Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rookgaard Update 2008. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198194)

BaniuPPL 11-12-2008 14:24

Nowe wyglądy :)

http://img410.imageshack.us/img410/7913/wygladew9.png

Ameriov 11-12-2008 23:39

A ja jestem bardzo wdzięczny cipsoftowi za ten update. ^^
Byłbym jeszcze bardziej, gdyby w ogóle znieśli bank. Ale dla dobra newbie tego nie zrobią.

Morderff 11-12-2008 23:43

Dokładnie, kiedyś nie było banku nikt nie narzekał... nie orientuje się dokładnie co tam jeszcze wnieśli a co znieśli, ale z tego co wiem nie ma co płakać, a jak tak źle jest to kase na dp chara albo w bp, o ile nie używamy bota :) ( No i chyba, że mamy kicki)
Pozdrawiam.

Poof 12-12-2008 01:22

nie mam nic przeciwko update'owi - tylko więcej cap będą targać noob chary z powodu kasy

Vasudanin 12-12-2008 02:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CycuRookslayer (Post 2371928)
Nie chcę być wkurzający ale ten update wygląda trochę jak "Pozbyć sie rookstayerów, a jak już mają być to niech chociaż kupują PACC" ... :P.

Bullshit, po prostu nie chcą botów wyciągających kasę na maina.
Cytuj:

nie mam nic przeciwko update'owi - tylko więcej cap będą targać noob chary z powodu kasy
To stwórz sobie 2-3 depochary. Przecież platynki dalej istnieją i można je zamieniać.

Vermilion 12-12-2008 12:20

Po update nie podoba mi się brak czikenów na facc, wygląd wolfów i to chyba tyle. Żadnych zmian na + nie widzę, poza niektórymi ładniejszymi sprajtami. No i oczywiście arghh... tłumy 3cich lvli pastwiących się nad biednymi kotkami :<.

Pan Klocek 12-12-2008 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2372944)

To stwórz sobie 2-3 depochary. Przecież platynki dalej istnieją i można je zamieniać.

Po co 2-3 wystarczy nawet 1.

Ja was ludzie nie rozumiem. Jak wprowadzili możliwość sprzedawania kilku rzeczy na raz, to ludzie ryczeli że patynki straciły wartość z około 1500gp na 100gp, później marudzili, ze jest bank i można mieć crystala. Teraz marudzą, że nie można mieć w banku więcej jak 1k. Czy wam można dogodzić w jakikolwiek sposób? Opanujcie się. Nie podoba się, to droga do maina jest nadal wolna. Godząc się na grę narooku byłem świadomy wszystkich tych istniejących i tych co dopiero powstaną niedogodności. W końcu to Rookgaard, a nie Main. Przyjmujcie go takim jaki jest.

Mi ta zmiana się bardzo podoba. Jest przystosowana do zwykłych graczy. Tyle miejsca w banku wystarczy każdemu normalnemu 8lvlowi, bo rook jest dla nich, nie dla nas, my tam jesteśmy jedynie gośćmi, więc tak się zachowujmy.

Gormitas 12-12-2008 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2373105)
Po co 2-3 wystarczy nawet 1.

zgadzam się ale na ciężkie przedmioty jak sie cap kończy

Down@

zgadzam się ze brak kur dla facc na rooku jest minusem update

RookeR 12-12-2008 12:58

@2up

Jak im dogodzić? Hmm... Nie da się, tak czy tak jest źle, bo to w końcu polacy...

@topic:

Plusy i minusy updatu: (według mnie)
+ W banku można mieć max 1k = mniej botów wynoszących po 5000gp na 8 lvl.
+ Nowe grafiki (np. maczeta itp)
+ Nie zrobili z rookgaardu Maina (czyt. nie dodali dwarfów itp)
+ Zwierzątko na rookgaardzie =)
- Teraz się nad kotkiem będą pastwić (proponuje w next update zrobić z niego NPC ^^)
- Te wolfy, są teraz takie no...
- Brak kur na FACC (zamiary mieli dobre)

Pozdrawiam =)

_Ryzy_ 12-12-2008 13:08

Fajnie teraz te wilki wyglądają.. Takie dzikie z czerwonymi oczyskami.. :D no ale śmieszy mnie to ,że ów stwory są niemal dwa razy większe od saren.. ;]

CycuRookslayer 12-12-2008 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2372944)

Nie chodziło mi o bank, lecz np. o te chikeny, które są tylko na PACC'u. Wygląda to że kto ma bocić to niech robi to po daniu im hajsu. Żeby nie było, nie mam za złe tego ponieważ wiem że za swoją robote chcą zarobić i ciesze się że za darmo dostępnych jest nam tak dużo możliwości :).
Po prostu to nie powinno iść w tą strone że aby zwalczać boterstwo usuneli miejsca i potwory na których bocili. Według mnie nie mogą sobie inaczej poradzić z plagą botów w Tibi.
Co do banku to jestem jak najbardziej na tak :)!.

Yrothu 13-12-2008 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2372837)
A ja jestem bardzo wdzięczny cipsoftowi za ten update. ^^
Byłbym jeszcze bardziej, gdyby w ogóle znieśli bank. Ale dla dobra newbie tego nie zrobią.

Albo przynajmniej usunęli opcję "change". Po roku platynki miałyby tą samą wartość co kiedyś (i pieniężną i mentalną).

Szpec 13-12-2008 09:53

Musze powiedzieć że na początku byłem zbulwersowany updatem. Teraz to tak naprawde mi to wisi, bo prawie nic nie zostalo zmienione. Kase targam sobie na depocharze i jest ok. Chickeny sa dla pacc chociazby dlatego ze tylko pacc moze zrobic sobie addony.

Yrothu 13-12-2008 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szpec (Post 2374459)
Chickeny sa dla pacc chociazby dlatego ze tylko pacc moze zrobic sobie addony.

Aff.. Czemu mi takie proste i oczywiste wyjaśnienie nie przyszło do głowy? ._.'

Par-Levi 14-12-2008 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2373105)

Mi ta zmiana się bardzo podoba. Jest przystosowana do zwykłych graczy. Tyle miejsca w banku wystarczy każdemu normalnemu 8lvlowi, bo rook jest dla nich, nie dla nas, my tam jesteśmy jedynie gośćmi, więc tak się zachowujmy.

Nic dodac, nic ujac. Update dla Rookaardu bardzo udany.

Pozdrawiam

Tomix666 22-12-2008 21:58

pilka

Moze to glupie pytanie, ale skąd wziąć pilkę? :baby:

Anitaaa 22-12-2008 22:08

~Up.
Można ją kupić w sklepie na premium zone za 200 gp.

Ghernie 22-12-2008 22:38

Mi się upadete bardzo podoba. Usunęliby tylko opcję change i zmniejszyli występowanie Sheng'a i byłoby dobrze. Tak właśnie sobie myślałem o piłce plażowej i nagle się okazuje że jest ona w zasięgu ręki.

Tomix666 23-12-2008 08:29

Thx Anita, musze kogos poprosić zby mi kupil bo fajnie wyglada w kolekcji

Gormitas 23-12-2008 11:41

do tego pana co dał zdjęcie z goblin hell quest

skąd masz tą piłkę?

Anitaaa 23-12-2008 12:39

~Up.
Napisałam kilka postów wyżej... Czytaj uważnie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15.