![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Mature zdaję w przyszłym roku i matma też juz mnie zlapie (niestety ;/). Z tego co wiem teraz matura wyglada tak:
Obowiązkowe 3 przedmioty: j.polski;j.obcy;matma wszystkie trzy MOZNA zdawac na poziomie podstawowym lub rozszerzonym sprawa indywidualna ( rozszerzenia sie nie oplaca bo policza ci podstawe + marne 3-4 pkt a poziom jest diametralnie wyzszy ). Jezeli chce sie zdawac jeszcze jakies przedioty poza podstawowym zestawem maturalnym to tylko na poziomie ROZSZERZONYM! i to jest najwieksza bzdura jaka wymyslilo ministerstwo oswiaty. Nie obawiam sie matury jakos strasznie ale jestem pierwszym rocznikiem ktory bedzie testowal obowiazkowa matme i w sumie nie wiem czego moge sie spodziewac:P sie zobaczy :) |
Dzis rozmawialem z moja wychowawczynią z liceum (strasznie madra i inteligentna osoba) i powiedziala ze poziom matematyki POZOSTANIE taki jaki jest teraz. Na moje pytanie: "dlaczego? Przeciez 3/4 osob nie zda takiej matury", odpowiedziala ze wie i ze to jest zrobione specjalnie bo jest za duzo osob na studia. Ta matematyka to takie kolejne sitko... wystarczajaco duzo osob znajdzie sie pod sitkiem :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@UP U mnie te marne "2 ptk" zdecydowały @down I tym właśnie różni się politechnika warszawska od gdańskiej. W stolicy tak prosto już nie jest. |
Cytuj:
Dzięki tej matmie może podskoczymy w rankingu wykształcenia w europie :D Nareszcie humaniści będą się musieli uczyć :evul: a ci z mat-inf ,mat-fiz ,mat0coś tam będą się śmiać :cup: |
Protestować? I tak mamy lepiej niż ci, co zdają teraz. Matematyka będzie na śmiesznym poziomie, a za to nie będzie trzeba dobierać sobie dodatkowego przedmiotu - można zdawać sam język polski, obcy i matmę - chociaż z drugiej strony głupota nie dobierać sobie nic, bo tych dodatkowych przedmiotów nie będzie trzeba zaliczyć żeby mieć maturę.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit no tyż, zapomiałem o technikum :p |
Cytuj: