Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Regulacja typów światów w Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220222)

piternet 29-08-2009 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirahz (Post 2637168)
A ja mam takie pytanie, bo słyszałem od kolegi, ze na obecnym non-pvp po update, gdy będziesz miał party, będzie możliwe PVP, czy to prawda? to zmieni opcję treningu, tylko 1 osoba z party bd mogła bić summona a reszta nie :)

'Postacie nie mogą zostać zaatakowane, uszkodzone (np. poprzez użycie runy Paralyze) lub zabite przez innych graczy. Jedynym wyjątkiem jest sytuacja w zakresie systemu wojny.'
Czyli twój kolega kłamał, w późniejszym terminie mają dodać areny pvp na n-pvp, pojedynki i takie różne duperele... Czytaj ze zrozumieniem!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niamh (Post 2635273)
Myślicie, że będzie można na non pvp skillować np. na monku kolegi?

Krótko - nie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2635580)
Ei, a pomyślał ktoś o tzw. "historii serwera"?
Przykładowo, Cipsoft umożliwił przenoszenie postaci. No dobra, ale co z tymi ludźmi, którzy jakimś cudem grają od początku powstania "swojego" serwera i osiągnęli największy/ jeden z największych level'i na nim (np. pvp enfo). I teraz taki hajcz lewel na enfo to 200+. Projekty-boty typu w ośmiu sharujemy przenoszą się na taki serwer. No to oni mają wtedy największy level na servie oraz panoszą się jak gówno, botując do woli. I teraz na usta nie nanosi okrzyk "hail Cipsoft"? Bo legendy danego serva będą pamiętane tylko przez tych co grali za Tibii 7.x~, a teraz mają tą grę szczerze w dupie. :D

Transfer będzie możliwy tylko na świat z takimi samymi bądź ograniczonymi zasadami - z PvP-enfo na każdy świat, z PvP na świat PvP bądź non-PvP, a ze świata non-PvP tylko na inny świat non-PvP.

Btw: Wypowiedź CM Mirade:
Cytuj:

Please note that we do not plan to abolish friendly fire on open PvP worlds without giving players the chance to fight against each other in duels
Tłumaczenie:
Cytuj:

Należy pamiętać, że nie planujemy zniesienia przyjacielskiego ognia na otwartych światach PvP nie dając graczom szansy na walkę z sobą w pojedynkach.
Cytuj:

This means training with allies will still be possible. It will be possible within the scope of duels.
Tłumaczenie:
Cytuj:

Oznacza to, że trening z sojusznikami będzie nadal możliwy. Będzie to możliwe w ramach pojedynków. [także bye bye party xD
I coś o nowych światach:
Cytuj:

We are aware that optional PvP worlds (former non-PvP) will become quite popular and we will address the great demand. As already said in the thread about the world transfer, we will set up new servers and open new game worlds so that players who want to play on optional PvP worlds can do so.
Tłumaczenie:
Cytuj:

Jesteśmy świadomi, że opcjonalne światy PvP (były non-PvP) staną się dość popularne i odniesiemy duże zapotrzebowanie. Jak już wspomniałem w wątku o transferze postaci, postawimy nowe serwery oraz otworzymy nowe światy,więc gracze, którzy będą chcieli grać na opcjonalnych pvp będą mogli ;-)

czar 30-08-2009 00:56

Jak wystartują nowe serwery open to od razu zaczynam powergame...

--Cienius-- 30-08-2009 12:04

Cytuj:

Krótko - nie.

Nie zgodze sie z toba jezeli w pojedynach nie bedzie mozna bic summonow sorcowie /druty beda mieli ogromna przewage jezeli ich petow nie bedzie mozna zabic w duelu ;p

@down
Ale on zapytal czy po latce bedzie mozna tak trenowac ;]

Nastepnym razem precyzuj mysli

piternet 30-08-2009 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2637443)
Nie zgodze sie z toba jezeli w pojedynach nie bedzie mozna bic summonow sorcowie /druty beda mieli ogromna przewage jezeli ich petow nie bedzie mozna zabic w duelu ;p

Argh, chodziło mi o to, że teraz nie, dopiero jak dodadzą pojedynki, wtedy będzie można na nich trenić tak samo jak na open pvp.

MichalOlkuszanin 30-08-2009 16:39

Bardzo mnie cieszy, że powstaną nowe serwery "optional pvp", bo jestem pewien że mnóstwo graczy będzie chciało zacząć tam grać.

Mohammed 30-08-2009 17:22

To niech ktoś jaśnie powie czy będzie można skillować na monku, tak czy nie ?

--Cienius-- 30-08-2009 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mohammed (Post 2637829)
To niech ktoś jaśnie powie czy będzie można skillować na monku, tak czy nie ?

TAK BEDZIECIE MOGLI PRZEBIJAC MIECZEM BIEDNEGO KSIEDZA Z MERCEDESEM

Orez 30-08-2009 19:02

Zapewne będzie miał obstawę, wiernych radio słuchaczy.

Kicek 31-08-2009 09:44

Nowe serwery? Ja tylko słyszałem, że mają wszystkim zmienić nazwy :confused:

Co do zniesienia "friendly fire" to jest dla mnie głupie. Robisz pt ze swoją gildią i lecicie spamować ue na ob ;OO

Akkorin 31-08-2009 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kicek (Post 2638389)
Nowe serwery? Ja tylko słyszałem, że mają wszystkim zmienić nazwy :confused:

Cytuj:

*Będzie kilka specjalnych światów z każdego typu, na który każda postać będzie mogła się przenieść. Te światy będą specjalnie oznakowane, podobnie jak teraz Premia (która jest światem tylko dla kont premium). Prawdopodobnie będzie po jednym z każdego typu, a przy każdym z nich widnieć będzie napis „można się przenieść”. Na przykład, jeżeli gracz ze świata non-PvP będzie chciał pograć na świecie PvP, dostanie szansę na przeniesienie na taki świat mimo, że normalnie nie byłby wstanie.
Na pewno nie zmienią jakichś starych serwerów na światy "open".
Cytuj:

*Nie będzie można przenieść postaci na świat, który w danym momencie jest zablokowany. Takie blokady będą posiadały przykładowo nowe światy na jakiś czas. Zablokowane światy ,podobnie jak te w/w, będą specjalnie oznaczone na liście, jednak nazwa nie została jeszcze ustalona.

Slash 31-08-2009 12:02

http://republika.pl/blog_ad_547482/9...a_pierdole.jpg

To juz nie jest tibia oO

robek 31-08-2009 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slash (Post 2638455)

Przykro mi, ale jest. Duzo lepsza od tej, co byla wczesniej. Nie mowie o graczach.

Slash 31-08-2009 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2638456)
Przykro mi, ale jest. Duzo lepsza od tej, co byla wczesniej. Nie mowie o graczach.

kiedyś to była prosta fajna gra, nie było takiego spuszczania sie nad każdym szczegółem i dla tego było lepiej

robek 31-08-2009 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slash (Post 2638481)
kiedyś to była prosta fajna gra, nie było takiego spuszczania sie nad każdym szczegółem i dla tego było lepiej

Nie mow mi, ze teraz Tibia jest trudna ; O

Edier Master 31-08-2009 12:47

Może i jestem konserwą, ale po co takie rewelacje ;/ niech zostanie pvp non pvp i enfo takie jakie bylo. Przenoszenie postaci miedzy serwami rownie chujowy pomysl, byly legendy serwow a teraz beda legendy calej tibii xP Cipsofcie moim zdaniem zmierzasz w złą stronę :( Rozumiem ze trzeba isc do przodu ale ja nie szedłbym tędy, ciekawe czy z takim Cipowym postepem tibia bezie w 3d i z dzwiekiem ;[

Akkorin 31-08-2009 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edier Master (Post 2638489)
Może i jestem konserwą, ale po co takie rewelacje ;/ niech zostanie pvp non pvp i enfo takie jakie bylo. Przenoszenie postaci miedzy serwami rownie chujowy pomysl,byly legendy serwow a teraz beda legendy calej tibii xP Cipsofcie moim zdaniem zmierzasz w złą stronę :( Rozumiem ze trzeba isc do przodu ale ja nie szedłbym tędy, ciekawe czy z takim Cipowym postepem tibia bezie w 3d i z dzwiekiem ;[

Czy to źle?
Cytuj:

*CipSoft wie, że transfer postaci pomiędzy serwerami będzie miał ogromny wpływ na społeczność graczy z każdego świata. Wielu graczy określa tożsamość swej postaci, przynajmniej w pewnym stopniu, poprzez pryzmat historii jego świata. Jednakże możliwość jego zmiany nie zmieni przeszłości i osiągnięć. Będzie miała ona wpływ na przyszłą historię serwera i życie samej postaci. CipSoft chce jednak zaoferować graczom dalsze możliwości kształtowania swej przyszłości.

Grue 01-09-2009 12:14

Grali w World of Warcraft czy co? ; o

Jak bedzie takie non-pvp jak PVE w WoW to zaczne chyba grac : P

Pirate Cutthroats 02-09-2009 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2634348)
Zaczną biegać dzieci z kupionymi charami na Opcjonalnych PvP i krzyczeć " Chodź na solo! Chodź na solo! Co boisz się?!"
Już to widzę :>

wyjąłeś mi to z ust :)

Nonex 08-09-2009 21:06

Cytuj:

"Hardcore PvP - wcześniej PvP-Enforced

Zasady:

*Gracze powinni być w stanie zaatakować, zabijać lub wpływać na innych w sposób negatywny, bez żadnych ograniczeń;
*Gnębienie innych jest możliwe i dozwolone. Co więcej, jest to również dozwolone w obrębie własnej drużyny lub gildii bez żadnych ograniczeń;
*Wojny gildi, pojedynki i areny powinien pomóc graczom w organizowaniu walk, ale nie powinny mieć innego zastosowania w odróżnieniu do pozostałych światów.

Cechy:

* Postacie mogą zostać zaatakowane, uszkodzone (np. poprzez użycie runy Paralyze) lub zabite przez innych graczy, chyba, że znajdują się w strefie ochrony bądź na Rookgardzie;
*Brak systemu czaszek;
*Blokowanie postaciami i summonami jest możliwe;
*Postacie nie dostają premii doświadczenia za zabicie innego gracza;
*Błogosławieństwa i Amulet of Loss są dostępne;
*System wojen: Pojedynki, areny do walki, sojusze gildii włączając walkę partyzancką będą realizowane w późniejszym terminie."
Nie rozumiem sensu zmian na PvP enforced gdzie sam gram. Rozumiem ze polityka Cipsoftu chce sklonic graczy(czyt. dzieci) do gry na tych trudnych swiatach gdzie gra pozornie malo osob a utrzymanie serwerow kosztuje....
Ale sie pytam Po Chuj robia z dobrego trudnego swiata enforced HARDCORE PVP gdzie zadnego hardcoru juz nie bedzie poprzez wprowadzenie blogoslawienstw (idiotyzm) teraz ludzie beda mniej spadac z lvl... A na dodatek aole itd?? To co teraz wszystkich lub zadnych itemow za latanie i randomowanie po swiecie.... Prawdziwy hardcore.... Zmiany sa zle....
PS brak expa za zabijanie wyzszych lvlowo graczy a co to kurwa swiat dla graczy co sie trudza PvE tutaj sensem jest zabijanie graczy i korzysci z tego plynace....

coach_13 15-09-2009 16:58

Kiedy ta łatka zostanie wprowadzona?

Bambs18 27-09-2009 13:15

Humn a mi tam hardcore pvp sie podoba;d samo to , ze bez limitu mozna karac ludzi jest mega fajne , a bocenie napewno nie bedzie latwe w takim miejscu gdzie moze Cie zabic kazdy bez wyjatku.

Farfocel 27-09-2009 13:43

Tak z ciekawości to w tamtym roku kiedy był zimowy upadate? w ktorym miesiącu? bo z tego co widze to te zmiany są przewidywane własnie w zimowym tak?:D

kocyk123 28-09-2009 20:33

jak non pvp bedzie pvp to bedzie zwalenie nie wiem po co to zmieniac ktos o to prosil ich powinno zostat tak jak jest karzdy ma do wyboru swiat na jakim chce grac to po co kurwa zmieniac non pvp w pvp pytam sie

makus18 28-09-2009 20:46

Non-pvp nie bedzie pvp. W non-pvp bedzie mozna sie lac ale tylko wtedy gdy sie zgodzisz na to i nie ma skulli, nie moze zaatakowac sie pierwsza lepsza osoba ktora napotkasz w miescie, mi sie te zmiany podobaja, ale moze tylko dlatego ze gram na swiecie non-pvp.

kocyk123 28-09-2009 20:52

to czyli na starym non pvp przerobbionym na pvp nie bedzie mozna bic kogos bez jego zgogy ?? a jak ktos ci przywali to zada obrazenai czy bede musial sie zgodzic na walke z nim jak to dokladnie ma byc??

Akkorin 28-09-2009 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kocyk123 (Post 2655994)
ktos o to prosil ich

tak
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kocyk123 (Post 2656016)
a jak ktos ci przywali to zada obrazenai czy bede musial sie zgodzic na walke z nim

będziesz musiał się zgodzić

RaxinMr 29-09-2009 09:13

Tibia 7.92 byla fajna jeszcze w miare ,klimatyczna,8.0 juz tracila swoj klimat czyli po update 7.92 tibia to juz nie to samo moim zdaniem/

kocyk123 29-09-2009 17:27

a no to fajnie ze nikt cie nie zabije bez twojej zgody to mi odpowiada

Orez 29-09-2009 17:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RaxinMr (Post 2656249)
Tibia 7.92 byla fajna jeszcze w miare ,klimatyczna,8.0 juz tracila swoj klimat czyli po update 7.92 tibia to juz nie to samo moim zdaniem/

To se kup klimatyzator.

Moim zdaniem klimat gry się nie zmienił. To że poprawili grafikę i dodali parę nowych przedmiotów nie czyni tibi inną niż była dawniej (pod względem rozgrywki). Jedyną istotną zmianą która mi się naprawdę spodobała było dodanie różdżek dla klas magicznych (druid, mag), które wcześniej były klasami raczej robotniczymi (produkcja UH itp.).

Co do zmiany światów. Czy nie dojdzie do masakry? Przecież często się zdarza że gracz posiadający dwie postacie na różnych światach pragnie zemsty gdy ginie jego słabsza postać.
Weźmy takiego gracza który na jednym serwie miał 20 palka który został odesłany na rook przez bandę 30 poziomowych graczy. Na innym świecie gracz ma 80 paladyna. Czyż zemsta nie była by słodka? Oczywiście trzeba się liczyć z tym że przeciwnicy również mogą mieć potężniejsze postacie.
Oczywiście pojedynczy przypadek to nic wielkiego, ale takie wojny klanów których członkowie opuszczają formalnie jego szeregi, aby udać się na wojnę na innym świecie.

Zapewne powstały by bazy wypadowe. Przechodząc na inne światy nie można brać ze sobą ekwipunku z depo. W takim razie itemki pozostawiane były by w siedzibach klanów, gdzie spokojnie czekały by na powrót właściciela (a tu małe pytanko: "Czy na pewno itemki znikną z depo po przeniesieniu postaci?" Bo nie jestem co do tego pewny.), lub były by wydawane w siedzibie gildii na innym świecie.
(To że postać nie ma w opisie nazwy gildii, nie musi oznaczać że do niej nie należy.)

FireInTheHole 21-10-2009 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bigzone (Post 2634352)
powiem tak:
kiedys w tibii niby nic nie bylo, ale fajnie bylo
dzisiaj niby wszysto jest, ale nic nie ma

anegdota do old times,kiedys w tibii 100 lvl to bylo cos, oprocz tego wspolne hunty, questy, system run i walki oraz kredkowe belty :] dzis takiej zabawy nie ma z grania :( niestety :'(

Zgadzam się z tym panem całkowicie, brakuje mi tamtych czasów, przynajmniej teraz będę mógł przejść na Optional Pvp z Hiberny bo mam hunta na 185 rp i payment 450k

Pozdrawiam!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:42.