Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Michael Jackson nie żyje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216219)

Rav 30-06-2009 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2583808)
Tompior zgadzam się z Tobą w 100 procentach.

A Co sądzicie o Tym?

http://wp.tv/i,Leszczynski-nie-plaka...l?ticaid=584d2

w tym co tam mowi przeczy sam sobie

Erhion 01-07-2009 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2583274)
@Erhion: nie trzeba byc zagorzalym fanem Michaela, zeby wiedziec co zrobil dla rynku muzycznego i z tego powodu darzyc go szacunkiem.

Widzisz nigdzie nie napisałem, że nie darzę go szacunkiem. Ja nawet lubiałem jego piosenki. Tylko chodzi mi o to, że miał tak wielu wrogów, a jak umarł to nagle nikt źle o nim nie mówi.

Thug' 01-07-2009 01:37

Co do Leszczyńskiego:

http://mielzky.ovh.org/?p=186

Exodus 01-07-2009 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thug' (Post 2584254)
Co do Leszczyńskiego:

http://mielzky.ovh.org/?p=186

bardzo trafny artykul, chociaz trza przyznac, ze w pewnych kregach metallica nie jest dosc szanowana, to duzo zrobila dla muzyki

MJ byl krolem POPu, jednak POP to niezbyt ambitna muzyka

Thero 01-07-2009 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2584387)
bardzo trafny artykul, chociaz trza przyznac, ze w pewnych kregach metallica nie jest dosc szanowana, to duzo zrobila dla muzyki

No bo co zrobiła? Świat bez Metallici byłby zupełnie taki sam. Choć dobrą muzykę zrobili, to jednak nigdy nie byli pionierami.

Do sprawy Roberta Leszczyńskiego i jego niekompetencji dodam tylko, że Jacko nigdy nie wstydził się swojej rasy, co mówił w wywiadach. (Nie pytajcie, nie chce mi się szukać - wszystko jest na tubie.) I jak tu traktować Leszczyńskiego poważnie? Ośmieszył się, a chciał tylko powiedzieć, że nie lubi Jacksona, zyskać sobie kilka wielbicielek. Żałosny typ.

EDIT:
@Tompior
Cytując klasyka: Ej! Bez wyzwisk!
:D

Czarny_Brat 01-07-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2584227)
Widzisz nigdzie nie napisałem, że nie darzę go szacunkiem. Ja nawet lubiałem jego piosenki. Tylko chodzi mi o to, że miał tak wielu wrogów, a jak umarł to nagle nikt źle o nim nie mówi.

Weź pod uwagę fakt, że nigdy nie powinno się źle o zmarłym mówić. Nawet jest takie powiedzenie:

Jeżeli masz źle mówić o zmarłym, zamilcz na wieki.

Cóż, szkoda człowieka. Podobało mi się kilka jego piosenek.

Parkour090 01-07-2009 23:29

R.I.P dla Michaeala nigdy nie zapomne twojej piosenki ''Beat It'' wielka strata. ;[

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2581074)
oj jeden pedofil na świecie mniej... afff ale oczywiście sławny, więc powod zeby skrobnąć topic. Królem Popu niebył, aczkolwiek napewno zaliczał się do czołówki.
Muzyke mial dobrą, tjaaaaaa ale i tak wole Robbiego Williamsa ; dddd

nie byl pedo... tylko poprostu lubil dzieci ale nie bylo gwaltu na nich !! i jakbys chcial wiedziec to jest byl i bedzie krolem Popu

Dr.Unknown 02-07-2009 01:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny_Brat (Post 2584685)
Jeżeli masz źle mówić o zmarłym, zamilcz na wieki.

W życiu większej bzdury nie słyszałem. Chyba, że za złą rzecz pojmujesz nieprawdę, a nie wypominanie złych czynów i przywar, bo wtedy większość podręczników do historii pisana jest przez pełnych nienawiści ludzi.

Me$z 02-07-2009 01:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parkour090 (Post 2586004)
to jest byl i bedzie krolem Popu

No chyba jednak już nie będzie..

Rater 02-07-2009 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 2586119)
No chyba jednak już nie będzie..

Jednak będzie...

Analogicznie Presley nadal jest królem rock'n'rolla.

Dark Sven 03-07-2009 22:33

http://www.youtube.com/watch?v=CMYs3o1z86w
1:29

Glannath 03-07-2009 23:11

Na tym filmie wygląda na naprawdę w pełni sprawnego człowieka. Szczególnie, że to tylko próba, na której nie dawał z siebie stu procent tego, co potrafił. No, chyba, że kiedy kręcili ten film, też jechał na jakichś lekach...

19MaLy08 07-07-2009 01:56

http://w450.wrzuta.pl/film/0sVWevIdyzh

Kto z was się z tym zgadza? Bo ja w 100%.

gavreonien 07-07-2009 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2584387)
MJ byl krolem POPu, jednak POP to niezbyt ambitna muzyka

Może masz w tym zdaniu trochę racji, ale jakby dzisiejszy POP był podobny do tego majkelowego, to nawet dało by się tego słuchać.

Czarny_Brat 07-07-2009 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 19MaLy08 (Post 2590769)
http://w450.wrzuta.pl/film/0sVWevIdyzh

Kto z was się z tym zgadza? Bo ja w 100%.

Do końca się z tym nie zgadzam ... Poza tym o zmarłym nie powinno się źle mówić, nie? Uszanujmy to ...

Gierubesoen 07-07-2009 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny_Brat (Post 2591056)
Poza tym o zmarłym nie powinno się źle mówić, nie? Uszanujmy to ...

Może i nie powinno, co nie znaczy, że zmarły = święty, nietykalny etc

@co do śmierci MJ
*****ca mnie łapie na widok tych wszystkich internetowych świeczuszek wystawianych przez dzieci które nie znały przed śmiercią żadnej piosenki Jacksona (które zresztą powstały gdy ich jeszcze nie było w planach) a teraz udają wielkich fanów i nagle zaczeli kupować płyty ;\\\\ czy naprawdę wielcy artyści muszą umrzeć, żeby ktoś ich docenił?

Czarny_Brat 07-07-2009 15:40

Co prawda to prawda. Te świeczki są drażniące strasznie ... Jak już tak ktoś bardzo chce uczcić jego pamięć niech pójdzie na cmentarz i pod krzyżem zapali znicz, a nie[*], (*).

Zazwyczaj tak jest, że się ceni coś co się straciło, niestety ... Wiele osób zostało docenionych po śmierci.

Wylansowany 07-07-2009 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2591095)
@co do śmierci MJ
*****ca mnie łapie na widok tych wszystkich internetowych świeczuszek wystawianych przez dzieci które nie znały przed śmiercią żadnej piosenki Jacksona (które zresztą powstały gdy ich jeszcze nie było w planach) a teraz udają wielkich fanów i nagle zaczeli kupować płyty ;\\\\ czy naprawdę wielcy artyści muszą umrzeć, żeby ktoś ich docenił?

Niestety, tak to już jest u nas w kraju czy na świecie, żeby ktoś się zainteresował musi coś się stać. Wszyscy zaczynają działać po śmierci kogoś (czy czegoś). Ja też się pytam "Why?". :/

Albertus 07-07-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2591405)
Niestety, tak to już jest u nas w kraju czy na świecie, żeby ktoś się zainteresował musi coś się stać. Wszyscy zaczynają działać po śmierci kogoś (czy czegoś). Ja też się pytam "Why?". :/

może specjalnie się zabił żeby zyskać popularność ;D hus hshushus

Muszkiet 07-07-2009 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny_Brat (Post 2591056)
Poza tym o zmarłym nie powinno się źle mówić, nie?

Hitler był spoko?

Albertus 07-07-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muszkiet (Post 2591559)
Hitler był spoko?

a MJ byl spoko? kazdy ma swoj punkt widzenia..

Duke Dran 07-07-2009 23:09

Naprawdę szkoda. Jego muzyki słuchałem, słucham i będę słuchać jeszcze długi czas. Niech Bóg ma go w swojej opiece.

Gierubesoen 07-07-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2591563)

Punkt widzenia to jedno, fakty to drugie. A fakty o Hitlerze chyba nie są tajemnicą :)

Muszkiet 07-07-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2591563)

Nie chce mi się tu gadać o punktach widzenia, nie powiedziałem że ktokolwiek był spoko, ale stwierdzenie że o zmarłych się źle nie mówi jest śmieszne :D

Albertus 07-07-2009 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2591568)
Punkt widzenia to jedno, fakty to drugie. A fakty o Hitlerze chyba nie są tajemnicą :)

dla niektorych to co zrobil AH moze byc wielkie , a dla niektorych to co MJ.

a co do tego stwierdzenia to tez tak mysle , to co ze ktos nie zyje , powinno sie o nim mowic tak jak by zyl , "nie lubie tego goscia bo..." albo "jest zajebisty bo..."

Wylansowany 09-07-2009 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2591415)
może specjalnie się zabił żeby zyskać popularność ;D hus hshushus

Cóż, ciekawa teoria. W ciągu ostatnich kilku lat, jeśli pojawiał się w mediach, to jako pedofil i uzależniony od leków, a teraz każdy mówi tylko o nim dobrze, a jeśli ktoś odważy się skrytykować, to wyskakują Ci z postami "Jeśli masz źle mówić o zmarłym - zamilcz" itp. Więc - kto wie...:D

Hakuoh 09-07-2009 19:34

Czy zawsze jest tak, że po śmierci znanej osoby wszyscy mówią jaka to jest tragedia? Potem powstają specjalne dokumenty, filmy, programy o nim... niedługo może i gry.
Mnie już szkoda patrzeć na wiadomości, bo tam MJ.

Gierubesoen 09-07-2009 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2593373)
Potem powstają specjalne dokumenty, filmy, programy o nim... niedługo może i gry.

Zdajesz sobie sprawę, jaki ludzie hajs zrobią na jego śmierci? Tak samo było z papieżem. Masa filmów, książek, dokumentów, kalendarzyków itd. oczywiście nic za darmo.

qq2 09-07-2009 20:19

Swoją drogą zrobili z tego niezły spektakl podczas jego "pogrzebu".
Trumna na scenie, a wokół płaczące gwiazdy, sztuczność ponad górę, ja byłem tym troszeczkę zszokowany, ale cóż... Standardy amerykańskie ; o

Glannath 09-07-2009 20:59

Co jakiś czas zerkałem na ceremonię pożegnalną Jacko i to co odwaliła jego córka na samym końcu naprawdę przekroczyło granice dobrego smaku. Byłem w stanie znieść płaczące gwiazdy, ale wepchnięcie dziecka na scenę przez "kochającą" rodzinkę i nakłonienie do tego, co zrobiło naprawdę było farsą...

@edit
A występujące gwiazdy były rzeczywiście urocze. Jakaś aktorka zapłakana opowiadała o swoim związku z MJ, a dopiero jakaś dziennikarka w TVN24 raczyła nas poinformować, że wspomniana kobieta wyśmiewała Michaela w wywiadach na kilka miesięcy przed jego śmiercią :)

@down
Wejściówki akurat były bezpłatnie rozdawane, drogą losowania. A to, że ludzie sprzedawali je za grubą kasę - chociaż organizatorzy prosili o nie sprzedawanie biletów, by nie zarabiać na śmierci MJ - to już tylko mentalność ludzi.

Gierubesoen 09-07-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2593458)
Swoją drogą zrobili z tego niezły spektakl podczas jego "pogrzebu".

Wejściówki na pogrzeb ftw _/ HAJS, HAJS JESZCZE RAZ HAJS

Hakuoh 09-07-2009 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2593374)
Zdajesz sobie sprawę, jaki ludzie hajs zrobią na jego śmierci? Tak samo było z papieżem. Masa filmów, książek, dokumentów, kalendarzyków itd. oczywiście nic za darmo.

Oczywiście zdaje sobie sprawę, tyle że na dzień dzisiejszy ja już tak tego mam dosyć, że chciałbym by zniknął ze wszelkich źródeł informacyjnych.

Ze'To 10-07-2009 12:59

@Albertus

nie ośmieszaj się, wielkie dla Ciebie jest to co zrobił Adolf Hitler ? I czemu piszesz skrótami? napisz ADOLF HITLER i zastanów się pięć razy czy holocaust i wywołanie wojny która pochłonęła około 55 milionów ofiar śmiertelnych to dla Ciebie wielki wyczyn... poglądy poglądami ale ogarnij się...

Rybzor 10-07-2009 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2593300)
Cóż, ciekawa teoria. W ciągu ostatnich kilku lat, jeśli pojawiał się w mediach, to jako pedofil i uzależniony od leków, a teraz każdy mówi tylko o nim dobrze, a jeśli ktoś odważy się skrytykować, to wyskakują Ci z postami "Jeśli masz źle mówić o zmarłym - zamilcz" itp. Więc - kto wie...:D

Majkel nigdy nie wpadłby na taki genialny pomysł, więc raczej odpada.

@down
Tak, a ty nie?

CytrynowySorbet 10-07-2009 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2594079)

Znasz go prywatnie?

Wylansowany 10-07-2009 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2594079)

@down
Tak, a ty nie?

Niech błysnę inteligencją - to jest ironia, zastosowana po moim, również, ironicznym poście.

Albertus 10-07-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2593995)
@Albertus

nie ośmieszaj się, wielkie dla Ciebie jest to co zrobił Adolf Hitler ? I czemu piszesz skrótami? napisz ADOLF HITLER i zastanów się pięć razy czy holocaust i wywołanie wojny która pochłonęła około 55 milionów ofiar śmiertelnych to dla Ciebie wielki wyczyn... poglądy poglądami ale ogarnij się...

nie wypowiadałem sie na temat Hitlera , napisałem ze niektórym to jest wielkie (znajdziesz masę takich osób) ja mam co do tego inne zdanie.

A dla mnie ten piosenkarz tez nie zrobił nic wielkiego , wiec czemu mam go żałować?

a poza tym co do Hitlera , zrobił parę wielkich rzeczy , patrząc z neutralnej strony wyobraź se człowieka który od zwykłego żołnierza stal się dyktatorem ogromnego i silnego państwa , czy to nie jest wielkie? Lecz nie za dobrze wykorzystał ta władze bo walczył nie z tym z kim trzeba.

PS. Co do tego radia itp. to sie zgodze , robilem se pare dni na budowie i ciagle w radiu o nim , juz tak mam go dosc... Ciekawe kiedy to sie skonczy... Bo che normalnie muzyki w radiu posluchac , lub wiadomosci nawet.

iShine 10-07-2009 16:43

Możemy się cieszyć, gadu-gadu rozdaje opis graficzny z MJ za free, jestem zdziwiony :confused: of korz dla nowego gadu

Vil 10-07-2009 16:59

medialny cyrk i tyle.

Ze'To 10-07-2009 23:27

@Albertus
Nie, według mnie bycie dyktatorem to nic wielkiego bo dla mnie coś wielkiego kojarzy się z czymś pozytywnym.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:32.