Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Filmy, seriale etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=224438)

Litawor 21-12-2009 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2707090)
Dzis sprobuje przebrnac przez Siedmiu Samurajow, ale jako antyfan wszystkiego, co azjatyckie, podejrzewam ze moze byc ciezko...;

Pełna wersja, czy skrócona? Ja widziałem pełną i choć mi się podobała, to przyznam, że trzeba się porządnie wyspać przed seansem, bo nie jest to lekki film.

piramjida 21-12-2009 14:50

Lot nad kukulczym gniazdem bardzo dobry film, zasluzenie moim zdaniem.

dla mnie najbardziej przehajpowane i overrated - Once Upon a Time in America, ledwo dalem obejrzec, ten film mogl trwac z 1h czy No Country For Old Men.
Prestiz ogladalem ostatnio, tez ledwo wytrzymalem, no i Australia.

duzo by sie tego znalazlo, ale przy tych zasypialem.

Shanhaevel 21-12-2009 14:59

@Siedmiu Samurajów
Fajny film, choć długi jak cholera, stare japońskie filmy chyba tak mają.

Litawor 21-12-2009 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2707111)
dla mnie najbardziej przehajpowane i overrated - Once Upon a Time in America, ledwo dalem obejrzec, ten film mogl trwac z 1h czy No Country For Old Men.
Prestiz ogladalem ostatnio, tez ledwo wytrzymalem, no i Australia.

Nie mogę się z tym zgodzić.

hoomik 21-12-2009 16:29

Samurajow mam skrocona, 3-godzinna wersje. Moglem polozyc lapy na 7h, ale tego bym juz na pewno nie zdzierzyl...
Cytuj:

czy No Country For Old Men
calkowity sprzeciw z mojej strony, imo film jest zajebisty, jeden z moich ulubionych ever. Oscar dla Javiera Bardema jak najbardziej zasluzony.

Poki co obejrzalem Miasto Boga. Nawet niezle, chociaz poczatek przymula. Kiedy jednak przebrnie sie przez pierwsze 30-40 minut, jest juz fajnie.

Fintex 21-12-2009 18:14

ja właśnie obejrzałem One Flew Over the Cuckoo's Nest i mnie się podobał. porywający film to to nie jest, ale jak ktoś jak ja lubi dramaty, psychologiczne filmy no to polecam. film Awekings z genialną rolą De Niro chyba był kręcony w tym samym pomieszczeniu co ta sala. bardzo podobne.
poza tym nie dawno obejrzałem Blue Velvet. polecam.

ogólnie ostatnio zabrałem się za filmy, nadrobiłem pare klasyków, których nie oglądałem typu: Pulp Fiction<3, Se7en, Scarface itp. no i jakieś nowsze typu wymienione tu Prawo Zemsty-elegancki filmik. Scoop-Gorący Temat z Scarlett<333333 mniej fajny, ale da się obejrzeć. The Eagle Eye - fajny, cały czas jakaś akcja, ale zbyt przewidywalny. ogólnie polecam.

na dziś jeszcze mam Ognisty Podmuch z De Niro i Za Wszelką Cenę z Eastwoodem.

Co do seriali, to polecam The Mentalist. bdb serial. jak ktoś się jara wątkami seryjnych morderców jak w dexie no to polecam. rozwiązywanie zagadek jest trochę jak w Housie, ale nie znięchęcałbym się tym bo wątek Red Johna jest przezaje sty. ogólnie ekipa cała elegancka.

piramjida 21-12-2009 19:54

Cytuj:

Co do seriali, to polecam The Mentalist. bdb serial. jak ktoś się jara wątkami seryjnych morderców jak w dexie no to polecam. rozwiązywanie zagadek jest trochę jak w Housie, ale nie znięchęcałbym się tym bo wątek Red Johna jest przezaje sty. ogólnie ekipa cała elegancka.
Ale mam wrazenie, ze w Mentaliscie ten seryjny morderca bedzie szukany do konca serialu

W ogole to dla mnie Mentalista jest praktycznie odwzorowaniem House'a w realiach kryminalistyki.

Glowna postac mezczyzna, tak samo blyskotliwy, inteligentny, tez rzuca dzolki na lewo i prawo, tez praca, kazdy odcinek to inna sprawa - jak House, zarowno szef Mentalisty (zapomnialem w tym momencie imienia) jak i szef House'a to kobieta, ma do niego sceptyczny stosunek, tez nie wierzy w metody jego pracy, ale obie to toleruja bo to dziala, i tu i tu ekipa dwoch kolesi, jedna babka (w dodatku i Cameron i Van Pelt to <3), obie postacie urazy z przeszlosci.

wszystko sie zgadza.

Fintex 21-12-2009 20:30

na mnie Mentalista wywarł większe wrażenie i nie jest tak nudny jak House. pozatym można zgadywać kto zabił co nie raz mi się udawało, w Housie jak ktoś nie jest lekarzem to raczej kiepsko, chociaż wątpie zeby polscy lekarzae znali te wszystkie choróbska ;p
co do tego, że wątek Red Johna bedzie ciągnięty do końca serialu jest oczywiste. póki mają oglądalność no to serial będzie emitowany i wątek nie rozstrzygnięty.

hoomik 21-12-2009 20:31

zdaje mi sie, czy juz wczesniej gdzies cos wspominalem o epickiej schematycznosci House'a...? :p

Prywata - posiada ktos FullDVD z filmami Audrey Hepburn? Ozloce za kazdy tytul, chociaz najmniej mi zalezy na Breakfast at Tiffany's i Roman Holiday, gdyz te i tak bede miec oryginalne. Gotow jestem na wymiane, sam posiadam dosc spory zbior DVD i jeszcze wiekszy Divxow, wszystko jest kwestia dogadania sie.

Cytuj:

W niedzielę w Los Angeles zmarła popularna aktorka Brittany Murphy. Przyczyny śmierci nie są na razie znane, lecz prawdopodobnie były one naturalne. Miała 32 lata.
Jak podają źródła około 8 rano do jej mieszkania przyjechało pogotowie wezwane przez męża Murphy Simona Monjacka. Aktorka miała ponoć zasłabnąć w łazience. Jako oficjalną godzinę śmierci podaje się 10.04.

Brittany Murphy stała się popularna dzięki młodzieżowemu filmowi "Clueless" z 1995 roku. Następne ważne role to "Przerwana lekcja muzyki" i "8 mila". Widzowie mogą ją też pamiętać z "Nowożeńców" i "Sin City - Miasta grzechu". W ostatnim czasie pracowała nad kilkoma obrazami, w tym nad "The Expendables" Sylvestra Stallone'a.
;;;;;;;

Chesterkaa 22-12-2009 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2707261)
ja właśnie obejrzałem One Flew Over the Cuckoo's Nest i mnie się podobał. porywający film to to nie jest, ale jak ktoś jak ja lubi dramaty, psychologiczne filmy no to polecam. f

Czytaklam ksiazke i ja pokochalam tylko niestety nie mam jak dorwac filmu...

Apokalipsa, Brzydula sie skonczyla! ; | Jedyny polski serial, ktory bardziej mi sie spodobal od oryginalu ; o

Czarna_Mamba 22-12-2009 18:29

Właśnie obejrzałam ostatni odcinek Brzyduli. Kurdeno, lubiłam ten serial. ; <

Pan i Wladca 22-12-2009 18:32

Oglądałem kiedyś taki film i wzięło mnie, żeby sobie go przypomnieć i obejrzeć jeszcze raz, ale ni za cholerę nie mogę przypomnieć sobie tytułu.

Może ktoś pamięta :> :

Od razu mówię, że o sztukach walki. Generalnie chodziło o to, że w mieście rządził jeden gang chyba. I kilku ludzi posiadało różne zdolności: jeden ziomek był giętki jak guma, jego żona miała strasznie głośny głoś, który mógł być jeszcze głośniejszy, jeżeli krzyczała przez tam dzwon jakiś. Było dwóch gości którzy grali na takich dziwnych instrumentach strunowych i w czasie gry wypuszczali w przeciwnika jakieś niewidoczne strzały czy coś takiego. Był gościu też co miał styl walki żaby :> tak mu się gardło pompowało fajnie no i oczywiście główny bohater tam jakiś okazało się, że fajny styl walki miał "rękę Boga" czy coś takiego.

Sam bym się po tym opisie nie połapał, ale postarajcie się! :<

Litawor 22-12-2009 18:35

Kung Fu Hustle

Pan i Wladca 22-12-2009 18:44

Noooo i gitara :>

Dzięki stary :*

Fintex 22-12-2009 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2707600)
Czytaklam ksiazke i ja pokochalam tylko niestety nie mam jak dorwac filmu...

peb.pl ;]

Obejrzałem 21 gramów i daje 10/10. aktorzy zagrali przekonująco, Sean Penn - jeden z moich ulubionych grajków. historia może trochę naciągana, ale zaje sta.

Ognisty Podmuch taki o, 2h o pożarach i innych pjerdołach jakoś strasznie mnie nie zainteresowało.

Koniec z Hollywood, Allena lubie jako reżysera i scenarzyste, ale jako aktor to mi do gustu nie podchodzi i mimo, że to komedia to ani razu się nie zaśmiałem.

Czas Surferów, dobry Polski film:d pare fajnych hasełek było, nie porywający, ale żeby się odpręzyć to można obejrzeć.

teraz zabieram się za Miasto Boga.

Litawor 22-12-2009 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2708087)
Koniec z Hollywood, Allena lubie jako reżysera i scenarzyste, ale jako aktor to mi do gustu nie podchodzi i mimo, że to komedia to ani razu się nie zaśmiałem.

Komedia Allena bez Allena? Przecież wtedy to już nie komedia Allena.

Chesterkaa 23-12-2009 11:29

@ Fintex

Danke, nie wiem czy moj komputer to wytrzymam, ale musze sporobowac : ) a 21 gramow tez kiedys widzialm, genialne ; o

@ Brzydula : <

Ja najbardziej bede tesknila za Viloetta [ "czuje sie jak ryba w galarecie!"]... Ale sie w sumie ladnie skonczylo. Nientety nie umialam sie powstrzymac i ten ostatni odcinek, obejrzalam juzprzedwczoraj na necie, ale coz : D

Emcess 23-12-2009 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2708087)
Czas Surferów, dobry Polski film:d pare fajnych hasełek było, nie porywający, ale żeby się odpręzyć to można obejrzec.

- te jej cycki sa takie skowyrne!
- jak kurwa cycki moga byc skowyrne? :DDD

Rybzor 23-12-2009 15:05

Dzisiaj wpadłem na pomysł obejrzenia sobie jeszcze raz "Przerwanej lekcji muzyki". Wszystko za sprawą ebooka o którym mi się przypomniało nudząc się z mp4 w rękach :P.

Filmy jest genialny, polecam każdemu, kto jeszcze go nie widział ;)

hoomik 23-12-2009 15:49

3 dni, 4 podejscia, i wreszcie skonczylem te durne Seven Samurai. Dżizas krajst... srsly, me = hajt Azja ; Dawno tak sie nie meczylem z zadnym filmem.

Fintex 23-12-2009 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2708453)
Dzisiaj wpadłem na pomysł obejrzenia sobie jeszcze raz "Przerwanej lekcji muzyki". Wszystko za sprawą ebooka o którym mi się przypomniało nudząc się z mp4 w rękach :P.

Filmy jest genialny, polecam każdemu, kto jeszcze go nie widział ;)

Właśnie ten film jest 3 u mnie w kolejce po Rzece Tajemnic i Zaklinaczu Koni z boską Scarlett;d

Miasto Boga genialne. Lubie takie filmy.

Galerianki obejrzałem jeszcze i tak jak ktoś napisał już kiedyś.. ten film miałbyć dramatem a okazał się komedią;p

Na dziś: Rzeka Tajemnic i Zaklinacz Koni.

Ściągnąłem Dom Zły, ale pobrało z błędami..;/ jakiś nowy film Polski. ponoć chwalony.. oglądał ktoś? nie wiem czy pobierać od nowa czy nie..;p

Czarna_Mamba 23-12-2009 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2708515)
Na dziś: Rzeka Tajemnic i Zaklinacz Koni.

Aaa, film mojego <nadal trwającego ;p> dzieciństwa! Obejrzałam go mając kilka lat, potem parę razy do roku przypominały mi się pewne sceny. Dopiero 2 lata temu nie wiedząc, po co sięgam, obejrzałam go znowu i mi się przypomniał. ; D

Właśnie zarezerwowałam 3 bilety na wtorek na Avatar. Ten film chyba trzeba zobaczyć w kinie w 3D.

Koszyk 23-12-2009 19:12

@Californication

obczailem 3ci sezon cały, ciekawie się skonczył. Będzie następny, nie?

Gierubesoen 23-12-2009 20:33

Cytuj:

Pierrepoint: Ostatni kat
oglądał ktoś? Właśnie skończyłem i muszeę przyznać, że jestem pod wrażeniem.

Litawor 23-12-2009 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2708515)
Ściągnąłem Dom Zły

Jakaś kalka "Złego Rezydenta" ("Resident Evil")? Najpierw zły rezydent, teraz zły dom?

Emcess 23-12-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2708705)
Jakaś kalka "Złego Rezydenta" ("Resident Evil")? Najpierw zły rezydent, teraz zły dom?

niee, to polski film, dramat chyba.

hoomik 23-12-2009 22:19

przygotowane na dzis - This Is It. Ludzie sie tym podniecaja, zobaczymy, czy faktycznie jest czym. Uber fanem Jacksona nie jestem, ale dokumencik podobno niezly.

hoomik 24-12-2009 00:57

pffffffff... tyle jarania sie wlasciwie o nic... wystarczy odpalic pierwszy lepszy koncert Jacksona i bedzie dokladnie to samo, tylko jako widownia zamiast ekipy technicznej beda tlumy ludzi. Nic specjalnego. Chyba ze ktos chce sobie posluchac MJ spiewajacego live w 5.1, o ile DVD ma taki sound. Imo wastnalem prawie 2h.

Maldoryz 24-12-2009 13:23

Czesc ^^.
Chcialbym was, jako znawcow filmowych (bo jak tak patrze, ze taki litawor czy hoomik obejrzeli chyba 3/4 filmow, jakie istnieja to az mnie rozkreca z wrazenia) poprosic o mala pomoc. W swym krotkim zyciu nie obejrzalem za duzo takich mega-filmow, a chcialbym.
Znacie cos takiego, gdzie znajde cos co zachwyci? Chodzi mi tutaj o pewien element? Kazdy lepszy film ma w sobie cos, no, cos takiego charakterystycznego. Obejrzalem na przyklad req for a dream, cos pieknego, imo wszystko tak pieknie zmontowane. 300 - ta muzyka i slowtime w scenach walki, no nie wiem, Kac Vegas za swietne dobranie rol.
Bardzo chcialbym otrzymac tytul jakiegos filmu, ktory zrobi na mnie wrazenie, nie chcialbym znow ogladac czegos "niby fajnego", ale co znowu bedzie nudne jak flaki z olejem.
OOgromne dzieki za pomoc, jezeli ktos cos pomoze :).

@edit
chcialbym jeszcze dodac, ze przeszukalem troche ten dzial, ale szczerze to nic mnie nie zachwycilo. Przeczytalem duzo recenzji, jakis zwiastuny, ale nie bylo tam nic takiego "przemawiajacego".

hoomik 24-12-2009 13:40

http://www.imdb.com/chart/top

i jedziesz po kolei

Mazur199 24-12-2009 15:40

wszystko za zycie - zafascynowało mnie to jak gosc porzucił wszystko by przebywac sam na sam z natura
seven - niesamowity film, rola kevina space'ego <3
siedem dusz - mozna łyknac w kazdy sobotni wieczór : P
piękny umysł

obczaj te na sam poczatek

Articuno 24-12-2009 22:30

Oglądał ktoś "Dom zły"? Podobno dobry.
Podtrzymując tradycje "rodzinnego grona" przed TV obejrzałem "Terminal". Ładna bajeczka, jak na komedię romantyczną to arcydzieło ; ) + świetna gra Toma Hanksa(rola dość podobna do Forresta G.). 7/10

Chesterkaa 24-12-2009 22:49

@ Maldoryz

Moze jestem psychiczna, ale polecam Ci moj ukochany film; "Podaj Dalej" <3 , ale to wiadomo rzecz gustu.

Maldoryz 24-12-2009 23:06

To nawet dobrze sie sklada, bo o ile dobrze pamietam, siostra ma ten film :D.

hoomik 25-12-2009 00:14

W koncu wacznalem The Big Lebowski. Powiem krotko - The Dude, a.k.a His Dudeness, a.k.a Duder, a.k.a El Duderino = mistrz swiata ;]

Wacznalem tez The Hangover, nawet niezle, ale bez przesady - nie az tak zajebiste, zeby podniecac sie nim w stopniu, w jakim robi to wiekszosc z tych, ktorzy to waczali ;

Fintex 25-12-2009 03:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2709373)
@ Maldoryz

Moze jestem psychiczna, ale polecam Ci moj ukochany film; "Podaj Dalej" <3 , ale to wiadomo rzecz gustu.

podbijam:) Podaj Dalej jest zaje ste.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2709415)
W koncu wacznalem The Big Lebowski. Powiem krotko - The Dude, a.k.a His Dudeness, a.k.a Duder, a.k.a El Duderino = mistrz swiata ;]

Wacznalem tez The Hangover, nawet niezle, ale bez przesady - nie az tak zajebiste, zeby podniecac sie nim w stopniu, w jakim robi to wiekszosc z tych, ktorzy to waczali ;

właśnie mam w planach wacznac jak to mowicie Big Lebowski. Co do The Hangover to nic rewelacyjnego, ale jak na taka komedyjke to fajne. poza tym Heather Graham i jej cyc<3 :D grała też w moim ulubionym serialu Scrubs :)

poza tym obejrzałem Rzeke Wspomnieć.. Sean Penn w roli głównej daje rade ofc. + Eastwood reżyser.. naprawdę warto obejrzeć.

Zaklinacz Koni prawie 3h... ale też warto. Scarlett<3 w debiucie na większym ekranie jako chyba 12 latka daje rade :)

Gran Torino to mój faworyt. dużo pisać nie trzeba. genialny film.. 10/10.

Gierubesoen 25-12-2009 09:59

jak tam kevinki?

piramjida 25-12-2009 10:25

Cytuj:

seven - niesamowity film, rola kevina space'ego <3
siedem dusz - mozna łyknac w kazdy sobotni wieczór : P
piękny umysł
podbijam wszystko.

hoomik 25-12-2009 12:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2709455)
poza tym obejrzałem Rzeke Wspomnieć.. Sean Penn w roli głównej daje rade ofc. + Eastwood reżyser.. naprawdę warto obejrzeć.

Rzeke Tajemnic...

Fintex 25-12-2009 13:02

o tej godz. miało mi się prawo poj bac. ;p

dziś na pewno obejrze Miasto Gniewu i Zapaśnika.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:19.