Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knightem walczyc axe czy swordem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21545)

Flashman 09-01-2006 19:13

Re:

Czyli Jak mam tego Faxa i vampa shield to liczy sie obrona shielda???

P.S. Czy ktoś moze wie czy bedą nowe axy??? :P

Vil 09-01-2006 20:28

jesli beda to w wakacyjnym update, wiec jeszcze troche poczekasz ..

Gallar 10-01-2006 07:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flashman
Czyli Jak mam tego Faxa i vampa shield to liczy sie obrona shielda???

P.S. Czy ktoś moze wie czy bedą nowe axy??? :P

Wielu ludzi twierdzi ze nie, w tym ja. Ale z tego co mi wiadomo to Eternal Oblivion <mastah lvl, mastah skiller i wogóle.. nałogowiec!> sie wypowiadał i on twierdził ze def broni się liczy... tak samo jest wielu ludzi którzy potwierdzają jego zdanie. Pewnie przy nizszych skillach (do 70-80 ?) def broni gdy mamy tarcze nie robi nam różnicy. Ale to tylko moje przypuszczenia, niczym nie poparte...

Jaskot 27-01-2006 20:15

Hmmm.... To ja może opowiem sfojom (buahaha, ale ze mnie dyzgletyg [czy tam inny dosortograf]) historie...

Otoz... Knight jest moja ulubiona prof i zawsze jakos tak wychodzilo, ze bralem swordy... Ale ostatnio wzialem axe i przekaze wam to, co odczulem...

Walac z axe, czulem MOC tej broni, po prostu czulem, ze jest najpotezniejsza w grze...

Ale znowu walac swordami, czulem KLIMAT i moglem lepiej WCZUC sie w gre... A chyba o to w niej chodzi, prawda???

Wiec rada na koniec... Ludzie, miedzy tymi bronmi naprawde nie ma sporej roznicy, i przy wyborze kierujcie sie raczej waszymi preferencjami z innych gier rpg (Gothic, Morrowind itp.)... Zaprawde, nigdy jakos nie lubilem w zadnej grze machac "kawalem ochydnego zelastwa", zamiast tego wolalem zawsze "finezje i szybkosc miecza"... Ludzie w gre trzeba sie wczuc!

Mr.Samochodzik 02-02-2006 12:49

A ja kocham cluby...spotkałem sie z wilekim sceptyzmem ale jak już ktoś napisał ja sopbie wyobrażam jak orce pdają na ziemie pezwładnie od uderzenia moim wojennym młotem na ziemię...Wyobraźni...zacznijcie czytac książki:P Zresztą wielu moich kumpli straciło d lance( wiem z opowiadan dopiero zaczynam grać) i rozstawalu się z harem.. a ja jak strace w hammera to co ? Kupie nowego bo sa tanie jak barszcz :P To tyle..Jak masz dylemat miedzy swordem a axem to powiem tlyko ze to zalezy od świata... ale przedewszysrkim od twoich upodobań :]

Vexok 01-06-2006 15:18

Ja wybrałem swordy. W ataku niema aż takiej wielkiej rużnicy (choć jest widczna) a defie ruznica jest ogromna np.:gs 46 ataku i 22 defa a d lance 47 ataku i TYLKO 16 defa. Dość często bendziesz expic 2-hand wienc przyda sie karzdy punkt obrony czyli tu górują swordy.
Dalej SCA ma 2 wiencej ataku i 5 mniej defa od SOVa. Dobro obrona pomaga podczas blokowania i podczas sexpienia zmniejszając ilość uhów które zużywasz.
Wienc sie zastanów nad swoją decyzją.

Moris91 01-06-2006 17:21

Jak dla mnie to dla knighta najlepsze sa Swordy, jednak jak kiedys mialem Knighta ktory byl tylko i wylacznie na clubach, to pozniej ze skillami 60/60 wymiatal z War Hammerem :D

Teksako 01-06-2006 20:16

ja tam wole swordy maja leprzego defa stan z bs a f axe bez eq i przy takich samych skilach to bs bedzie cie wiecej bronil i bedziesz otrzymywac mniejsze obrazenia;)

Pietru 04-06-2006 19:29

Axy chyba sa lepsze.Czyz bron nie jest od zabijania?Im predzej zabijemy potworka tym mniej dmg dostaniemy.:D

Azdragor 22-05-2009 20:09

Ja mam swordy czemu?? Bo dla mnie knight jest do blokowania a swordy maja większy def

Virlan 22-05-2009 22:41

Cieszymy się wszyscy, ale czy z tego powodu trzeba było odświeżyć temat sprzed 3 lat?!

Satanik 22-05-2009 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2549103)
Cieszymy się wszyscy, ale czy z tego powodu trzeba było odświeżyć temat sprzed 3 lat?!

widocznie jest hardcorem, i ma 4 certyfikaty na odświeżanie B)

Azdragor 23-05-2009 08:33

Dokładnie :P.

A tak na serio to nudziło mi się :P. Ale jak ja odświeżam to czemu ty dokładasz swoje posty ;P jednak cię ten temat interesuje xD

Egrido 23-05-2009 11:42

Taa... nudziło Ci się... nie dość że odświeżasz tematy z 2004 roku, to piszesz głupoty. Swordy mają lepszy def do bloczenia, tak? No to zobacz na SCA (atk:50 def:30+3) i na SOV (atk:48 def:35+3). Gdy masz tarcze sam def u broni się nie liczy, liczą sie dopiero "+ np. 3", ten "+" doliczany jest do defa tarczy. Więc z tego wynika, że mając SCA i MMS masz 50 atk i 40 def, a jak masz SOV i MMS masz 48 atk i 40 def. Co wolisz, taki sam def i wiekszy atk, czy taki sam def i słabszy atk? Nawet gdy byś miał Emerald Sword (atk: 49 def:33+3), lepszy był by SCA, który przynajmniej na moim świecie jest tańszy, mało tego, ma mniejszy wymagany lvl.

Azdragor 23-05-2009 13:53

I tak wole swordy , bo axe na malych lvl maly def maja

Egrido 23-05-2009 14:09

Na małym levelu na ogół nie blokujesz tak dużo potworów jak na dużym i def broni nie jest tak ważny, a i tak w końcu dobijesz ten 90lvl (możesz nosić SCA) i topory będą lepszym rozwiązaniem. 90lvl wcale tak baaardzo długo sie nie wbija i nadal wg. mnie topory są lepsze.

Supercow 23-05-2009 14:13

Zgadzam się z Panem wyżej. Axe to najlepszy wybór dla Knighta :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:32.