![]() |
Cytuj:
2) Domyslam sie, ze znajomy Kuba szedl ulica - i nagle zaatakowali go zli policjanci. Zabili go, bo im sie nudzilo. Z pewnoscia nie lamal prawa! 3) Skoro uwazaja, ze jego smierc byla niesprawiedliwa - nic nie stoi na przeszkodzie, aby wniesc sprawe do sadu. Jak mozna rozumiec "Nasze życie jest i będzie hardcorem Sprawimy by twoje stało się horrorem"? Zniszcza policjantowi dom, spala samochod? Ciezko to uznac za przenosnie. 4) Najsmieszniejsze jest to, ze wylewaja wielka zlosc w piosence za smierc kolegi, a pozniej trzaskaja na tym utworze kase. Godne pochwaly. 5) Zeby nie bylo - nie jestem przeciwnikiem hip-hopu. Jest wiele tworcow, ktorzy robia/robili naprawde ciekawa muzyke (ja sluchalem m.in Pokahontaz, Paktofonike, Kaliber44), ale to, co prezentuje HG i zespoly mu podobne jest zalosne. Nie chce nikogo obrazic, ale w mojej opinii to "cos" (bo muzyka tego nazwac nie mozna) utrzymuje poziom zenady, a osobom identyfikujacym sie z nimi naprawde wspolczuje - bo nie rozumiem, jak mozna byc tak ograniczonym. Ps. Kilka cytatow zamieszczonych przez tepakow na youtube (do "zemsty nadejdzie czas"). Bez cenzury, w tagach hide : Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Jesli to nie sa debile, to naprawde nie wiem, gdzie to spoleczenstwo podaza. |
@nadejdzie czas zemsty
Strach się bać bo za rok jadę na szkolenie na "klawisza". Może Kubuś postanowił dać nogę i został zatrzymany (na dobre) przez wartownika na wieży. Jeżeli chodzi o język - nie jest aż tak straszny, ale pomiędzy Bilonem i Wilkiem a resztą jest różnica. http://www.youtube.com/watch?v=_OYs0x0EoJA Mam przesrane :/ tylko dlatego, że chce "więźniów we więzieniu więzić". I dlaczego się czepiają służby więziennej, skoro to sędzia i prokurator są fundamentem ich problemu? @Topic No ja tam nie miałem żadnych większych zatarć, ze dwa lata temu mnie i kolegów chcieli spisać, bo byliśmy niepełnoletni i obok nas leżały puste puszki po piwie. "Co żeście pili?! Jak się przyznać nie chcecie to zaraz kurwa zobaczymy <wyciąga balonik>" Ale ogólnie 1:7 - tak wygląda moja statystyka spotkania złych do dobrych. |
moja statystyka z policja to będzie
1- 10-15 , 6 1 (liczba spotkań dobrych) 10-15 ( liczba spotkań złych (spisanie) 6 ( liczba spotkań złych ( komisariat i konsekwencje) |
Cytuj:
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa (/rapowa, nie znam się). @Albertus: widzisz, ludzi, którzy sobie spokojnie żyją, takie nieprzyjemności nie spotykają. Nigdy nie byłem na komisariacie, spisany byłem raz, dwa dodatkowe razy mi spisanie groziło. |
Widzę, że ładny flame na temat HG się zrobił, w tej sprawie napiszę tylko jedno-
Cytuj:
|
Cytuj:
@HG - ZNC W sumie to jedyna piosenka HG, ktora znam i slucham czasem, szczerze mowiac to mi sie podoba. Prawdopodobnie gosciu zwyzywal/uderzyl policjanta, a ci go bili az zginal, ale szczerze to nie mam pojecia, to tylko domysly. Jak juz tak jedziesz na nich to mozesz poszukac w necie, kiedys pewnie to wyjasnili, chyba oczywiste jest, ze nie zabili przypadkowego przechodnia na ulicy, tylko "przesadzili". DO WIELU LUDZI Mowienie na kogos per PLEBS nie przedluza wam niczego, wiec po co tak pisac, to tylko swiadczy o waszym BRAKU jakiejkolwiek kultury, wiec jak wasze posty moga byc brane na powaznie? |
Słucham Rapu (hip-hop to kultura ehh), policja spisała mnie tylko raz, za przebywanie po 22 na dworze. Jak wiemy nieletni nie mogą być po tej godzinie na dworze. I nikomu nie mam za złe tego, że mnie spisali. Dobrze, że nie sprawdzili alkomatem, bo bym wylądował na posterunku.
Ta historia nie spowodowała u mnie nienawiści do policji. Sporo moich znajomych też słucha rapu i też nie krzyczy JP. Nienawiść do policji zaczyna się wtedy gdy zostaniemy przez nich zatrzymani, spisani etc. Szkoda, że w większości przypadków z naszej winy. |
Cytuj:
Ten drugi, typu Łona czy Ostry, jest całkowicie (prawie całkowicie) wolny od przekazu typu 'jebmy policję w dupę'. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Edited: poprawiłem okropny błąd ortograficzny :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Byłem spisany około 3 razy. Jeden policjant był trochę niekulturalny ale i tak skończyło się tym że z nim pożartowaliśmy xD |
Cytuj:
|
Boże, ludzie, nie przesadzajcie już z tym "brakiem kultury"... Nie raz słyszałem babkę przy kasie klnącą, bo coś się popsuło, ktoś zapomniał kasy czy coś. I nie widzę bandy dzieci wołających "JE*AĆ KASJERKI!". Policjant to też człowiek, może być zestresowany, zdenerwowany, kląć też na was może (przemilczmy to, że jak znajomi powiedzą do ciebie "ty chuju" to się jakoś nie bulwersujesz).
A jak prowokujecie policjantów, co się zdarza pewnie w 99% przypadków "JP", to czemu tu się dziwić... |
Świetne porównanie. Znajomych do ludzi obcych. Jeśli chodzi o ludzi obcych, to nie cierpię niczym nie uzasadnionego przeklinania i obrażania mojej osoby. Co mnie obchodzi, ze ma zły dzień? A spróbuj Ty policjantowi przekląć w twarz to zobaczysz ile jego obchodzi Twój dzien...
|
Cytuj:
dobrych pare lat temu , spisano moich kolegow. (bardzo porzadni , dobre oceny , dobre rodziny (1 to wnuk burmistrza) itp. ) siedzieli pod blokiem i lepili balwana (bylo to naprawde dobrych pare lat temu) no i wokol caly snieg pozbierali i chcieli troszke zgarnac z samochodu ktory nalezal do rodzicow jednego z chlopcow , podjezdza policja i spisuja bawiace sie dzieci pod zarzutem "kradniecia sniegu" , do dzis dnia gdy rozmawiam z tymi kolegami placzemy ze smiechu wspominajac ta akcje , czy wedlug Ciebie takie zachowania policji sa normalne? i stawiaja ja w dobrym swietle? No do dzis dnia Ci koledzy mysla o policji jako o bandzie idiotow ktorzy nie maja nic lepszego do roboty tylko spisywanie za glupoty ( a oni nigdy nie sluchali Hip-Hopu bo od zawsze sluchali metalu i rocka ) wiec jak ta policja w kraju m byc szanowana ??? Jestem pewny ze w kazdym miescie znalazl bys z 15/20 podobnych histori ośmieszających policje. Cytuj:
|
Policjant jest osobą społeczną wiec musi zachować pełną kulturę :). Klną nauczycielki do Ciebie na lekcji ? Wiec dlaczego oni maja stać ponad prawem, bo maja "zły dzień", a jak sam uslyszy jakiś bluzg to od razu "dokumenciki prosze" :confused:
|
Moze tak samo jak niektorzy nienawidza policjatow, tak policja ma swoje "JC" (je*ac cywili) i 50% policji jest JC, a 50% normalnych. Ale nie ma watpliwosci - wszystko zaczelo sie od krakowskiej Firmy - najwiekszego hiphopowego gowna w kraju.
|
Cytuj:
Ofc. Nie mówię że każdy lekarz jest zły i niedobry, po prostu idąc waszym tokiem rozumowania, jak spotkam kogoś złego z określonej grupy społecznej/zawodu, mam pełne prawo ich wyzywać/gnoić/nienawidzić -.- |
Cytuj:
Po prostu naprawdę spora część młodzieży myśli, że jest nietykalna. Gdy policja uświadamia im co innego, żywią nienawiść. |
Cytuj:
Jeszcze jedno pytanie- mówicie, że Peja też jest taki jotpe100% porównując go do HG, znam mało jego utworów ale wydaje mi się, że to dzieciarnia zrobiła z niego takiego hejtera policji. @Ashlon 1) Cóż, bez przekleństw raczej nie dotarłoby do nikogo to, że są wściekli. Ale racja, trochę przesadzili. 2) Nie znam Cię, nie wiem jakie podejście masz do przyjaciół- być może przestałbyś się z kimś przyjaźnić, bo boci na tibii, jak niektórzy z tego forum, ale ja zawsze będę trzymał stronę rodziny/przyjaciół. Gdyby ktoś zabił kogoś z mojej rodziny to miałbym głęboko gdzieś, czy został sprowokowany, a gdyby to był policjant tym bardziej. 3) Pewnie rodzina wniosła skargę, ale i tak przegrają, co jest oczywiste w naszym kraju. Cytowany fragment raczej przenośnią nie jest, po prostu chcą się zemścić na zabójcy. 4) Wielu artystów w swoich utworach na pewno nawiązywało do tragedii z ich życia, a w inny sposób raczej by tego nie mogli rozpowiedzieć 5) Hg nie słucham(poza '63 dni chwały'), Peja jest mi znajomy tylko z 'Szacunek ludzi ulicy' oraz 'Być nie mieć', i trochę mu współczuje, bo banda dzieciaków za każdym razem, gdy wymieni słowo 'policja' się podnieca. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@up jak najbardziej agreed, szczególnie jeżeli chodzi o brak mózgu |
Cytuj:
@down Powodem może być to, że nie spodobałeś się policjantowi. Z tego co wiem, nie ma określonych „powodów do spisania”. |
Owszem, powód musi mieć, żeby spisać. I zawsze można się domagać, żeby ten powód podał. Powodem może być np. to, że w okolicy miała miejsce kradzież. (oczywiście bez problemu policjant może taki powód wymyślić i nie będziecie mieli możliwości sprawdzenia, czy mówi prawdę)
@up Policjant nie może spisywać ot tak sobie. Musi Ci podać wiarygodny powód. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do ojca, ja swojego widziałem 2x w życiu więc nie żałuje że go psy wje_bały, a co do "mody" to ja do policji nic nie mam. Nie powiem, raz byli u mnie w domu bo trochę 'nabałaganiłem' ale przymknęli też oko innym razem jak piłem z koleżanką wódkę na terenie prywatnym który ofc do nas nie należał |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
nie boimy sie , ale jak cos sie robi to nie tak jak sie spodziewa przeciwnik. jakies pare miesiecy temu byla akcja ( ja tylko slyszalem o tym plotki) ze paru kolesi w kominiarach wpadli do psa do domu i powiedzieli ze jak jeszcze raz jakiegos dzieciaka uderzy to go zabija. Jak to sie skonczylo itp. to wam nie powiem bo nie wiem , musialbym popytac kolegow. A jak ktos powie ze to jest glupota/wymysl to powiem ze slyszalem to od osob doroslych i to calkiem normalnych ( nie zadnych pijakow ani ćpunów) pozatym policja ma prawo za soba |
To wyjątki. W każdym społeczeństwie się zdarzają. Może 2-3 historie ukazujące 'zło' policjantów, napisane w tym temacie mogą być prawdziwe, ale reszta to wymysły. Dlatego, jak wielu już tutaj powiedziało, nie oceniajcie policjantów po tych wyjątkach nagłaśnianych w mediach.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
dobra... nie udalo mi sie nikogo sprowokowac xd ale i tak cos napisze
powiedzial mi to policjant zeby nie bylo... generalnie to jest tak, ze dostaniesz wpi*rdol na dolku to nic, bo niczego im nie udowodnisz ale jak ty bys pobil policjanta to zazwyczaj masz tak przesrane ze sie nie wygrzebiesz z tego a i ci co mieszkaja w dzielnicach dla elit, tatus zarabia kokosy a oni grzecznie chodza do liceum niech sie moze nie wypowiadaja. taka propozycja. |
Cytuj:
Co do tematu JP to chciałbym dodać, że dotyczy on policjantów łamiących prawo, czepiających się o wszystko i traktujących jednych ludzi gorzej od innych. Gdy po 2 piwach wracasz z imprezy, a policja do Ciebie podjeżdża jest niegrzeczna, a na prośbę o podanie numeru oznaki grożą izbą wytrzeźwień, czy przymknięciem na 24 to przeciwko takim policjantom jestem. Policjanci zwykle zgrywają kozaków przy młodzieży, może wynika to z tego, że Ci krawężnicy są za głupi, żeby skończyć jakieś studia, za małe jaja mają, żeby do wojska iść i tak właśnie zostają policjantami. Podchodzi taki do kilku 17-18 latków i kozaczą, ale jak stoi w bramie 5-8 kolesi po 20, po których od razu widać, że zadymę robią to nawet nie podejdą. Kiedyś miałem sytuację, że po jakiejś uroczystości w szkole poszliśmy w około 100+ osób na piwko, podeszło do nas 2 policjantów i grzecznie poprosiło, abyśmy poszli gdzieś dalej to piwko spożywać, bo w tym miejscu ludzie mogą widzieć i policję prosić, a interwencja nie potrzebna. Później jak wracałem od znajomych się dowiedziałem (wszyscy pełnoletni w 4), byli na piwku niedaleko miejsca gdzie my. Tych 2 policjantów co nam grzecznie powiedziało im grozili, wyzywali ich, kazali wylać piwo, mandatem straszyli itp. Więc taką policję jak najbardziej JP, ale inna sprawa jest jak ktoś coś Ci ukradnie to się na policję idzie i zgłasza, jeżeli robią coś w tej sprawie to git (za to pieniądze im płacą), a jak walną Ci komentarz, że Twoja wina, że Ci ukradli czy coś to również JP. Kiedyś mojemu staremu ukradli malucha, sprawa poszła na policję. Malucha znaleźliśmy sami przypadkowo i na policję zgłosiliśmy, że został znaleziony, żeby sprawców szukali, a nie samochodu. Przyszedł list z policji, że Oni znaleźli samochód i sprawa zamknięta... Co innego jak ktoś wybije szybę, policja go złapie i krzyczy JP! Dokonał aktu wandalizmu więc niech za to płaci. Swoją drogą pona*******ałbym się z policją... Edit: Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Czytając wasze wypowiedzi zaczyna mnie to przerażać. Policja wygląda tam jak faceci w kominiarkach napieprzający wszystko co się rusza w koło.
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:55. |