![]() |
Tzn nie może mieć ale weź znajdź kalkulator który nie ma MRC M- i M+...
Pozwalają na takie kalkulatory ale oficjalnie nie można takich używać. Btw. nie możesz zabrać ze sobą 2 kalkulatorów ;) |
A tam gadanie. Miałem taki kalkulator, który nie jednemu przypominał telefon :p W sumie mało przydatne te wszystkie funkcje ale najważniejsza była w nim klapka. Napisałem sobie na niej ołówkiem kilka przydatnych rzeczy i nie powiem - przydało sie.
Btw. w zadaniu z gwiazdami. Jak sie nazywały te w małym kółeczku w dolnym lewym rogu wykresu? |
Cytuj:
|
Skoro trzeba wpaść na rozwiązanie to nie wiem czy to znaczy, że proste ; )
Ogólnie zaskoczyłem się, że fizyka taka łatwa w porównaniu z matematyką. Raczej pisanie fizyki przyrównałbym z wosem (wszystko rozszerzone of course). Co nie znaczy, że będę miał więcej niż 45% :) Rothes kim Ty jesteś?!:p Pykasz matme, max z polskiego(czyli się poduczyłeś jakby nie patrzeć), masz 130MSa i umiesz programować na dość zaawansowanym poziomie skoro potrafisz napisać maturę z informatyki. Nie mogę rozpracować profilu Twojej osobowości :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
Generalnie można przyznać rację hoomikowi, wszystko zależy od tego jak kto definiuje życie. Ja swojemu nie mam nic do zarzucenia. @Topic W poniedziałek ustny angielski podstawowy - liczę na kolejne 20/20, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Potem informatyka w czwartek i wakacje. :) |
Cytuj:
|
Ha, zdolny to jest mało powiedziane. Zdolny to jestem ja, tyle że się opierdzielam i opieram się raczej na przebłyskach genialności niż systematycznej nauce.
Co do "nieprzeciętnego" Rothesa: -Matma w tym roku była dość łatwa. -130 MS, to pozostawię bez komentarza. -Ustny polski. Zależy od komisji i pewności siebie. Prawdę mówiąc żeby zdać na 100% wystarczy zacząć uczyć sie prezentacji kilka dni przed. Jak stres cię nie przytłoczy, to wszystko ładnie i pięknie. -Infa w rozszerzeniu.... a może to jego hobby? @Rothes Gome, nawet sobie nie wyobrażałem że na świecie może istnieć więcej osób podchodzących w ten sposób do matury, a mogących powiedzieć "to było łatwe" ^^ Frizz-kun |
Cytuj:
Matmę napisałem spontanicznie - żadnego przygotowania, powtarzania. Jestem zbyt leniwy, albo raczej zbytnio uzależniony od grania w gry, oglądania anime i czytania książek, aby się uczyć. Apeluję zatem o zaprzestanie robienia ze mnie kujona (nic do nich nie mam, ale opieram się na wiedzy zdobytej na lekcjach i inteligencji, a nie godzinach spędzonych przy utrwalaniu materiału). A najlepiej to byłoby gdybyście po prostu wrócili do głównego tematu i zostawili moją (nie)skromną osobę w spokoju. |
Cytuj:
Mowilem juz ze podstawowy angielski to jawna kpina z maturzystow? W drugiej klasie gimnazjum srednio rozgarniety dzieciak by sobie z nia spokojnie poradzil. Osobiscie zaluje ze rok temu pisalem podstawe, bo byla to strata czasu, ale suma sumarum i tak skonczylem prawie tam, gdzie chcialem, wiec w/e. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Przepraszam Rothes, nie wiedziałem, że tyle osób się Tobą zainteresuje, i że to wywoła jakąś dyskusję. Ogólnie i tak szacunek, szczególnie za szczerą odpowiedź.
@topic Moja matma zupełnie poniżej oczekiwań- jakieś 54%. A muszę przyznać, że nieskromnie liczyłem na 80%+... chyba jednak nie licząc zadań całe życie nie da się potem w trzy godziny ich rozwiązać, nawet posiadając dużą wiedzę teoretyczną. Ale cóż, matura w pewnym sensie wskazuje nam ścieżkę, którą będziemy podążać. A jaka to ścieżka-nieważne, na pewno dla nas dobra ;) |
Cytuj:
Ja mam podobnie, oceny spoko (ale to dopiero 2-ga gim.), testy poszły dobrze (nie znam wyników z matmy, ale jestem w klasie mat-inf, z polskiego 45/50, a z anglika 42/50), tylko historia zawsze najgorzej, bo nigdy nie da się jej zrozumieć (da, ale takich pytań nie ma na żadnym spr.) X( |
http://psemek.wordpress.com/2008/05/...a-maturalnego/
Spóźnione, ale szczere. |
Ostatnia maturka - z informatyki, już za mną. Wrażenia?
Na część teoretyczną przewidziano 90 minut - wyszedłem po 30, a jakieś góra 5 minut później pozostałe dwie osoby. Poziom był zaskakująco niski. Kilka pytań na prawda/fałsz, głównie z konwersji systemów liczbowych, jedno zadanie ściśle związane z algorytmem Euklidesa oraz jedno na podanie własnego algorytmu rozwiązującego problem ilości punktów kratowych w kole o zmiennym promieniu. Część praktyczna też nie była zbyt trudna. Zadania z bazy danych standardowe - całość na około 10-20 minut. W Excelu należało wykonać wykres ilustrujący czyjegoś-tam-smoka (dwa układy równań liniowych; należało wybierać losowo, z takim samym prawdopodobieństwem, jedno z nich dla każdej pary (x,y) i na ich podstawie modyfikować poprzednią parę). Pozostałe podpunkty polegały na wyznaczaniu średnich oraz wartości min i max wśród 5000 iteracji algorytmu. Trochę dałem ciała w pierwszym podpunkcie tego zadania, bo nie doczytałem polecenia i straciłem z dobre 40 minut na zastanawianie się co zrobiłem źle. W ostateczności jednak zadanie wykonałem w całości. Ostatnie zadanie to typowe zadanie na programowanie - zabawy z wyrazami składającymi się z samych zer i jedynek: sprawdzanie czy podane wyrazy są palindromami, czy spośród pary wyrazów jeden zawiera się w drugim i tworzenie jak najkrótszych nowych wyrazów, które zawierają w sobie jednocześnie obydwa z danej pary. Tutaj zabrakło mi z 10-15 minut na dokończenie ostatniego podpunktu, ale to jedyne czego nie zdążyłem zrobić, więc ogólnie nie jest źle. Przewidywany wynik? Okolice 90%. :) Częstotliwość powtarzania wyrazu "zadanie" w tym poście przekracza wszelkie normy Unii Europejskiej. Autor, za zaistniałą sytuację, chciałby gorąco przeprosić. :) |
Wcale nie przekracza^^
Dzięki za sprawozdanie. Widzę, że informatykiem to ja jeszcze nie jestem(chociaż niekoniecznie zamierzam;p). Gratuluję wyniku:) |
A ja wlasnie wrocilem z polskiego :) 20/20, zarowno z polskiego, jak i z rozszerzonego angielskiego.
|
90% z rozszerzonego ustnego angola, w poniedziałek ustny polski..
|
Uau, to niektórzy jeszcze muszą czekać na te ustne? Współczuję, ja już o maturze dawno zapomniałem :)
|
no widzisz taki żal w tej mojej szkole..
|
Ja też jeszcze muszę czekać i nawet sam sobie współczuję;)
Poniedziałek-polski, wtorek-angielski |
Osoby podlegające pod OKE w Krakowie i Łomży mogą już sprawdzić swoje wyniki w Internecie.
No to się "pochwalę" swoimi... Polski ustny 100% Polski pisemny, poziom podstawowy 71% (znacznie powyżej oczekiwań ;p) Angielski ustny 95% Angielski pisemny, poziom rozszerzony 82% (choć wynik ogólnie dobry, znacznie poniżej oczekiwań...) Matematyka, poziom rozszerzony 84% Informatyka, poziom rozszerzony 85% (z czego jedyne stracone punkty to akurat za ten podpunkt, którego nie zdążyłem zrobić; średnia krajowa to coś koło 30%, więc jest dobrze :P) Powodzenia wszystkim jutro*! :) *) czy tam dziś jak kto woli ;p |
Polski ustny - 100%
Polski pisemny rozszerzony - 74% Angielski ustny rozszerzony - 100% Angielski pisemny rozszerzony - 77% (zawaliłem, bo nie słyszałem listeninga na tym boomboxie ^^) WoS pisemny podstawowy - 65% Wedle oczekiwań, bomba. |
Ladnie wyniki chlopaki :)
|
ustne:
Jezyk polski - 80% jezyk ang. - 85% pisemne: jezyk polski podst - 49% jezyk ang. podst. - 84% geografia podst. 66% wos rozsz. 62% ujdzie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
j. polski
ustny: 100% pisemny podstawowy: 80% j. angielski ustny podstawowy: 100% pisemny rozszerzony: 96% chemia rozszerzona: 92% biologia rozszerzona: 80% Biologia i angielski mi się nie podobają. Chyba pojadę do OKE zobaczyć swoje prace... |
Cytuj:
|
Pisemne:
Angielski podst. - 96% Geografia podst. - 64% Polski podst. - 43% Matma rozsz. dodatkowa - 12% ;- ) Ustne: Polski - 100% Angielski podst. - 85% Najbardziej wkurzony jestem za ten polski pisemny, liczyłem na jakieś 60%, a nie 43% ;d |
Cytuj:
|
Ustne: podstawa.
Polski - 65% Angielski - 100% Pisemne: Polski - 70% podstawa Angielski - 77% rozszerzenie Geografia - 63% rozszerzenie WoS - 52% podstawa WoS niepotrzebny mi jest zupełnie, więc nie wiem po co go pisałem. Z takim wynikiem z angielskiego raczej się na UMK w Toruniu nie dostanę. Trochę to smutne : P |
Cytuj:
@topic Ktoś mnie przebije z zeszłego roku i da więcej z rozszerzionej matmy niż 94% ??? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Z fizyki na rozszerzeniu 20% :>
|
ustne:
polski 65% angielski 90% pisemne: polski podstawowy 54% angielski podstawowy 94% geografia rozszerzona 52% Wychodzi brak jakichkolwiek przygotowan do matury (nawet fakultety olalem), ale na UwB wystarczy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@ topic: Widzę, że całkiem niezłe wyniki mają userzy Tibia.pl... Gratulacje wszystkim. ;) |
Mimo, iż pierwsza mature tak naprawde pisalem 2 lata temu, to teraz zrobilem sobie ta z angielskiego (rozszerzona). Zakladając, że z wypracowania mialem tyle samo co rok temu (18), to wyszlo mi 99% (jeden błąd). Za rok sprobuje walnac setke, taki moj cel zyciowy B)
Swoja droga, to probuje zmienic tok studiow ( z filologii angielskiej na psychologie), nie moge zdzierzyc tych angielskich lektur i autorów. |
Wasze wyniki mnie demotywuja ;< chcialbym tak za 2 lata napisac ^^
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:14. |