Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Usunąć rook stayerów? Co Wy na to? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205152)

Luker's 01-02-2009 00:58

@UP powiedz to ludziom co grają na serverach PvP jako Rookstayer... jak np. Rooker

Zyphius-Knight 01-02-2009 01:20

@up ta, powiem to Rookiemu Balborze to mi najebie (dla malo kumatych Sylvester'owi Stallone'owi)
Bo raczej nie znajde rookstayerow na mainie no chyba ze Mainstayera to spotkam lol..

elekkkk 01-02-2009 04:58

Teraz przy pladze noobstayerów wyjście z rookgaardu poniżej 5 godzin graniczy z cudem. Wbije ktoś z 40~ poziomem myśli że jest fajniejszy i lepszy wiec moze ci wybic potworki a ty nawet atack nie klikniesz -.-
Rookstayer to NIE POZIOM!
Nie będę wam tego tłumaczył wszystkiego musicie sami zakapować... Ja mam 14 albo i 15 poziom i już nie muszę expić. Czasami wbiję na tą postać na 10 minut na skeletony porozdaję w mieście mace i kase i już mam satysfakcję że komuś pomogłem...

Prezydent_czuwa 01-02-2009 10:20

popieram, rookstayerzy smierdzą czadem i bocą

Fomes 01-02-2009 10:27

Instynkt rywalizacja z botterami? Rzeczywiście piękne.
I twoje sharowanie, które chciałeś ukryć wywiadem również. Jeżeli ktos wierzy w te bajeczki z wywiadu to pozdrawiam. Jak to ktoś ładnie powiedział o tobie w pewnym wywiadzie: "on/ona/ono.."
I co teraz myslisz ze jestem noobkiem ktory nie ma pojecia na tej wyspie i sie udziela? To sie mylisz ale sie nie chcę ujawniać i nie bede sie chwalil z kim rywalizowalem i komu dalem dupy u Dixi za ladą.

Rookgaard to wyspa botterów. Można Rookgaard porównać do rotów na Darashii. Powinni blokować exp. I jeszcze jedno zdanie do Instynkt:
-Co z tego jaki Rookgaard był kiedyś skoro teraz 99,9% boci??

..

fito46 01-02-2009 13:13

Instynkt wcale ci sie nie dziwie ze traktujesz wiee osob jak bande dekli i oszolomow. niektore posty ponizej twojego sa zalosne i na poziomie 4latka

tutaj przyklad takich baranow

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight (Post 2446026)
po 1. Bo mi sie chciało czytac
po 2. To co przeczytalem to byly niezle argumenty
po 3. Zostan politykiem i zbaw Polske
po 4. Ile to pisales/pisalas/pisalos/pisalicie ? nie wiem czy ty boy czy girl:baby:
po 5. Po co zakladac postac na rooku skoro jest tam tyle ograniczen i z dnia na dzien jest gorzej
po 6. Wzruszajace to co pisales/pisalas/pisalos/pisalicie o Dawnych czasach... zara sie poplacze
po 7 masz hacka = masz postac na mainie ladna :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prezydent_czuwa (Post 2446254)
popieram, rookstayerzy smierdzą czadem i bocą

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fomes (Post 2446265)
komu dalem dupy u Dixi za ladą.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pablo1505 (Post 2446395)
2up@

a Ty jebiesz gównem ...

fajnie ze napisales co o tym sadzisz. jest wiele punktow z ktorymi bym sie zgodzil. przeszlosc to przeszlosc i nie ma co nad sie rozczulac. a pomysl do powrotu starej tibii jest calkiem niezly ;d

Dyrektorekk 01-02-2009 13:18

@Fomes
o.O przedstawisz dowody na to, że de'Bove sharuje?
Czy jak większość uważa, że tak jest to Ty też musisz i chcesz być fajny? :)
Odpisz.

Utah 01-02-2009 13:21

ja bym proponował zlikwidowac rook jako wyspe. 3/4 same boty

Luker's 01-02-2009 13:36

@Up.
Na serio? 3/4...?

Zyphius-Knight 01-02-2009 14:20

@instynkt

co napisal/napisala/napisalo*(wybierz prawidlowa odpowiedz:p) tyle tego i myslisz ze jest fajny i ze potrafi duzo argumentow za i przeciw podac? Co z tego ze rookstayerzy niby pomagali innym i niby nie liczyl sie dla nich lvl. Skoro nie liczyl sie dla nich lvl czemu taki Sunrise ma teraz 100lvl ? Komu by sie chcialo siedziec na wolfach przez x lat? A ameriov czy jak mu tam trapnol mnie na 5lvlu na wasp tower a sam mial wtedy 45lvl? Dla studded armor? on gra na isarze wiec mozesz sie go spytac. Mam uwiezyc ze trapy sa tylko dla botterow? i mam uwiezyc w ten wywiad ze niby ty wytrzymales/wytrzymalas/wytrzymalos 38h grania w jakis glupich grach kto wiecej wytrzyma tak mi cie zal ze inni wytrzymali 40h i niestety przegrales/przegralas/przegralos albo co najbardziej prawdopodobne ---> /przegraliscie Wiec o co chodzi.

@fito46

to ze sie lizesz dupe to nie znaczy ze instynkt odpali Ci 1k na rooku...

@topic

nie lubie rookstayerow to nie znaczy ze powinno sie ich usuwac, niszczyc, nienawidzic kazdy ma inne zdanie oni graja w tibie na swoj wlasny sposob, a my na wlasny, czesc tibijczykow wybralo gre na rooku dla roznych celow
trapowanie,bicie lvl'a, niby pomaganie innym,sranie,szczanie itp

Jak juz mowilem ZA DALEKO SIE POSUNELI Z LVLEM I JEST ICH ZA DUZO ZEBY ICH USUNAC PROPOZYCJA USUNIECIA PRZEZ JAKIEGOS DEBILA JEST WOGULE NIEUZAZADNIONA TIBIA TO ROOK I MAIN PROSTE TAM BOCA I TAM TRAPUJA TAK SAMO I USUNIECIE ROOKPINDOLOW NIC NIE ZMIENI

Pethaf 01-02-2009 14:40

Zrytus, muszę podzielić się z tobą straszną wieścią- świat nie kręci się wokół Ciebie i twoich utraconych studded legsów. Zdaje sobie sprawę, że macie całą rzesze furiatów podobnych do Ciebie, ale nic ale to nic nie zdziałacie, nawet nie potrafisz nas obrazić, czy podać sensownych argumentów ;P

Avidek 01-02-2009 15:12

Cytuj:

po 7 masz hacka = masz postac na mainie ladna
A na mainie masz hacka = masz ladna postac na rooku. Straty, jakie moze poniesc rookstayer po hacku nie sa zadnym argumentem.

Cytuj:

rookstayerzy to nooby, ktore nie widza ze jest non-pvp i boja sie wyjsc z rooka i czekaja na odpowiedni moment az beda mieli wysoki lvl i dopiero wychodza LOL
Rookstayerzy to takie same nooby jak knighci, druidzi, sorce i paladyni, wogole jak wszyscy grajacy w Tibie. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

Cytuj:

Skoro nie liczyl sie dla nich lvl czemu taki Sunrise ma teraz 100lvl ?
Przeciez wyjasnil/a to w swoim poscie. Jedni lubili kolekcjonowac itemy, inni PGowac.

Cytuj:

A ameriov czy jak mu tam trapnol mnie na 5lvlu na wasp tower a sam mial wtedy 45lvl? Dla studded armor?
Az tak bardzo dotknela cie strata studded arma? Na rooku trapuja i na mainie trapuja, tylko ze straty ktore poniesiesz na 5 lvlu sa praktycznie rowne zeru.

Zyphius-Knight 01-02-2009 15:50

Nie, nie dotknela mnie strata studded armora... chodzi mi o to ze tym sprytniejszy rookstayer tym gorszy rookstayer. Chodzi mi o to ze trapuja dla przyjemnosci a nie dla zyskow...(z tym studded armorem) i mowie ze nie ma zadnego sensownego argumentu na was chyba 2xup dlatego mowie zebyscie zostali bo nie mozna was usunac, aczkolwiek poprostu wiekszosc graczy takich jak ja, poprostu upszejmie nie lubi was. Dlatego poprostu zostajecie i tyle. Haha juz widze jak CIPSOFT usuwa postacie 8+ z rooka wtedy takie problemy by mieli... Jedyne co moga to utrudniac im zycie np. Bank :)

Avidek 01-02-2009 15:59

Ja wiem ze nie trapuja dla zyskow, chyba tylko idiota mialby nadzieje, ze z 5 lvla wypadna mu niewiadomo jakie itemy/niewiadomo ile kasy. Zwisa mi to co stanie sie z rookstayerami poniewaz nie mam rookstayera i nie robie co chwila nowej postaci, zebym musial rooka co chwile przechodzic. Nie uwazam jednak, ze bocenie, szeroko rozumiane "nOObienie" i trapowanie sa niepodwazalnymi argumentami przeciwko rookstayerom (zreszta sam napisales ze nie ma zadnych sensownych argumentow).

Elky 01-02-2009 16:58

Coz , po przeczytaniu calego tematu stwierdzilem ,ze sie w nim wypowiem . Na wstepie jak zwykle mnie zirytowalo ,ze po tym jak swoje 5 groszy dodal Instynkt , nagle polowa osob zaczela zwracac sie do niego , olewajac zupelnie swoja odpowiedz na temat , piszac wierutne bzdury.

Nie rozumiem waszego myslenia nt. Rookstayer'ow . Rozumiem ,ze wiekszosc z Was to gracze z mainlandu , majace 100+ i uwazajace ,ze Rookgaard i osoby , ktore wybraly gre na tej malej wysepce to banda idiotow nie umiejacych sobie poradzic na mainlandzie . Tu wasza pierwsza teza upada , bo znam osobiscie Lvl 250+ i kilka 100+ , ktorzy posiadaja rookstayerów.

Co tam dalej pisaliscie . Ze zajmujemy respy . Z tego co wiem , to na "głównej wyspie" panuje zasada - bylem pierwszy , to Ty nie powinienes mi wejsc na spawn . Prawda jest taka ,ze wiekszosc jakze pokrzywdzonych lvlów <8 wchodzi na exp , gdy rookstayer tam expi , do tego wyzywajac go od K... , Sk... , Ch... i tym podobnych .

Ciezko sie expi ? Nawet na zaladowanym rookstayer'ami serwerze wyjscie na mainland nie zajelo mi ponad 2h . Wystarczy tylko troche wytezyc mozg i palce , aby wiedziec gdzie trzeba expic .

Boty ? Na mainie jest ich o wiele wiecej ,dla przykladu w kopalniach sie expic nie da , bo tam na 1 gracza przypada 10 botterow . Do tego na rooku o wiele latwiej jest ich wytepic , tylko trzeba posiadac umiejetnosc stawiania na nich pulapek . Ameriov duuuuuuuuuzo o tym napisal . A na mainie jak zaatakujesz takiego delikwenta to wlacza sie alarm , Ty ze skullem i zakladam sie ,ze przywitasz sie z kolegą co sobie chodzi po Temple.

Zabawy ze Stamina , zmniejszaniem expa ? Rookstayerzy to tez klienci CIPSoftu , wiec to byloby nie fair . Idziesz do sklepu , kupujesz piwo dostajesz cala butelke , a Twoj kolega kupuje to samo ,ale dostaje tylko pol butelki napelnionej bo ma na koszulce bo np. jest Rudy? Klient = Klient.

Jaki z tego moral ? Gracze z Rooka jak wychodza na main , to scieraja sie z PK, PA , wiec Wy Gracze z Maina , odczepcie sie od Rookgaardu , bo "widzicie drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegacie belki we własnym".

Usunac ? Jestem przeciw.
Pozbyc sie przywilejow przebywania na Wyspie Nowych ? Nie , dzieki - wkoncu poniekad po to tutaj przebywamy .

Cygan Slejter 01-02-2009 17:56

Cytuj:

Boty ? Na mainie jest ich o wiele wiecej ,dla przykladu w kopalniach sie expic nie da
Nie porównuj main do rooka bo main jest 10 razy wiekszy...

Rocket Slayer 01-02-2009 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elky (Post 2446889)
Co tam dalej pisaliscie . Ze zajmujemy respy . Z tego co wiem , to na "głównej wyspie" panuje zasada - bylem pierwszy , to Ty nie powinienes mi wejsc na spawn . Prawda jest taka ,ze wiekszosc jakze pokrzywdzonych lvlów <8 wchodzi na exp , gdy rookstayer tam expi , do tego wyzywajac go od K... , Sk... , Ch... i tym podobnych .

Niestety chamy mają prawo domagać się expa, by się jak najszybciej z tej wysepki urwać. Rookstayer z założenia nie miał istnieć, Cipki zobaczyły w nich kolejną kopalnię, z której można czerpać kasę - bo niby po co by dodawali te addoniki? Są to i się na nich zarobi.

Cytuj:

Zabawy ze Stamina , zmniejszaniem expa ? Rookstayerzy to tez klienci CIPSoftu , wiec to byloby nie fair . Idziesz do sklepu , kupujesz piwo dostajesz cala butelke , a Twoj kolega kupuje to samo ,ale dostaje tylko pol butelki napelnionej bo ma na koszulce bo np. jest Rudy? Klient = Klient.
Rookgaard - wyspa nowych. Co oni do cholery robią na Rooku?

Cytuj:

Usunac ? Jestem przeciw.
Pozbyc sie przywilejow przebywania na Wyspie Nowych ? Nie , dzieki - wkoncu poniekad po to tutaj przebywamy .

Usuwać? Oczywiście, że nie. Ograniczyć wystarczy, by bardziej zniechęcić botterów lecących za lvlem. A ci Rookstayerzy mający ograniczenie do powiedzmy 30~ lvla. Nie powinni mieć z niczym trudności.

AdiZgOlekk 01-02-2009 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight (Post 2446026)

rookstayerzy to nooby, ktore nie widza ze jest non-pvp i boja sie wyjsc z rooka i czekaja na odpowiedni moment az beda mieli wysoki lvl i dopiero wychodza LOL

a nie wiesz ze jesli wyjdziesz z rooka na 9+ lvlu to bedziesz mial na full tyle hp co sork, a tyle many co knight ? Nikt na wysokim levelu nie wychodzi z rooka bo to sie NIE oplaca

Rocket Slayer 01-02-2009 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdiZgOlekk (Post 2447247)
a nie wiesz ze jesli wyjdziesz z rooka na 9+ lvlu to bedziesz mial na full tyle hp co sork, a tyle many co knight ? Nikt na wysokim levelu nie wychodzi z rooka bo to sie NIE oplaca

Jemu chodziło o hackerów lub newbie, móżdżku.

Miłosz 01-02-2009 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt (Post 2445992)
3. Usuniecie postaci po tylu latach (np mojej) przypozyloby CipSoftowi wiele problemow poprzez wytoczenie spraw sadowych z racji tego, iz wlozony wysilek i ewentualnie zakupione wczesniej PA straciloby sens/wartosc/w niektorych przypadkach skutkowaloby to depresja i innymi powiklaniami/itd. Zakladajac postac automatycznie podpisujesz swego rodzaju umowe, dajaca Ci szereg praw.

Taaak, czyli to oznacza, że jak kupiłem PACC do gry gdzie szastałem z explo po 200 i uhałem się po 700 i w połowie określonego czasu PACC'a zasady gry nieco się zmieniły to mogę ich podać że mnie oszukali?;oo
Teraz to i tak na jedno wychodzi bo wysiłek włożony na wbicie XXX lvla np. po 2 latach jest możliwy w dzisiejszej Tibii do zdobycia w miesiąc czyli wg. twojej teorii mój czas poświęcony na grę stracił sens?
Nie, każdy gra niby tylko dla "przyjemności". Cip'Soft nikomu nie każe grać, więc nie widzę tu powodów do oskarżania ich o jakieś marnowanie ludzkiego czasu...

\down/
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fito46 (Post 2447455)
myslisz dlaczego cipsoft i gmy tak ostroznie daja bany? nie rozdaja ich jak leci. oni tez maja swoje ograniczniki

Z tym to różnie właśnie bywa ;o

fito46 01-02-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miłosz (Post 2447300)
Taaak, czyli to oznacza, że jak kupiłem PACC do gry gdzie szastałem z explo po 200 i uhałem się po 700 i w połowie określonego czasu PACC'a zasady gry nieco się zmieniły to mogę ich podać że mnie oszukali?;oo

cipsoft jasno okreslil sie ze beda wprowadzane zmiany na co wyraziles pozwolenie gdy zakladales nowe konto

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miłosz (Post 2447300)
Teraz to i tak na jedno wychodzi bo wysiłek włożony na wbicie XXX lvla np. po 2 latach jest możliwy w dzisiejszej Tibii do zdobycia w miesiąc czyli wg. twojej teorii mój czas poświęcony na grę stracił sens?
Nie, każdy gra niby tylko dla "przyjemności". Cip'Soft nikomu nie każe grać, więc nie widzę tu powodów do oskarżania ich o jakieś marnowanie ludzkiego czasu...

z tgo co Instynkt tam napisal to rozumie, ze tylko bezpodstawne usuniecie postaci moze przyspozyc im klopotu. tutaj nie ma nic do rzeczy kto ile gral i jaki ma lvl na dobra sprawe. chociaz im wyzszy + zakupione nieraz pacci = tym wieksze prowdopodobienstwo sukcesu. myslisz dlaczego cipsoft i gmy tak ostroznie daja bany? nie rozdaja ich jak leci. oni tez maja swoje ograniczniki

Kawalerzysta 01-02-2009 22:27

Cytuj:

Obecna postac Rookgaardu nie potrafi zaoferowac graczom prawdziwej rozrywki i przygody.

Ale to nie jest usprawiedliwienie dla botterów rzecz jasna? Jeżeli komuś granie na Rooku nie sprawia radochy to gra na mainie. Piszę w obronie tych, którzy zostali na Rooku bo jego forma im odpowiada.

Cytuj:

Czlowiek jest zlozona istota, knuje i kombinuje w kazdy mozliwy sposob, by ulatwic sobie zycie. Doskonale rozumie takie podejscie i dlatego nigdy nie negowalem cheaterow, botterow, sharerow, hackerow itp itd etc.

Tu się nie zgodzę. Ideą gry jest rywalizacja na równych warunkach. Nie Tibii, ale jakiejkolwiek gry. Jeżeli o mnie chodzi to nieważne czy ktoś używa cavebottera, autospella, autofisha, itd. czy tylko używa bota do zbierania gp z ciał. Dla mnie tak samo powinien dostać delete konta bez możliwości odwołania się. Nie chcę jednak aby przez takich idiotów cierpieli gracze, którzy wspomagaczy nie używają i są uczciwymi Rookstayerami.

Cytuj:

Expienie / Skillowanie / Trapowanie / Kolekcjonowanie / itd ... te czasy staly sie historia. Wina nalezy obarczyc wylacznie kolejne zmiany wprowadzane przez CipSoft.

A za komuny to panocku było lepiej. Sorry do mnie taka argumentacja nie trafia. Bo niby co CipSoft zepsuł. To że bank dał? Addony? Jeżeli komuś nie pasuje formuła Rooka - wychodzi na main. Formuła Tibii - wychodzi do innej gry. Dla mnie to nie jest usprawiedliwienie dla botterów. Jeżeli ktoś nie lubi Tibii może nie grać. To tak jakby powiedzieć (takie małe porównanie) że ta gra mi się nie podoba i nie będę w nią grał. No ale jak już można pobotować to czemu nie.. ten temat ma bronić prawdziwych Rookstayerów grających bez dopalaczy. Takie było moje zamierzenie. Jak się komuś Rook nie podoba, ale z botem to inna sprawa - powiem krótko - jak dla mnie może wypier..

Cytuj:

Mentalnosc None. To takze uleglo zmianie. Niegdys podejscie Rookstayerow wygladalo nieco inaczej.

Ale to nie wina CipSoftu. Mentalność graczy.. czyli nas, ludzi. Bo nagle część ludzi zaczęła botować to co.. ja też muszę? Bo przegonią mnie z lvlem? I tak się to zaczęło samo nakręcać. Podziwiam rookstayerów. Ale tych, którzy nie poszli za owczym pędem. Mam kumpla co 5 lat gra tylko na Rooku.Tak, to jego main char. Gra na Hiberni i nieraz widzę jak u niego jestem że idzie rozwali komuś coś na quescie, itd. Ma gdzieś czy botterzy go przegonią z lvlem, czy musi sam ruszyć myszką i wsadzić gp do plecaka. I dla takich ludzi jak on bronię formuły Rookgaardu. Nie mam pojęcia czy bootowałeś czy nie, nie ślędzę forum. Jeżeli nie, to witam. Jeżeli tak to wedle nie nie masz prawa w ogóle się odzywać w tym temacie (nie kieruję tych słów teraz personalnie do Bove ale do każdego piszącego tutaj) bo to przez takich jak Ty jest cała ta dyskusja, która w większości postów równa Rookstayerów do botterów.

Cytuj:

Expisz recznie? Swietnie. Jedziesz na bocie? Trudno.

I może stąd różnica zdań. Mnie wkurza że ktoś ma mentalność cheatera, bottera. Uważam że jak ktoś gra, bierze udział we współzawodnictwie to niech to będzie uczciwie. Nie mam zbyt wielkiego mniemania o różnej maści oszustach. I mieć nie będę. Bo to jest właśnie problem Tibii. Nie upki, zmiany w heal system czy w czarach. Ale właśnie botterzy.

Cytuj:

Usuniecie postaci po tylu latach (np mojej) przypozyloby CipSoftowi wiele problemow poprzez wytoczenie spraw sadowych z racji tego, iz wlozony wysilek i ewentualnie zakupione wczesniej PA straciloby sens/wartosc/w niektorych przypadkach skutkowaloby to depresja i innymi powiklaniami/itd. Zakladajac postac automatycznie podpisujesz swego rodzaju umowe, dajaca Ci szereg praw

Hoho tu już się zagalopowałeś. Wszystko w Tibii jest własnością CipSoftu. I nawet jak dostaniesz delete konta to jasne możesz wytoczyć sprawę ale jej nie wygrasz. Przeczytaj ponownie umowę jaką z nimi zawierasz w czasie zakładania konta. Najlepiej tym razem dokładnie i dwa razy. Jak im jutro padnie jakiś server i wykasują się dane wszystkich graczy to i tak sprawy nie wygrasz. Będą chcieli odzyskać dane ze względu na to aby utrzymać klientów, a nie 'bo możesz im sprawę wytoczyć'.

Cytuj:

Sama propozycja zostala rzucona ot tak, bez zadnych logicznych argumentow. Na dobra sprawe 70% poparlo ten projekt, tylko zadno z nich nie napisalo dlaczego.

No naprawdę, nie trzeba być Einsteinem żeby prześledzić temat na Tibi.com (a nawet tutaj!) i zobaczyć co się przewija w prawie każdym poście.. boty, boty, boty..

Cytuj:

topic sam w sobie jest ciekawy. Sposob jego prezentacji jest zalosny jak i jego tresc.

Prezentacji? Co ssy miałem dawać? Napisałem to co jest na tibia.com no i wyszła dyskusja. Więc dla mnie ok że ludzie postanowili wyrazić swoją opinię.

Cytuj:

Dawno nie mialem okazji wypowiedziec sie w czyms konkretnym. Moze powrot do starej wersji bylby rozwiazaniem? Przywrocenie starych zasad trapowania utemperowalby boty, a jednoczesnie odswiezylby atmosfere na coraz bardziej zagrzybialym Rookgaardzie ^^'

Ta? A wg. mnie usunięcie botterów wszystkich znacznie odświeżyłoby Rookgaard.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight (Post 2446643)
Co z tego ze rookstayerzy niby pomagali innym i niby nie liczyl sie dla nich lvl. Skoro nie liczyl sie dla nich lvl czemu taki Sunrise ma teraz 100lvl ? Komu by sie chcialo siedziec na wolfach przez x lat?

Taki Sunrise gra x lat i skoro bije potwory to następstwem tego jest - uwaga fanfary - wzrost lvlu. A Ciebie nie nudzi bicia demów i behe przez x lat? Tibia to tylko gra i niech każdy gra dokładnie w taki sposób, w jaki jemu przynosi frajdę. A to że niektórym frajdę przynosi tylko cheatowanie to temat na osobną dyskusję

Cytuj:

to ze sie lizesz dupe to nie znaczy ze instynkt odpali Ci 1k na rooku...

A Ty jakiś wysłannik ludzi z maina co Ci zapłacą za Twoje argumenty? To że ktoś się z kimś zgadza to zbieżność opinii tylko.

Cytuj:

nie lubie rookstayerow to nie znaczy ze powinno sie ich usuwac, niszczyc, nienawidzic kazdy ma inne zdanie oni graja w tibie na swoj wlasny sposob, a my na wlasny, czesc tibijczykow wybralo gre na rooku dla roznych celow
trapowanie,bicie lvl'a, niby pomaganie innym,sranie,szczanie itp

Zgodzę się z Tobą (i nie nie chcę 1k na mainie :P). Każdy ma prawo grać jak chce nawet jeżeli nam się to nie podoba. Rookstayerzy nie postępują wbrew Tibia Rules (dla mnie botter na Rooku to.. botter na Rooku a nie Rookstayer.. żeby jasność była) więc jest ok. Niech mają swoją frajdę z gry.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2447004)
Niestety chamy mają prawo domagać się expa, by się jak najszybciej z tej wysepki urwać. Rookstayer z założenia nie miał istnieć, Cipki zobaczyły w nich kolejną kopalnię, z której można czerpać kasę - bo niby po co by dodawali te addoniki? Są to i się na nich zarobi.

To ja mam prawo domagać się expa na mainie i wbijać z tego powodu ludziom na hunty? Rookstayerzy też mają prawo do expa. Nie ma żadnego punktu w Rules, które zabraniałoby im tego. Więc takie sobie gadanie.

Rocket Slayer 01-02-2009 22:50

[quote=Kawalerzysta;2447461]
Cytuj:

To ja mam prawo domagać się expa na mainie i wbijać z tego powodu ludziom na hunty?
A czy maina się przechodzi? Do niego się DOCHODZI przez Rook, IoD gdzie się poznaje ZASADY gry by sobie poradzić na MAINLANDZIE.
Myślę, że wystarczająco jasno się wyraziłem.

Cytuj:

Rookstayerzy też mają prawo do expa.
Jak coś odbiegające od idei może mieć prawo?

Cytuj:

Nie ma żadnego punktu w Rules, które zabraniałoby im tego. Więc takie sobie gadanie.
Regulamin jest tak okrojony jak frytki.

Kawalerzysta 02-02-2009 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2447516)
Jak coś odbiegające od idei może mieć prawo? Regulamin jest tak okrojony jak frytki.

Ale jednak regulamin jest dokładnie taki jaki jest. I nie zakazuje on expić Rookstayerom na Rooku, nie zakazuje im tam być, w żaden sposób nie mówi że Rookstayerzy mają każdemu ustępować, itd. Regulamin może się nie podobać, można się nie zgadzać, można dziecinnie myśleć że regulaminy są po to by je łamać (powodzenia w rl) ale takie jakie są takie obowiązują. I nie zakazują niczego Rookstayerom, nie wyodrębniają ich jako żadnej grupy w związku z czym Rookstayer ma prawo do wszystkiego tego co inny gracz grający na mainie. I tyle w tym temacie. A to jak Ty w swojej główce poukładasz do czego jaki człowiek ma prawo to już Twoja, prywatna sprawa.

Brecht 02-02-2009 12:48

Skąd przekonanie, że Rookgaardianowi wystarczy 8-15 lvl do poznania wszystkich tajemnic Rookgaardu? Co jeżeli do wykorzystania wszystkich możliwości NPC potrzebny jest określony udźwig, dostępny np od 50 poziomu? ;)

Rocket Slayer 02-02-2009 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brecht (Post 2447895)
Skąd przekonanie, że Rookgaardianowi wystarczy 8-15 lvl do poznania wszystkich tajemnic Rookgaardu?Co jeżeli do wykorzystania wszystkich możliwości NPC potrzebny jest określony udźwig, dostępny np od 50 poziomu? ;)

X-D Pewnie, od razu 100!

Kijos 02-02-2009 15:43

Nie opyla im sie..
<premium>

Barbar 02-02-2009 16:06

Powiem wam że coraz mniej ludzi uważa boty za zuo, niedlugo botterow bedzie wiecej niż takich jak wy, to jest nieuniknione tymbardziej na rooku.

Zminimalizowanie do około 15 lvla, jeśli wierzyć Piombonowi (Chyba najbardziej doświadczony user TORGa jeśli chodzi o zagadki Rooka) do wykonania części Ss questa którą podobno odkrył potrzeba znacznie wyższego poziomu ;P

Rocket Slayer 02-02-2009 16:50

Podobno to moja babcia się dogadała z Mino magiem przez dziurkę od klucza. Póki Cipki nam tego nie rozjaśnią, nie warto nic snuć bo nie wiadomo, czy to będzie użyteczne, czy nie. Anyway jak już miałby być ten ss quest to nie powinien być do zrobienia solo.

Cygan Slejter 02-02-2009 17:19

Cytuj:

Powiem wam że coraz mniej ludzi uważa boty za zuo, niedlugo botterow bedzie wiecej niż takich jak wy, to jest nieuniknione tymbardziej na rooku.
i przez takie myslenie to napewno bedzie nieuniknione
wlasnie przez takich ludzi jak ty co zlewają to :baby:

Drajcus 02-02-2009 17:42

Gm rookowy to jest rozwiązanie bo ci co pomagają to pomagają..... ale trapy i te podobne raczej dobrzy nie są. X(:evul:X(:evul:
Ja jestem za 2 gmami(chociaż i tak sie zalogują 1 w tygodniu ) to i tak jestem za tym pomysłem .

Barbar 02-02-2009 17:43

Wiesz...Mi to pasi ;d

@zabujca rakiet111
Najwyzej bana dostane, nie szkodzi ; d

Rocket Slayer 02-02-2009 17:59

@Rabarbar

Jedziesz na krawędzi z tymi punktami ;o

@DaUn

Spalić na stosie!

Duch Guardi 02-02-2009 18:08

Oczywiście że usunąć więcej z nich szkód na rooku niż pożytku

Szlaja 02-02-2009 19:59

Un, Cipy juz zrobily pierwsze kroki.
1. Limit w banku. (1k!!)
2. Powolne usuwanie miejsc na trapa (MH jest pierwsze ;<)
3. Ogolnie zjebanie ;<

Ameriov 02-02-2009 20:39

Fajnie, wyraźcie swoje opinie. Tylko co z tego skoro cipsoft nic nam nie zrobi.

Bo co może? Ograniczenie lvl- Mniej kupców na PA.
Automatyczne wywalenie rookerów na main- mniej PA + maniak Tibijski wpadnie do ich siedziby z C4.
Skasowanie Rookerów- To samo co wyżej.

Poza tym Cipsoft nie ma NIC do rookstayerów. Wkurzają ich tylko boty, z którymi właśnie starają sobie poradzić.
Np. ten ich śmieszny wykrywacz MC, który odziwo zbiera żniwo, mam nadzieje że szybko wymyślą coś lepszego.
I ostatnia sprawa- od kiedy to głos ludu jest dla nich ważniejszy od zysków, hm?
Było tak zanim wprowadzili premium, później robili co chcieli.

Kubarek 02-02-2009 21:29

A może odrazu usunąć całego rooka i maina O.o

a na serio to 1.Cipki na tym zarabiają 2. Rookstayerzy to część gry (jeśli można tak powiedzieć) która istniała od zawsze i po co to zmieniać ostatnio i tak Tibia podobno przez te zmiany jest coraz gorsza i schodzi na psy

Luker's 02-02-2009 21:49

@up... co do zarabiania to nie jestem dokładnie pewien... część Rookerów ma także postacie na Mainie... Czy jak by rookstayerów zostali by usunięci to przestali by kupować Pacca...?

Odpowiedź uzasadnij...

<hmm> 03-02-2009 08:44

Oho! Teraz jak widzę co niektórzy rookstayerzy postanowili wystartować w konkursie na najmiłosierniejszego samarytanina-stayera. Rąbali czasami lata expiąc, trapując, robiąc różne inne głupie rzeczy, a teraz nagle przejmują się biednymi newbie.
Ciekawe skąd ta troska? Przez lata minęło was dziesiątki tysięcy graczy, którzy nawet was nie zauważyli, nawet jeśli faktycznie im przeszkadzaliście to o was zapomnieli po dwóch dniach. I nagle oni was obchodzą, popieracie pomysł usunięcia rookstayerów... funny <ironiczne>

Mam propozycje, skoro takie jest wasze stanowisko - dajcie przykład innym i usuńcie swoje postacie. Czy może nie o to chodzi? Może chodzi o to, że teraz jest prościej, że każdy kolejny osiągnie to co Wy w 1/10 czasu jaki poświęcaliście? Zwykła zawiść/zazdrość? O co? O to że teraz są boty, fora, manuale, dokładne opisy, że każdy ma na tacy podane wszystko to na co wy czasami poświęciliście lata?

No tak, wiem wiem.. to przez te boty, to jest argument, którego zawsze można się chwycić. Ale faktycznie przez boty czy przez przyzwyczajenie do zwalania na nich winy za wszystkie plagi Tibijskie? Argument "skoro nie można upilnować botów to zablokujcie możliwość expienia" przekonuje mnie tak jak komunistyczne chrzanienie "wszystkim zabrać co mają, wszystkim po równo nic, bo ja już się na chapałem, a skoro 'oni' dochodzą do tego samego to znaczy że kradną i są wrogami narodu".

Nikt inny tylko Wy stworzyliście rookgaard takim jak jest teraz. Przez wyścigi lvl, przez obalanie wszystkich zagadek, tworzenie poradników. Więc nie grajcie teraz super troskliwych o aktualne i przyszłe pokolenia graczy!
Jedno co mnie w tym uspokaja to fakt, że ta "plaga" newbiee, leci przez rookgaard jak szarańcza, i nie ma ochoty przysiadywać na takim gównie jakim są rookstayerzy.

Rocket Slayer 03-02-2009 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <hmm> (Post 2449006)
Rąbali czasami lata expiąc, trapując, robiąc różne inne głupie rzeczy, a teraz nagle przejmują się biednymi newbie.

Haha kiedyś trzeba ;>

Cytuj:

I nagle oni was obchodzą, popieracie pomysł usunięcia rookstayerów... funny <ironiczne>
Usunięcia? Nołp
Cytuj:

Mam propozycje, skoro takie jest wasze stanowisko - dajcie przykład innym i usuńcie swoje postacie. Czy może nie o to chodzi?
Chyba tym, którzy chcą kasować to i owo

Cytuj:

Zwykła zawiść/zazdrość?
Jeśli chodzi o botterów to raczej wiele nie trzeba uzasadniać...

Cytuj:

O co? O to że teraz są boty, fora, manuale, dokładne opisy, że każdy ma na tacy podane wszystko to na co wy czasami poświęciliście lata?
Gracze zawsze powinni być "fair" w stosunku do innych.

Cytuj:

No tak, wiem wiem.. to przez te boty, to jest argument, którego zawsze można się chwycić.
Takie czasy

Cytuj:

Ale faktycznie przez boty czy przez przyzwyczajenie do zwalania na nich winy za wszystkie plagi Tibijskie?
Za część

Cytuj:

Argument "skoro nie można upilnować botów to zablokujcie możliwość expienia" przekonuje mnie tak jak komunistyczne chrzanienie "wszystkim zabrać co mają, wszystkim po równo nic, bo ja już się na chapałem, a skoro 'oni' dochodzą do tego samego to znaczy że kradną i są wrogami narodu".
Do pewnego lvla. Skutki? Botterzy będą mieli mniejszą motywację by bocić i być "top" na rookstacie. Nie chodzi o zawiść czy zazdrość - to tak jak z łapówkami w służbie zdrowia.

Cytuj:

Przez wyścigi lvl, przez obalanie wszystkich zagadek, tworzenie poradników. Więc nie grajcie teraz super troskliwych o aktualne i przyszłe pokolenia graczy!
Może to i hipokryzja ale kiedyś trzeba ;> Sam jak będziesz chciał zrobić postać i wyjść nią na maina, będziesz chciał mieć spokój i jak najszybciej wypier. z tej wysepki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prezydent_czuwa (Post 2449036)
popieram, rookstayerzy śmierdzą czadem i bocą!!! ;<<

Amen.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48.