![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie powinno być żadnych koncertów bo jak będzie ekipa co gra Rocka obraza się Metale a jak będzie jakaś inna to się inne grupy obraza. Tylko ze jak by 9,5/10 miasta to byli Punki wtedy burmistrz nie miałby problemu z wyborem kapeli na jakieś festyny/koncerty. Cytuj:
Widocznie tylko u nas takiej opcji nie ma... widać nasza szkoła nie jest idealna , ma ten 1 mały minusik... |
Cytuj:
Czy idę na festyn/koncert mój wybór, mogę pójść na jaki chcę, lub nie iść wcale. Natomiast do szkoły muszę chodzić. |
@krzyże w szkołach: w klasie mojego wychowawcy jest tak, że to my podjęliśmy decyzję, czy krzyż wisieć będzie. I szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy wisi, bo mi to wisi, skoro zostało przegłosowane demokratycznie wśród zainteresowanych a nie narzucone odgórnie.
@wolne w święta: a jeśli ja chcę świętować Dzień Niepokalanego Niepodkucia Różowego Niewidzialnego Jednorożca, to powinienem mieć konstytucyjne prawo zrobić sobie w ten dzień wolne. Mam? Nie. I żadne Boże Ciało czy Matka Boska Pięćdziesiątazrzędu mi tego nie zrekompensuje. |
Cytuj:
|
lol.
Oczywiście, że religia nie jest obowiązkowa, a jak nie masz takiej możliwości - pozwij ich, bo nikt nie może cię przymuszać na chodzenie na ten przedmiot, bo a nuż jesteś muzułmaninem czy kimś innym? |
wogole kuriozalne jest to, ze z religii trzeba sie wypisywac zamiast sie na nia nie zapisywac.
|
Cytuj:
Tylko ze u nas nie ma tak , dostaliśmy kartki czy rodzice wyrażają zgodę chodzenia na wdz , kolegi rodzice nie wyrazili zgody a wychowawca kartki nie przyjął bo powiedział ze zgoda MUSI być wyrażona ;D tu powstaje pytanie , - po co te kartki ? (pewnie oficjalnie muszą być ;D ale wyboru i tak nie ma) z religii normalnie się wypisałem i nie chodziłem chyba miesiąc , ale ksiądz zobaczył ze katolicki a nie chodzi na rele i po rozmowie z dyrektorem zrobiono zakaz wypisywania się z reli (chyba ze jesteś innego wyznania wtedy można) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
może i tak , ale to było trzeba załatwiać wtedy odrazu , teraz jak jestem w 2 klasie to mi się nie opłaci już poza tym nie wyszło by mi to na dobre ;D (małe miasteczko ze starzejąca się społecznością) |
Cytuj:
|
Niby mogę , ale tak naprawdę nie mogę ;D poza tym już się nie opłaca...
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A dając przywileje muzułmanom sprowadzimy se sami kłopot na głowę tak jak Zachód... |
Omg to byl tylko przyklad poza tym nie każdy muzułmanin jest zly bo jesli tak to ja mogę powiedziec ze wszyscy katole sa poj*bani i pala ludzi na stosach co sie mija z prawda no i to nie jest przywilej tylko bardziej rownouprawnienie ;s niz ustalanie od gornie w jakie swieta jest wolne. Kazdy sobie wykorzysta ten czas jak mu sie tam podoba ^^.
|
Cytuj:
Zobacz sytuacje np. w Belgii gdzie dano im duże prawa , swobody itp. a teraz prawie każdy Belg to rasista i nie może we własnym kraju czuć się jak u siebie. Zobacz jak oni ich pieniądze rozkradają (sociale - masa pieniędzy na każde arabskie dziecko) nie pracują a jak komuś się coś nie podoba to robią zamieszki , po przegranej walce o Europe w sposób militarny obmyślili nowy plan - zniszczyć nas od środka. Ich głównym założeniem jest przyjeżdżanie następnie ściąganie rodzin przy okazji uwodząc białe kobiety , otwierają własne sklepiki itp. z czego pewnie nie płacą dużych podatków tak jak inni bo przecież to "przyjaciele z 3 świata" pieniądze ładują w zbrojenie. Kazdy z nich robi 10 dzieci żeby wyprzeć nas z europy w sposób przyrostu naturalnego który u nich jest dodatni. A za cale ich życie płacą podatnicy (sociale). Zaraz powiesz ze skąd to wiem i ze to stereotypy. A wiec powiem ci ze widziałem , czytałem , słyszałem i żyłem miedzy tym syfem 2 lata. I naprawdę nie życzę żadnemu Polakowi żeby to spotkało nasz kraj. A dając im jakieś prawa odnośnie ich świat robisz im taka zachętę która doprowadzi do następnych i za x lat obudzisz się w kraju w którym będzie tak jak na zachodzie. Jak wyjeżdżałem bylem bardzo tolerancyjny , może nawet bardziej niż 3/4 z was. I tez nie wiedziałem jak można nienawidzić kogoś kto urodził się czarny czy inny. przez pewien czas nawet się kolegowałem z paroma z poza europy , ale z czasem gdy widziałem coraz więcej , rozmawiałem z pewnymi ludźmi coraz więcej doszedłem do takich poglądów jakie mam teraz. I nigdy nie chciałbym żeby tak jak tam było u nas bo będzie prawdziwa tragedia... |
Cytuj:
@down Yoh ma rację :P |
ja do kościoła od 6 klasy podstawówki nie chodzę , bierzmowania tez nie miałem. Wogle nie chce mi się nawet na rele łazić. Tylko powiedz to dla dyra , on powie ze mogę nie chodzić , ale nieobecności będą czyli nieklasyfikowanie...
|
Cytuj:
|
oj ty ciągle z tym pozywaniem , tylko co ja udowodnię... czyje zdanie bardziej się liczy księdza czy wielokrotnie notowanego pijaka??? A w żadne nagrywanie czy coś nie chce mi się bawić...
Ale z ciekawości specjalnie dla was w poniedziałek pójdę do dyrektora i powiem ze chce się wypisać z religii i ze kartkę od rodzica przyniosę jutro i specjalnie dla was spróbuje dokładnie zapamiętać co powiedział. |
Cytuj:
|
jakoś nie przypada mi do gustu takie skażenie , wole tak dopier. na lekcji żeby ksiądz sam mnie z niej wygonił ;D
|
Cytuj:
|
odpowiem ci cytatami.
"Mnie nie interesuje prawo, mnie interesuje sprawiedliwość." "Zwycięzcy nikt nie będzie się pytał, czy mówił prawdę." zresztą pogadamy na ten temat w poniedziałek jak pójdę do szkoły , powiem wam jak się skończyła moja prośba o wypisanie się (oczywiście podpis rodzica zaniosę) |
Cytuj:
|
yhm.
Chcialbym zobaczyc was jak grozicie dyrektorowi szkoly pozwaniem do sadu. ostatecznie moze wywalczylibyscie to prawo do niechodzenia na religie, ale ostatecznie nauczyciel i tak ma duzo wieksze prawa. nie oplaca sie to. tyle. |
Omg odszkodowanie byloby ogromne prawdopodobnie - wiec sie oplaca.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Każdy, kto miał jakąś styczność z polskim sądownictwem wie, że trzeba się nieźle namęczyć, żeby coś wywalczyć. |
dodajmy do tego ze nauczyciele patrzyli by na mnie wrogo co z pewnością obniżyło by mi oceny. Stanowczo się nie opłaca , ale w poniedziałek jak będę w szkole zagadam do dyra ze chce się wypisać , z ciekawości która we mnie pobudziliście ;D
tak jak teraz np. z kolega na przerwie pukaliśmy w okno od pokoju nauczycielskiego (staliśmy na parkingu) a nauczyciele powiedzieli ze jak coś się stanie z ich samochodami ze nawet jak sami to zrobią to i tak na nas pójdzie. i ze maja siebie jako świadków ze to my zrobiliśmy wiec równie dobrze dyro znalazłby wśród nich paru świadków z ta religia... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Marsz się dzisiaj odbył i liczbowo był sukcesem. Pojawiło się ok. 400 osób i to pomimo deszczowej pogody (jak wychodziłem z domu, to naprawdę lało). Była prof. Senyszyn. Tylko nagłośnienie było kiepskie i choć przemówienie organizatorów na rynku mogło być naprawdę efektowne, okazja została zmarnowana - nie było go słychać.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nadal myślę ze jest super , poza tym z ta rela i wielkim błędem jakim było mianowanie najlepszej nauczycielki na vice dyrektorkę. |
Cytuj:
|
Ja lubię Senyszyn.
|
Cytuj:
|
Ilekroć słyszę Senyszyn to mam ochotę przełączyć kanał. Już nawet nie chodzi o sam głos ale o to co wygaduje + połączenie to z jej głosem.
400 osób...imo słabo ale od czegoś trzeba zacząć. ps. powiedziałeś mamie(jeśli z nią mieszkasz). Mamo idę na marsz!;) to tak z ciekawości nie z polewy czy coś;p |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:40. |