Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nibiru - Planeta X [Dla Inteligentnych] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190558)

neopostman 25-08-2008 23:05

Dla fanatyków tajemnic, film Zeitgeist o tym, czym tak naprawdę jest nasz świat. Są wątki religijne, wydarzenia 9/11 etc.
http://video.google.com/videoplay?do...01554543719947

raven 25-08-2008 23:24

chyba nie myslicie ze jak przeleci niedaleko ziemi planeta wielkosci saturna to sie tylko pare fal na morzu zrobi? jezeli ta nibiru na serio by istniala, rozjebala by nasza planete w pizdu juz dawno a juz napewno ludzie by tego nie przetrwali

Kamilss 25-08-2008 23:27

@neopostman
mysle ze to nie najlepszy pomysl zeby wklejac link do tego filmu na tym forum... glownie ze wzgledu na niski wiek uzytkownikow =P

do tego filmu trzeba podejsc krytycznie i z dystansem, szczegolnie do pierwszej czesci - jest w niej mnostwo bledow, chociaz sama teoria moze wydawac sie byc prawdopodobna (dla tego niebezpieczna dla mlodego, czlowieka z niewielka wiedza w tym temacie)

Ambaro 26-08-2008 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamilss (Post 2244942)
@neopostman
mysle ze to nie najlepszy pomysl zeby wklejac link do tego filmu na tym forum... glownie ze wzgledu na niski wiek uzytkownikow =P

do tego filmu trzeba podejsc krytycznie i z dystansem, szczegolnie do pierwszej czesci - jest w niej mnostwo bledow, chociaz sama teoria moze wydawac sie byc prawdopodobna (dla tego niebezpieczna dla mlodego, czlowieka z niewielka wiedza w tym temacie)

Bardzo madrze napisane...
A co do filmu, calkiem ciekawy...

Ktos tam pisal ze Nibiru udezy tylko w ziemie itd...
Mialem na mysli ze na Marsie juz niewiele sie moze zmieic, a na ziemi owszem..
Np. Ziemia moze wygladac tak jak teraz wyglada Mars..

xoz 26-08-2008 00:14

jak zawsze nie doczytam:S
Cytuj:

Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata.
pluton jest 6mld~ km od słonca, zaloze ze nibiru bedzie z 8mld
jezeli ma to pokonac w 4lata (1460dni=35040h=126144000s) 8*10^12m to v bedzie mniej wiecej 63419m/s. C wynosi jednak troche wiecej (300k km/s) wiec to mozliwe
nie wiem jak ci wyszlo v>c

@Zeitgeist
duzo bledow w pierwszej czesci, za to trzecia jest swietna. polecam

Arcan 26-08-2008 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2245005)
jeżeli ta planeta ma zaburzać trajektorię neptuna to nie wiem z czego jest zbudowana. jej masa musialaby byc wieksza od neptuna czyli > 1.0166*10^28
zakladajac totalna pomylke w masie i prawdziwosc wielkosci to jej gestosc wynosilaby (masa/obj) 1.35*10^24kg/m3. znajdz taka substancje/pierwiastek

@Zeitgeist
duzo bledow w pierwszej czesci, za to trzecia jest swietna. polecam

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, łasuch napisał o planetoidzie, która ma przelecieć obok naszej planety w 2036 r. Nie dotyczy to tematu przewodniego - Nibiru.

Alanus Lutinum 26-08-2008 00:21

Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata. Teraz wiem, że to bujda.

Yoh Asakura 26-08-2008 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2245021)
Od plutona dzieli nas ok. 9,5 miliarda kilometrów. Z moich obliczeń wynika (wiadomo, wakacje = czas na takie głupoty), że planeta musiałaby osiągnąć prędkość znacznie wykraczającą poza prędkość światła, żeby dotrzeć do ziemi za 4 lata. Teraz wiem, że to bujda.

Stary, myślisz, że takie Nibiru przejmuje się duperelami typu prędkość światła ? :baby:

Lasooch 26-08-2008 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aphino (Post 2244560)
Coś jest za Neptunem, ale nie wiemy co, ale wiemy ze coś jest.(Trochę bezsensu) Ale OK.

Wiemy co. W trzy odbyty planetoid.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aphino (Post 2244560)
A teraz to :
[cut - obrazek układu słonecznego + Nibiru]

Ta planeta na końcu się nie trzyma kupy, całkowicie nie pasuje do reszty - nie widzicie, że planety 'rosną' do pewnego momentu, a potem znów maleją? To ma jakieśtam uzasadnienie fizyczne, którego nie jestem w stanie przytoczyc.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2244570)
Nie przypominam go sobie w Triggerze :confused:

To był w Crossie. Główny hiroł :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2245005)
jeżeli ta planeta ma zaburzać trajektorię neptuna to nie wiem z czego jest zbudowana. jej masa musialaby byc wieksza od neptuna czyli > 1.0166*10^28
zakladajac totalna pomylke w masie i prawdziwosc wielkosci to jej gestosc wynosilaby (masa/obj) 1.35*10^24kg/m3. znajdz taka substancje/pierwiastek

Y, fragment, który zacytowałeś, dotyczył tej planetoidy, co ma w nas według któregoś z userów z 'realnym prawdopodobieństwem' w 2036 przyrżnąć, a nie tej całej złowieszczej Nibiru.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2244888)
Zacznę od tego, że jestem chrześcijaninem i to co teraz napiszę wcale nie odbiega od tego co zostało napisane w Biblii. Otóż, gdy Mojżesz doszedł do morza nastąpiło niedaleko trzęsienie ziemi, które wysunęło wodę na tyle, że dało się przejść z jednego lądu na drugi. Jest to bodajże udowodnione naukowo, ostatnio emitowali ten program na discovery.

To wszystko sprawka Nibiru! Nieważne, że gdyby coś takiego koło nas przeleciało, to by nam zmieniło orbitę, i albo byśmy wylecieli gdzieś hen daleko, albo przyrżnęli w coś, choćby w Słońce ; >

@Alanus: To przyleci później. I odpowiednio zagnie czasoprzestrzeń, żebyśmy się wtedy cofnęli do 2012, bo wszystko co najgorsze (od Euro do apokalipsy) musi dziać się akurat wtedy.

Tak na marginesie:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiki
Niburu (lub Nibiru) dla Babilończyków było ciałem niebieskim, powiązanym z bogiem Mardukiem (przez co niektórzy nazywają je mylnie "planetą Marduk"). Nazwa ma pochodzenie akadyjskie i oznacza "miejsce skrzyżowania" lub "planetę przejścia". W większości tekstów babilońskich jest identyfikowana z planetą Jowisz, a w 5. tablicy Enûma Elisz może być ona zidentyfikowana z gwiazdą Północy, którą w tamtym czasie był Thuban albo Kochab.

Według pisarzy, Zecharii Sitchina i Buraka Eldema Niburu w sumeryjskich zapisach odnosi się do nieodkrytej planety, ale te stwierdzenia nie są brane poważnie przez ekspertów astronomii i archeologii.

Tabliczki sumeryjskie napomykają o istnieniu w systemie słonecznym jedenastej planety. Z badań, jakich dokonali Noah Kramer, George Smith (z British Museum), a później rosyjski archeolog Zecharia Sitchin, wynika, że Sumerowie ochrzcili ją Niburu. Planeta zakreślała szeroką orbitę w kształcie elipsy, a jej obieg wokół Słońca wynosił 3600 lat. Planeta obracała się w przeciwnym kierunku i na płaszczyźnie nachylonej w stosunku do pozostałych planet. Niburu miała przechodzić przez Układ Słoneczny i kiedyś zbliżyć się do Ziemi. Zdaniem Sumeryjczyków, Niburu zamieszkiwała pozaziemska cywilizacja: Annunaki (co oznacza w języku sumeryjskim "ci, którzy przybyli z nieba").

Obecnie NASA odkryła planetę karłowatą o trajektorii częściowo podobnej do powyżej opisanej i nazwano ją Eris. Peryhelium jej orbity wynosi 38 j.a., a zatem nie przecina ona naszego układu planetarnego, którego najdalszy obiekt Neptun posiada aphelium równe 30 j.a. Także okres obiegu wokół Słońca nie odpowiada zapiskom sumeryjskim, gdyż wynosi 578 lat.

* No i masz babo placek : /

Cheapest 26-08-2008 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2244893)
Dla fanatyków tajemnic, film Zeitgeist o tym, czym tak naprawdę jest nasz świat. Są wątki religijne, wydarzenia 9/11 etc.
http://video.google.com/videoplay?do...01554543719947

Polecam również endgame http://video.google.pl/videoplay?doc...34563260751371

mimo iż nie wierzę we wszystko co mówią w tym filmie to ten film daje do myślenia

Mydelniczek 26-08-2008 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2244482)
Nibiru może przyczynic sie do końca świata - czemu?

Przeczytajcie fragment Apokalipsy, kóra mówi, ze znakiem końca świata bedzie wielki, czerwony krzyż na niebie.......<<< a tym krzyżem będzie Nibiru!

Spal tą biblię, wsadz se podpaske w gacie i wyjdz z domu, co?
A co do "jest wiele rzeczy na które nie znamy odpowiedzi", idealnym przykładem jesteś ty - "Jak można być tak posranym?"

co do planety iks
2012 bulszit ;l
sama planeta może i sobie istnieć, i co z tego?...

Pzdro.

xoz 26-08-2008 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez łasuuch
To wszystko sprawka Nibiru! Nieważne, że gdyby coś takiego koło nas przeleciało, to by nam zmieniło orbitę, i albo byśmy wylecieli gdzieś hen daleko, albo przyrżnęli w coś, choćby w Słońce ; >

bysmy zostali przyciagnieci do niej, nie odepchnieci. potem tylko błysk, grzmot i naszego układu juz nie ma. moze i czarna dziura by powstala

Erhion 26-08-2008 08:54

Mystlich obejrzyj sobie film podany przez Neopostamana. Stracisz taką silną wiare (no chyba żeś absolutny fanatyk to nazwiesz to bzdurami). :D

NIBIRU NIE MA W NAS UDERZYĆ!!!

Ona ma tylko przelecieć obok nas, swoją grawitacją zaburzyć naszą planete, spowodować wielkie katastrofy nie widziane do tej pory. Jeśli to będzie prawda to po takiej sieczce zginą setki milionów ludzi.

neopostman 26-08-2008 11:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin The Antychrist (Post 2245183)
Mystlich obejrzyj sobie film podany przez Neopostamana. Stracisz taką silną wiare (no chyba żeś absolutny fanatyk to nazwiesz to bzdurami).

Mogę cię troszke zdziwić, ale mimo tego, że film oglądałem kilka razy, ba, zgadzam się z nim w pełni, moja wiara na tym nic nie ucierpiała i nie uległa zmianie ; ).

Mystlich 26-08-2008 12:00

@up
Też oglądałem ten film i tak samo moja wiara nie uległa zmianie ;]

Fintex 26-08-2008 13:03

Ktoś napisał, że tu są dzieci w wieku 10-13 lat i nie podchodzą normalnie do tematu... rotfl.. ja tu widzę też dojrzalszych userów, którzy podchodzą do tego normalnie, z dystansem i śmieją z tego... a te dzieci są tak łatwowierne i naiwne, że uwierzą w to co napisze pan na tibia.pl.

Żyjcie chwilą! Przecież nie znamy dnia ani godziny :D Może któryś z was nie dożyje tego waszego końca świata? :P i jak tego końca nie bedzie to pewnie pojawi się kolejny temat, że user XXXX swoją męczeńską smiercią uratował planete przed zagładą.. rotfl.

Wg mnie to ludzie znajdują tylko jakiś odpowiedni rok w którym będzie się działo kilka 'dziwnych' rzeczy.. dorabiają jeszcze historyjki, nagłaśniają to i juz. bedzie koniec swiata bo dzis tylko raz srałem!!1-.-

@Zeitgeist
równiez oglądałem i bardzo mnie zainteresował. choć kilka rzeczy może zdawać się kontrowersyjnych.

tak btw. czytając temat nieźle się ubawiłem :D posty yoha i mystlicha pwnz0r

neopostman 26-08-2008 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2245437)
@Zeitgeist
równiez oglądałem i bardzo mnie zainteresował. choć kilka rzeczy może zdawać się kontrowersyjnych.

Cały świat to jedna wielka kontrowersja. Po prostu nie chcemy, aby świat wyglądał inaczej niż go widzimy, czyli krótko mówiąc pranie mózgu zwykłych obywateli przyniosło oczekiwany skutek.

sphinx123 26-08-2008 13:09

Nie zastanawiajcie się nad Nibiru, Pan Bóg jest niezadowolony jak próbujecie myśleć ;/ Pamiętacie Adama i Ewę? Postanowili czegoś się nauczyć i zostali potępieni <3 Także pozwólcie księżom myśleć za Was a Jezus uchroni Was od ogni piekielnych.

Yoh Asakura 26-08-2008 13:42

Adam i Ewa, Nibiru, koniec świata. Ale nie koniec świata w sensie Nibiru bawi się w Rambo i niszczy nas wszystkich, ale koniec świata w sensie powrót do raju, bo Nibiru jest tym rajem. Koniec ziemskiego świata, wracamy pod opiekę boga, idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago, a na naszej Ziemi powstają inne formy życia. To w sumie może być całkiem fajne B)

neopostman 26-08-2008 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2245494)
Adam i Ewa, Nibiru, koniec świata. Ale nie koniec świata w sensie Nibiru bawi się w Rambo i niszczy nas wszystkich, ale koniec świata w sensie powrót do raju, bo Nibiru jest tym rajem. Koniec ziemskiego świata, wracamy pod opiekę boga, idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago, a na naszej Ziemi powstają inne formy życia. To w sumie może być całkiem fajne B)

To czekamy na Nibru :cup::cup::cup:

Lasooch 26-08-2008 14:06

Cytuj:

(...) idziemy do jego krainy szczęścia, w której dziewczyny chodzą nago (...)

Pod warunkiem, że Amerykanki tam nie trafią, bo przeciętna jest grubsza od drzewa wiadomości dobrego i złego. : /

raven 26-08-2008 14:22

wszyscy ktorzy nadal wierza w to nibiru , naprawde, nie potraficie logicznie myslec :| < nie odnosi sie do tych co pisza z ironia >

Erhion 26-08-2008 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2245323)
Mogę cię troszke zdziwić, ale mimo tego, że film oglądałem kilka razy, ba, zgadzam się z nim w pełni, moja wiara na tym nic nie ucierpiała i nie uległa zmianie ; ).

Moja też bardzo nie ucierpiała. Ale ten film pokazuje jak Biblia i chrześcijaństwo ściągały z innych mitów i wierzeń które istniały tysiące lat przed nią. Opowieść o Adamie i Ewie? Była już w pismach sumeryjskich.

Cytuj:

wszyscy ktorzy nadal wierza w to nibiru , naprawde, nie potraficie logicznie myslec :|
No tak bo tylko ci co nie wierzą myślą logicznie tak? Żal.

raven 26-08-2008 14:38

sam fakt ze niby ta planeta co 3600 lat tu przylatuje juz jest jedna wielka sciema.

Mydelniczek 26-08-2008 14:47

@Up
Niby czemu?

Kileros fire'son 26-08-2008 14:48

Cytuj:

To w takim razie, nie pozostaje nam nic innego, jak oczekiwanie na Nibru! :D
Ja chcę do tego lepszego świata!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 2245574)
sam fakt ze niby ta planeta co 3600 lat tu przylatuje juz jest jedna wielka sciema.

Hmm? Też mi się tak zdaje. Bo jak wy to sobie wyobrażacie? Przylatuje i odlatuje?

Yoh Asakura 26-08-2008 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2245538)
Pod warunkiem, że Amerykanki tam nie trafią, bo przeciętna jest grubsza od drzewa wiadomości dobrego i złego. : /

Ci z Ameryki są tacy głupi, ze Nibiru będą w Colorado szukali :d

Siergiey 26-08-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kileros fire'son (Post 2245587)
Hmm? Też mi się tak zdaje. Bo jak wy to sobie wyobrażacie? Przylatuje i odlatuje?

poprostu tak jak ziemia krazy wokol Slonca tak samo Nibiru. Tyle ze nasz cykla trwa 365 dni, a jego 3600 lat.
Tez ciezko mi w to uwierzyc, ze przy najblizszym spotkaniu kiedy jej pole magnetyczne zacznie oddziaływać na nas ma sie rzekomo wydarzyć wiele katastrof i anomalii, których przy poprzednim spotkaniu cos okolo 1500 pne raczej nie bylo.
Z lekcji historii pewnie pamiętacie jak piętnowano teorie heliocentryczną Kopernika, która z biegiem lat i rozwoju okazała się prawdziwa.
Nie wiadomo czy Nibiru istnieje naprawdę czy nie, to też tylko teoria, a czy słuszna okaże sie za kilkadziesąt lat, tak za kilkadziesiąt bo w 2012 nie będzie końca świata, tylko wg Majów koniec ery, którą nazywali światem. Rozpocznie się powoli era Wodnika, która ma być erą postępu, rozwoju i nauki, wiele rzeczy dziś nie zrozumiałych ma się stać dla nas jaśniejszymi. Ponoć.
Najlepeiej kierować sie własnym rozumem, a wszystkie przepowiednie i nowości naukowe traktować z przymrużeniem oka.
Przynajmniej ja osobiście, uwierzę jak zobaczę

raven 26-08-2008 15:56

bylo na ktorejs stronie zdjecie orbity nibiru, slonce napewno oddzialywalo by na ta planete inaczej niz jest to tam pokazane, nawet jezeli krazy w okol slonca planeta, ktorej naukowcy wypatrzec nie potrafia, to nigdy w zyciu nie zderzy sie z nami na naszej orbicie.

Erhion 26-08-2008 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 2245681)
bylo na ktorejs stronie zdjecie orbity nibiru, slonce napewno oddzialywalo by na ta planete inaczej niz jest to tam pokazane, nawet jezeli krazy w okol slonca planeta, ktorej naukowcy wypatrzec nie potrafia, to nigdy w zyciu nie zderzy sie z nami na naszej orbicie.

Racja. A wiesz czemu? BO ONA KURDE NIE MA SIĘ Z NAMI ZDERZYĆ!!! ONA MA PRZELECIEĆ BARDZO BLISKO.

Pisałem to już wcześniej a ludzie dalej swoje.

Cytuj:

No tak bo ludzie wszystko wiedzą o prawach kosmosu i tego co się w nim dzieje.

Lasooch 26-08-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2245795)
Racja. A wiesz czemu? BO ONA KURDE NIE MA SIĘ Z NAMI ZDERZYĆ!!! ONA MA PRZELECIEĆ BARDZO BLISKO.

Pisałem to już wcześniej a ludzie dalej swoje.

Ale zrozum, że jeśli coś tak dużego (aka ciężkiego) przelatuje tu co 3,6k lat, to już koło nas przeleciało ponad miliard razy. A jakoś nie wylądowaliśmy na tego powierzchni/nie przygrzaliśmy w słońce/w Jowisza/nie wylecieliśmy gdzieś daleko/nie wyginęliśmy w skutek zmian klimatu co 3,6 tysiąclecia.

Mystlich 26-08-2008 17:41

Nibiru(nie! nie Nibru) wcale nie przyneisie końca świata gdyż:

" Nie znacie dnia ani godziny"

Samo uważanie 2012r. za koniec świata jest dowodem że konca nie będzie;)

Nibiru przyniesie jednak kataklizmy, które zrobią porządek na naszym globie.

Yoh Asakura 26-08-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2245821)
Nibiru(nie! nie Nibru) wcale nie przyneisie końca świata gdyż:

" Nie znacie dnia ani godziny"

No i de facto nie wiemy, o której i którego dnia Nibiru zrobi masakrę :d

Cytuj:

Samo uważanie 2012r. za koniec świata jest dowodem że konca nie będzie
Idąc tym tropem, to nigdy nie będzie końca świata :D

9-NINE 26-08-2008 18:17

To nie jest jakieś tam Nibiru, to jest Yuggoth - wraz z nim przybędą Stare Istoty. Prawda jest w Necronomiconie.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!

sphinx123 26-08-2008 18:42

Wcale że nie ! To Żyjąca Planeta, Światostatek, Zonama Sekot!

"Zonama Sekot is a sentient planet capable of traveling through hyperspace."

@Lasooch

Ja grałem w FF VIII <3

Lasooch 26-08-2008 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 9-NINE (Post 2245863)
To nie jest jakieś tam Nibiru, to jest Yuggoth - wraz z nim przybędą Stare Istoty. Prawda jest w Necronomiconie.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!

Khm khm.

/me pozwala sobie zacytować Nile - Von Unaussprechlichen Kulten

I await the day when the claws of doom shall rise
To drag down in their reeking talons the weary and hopeless remnants of a jaded, decayed, war-despairing mankind!
Of a day when the Earth shall open wide and the black, bottomless, yawning abyss engulfs the arrogant civilizations of man
Chthonic retribution shall ascend
Amidst universal pandemonium and those who slither and crawl shall rise again once more to inherit the Earth.

Tak w nawiązaniu do Chkhthuhlhuh, czy gdzie tam są te wszystkie h i jak się to pisze.

edit: mimo wszystko, sądzę, że na tej Nibiru siedzi Ultimecia i przybywa z przyszłości, żeby podbić świat (ciekawe, kto grał w FFVIII?).

Voon 26-08-2008 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2245821)
Nibiru przyniesie jednak kataklizmy, które zrobią porządek na naszym globie.

\o/

Ponawiam pytanie, do autora bądź jego zwolenników: jeśli będzie to co z tego? Po co ta dyskusja? Co ona zmieni?

9-NINE 26-08-2008 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2245893)
Wcale że nie ! To Żyjąca Planeta, Światostatek, Zonama Sekot!

Plugawy i bluźnierczy Necronomicon się nie myli, będziesz pokarmem dla Shoggothów.

sphinx123 26-08-2008 19:18

Wcale nie, wyraźnie widziałem Zonamę Sekot w mojej wizji! To odkupienie, dla nas - Zhańbionych Yuuhzan Vongów. Chcesz zataić prawdę o Sekot, bo jesteś sługą złego króla Shimry ; / !

Yoh Asakura 26-08-2008 19:25

Wszyscy się mylicie, na Nibiru lecą do nas Jedi i wcielą Ziemię do Republiki o/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:33.