Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Dragon ball ewolucje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211865)

Wielkimanitu 22-04-2009 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CNRDG (Post 2527966)
Nikt tu nikomu nie zabrania pisać "Nie lubię anime" ale większość osób chamsko próbuje wjechać i na siłę wcisnąć swoje rację i to właśnie te osoby ocierają o agresję, kilka przykładów:

"Przecież to takie bezmyślne bajki, że szok"
"cała manga dragon balle i japonskie bajeczki robione jedna na drugiej z magicznymi własciwosciami nienaturalnie wygladajacych ludzi to kicz"
"preferuje bardziej "entylegentnejsze" kino"

To już nie jest twierdzenie "Nie lubię anime" a raczej bezsensowny bełkot. Albo wjazdy na czyiś avatar... Czy to nie jest żałosne?

No i co? Aż tak bardzo obchodzi Cię, co sądzi o anime/mandze jakiś ignorant i laik?

Zamne 23-04-2009 09:30

Cytuj:

japońskie filmy mało inteligentne...?
a maja byc intelignetne poprzez podawanie treści rodem z najbardziej pojebanych majaków ćpunów? dla mnie są tak samo inteligentne jak "sztuka nowoczesna" (co jest inteligentnego w rozlanej farbie, w dodatku bez ładu i składu)

sądzę, że za niedługi czas "kultura" japońska ZNISZCZY I ZANIHILUJE wszystkie inne kultury, które tylko zdoła napotkać. Mam żal(pe el) do Rosjan że w XIX wieku wybudzili japónców z ich odizolowania

Evil Maul 23-04-2009 13:22

Ehh..DB pamiętam jak z początku go nie lubiłem (przez ten francuski bełkot), ale w wieku 12 lat z ciekawości przerzuciłem na RTL7 akurat leciał ostatni odcinek DBZ i zaraz po nim DBGT (trochę z początku tego nie czaiłem bo Goku był duży i nagle mały się zrobił Xd ) no a później to już się wciągnołem :P (nawet jeszcze gdzieś w piwnicy mam wszystkie 42 tomy DB hehe). Co do tematu to Dragon Ball ewolucja to totalna klapa,dno itp itd szkoda czasu i w ogóle, już lepsza wersja jest Dragon Ball - The Magic begins na Youtube jest cały film do obejrzenia tego filmu bodajże z '89 roku :
http://www.youtube.com/watch?v=jX38JOO1lTY

i moim zdaniem ta wersja jest o wiele wiele lepsza i chociaż stara się podtrzymać klimat Dragon Balla nie to co ta amerykańska szmira =P
@edit
Mam jeszcze pytanko do was ogląda ktoś może z was Dragon Ball Kai to taka skrócona wersja DBZ z 293 odcinków do 100 ? w każdą niedziele jest premiera :> jeżeli tak to mam pytanie do tych co oglądali jak wam się podoba? moim zdaniem opening i ending DB Kai jest zajebisty! co do jakości to narazie tylko zauważyłem że kreska jest poprawiona w kilku scenach między innymi scena walki Goku vs Raditz no i Vegecie trochę włosy poprawili a nie jak na samym początku miał takie ciemno-rudawe :P

Kefka 23-04-2009 14:07

DB Kai to nie skrót całego DBZ tylko sagi Friezy. Wg. mnie to zwykły skok na kase, skrócili tylko kilka odcinków.

Evil Maul 23-04-2009 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kefka (Post 2528887)
DB Kai to nie skrót całego DBZ tylko sagi Friezy. Wg. mnie to zwykły skok na kase, skrócili tylko kilka odcinków.

Możesz podać jakiś link na swój dowód no bo to trochę głupie by było w oryginalnym DBZ saga Frezera trwa 'jakieś' 109 odcinków, to co wycieli by tylko 9 odcinków ? ponad to odcinki są pokazywane tylko w niedziele (po jednym) więc wszystko by trwało ok. 2 lat więc to troche bez sensu by było moim zdaniem :>
Może sugerujesz się grą pod tym samym tytułem która ma wyjść na Nintendo DS ? Owszem gra kończy się na sadze frezera ale podobnie było z grami DBZ : Legacy of Goku na GBA najpierw była 1 saga po czym wkrótce pojawiły się kolejne dwie sagi, a może tym że ending DB Kai kończy się na tym że widzimy odwróconego Goku SSJ2 na Nameck ? Sądzę że dodadzą nowy opening i ending do kolejnej sagi jak to bywało w DBZ :> no chyba że twoja informacja jest potwierdzona przez Akire lub przez Toei Animation lub Fuji TV :>

Rothes 23-04-2009 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2528894)
Możesz podać jakiś link na swój dowód no bo to trochę głupie by było w oryginalnym DBZ saga Frezera trwa 'jakieś' 109 odcinków, to co wycieli by tylko 9 odcinków ? ponad to odcinki są pokazywane tylko w niedziele (po jednym) więc wszystko by trwało ok. 2 lat więc to troche bez sensu by było moim zdaniem :>

Wybacz, że nie pofatyguję się aby znaleźć odpowiedni dowód, ale to co on napisał jest powszechnie wiadomym faktem. DB Kai skończy się na sadze Freezera.

Tak w ogóle wydaje mi się, że ktoś w tym topicu nawet o tym pisał.

Lemur II 23-04-2009 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamne (Post 2528753)
sądzę, że za niedługi czas "kultura" japońska ZNISZCZY I ZANIHILUJE wszystkie inne kultury, które tylko zdoła napotkać. Mam żal(pe el) do Rosjan że w XIX wieku wybudzili japónców z ich odizolowania

Popieram przecież te wszystkie Emo i inne gówna powstały z tego że ktoś się na ogladał bzdur a teraz to kopiuje do rl

Grocix 23-04-2009 15:37

@Up
Emo z Japonii powiadasz? Co ci taka mysl podsunelo? Twoja swietna inteligencja?
Jak sie o czyms wypowiadasz to najpierw zapoznaj sie z tematem, ile razy jeszcze bedzie trzeba to powtorzyc w tym temacie?

AzuranskiRookstayerXL 23-04-2009 15:47

...A twórcy podobno mają już scenariusz sagi Freezara.

Juzefek 23-04-2009 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lemur II (Post 2528912)
Popieram przecież te wszystkie Emo i inne gówna powstały z tego że ktoś się na ogladał bzdur a teraz to kopiuje do rl

Daj mi tytuł mangi/anime w którym został ukazany pierwowzór emo skoro tak twierdzisz.

Exodus 23-04-2009 23:39

Styl ubioru moze i zostal zaczerpniety z roznego rodzaju anime, te grzywki itd. Wkoncu dzisiejsze emo to niewiele ma wspolnego z muzyka itd. Jest to jedynie smieszna moda.

Loffy 23-04-2009 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lemur II (Post 2528912)

japierdole......

Rethfing on Aldora 23-04-2009 23:58

Ja nie wiem czy sami idioci wchodzą na to forum? Czytam też inne fora ale tylko na tym z każdego tematu użytkownicy są w stanie zrobić flame-war. Nagle każdy każdego jedzie i próbuje uzasadnić swoją opinie na zasadzie "ja jestem pan i władca a Ty kmieć, bo masz inną opinie". Pzdr.

Kem3s 24-04-2009 12:20

Znajdz roznice:
http://img24.imageshack.us/img24/448/emog.png

Juzefek 24-04-2009 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2529623)
Znajdz roznice:

A widziałeś tę postać z anime w pełnym świetle oraz wiesz jaki ma charakter i jak się zachowuje?

A, zapomniałem o różnicach.

a) Alucard ma dobre kilkaset lat
b) jest wampirem
c) nie nosi kolczyków

Grocix 24-04-2009 12:58

Ale ma grzywke! A to przeciez wyznacznik emo! ROTFL...
Ale nie, trzeba pogratulowac K3mesowi odwagi, ze dal na forum swoje zdjecie.

Kem3s 24-04-2009 13:59

Dajcie sobie spokój, bo te wasze wypowiedzi to jedno wielkie 'anime fcale nie jest gópie!!!11 mama tak mufi to tak jest :((((('
Ciężko mieć w dupie zdanie ignorantów(np moje) ?

Oerciak 24-04-2009 14:00

Kem3s, oświadczam, że od dziś stałeś się moim idolem.

Juzefek 24-04-2009 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2529671)
Dajcie sobie spokój, bo te wasze wypowiedzi to jedno wielkie 'anime fcale nie jest gópie!!!11 mama tak mufi to tak jest :((((('

Nie jesteś ignorantem tylko prowokatorem.

CNRDG 24-04-2009 15:12

@Kem3s
Masz rację, twój tok rozumowania (o ile można to tak nazwać) jest jak najbardziej słuszny. Dowiedziałem się że "metale" także czerpią z anime:
http://img25.imageshack.us/img25/8988/28521810.jpg

Dziwna sprawa, rozpracowaliśmy tych żółtków.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2529671)

Tak tak, a wypowiedzi że emo wywodzi się z anime jest esencją twojego skomplikowanego ruchu mózgowego powiązanego z manią prześladowczą jak mniemam? A teraz drogi Platonie XXI wieku skup się, wejdź chociażby na wikipedie i dowiedz się skąd pochodzi emo i co tak naprawdę oznacza. Czyli co, osoba łysa - neonazista, osoba z włosami średniej długości - emo, osoba z długimi włosami - metal.

PS. Dasz itema? hacka miałem plx.

@Juzefek
Jak przeczytałem jego "inne posty" to odniosłem wrażenie że on naprawdę jest taki... Eee... Sami wiecie...

Kem3s 24-04-2009 15:28

Cytuj:

Tak tak, a wypowiedzi że emo wywodzi się z anime jest esencją twojego skomplikowanego ruchu mózgowego powiązanego z manią prześladowczą jak mniemam? A teraz drogi Platonie XXI wieku skup się, wejdź chociażby na wikipedie i dowiedz się skąd pochodzi emo i co tak naprawdę oznacza
Ciągle udowadniacie, że za anime jesteście w stanie oddać życie i pojechalibyście nawet po 4 latku, który powie 'anime jest głupie'. Przykład z emo wydawał się dość prosty do ogarnięcia, jednak zbyt wysoko oceniałem twoją inteligencje ^^

Cytuj:

Nie jesteś ignorantem tylko prowokatorem.
Jestem ignorantem. Moja wiedza na temat anime i mangi sięga do dragon ball'a oglądanego za małolata.

Cytuj:

Kem3s, oświadczam, że od dziś stałeś się moim idolem.
Fajnie.

Cytuj:

Jak przeczytałem jego "inne posty" to odniosłem wrażenie że on naprawdę jest taki... Eee... Sami wiecie...
Te napisane rok temu?

I żeby nie było- A&M nie jest uważane przeze mnie jako wylęgarnia emo, czy bajeczki dla dzieci. Chciałem wam tylko uświadomić, że w oczach ludzi nie znających tego, zachowujecie się jak banda histeryków, którzy dostają astmy jak ktoś zjedzie anime/mangę.

Lemur II 24-04-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2529079)
Daj mi tytuł mangi/anime w którym został ukazany pierwowzór emo skoro tak twierdzisz.

Dałem tylko przykład shitu który mógł się z tego wyczasnąć Bogu dzięki się na tym nei znam ani się tym nie interesuje :P

Argen 24-04-2009 15:37

Cytuj:

Boże, co za podejście...

@2up
Cytuj:

Te napisane rok temu?
Rok temu de*il, teraz ignorant (i prowokator, bo to, że o temacie gówno wiesz nic nie zmienia)?

Cytuj:

I żeby nie było- A&M nie jest uważane przeze mnie jako wylęgarnia emo, czy bajeczki dla dzieci. Chciałem wam tylko uświadomić, że w oczach ludzi nie znających tego, zachowujecie się jak banda histeryków, którzy dostają astmy jak ktoś zjedzie anime/mangę.
Z tym, że zachowują się tak nie tylko fani M&A ale wszyscy, których hobby czy zainteresowania zostaną brutalnie "zgwałcone", tyle. Ale to nie my piszemy 'każdy kto nie ogląda anime jest dzieciakiem' albo 'filmy pełnometrażowe to gówno' racja?

@up

A z piłki nożnej "wyczasają" się pseudokibice, z katolizmu w Polsce mochery a z filmów o Batmanie dzieciaki skaczące z okien itd. I co z tego?

Exodus 24-04-2009 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CNRDG (Post 2529710)
@Kem3s

obrazek metal i jakis chory animo ludek

Dziwna sprawa, rozpracowaliśmy tych żółtków.

Zeby mial brode i nie mial takich ulizanych wlosow to moze bylby troche podobny, a tak to wcale ;/

Oerciak 24-04-2009 15:39

Kem3s.

Pisząc tutaj swoje wypowiedzi, które są prowokacyjne, automatycznie stajesz się prowokatorem. I ignorantem w jednym.

Cytuj:

Ciągle udowadniacie, że za anime jesteście w stanie oddać życie i pojechalibyście nawet po 4 latku, który powie 'anime jest głupie'.
Wy natomiast ciągle piszecie głupoty w tematach na których się nie znacie. Jakbyście Wy chcieli na siłę udowodnić, że M&A to jedynie bajeczki dla sfrustrowanych dzieci. A teraz właśnie Wy stajecie się tymi sfrustrowanymi dzieciakami.

Cytuj:

Przykład z emo wydawał się dość prosty do ogarnięcia, jednak zbyt wysoko oceniałem twoją inteligencje ^^
Nie wiem co miałeś na celu dając ten przykład, prócz bezsensownej prowokacji.

Cytuj:

Chciałem wam tylko uświadomić, że w oczach ludzi nie znających tego, zachowujecie się jak banda histeryków, którzy dostają astmy jak ktoś zjedzie anime/mangę.
Nie porównuj wszystkich do ogółu. W każdym stadzie znajdują się czarne owce, niszczące wizerunek grupy. Wasza strona barykady, ma podobnych histeryków dostających astmy na sam widok rysunku człowieka z dużymi oczyma. Więc nie używaj argumentu którym Ty także możesz się zranić.

Kem3s 24-04-2009 15:46

Po prostu uważam, że takie podejście jest złe. Gdy ktoś mi powie, że rap jest o jaraniu blantów, dziwkach, wożeniu się po mieście zajebistymi furami, hawudepe i jotpe, to co najwyżej na mojej twarzy pojawi się zdziwienie... Nie rozumiem, po co się tak przejmować ignorantami, to tyle. Jeżeli tak bardzo Was uraziłem, to proszę przyjmijcie moje najszczersze przeprosiny <tuuuli>

@Down
To nie jest ironia ;p

Argen 24-04-2009 15:52

Wiem, że to ironia, ale i tak odpowiem. Tu nie chodzi o to, że ktokolwiek czuje się urażony (mimo, że oglądamy 'bajki' to jesteśmy normalni), tylko o to, że jako prawdziwi fani staramy się dotrzeć do pewnych ciasnych mózgów i wytłumaczyć, że po pierwsze anime to nie jest źródło wszelkiego zła, a po drugie to nie są bajki. Przynajmniej ja to tak odczuwam.

Rothes 24-04-2009 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2529743)
Gdy ktoś mi powie, że rap jest o jaraniu blantów, dziwkach, wożeniu się po mieście zajebistymi furami, hawudepe i jotpe, to co najwyżej na mojej twarzy pojawi się zdziwienie...

A tak nie jest?
BPNMSP

Ja tam zaniechałem dyskusji po jednorazowym zwróceniu komuś uwagi, że wyszedł na ignoranta. Potem pojawili się inni, którym najwyraźniej bycie owymi w niczym nie przeszkadza, toteż zaniechałem dalszej polemiki. Muszę jednak powiedzieć, że o ile fani m&a atakują coraz zacieklej, o tyle ich przeciwnicy przytaczają coraz "ciekawsze" przykłady, lol.

Cytuj:

Nie bój się, nic takiego nam nie grozi tak długo, jak Polska pełna będzie takich ksenofobów, tudzież osób doświadczających szoku kulturowego. Fakt, że japońska kultura stała się jedną z elementarnych części kultury masowej świadczy jedynie pozytywnie o niej samej. Zresztą tak długo jak korzysta się z tej drugiej z rozwagą i odpowiednim dystansem, nic złego się nie stanie, rzekłbym nawet - wręcz przeciwnie.

Lechista 24-04-2009 18:16

A co powiedzie o Dragon Ballu i Blitchu(tak to się pisze?) Kumple prosili mnoe żebyście wyrazili opinie na temat tych bajek(filmów dla dorosłych*)

Kem3s 24-04-2009 18:20

Cytuj:

A tak nie jest?
Sam sobie odpowiedz :)

Rothes 24-04-2009 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2529833)
A co powiedzie o Dragon Ballu i Blitchu(tak to się pisze?) Kumple prosili mnoe żebyście wyrazili opinie na temat tych bajek(filmów dla dorosłych*)

Co tu dużo pisać... po prostu fundamentalne przykłady gatunku shōnen, czyli anime kierowanego głównie do młodszej części publiki (jak widać z bardzo dobrą skutecznością, gdyż większość z was deklaruje, że oglądała DB w czasach młodości). To, że niektórzy z przeróżnych względów (u mnie to po prostu przejaw "dziecka" które dalej we mnie siedzi) oglądają je w późniejszym okresie swego życia to inna sprawa.

No tak, zapomniałbym dodać - shōnen to również prawdopodobnie jedyny gatunek z którym mieli do czynienia zadeklarowani przeciwnicy mangi i anime w tym temacie. ;)

AzuranskiRookstayerXL 24-04-2009 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2529842)
No tak, zapomniałbym dodać - shōnen to również prawdopodobnie jedyny gatunek z którym mieli do czynienia zadeklarowani przeciwnicy mangi i anime w tym temacie. ;)

I Hentai, zapewne.

Juzefek 24-04-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL (Post 2529864)
I Hentai, zapewne.

I może jeszcze mechy (Teknoman)

@down
Masz rację :P

Shanhaevel 24-04-2009 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2529871)
I może jeszcze mechy (Teknoman)

Stawiam na wszystko naraz.

Corgar Frizz 24-04-2009 21:37

Wiecie jak to się skończy? Wbije krasnal i wystawi zaległe warny za offtop.....

Imo dajmy już spokój, niektórzy widać nie potrafią zrozumieć fundamentalnych rzeczy i tym pokazują że nie są warci by tłumaczyć im gdzie się mylą.

Nipah~!
Frizz-kun

Evil Maul 26-04-2009 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2528911)
Wybacz, że nie pofatyguję się aby znaleźć odpowiedni dowód, ale to co on napisał jest powszechnie wiadomym faktem. DB Kai skończy się na sadze Freezera.

Tak w ogóle wydaje mi się, że ktoś w tym topicu nawet o tym pisał.

- Mr. Satan (Herkules) ujawnia swoje imię! Specjalnie dla serii Kai Akira wraz ze studiem współtworzącym odnowione DBZ, nadał imie bohaterowi, który uratował świat od Seru (Komórczaka) oraz Buu! Tak, tak chodzi o Mr. Satan'a! Jego imię to... Tutututututu (fanfary!) Mark! Dlaczego takie, a nie inne? Bo takie jest ulubionym imieniem Akiry!

- Już w maju rozpocznie się szał na mangę "Dragon Ball", ponieważ również jak odcinki zostanie totalnie odświeżona, nowe okładki i nowe sceny czyli to co w Kai ujrzymy przełoży się również na mangę! Tutaj możecie ujrzeć jak będzie wyglądać okładka nowej wersji mangi: [OKŁADKA <link>http://images.dbpolska.net/news/okladka1.jpg<link>]. Źródło http://dbpolska.net/news
i co nadal myślisz że Kai kończy się na Frezerze :> ?

Snagoth 05-05-2009 19:18

wlasnie skonczylem ogladac ten caly film o ktory to cale halo...

napisalem na poczatku ze po trailerze itd nie bardzo widze ten film...

zaskoczylem sie..

ale nie tak jakbym sobie o tym marzyl...

Nie bede opowiadac.. ale... ten film jest po prostu wspolczesna wersja DB (biorac pod uwage jedynie ta czesc DB ktora zostala pokazana w filmie). Ogolne.. na prawde ogolne watki sa przeniesione.. jednak wiele rzeczy jest zmienionych... na bank bylo to umyslne bo nie wierze ze sa to po prostu bledy.. co do postaci to mogli postarac sie o wieksza dokladnosc.. mi to by bardziej pasowalo... glowna walka -
Ukryty tekst:
lipa, srutu tutu uniki.. kamehame i po sprawie.. zero jakiejs dluzszej, ciezkiej walki (jak to zawsze w db.. walki ciagnace sie pare odcinkow)
, jest szczypta humoru jak i w db(choc w db o wiele wiecej), to dobrze...

podsumowujac... bylem przygotowany na totalna lipe... jednak przeliczylem sie... nie jest tak zle jak myslalem.. ale takze nie jest tak jak bym chcial... mogloby byc o wiele lepiej...

fanom serii oczywiscie polecam.. warto obejrzec chociazby po to by zobaczyc troche inna wersje db... do tego ciekawie jest szukac w filmie zgodnych i nie zgodnych rzeczy z anime :)

semilunaris 05-05-2009 19:30

Również wczoraj obejrzałem film i nie przypadł mi do gustu. Zresztą jak wszystkie filmy bez przesłania.

Rozumiem, że powstał na motywach mangi, więc wszelki realizm możemy tutaj odrzucić. Tzn, posługiwanie się ki i tak dalej.

W filmie pojawia się kilka rażących błędów logicznych. Gra aktorska również pozostawia wiele do życzenia, zresztą jak 'poczucie humoru'. Aż nie ma sił dalej o 'tym czymś' pisać ;d. Porażka.

Jak dla mnie to 2/10.

Elajven 05-05-2009 20:48

Film według mnie ch*j*wy, nie przypadł mi do gustu (dobrze, że do kina nie poszedłem ;p). Moim kumplom też się nie podoba. :)

Rase 05-05-2009 23:13

Gdybym nie oglądał tego anime przed obejrzeniem trailer'a pomyślał bym ze db to dno i kicha dla dzieci we wieku 10- .
Pozostaje nam czekać na ekranizacje pokemonów

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13.