Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Yoh Asakura 05-08-2009 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2616315)
Mam zamiar kupic ta gre, ale niewiem czy warto, bo tak naprawde nie gralem. Jedynie czym moge sie kierowac, to opisami, zdieciami i filmami z gry. ;/

No omg, a co my ci innego damy? Też dostaniesz opis gry. Na co liczyłeś, że ktoś ci poczta wyślę, żebyś sam obadał?

Pacz_knight 05-08-2009 12:29

@up
Czytlame na forach innych opine, ktore niestety sprowadzaja sie do jednego: "Nigdy nie gralem, ale widzialem skriny na pudelku w sklepie i pewnie przejebana jest ta gra".
Dlatego pytam graczy, ktorzy grali i cos wiecej moga powiedziec, a nie ograiczac sie do glupich komentarzy.

Z tymi opisami to chodzilo mi tak jak wszedzie podaja, czyli wizualizacja, audio i ocena. Dla mnie to bez sensu. Chcialem wiedziec cos o rozgrywce, opcjach i etc. Taki opis chcialem i nic nad to...

@edit
Sorry juz znalazlem ciekawy artykul... Zwracam honor x.X

Lord Dreathan 05-08-2009 14:35

Cytuj:

Teraz mysle o kupnie kilku gier na x360...
Chcialem zapytac czy gral ktos w SW: Force Unleashed?
Mam zamiar kupic ta gre, ale niewiem czy warto, bo tak naprawde nie gralem. Jedynie czym moge sie kierowac, to opisami, zdieciami i filmami z gry. ;/

Gralem w to. Mi nie bardzo sie podobal. Tzn mozna pograc dla zabicia czasu, ale oryginala bym nie kupil a oto dlaczego.
- Gra ma niby super silnik fizyki, mozna niszczyc drzwi , drzewa, kazdy material inaczej reaguje. Jeden sie lamie, drugi wygina, itd. W rzeczywistosci mozna niszczyc tylko okreslone drzwi, ktore chcac nie chcac i tak musisz rozwalic aby grac dalej.
-Walka. Walka mieczem w zasadzie sprowadza sie do wciskania jednego guzika, X.
-Pojedynki na miecze (z Jedi) sa tylko na koncu poziomu. Poniewaz pelnia oni role bossa.
- Jak to dzisiejsze gry, mozna przejsc w 2-3 dni.
- Pojedynki na miecze o wiele bardziej podobaly mi sie w Jedi Knight: Jedi Outcast
- W zasadzie jest to gra typu sieka, gdzie niestety, Ninja Gaiden bije SW:TFU ( co prawda ten pierwszy jest o wiele trudniejszy, ale o wiele lepszy imo)

Yoh Asakura 05-08-2009 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2616352)
@up
Czytlame na forach innych opine, ktore niestety sprowadzaja sie do jednego: "Nigdy nie gralem, ale widzialem skriny na pudelku w sklepie i pewnie przejebana jest ta gra".
Dlatego pytam graczy, ktorzy grali i cos wiecej moga powiedziec, a nie ograiczac sie do glupich komentarzy.

Z tymi opisami to chodzilo mi tak jak wszedzie podaja, czyli wizualizacja, audio i ocena. Dla mnie to bez sensu. Chcialem wiedziec cos o rozgrywce, opcjach i etc. Taki opis chcialem i nic nad to...

http://xbox360.ign.com/articles/910/910032p1.html
I jest masa innych serwisów oprócz IGN, które można poczytać.

@Edit:
Jest ktoś, kto grał w GTA IV PIRACKIEGO i jest w stanie mi opisać, jak to cholerstwo aktywować?

Gelt 05-08-2009 16:44

Cytuj:

Teraz mysle o kupnie kilku gier na x360...
Chcialem zapytac czy gral ktos w SW: Force Unleashed?

Polecam, polecam, polecam, polecam, polecam! Gra naprawde dobra. Pamiętam, że usiadłem wieczorkiem i skończyło sie na tym, iż wyłączyłem pudło o 7:P Śniadanie i powrót;)

hoomik 05-08-2009 17:11

FU jest dobre, ale cholernie krotkie. Akurat jak juz sie porzadnie wczujesz, to pyk - koniec gry. Ale tak na 0.5/1h sesyjki "a pona*******albym w cos" idealne.

Oerciak 05-08-2009 19:04

Grałem w SW:TFU,na x360, 40h przegranych ; P.
Gra świetna i mimo tych paru wad co wymienił Lord Dreathan jest bardzo grywalna ; ). Szczególnie jeśli lubisz sagę SW, to już w ogóle x P.

Swoją drogą, na najwyższym poziomie trudności gry, z pewnością nie da się jej przejść naciskając tylko "x" ; ).

Lotress 05-08-2009 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2616489)
@Edit:
Jest ktoś, kto grał w GTA IV PIRACKIEGO i jest w stanie mi opisać, jak to cholerstwo aktywować?

Noo, dzisiaj również zainstalowałem GTA IV- i ni chuja.

Meryba 05-08-2009 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2616489)
http://xbox360.ign.com/articles/910/910032p1.html
I jest masa innych serwisów oprócz IGN, które można poczytać.

@Edit:

Ściągnij wszystkie patche do 1.4 i specjalnego cracka od razor1911 do wersji 1.4 i nie będziesz musiał, żadnych rocstar game social club i xlive włączać, żeby grać i zapisywać.

__HAPPY_SVEN__ 05-08-2009 19:17

Dokupić sobie oryginał ?

To na 100% pomorze.

A jeśli nie to nowego kompjutra.

Pacz_knight 05-08-2009 19:41

W takim razie postanowione i jutro procz SW:FU kupie DMC 4 i byc moze SC IV. ^^"
Dzieki za porady, o cos takiego mi chodzilo ;)

MALLuś 05-08-2009 19:44

Cytuj:

pomorze.
Mazowsze, kurwa

Sam z piraconym GTA4 nie mam problemów, może to przez to, że nie instalowałem patchy bo żadnych poważnych błędów w grze nie miałem, wiec olałem je. <zwykła instalacja, konto offline na live i 0 problemów>

Yoh Asakura 05-08-2009 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meryba (Post 2616708)
Ściągnij wszystkie patche do 1.4 i specjalnego cracka od razor1911 do wersji 1.4 i nie będziesz musiał, żadnych rocstar game social club i xlive włączać, żeby grać i zapisywać.

Już mi działa. I jadę na patchu 1.2, o 1.4 nic nie czytałem, a ludzie mówią, że 1.3 to straszny badziew. A w porównaniu z czystą wersją, 1.2 to ogromny skok wydajności. Tylko wkurza mnie strasznie to spóźnione doczytywanie tekstur.

Lord Dreathan 05-08-2009 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2616729)
W takim razie postanowione i jutro procz SW:FU kupie DMC 4 i byc moze SC IV. ^^"
Dzieki za porady, o cos takiego mi chodzilo ;)

Kup na allegro. Troche zaoszczedzisz, a gry z reguly latwo dostac w bdb stanie.

Pacz_knight 05-08-2009 20:53

@up
No pewnie ze na allegro! W Empiku ta gra u mnie chodzi po 230 zl o.O
Po za tym mam kolo siebie salon z konsolami i tam bodajze byla za 90 zl nowa. ;)

Gelt 05-08-2009 21:09

A zajrzałeś do pudełka?: >

To jest piękne przy konsolach: Wymiana gry ktora sie znudziła na nowa za grosze ^^.

hoomik 05-08-2009 21:15

piekne to jest iXtreme, transfer 800 kb/s i Verbatimy DL po 5 zl ;] Chociaz jak mi RROD z winy zasilacza sie zaswiecil, to myslalem, ze sie zesram.

Lord Dreathan 05-08-2009 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2616795)
piekne to jest iXtreme, transfer 800 kb/s i Verbatimy DL po 5 zl ;] Chociaz jak mi RROD z winy zasilacza sie zaswiecil, to myslalem, ze sie zesram.

Zapomniales dodac platne konto na rapidshare ( jakies 16 zl na 1 miesiac). A RRoD'a mozna w domu naprawic :D

hoomik 05-08-2009 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2616817)
Zapomniales dodac platne konto na rapidshare ( jakies 16 zl na 1 miesiac). A RRoD'a mozna w domu naprawic :D

ktos w dzisiejszych czasach jeszcze downloadzi gry z rapida? P2M i wszystko jasne.

Lotress 06-08-2009 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2616818)
ktos w dzisiejszych czasach jeszcze downloadzi gry z rapida? P2M i wszystko jasne.

Ja, wklejam sobie linki do IDM, a potem samo się już pobiera ;;

Gelt 06-08-2009 02:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2616795)

Wtf? Jak coś ma byc piekne w tej klasie to tylko Shell.

Mafuss 06-08-2009 20:13

Jeśli to ogólny temat, to wsio.
Ogólnie, to szukam jakiejś dobrej gry. Co kryje się pod tym znaczeniem? Ano, żadne rpg typu lineage, ko, maple czy coś. Też żadna strzelanka typu cs, gunz online czy coś. Najlepiej z dość fajną grafiką. Zna ktoś coś podobnego? Online oczywiscie.

CytrynowySorbet 06-08-2009 20:19

Gunz to strzelanka? >_< Prędzej hack&slash...
Co ci mogę poradzić... Cabal? Albo WoW? :3

Mafuss 06-08-2009 20:25

Dobra, to Gunz źle nazwałem. Tak czy owak, chodzi mi o inną grę. Jak gram w Wow'a, lineage (przykładowo) to różnicy nie widze, lol. Ogolnie MMO mnie srednio kręci :W.

CytrynowySorbet 06-08-2009 20:33

To pograj w HKO.

Mafuss 06-08-2009 20:41

Już bez przesady :o. Hello kitty online? Gea, nigga.

Lord Dreathan 06-08-2009 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mafuss (Post 2617448)
Jak gram w Wow'a, lineage (przykładowo) to różnicy nie widze, lol.

Wypluj te slowa chlopcze, bo nie wiesz co mowisz.

Tak to moze warcraft 3 z dodatkiem? Dzieki edytorowi, na multiplayerze jest pelno gier, ktore procz engine'u war3, nie maja zbyt wiele wspolnego z war3. ( np. mapa resident evil. Gracze to komandosi i musze wykonywac zadania.)

Mafuss 06-08-2009 21:50

W3 też próbowalem. MP średnio mi podchodził.. te wszystkie, Naruto, DBZ i inne - średnio. Chyba wrócę do Maple i tyle :W

sphinx123 06-08-2009 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mafuss (Post 2617524)
W3 też próbowalem. MP średnio mi podchodził.. te wszystkie, Naruto, DBZ i inne - średnio. Chyba wrócę do Maple i tyle :W

Mangowe mapki to zazwyczaj shit. Zagraj w Lords of Europe, Footmans, DoTA, Battleships ;)

Rybzor 06-08-2009 22:03

Idź na kort i zagraj w tenisa, w prawdziwej, trójwymiarowej rzeczywistości. Gwarantuje ci, że takiej grafiki jeszcze nie widziałeś.

Mafuss 06-08-2009 23:37

Prawie śmieszne, e-thug.
Dzięki za pomysły, ale chyba przy Maple zostane :W.

Radix 07-08-2009 09:03

To w końcu nie chcesz żadnych MMO, czy żadnych cRPG? Jeśli MMO, to z cRPG polecam klasyki: Fallout 1 n 2 oraz Planescape Torment. Ze strategii stare i nieśmiertelne Dungeon Keeper oraz Beast n Bumpkuns, StarCrafta, WarCrafta 2, z przygodówek pierwsze trzy części Monkey Island (jedynkę masz odnowioną przez twórców), z survival horrorów Silent Hilla 2, ze strzelanek CS'a 1.6, Bioshocka, Call of Duty Modern Warfare. Cóż, jak mi się coś przypomni, to jeszcze dopiszę.

Shanhaevel 07-08-2009 13:06

@up
Też dorzucę.

cRPG: Mass Effect, seria SW:KotOR
Strategie: C&C3, seria Total War
Przygodówki: FAHRENHEIT now and evah
Survival horror: Dead Space
Shootery: Gears of War
Ścigałki: GRID, Dirt

Yoh Asakura 07-08-2009 13:28

Sims 3, Prototype, Spore...

Dupca 07-08-2009 16:29

Zamierzam kupić xkloca ma ktoś z forumowiczów owy sprzęt? Najpierw muszę sprzedać jednak moje PS2 z grami i padami jakby ktoś chciał kupić to cena i zdjęcia na PRV.

Pacz_knight 07-08-2009 16:37

@up
Ja mam i jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem bardziej oplacaly sprzet niz PS3. ;)

Shanhaevel 07-08-2009 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2618124)
graliście w KOTOR i KOTOR II ???

jest to świetna gra w świecie star wars

akcja Kotora dzieje sie 4000 lat przed wydarzeniami związanymi z Darthem Vaderem i młodym Skywalkerem. Republika po wojnach z mandalorianami ledwo co otrzasnela sie a juz zostala zaatakowana przez ogromna flote Dartha Revana i Dartha Malaka ( byli jedi ktorzy w trakcie wojen przechodza na ciemna strone)
niedlugo potem grupa jedi wybiera sie na okret Revana (ktory byl mistrzem Malaka) i walcza z nim , lecz wtedy zdradziecki Sith- Malak strzela w mostek swego mistrza lecz ratuje go mloda Jedi Bastilia Shan , Darth Malak mianuje sie nowym Mrocznym Lordem Sith a rada Jedi na Dantooine wymazuje Revanowi pamiec. i tu zaczyna sie gra , jestesmy Darthem Revanem bez pamieci ktory jest na statku , jak pokierujesz Revanem? Czy bedziesz walczyl z dawnym uczniem jako Jedi ? Czy moze szukasz zemisty i chcesz ponownie zostac poteznym Mrocznym Lordem Sith.;D reszty nie bede zdradzal , polecam gre

Kotor 2 jest pare lat po jedynce , jestesmy postacia wygnanego Jedi , ktory przezyl jako jeden z ostatnich jedi , gdy Revan z przyjaciolmi wyruszyl szukac pradawnych sithow , Darth Traya i jej uczniowie Darth Sion i Darth Nihilius wybijaja Jedi doszczetnie , przetrwalo kilku mistrzow. zdrada uczniow wobec mistrzyni , po czym rozdzielenie sie calego towarzystwa. i tu w kopalni gorniczej Wygnany Jedi ( czyli ty) spotykacie Kreie i szukacie ocalalych mistrzow Jedi , tylko od ciebie i od podejmowanych od ciebie decyzji zalezy czy zabijesz mistrzow i zostaniesz Lordem Sith , czy pozbierasz ich do kupy i zabijecie Sithow ... Na koniec czeka nas pojedynek z Darthem Nihilusem ( na jego statku) , n astepnie z Darthem Sionem (w akademi sith) a na sam koniec z Kreia ktora mowi Ci ze jest Darth Traya....

w tych grach mozemy robic duzo , od jezdzenia scigaczem az po efektywne walki czy lazenie w kombinezonie nurka w oceanie. Bedziemy zwiedzac grobowce starozytnych lordow Sith , szkolic sie na jedi na sitha oraz przemiezac pustynie oraz lasy. Czeka nas duzo dialogow i wiele misji.

POLECAM DLA KAZDEGO , gry sa genialne !!!

(opis gry sam napisalem ;D zeby nie bylo ze kopiuje)

I na ch*j te spoilery, że się wyrażę? Wróciłeś z banicji tylko po to, by psuć ludziom rozgrywkę?

Lord Dreathan 07-08-2009 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2618106)
Zamierzam kupić xkloca ma ktoś z forumowiczów owy sprzęt? Najpierw muszę sprzedać jednak moje PS2 z grami i padami jakby ktoś chciał kupić to cena i zdjęcia na PRV.

Mialem przez kilka miesiecy ;O

Co do pytania Maffus'a. Imo dzisiaj swiat wyglada tak.
fajna grafika= gra conajwyzej srednia= w najlepszym wypadku AZ 15h " intensywnej rozrywki"

Nie wiem jak forumowicze uwazaja, ale wg mnie wszyscy ktorzy robia gry, ida na latwizne.
Przez to jakos sie opieram przed powrotem do wow'a. Ten caly nowy dodatek i wszystkie patche z nim zwiazane to smiech na sali.

sphinx123 07-08-2009 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2618213)
Przez to jakos sie opieram przed powrotem do wow'a. Ten caly nowy dodatek i wszystkie patche z nim zwiazane to smiech na sali.

Z tym to się zgodzę, dodatek wprowadził więcej zamieszania niż innowacji. Spójrzmy na Death Knightów. Powinni należeć do Scourge (czyli mieć osobną frakcję) i być TYLKO undeadami... Gnom Rycerz Śmierci Przymierza? Żal.org.tibia.pl ;<

Pacz_knight 07-08-2009 20:20

KotOR? Swietna gra. Jeden z lepszych RPG'ow i to na dodatek osadzony w swiecie SW.

Swoja droga... Slyszeliscie ze ma byc SW: The Old Republic?
To moze byc jeden z najlepszych MMO, jaki wyjdzie. A czy dorowna WoW'owi? Tego juz nie wiem, ale gra prezentuje sie swietnie.
Szkoda tylko ze jeszcze na nia troche poczekamy...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:36.