skrypta do NIE ATAKOWANIA już przez kogoś atakowanego potwora ...

Tyle ode mnie.

Slythia 24-08-2008 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2242235)

Przepraszam, że przeszkodzę wam w konwersacji, lecz pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym stwierdzeniem.

Każdy tworząc konto automatycznie godził się na zasady, panujące w tej grze. Z jakiegoś powodu cip zakazał botów, sam ich także nie tworzy (mimo, że i na tym mogliby zarobić). Można by się zapytać, dlaczego?

Moim zdaniem boty (zwłaszcza cave) zabijają tą grę. Z mmorpg staje się ona zwykłym rpg. Równie dobrze mogliby stworzyć Tibię niewymagającą internetu z rozwiniętymi botami zamiast innych graczy - lecz czy byłaby to ta sama gra?

Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym?

Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe?

Powracając do tematu - za cave botting tak. Lecz musiałby powstać lepszy sposób odwołania się, by nikomu nie usunęli niesłusznie postaci.

Andrealfus 24-08-2008 12:01

@up

podpisuję się pod tym rękoma i nogami

czasami bany są nie sprawiedliwe, widziałem przypadek jak gm na trade zamiast zbanować gościa co rozsyłał linki zbanował osobę sprzedającą curs helmeta, ale tak czy siak większość boterów/pseudo hackerow najpierw robi potem myśli a na koniec zalewa fora swoim płaczem że ma 30 dni bana

Liper 24-08-2008 12:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2242258)
Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym?

Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe?

Jest to nieuczciwe jest to złe, zaakceptowałem regulamin. I co z tego? Nie chce mi się expić? Włączam bota. Nie chce mi się manasować, włączam bota. Jeżeli dostane bana to będzie zasłużona kara, lecz nie dostane.Trochę mnie przeraża wasz 'antybotting'. Jedyne po co gram to, to że mogę się wykazać
na polu pvp.

postawić się w roli normalnego gracza? niepotrafie, tibia już dawno straciła dla mnie swój urok. Jedyny powód (powtarzam po raz kolejny) dla którego gram w 2d gre to moi przyjaciele i war'y

Xr3 24-08-2008 12:38

Cytuj:

a właśnie przeszkadza mi to, ponieważ potem Cipsoft kombinuje jak ograniczyć zjawisko botowania i rozwala ekonomie, balans profesji
A to k*rwa nie graj, ktoś ci każe? Nie podoba się gra i OBECNE zasady, które teraz w niej panują, to droga wolna...

To nie Cavebot zabił Tibię, tylko polaczki, przez których Cipsoft musiał tą grę uprościć i zmienić do obecnego stopnia.

A teraz idę na fajkę, bo jestem fajnym kolesiem.

@down
Edit:
k

Slythia 24-08-2008 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2242316)
postawić się w roli normalnego gracza? niepotrafie, tibia już dawno straciła dla mnie swój urok. Jedyny powód (powtarzam po raz kolejny) dla którego gram w 2d gre to moi przyjaciele i war'y

Lecz w ten sposób możesz zepsuć urok tej gry innym osobom... Dlatego też, by nie psuć innym przyjemności wybieram grę bez bota.

@Xr3
Chodzi mi o to, że z gry, w której co chwile spotykam jakąś osobę, Tibia staje się miejscem... gdzie co chwilę spotykam bota, komputer... Polaczki to już inna sprawa, której wolę nie poruszać.

ervinius 24-08-2008 13:00

@Xr3

Tak, tak, żyj dalej w tym przekonaniu misq. [;

@Liper

Mogę robić co zechcę, niestety/na szczęscie mieszkam w kraju,
którym panuje wolność.
A co do poziomu, nie wiesz ani jaki jestem ja, ani ja nie wiem jaki jesteś ty.

Ale ja jestem nad tobą tak czy tak, jestem uczciwy, ty wręcz przeciwnie.
To samo mogę powiedzieć o tobie, że dalej wypisujesz tutaj głupie posty,
wiedząc, że i tak my mamy rację.

To powiedz mi człowieku, tibia straciła dla ciebie urok, nawet by mi sie nie chciało bocić,
jeśli bym to czynił na codzień, logowałbym się na akcje/pogadać ze znajomymi i odkładał chara.
A nie blokował innym miejsca na uczciwe (czasem też i nie uczciwe..) expienie.

/Za chwilę na prawdę ten topic zmieni się na topic o Polaczkach.
I ty nazywasz to swoimi argumentami Xr3? WAAAAAHAHAHA

Vanhelsen 24-08-2008 13:04

Z punktu widzenia gry? Powinno się kasować... ale z punktu widzenia CipSoftu, taka rzecz raczej się nie zdarzy... Wiele botterów to osoby z PACCem a jaki zysk miał by CipSoft gdyby sam sobie kasował klientów?

Liper 24-08-2008 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ervinius (Post 2242351)
@Xr3
/Za chwilę na prawdę ten topic zmieni się na topic o Polaczkach.
I ty nazywasz to swoimi argumentami Xr3? WAAAAAHAHAHA

Sensownych argumentów było już sporo, dobrze o tym wiesz. Za to twoje są takie : <ktoś napisze że botowanie jest ok> ty : Nie bo to jest nieuczciwe.

Cytuj:

Mogę robić co zechcę, niestety/na szczęscie mieszkam w kraju,
którym panuje wolność.
A co do poziomu, nie wiesz ani jaki jestem ja, ani ja nie wiem jaki jesteś ty.