![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Czyli każdy Polak tak czy siak może go zgłosić. W tym zdaniu nie ma fałszu.
|
Cytuj:
|
Dokladnie, nie "kazdy" moze zglosic, tylko moze to zrobic grupa 100 000 obywateli - czyli trzeba znalezc calkiem duzo ludzi, ktorzy nas popra, natomiast prezydent moze wystosowac projekt ustawy jaki mu sie zywnie podoba.
Do wszystkich, ktorzy mowia, ze prezydent jest figurantem - zalecam przeczytanie konstytucji, rozdzial 5. W obecnych rozwiazaniach konstytucyjnych prezydent nie jest w zadnej mierze figurantem. Tak mozna okreslic np. prezydenta Niemiec czy krolowa Anglii, ktorzy nie maja jakiejs realnej wladzy, natomiast u nas prezydent moze, miedzy innymi: *moze samodzielnie zglaszac projekty aktow prawnych *posiada prawo weta (bardzo wazne!!) *moze samodzielnie wyslac ustawe do TK *reprezentuje panstwo na arenie miedzynarodowej i bierze czynny udzial w polityce zagranicznej Polski *jest najwyzszym Zwierzchnikiem Sil Zbrojnych RP *posiada wiele uprawnien nominacyjnych - samodzielnych lub wspolnych - np. Szefa Sztabu Generalnego, Szefow Sztabow Sil Zbrojnych, czlonkow RPP, prezesa SN, TK, NBP, KRRiTV itd *moze stosowac prawo laski! *moze nadac ordery i odznaczenia *moze wprowadzic stany wyjatkowe i podczas ich trwania zyskuje specjalne uprawnienia *moze wystapic o przeprowadzenie referendum Posiada takze kilkanascie innych prerogatyw, juz mniej waznych. Czy to sa uprawnienia "figuranta"? Jak dla mnie zdecydowanie za duzo ich, aby mogl zyskac takie okreslenie. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Swoją drogą, sonda jest mocno nieaktualna. |
Cytuj:
Coca-cola wycofała się już z owego radia(albo ich programu, nie wiem). |
@Litawor
Rzeczywiście 100k ludzi musi się podpisać, ALE autorem możesz być tylko ty, nikt więcej. Potrzebujesz jedynie 100k podpisów, a właściciele tych podpisów niekoniecznie muszą wiedzieć co podpisują. Na przykład możesz dać ustawę o darmowym internecie do podpisu. Ktoś to będzie czytał? A gdzie tam! Aktualnie tłumy ludzi podpisują się pod "swoimi" kandydatami nie wiedząc nawet co ich kandydaci chcą zrobić z prezydenturą. Więc każdy może złożyć ustawę po uzyskaniu tych podpisów, a to nic innego jak sprzedawanie ludziom idei. A dużo ludzi kupi to, vide: Stan Tymiński czy też Kurski ze swoim ciemny naród do kupi. Co do JKM to był żart z tą monarchią. A sama idea którą propaguje JKM jest błędna ponieważ ma błędne założenia. Pierwszym podstawowym założeniem JKM jest to żeby nie odsunąć od koryta, ale koryto zlikwidować. Czyli zlikwidować państwo jako takie (albo ograniczyć je w olbrzymim stopniu) oraz usunąć państwo z gospodarki jako byt. Otrzymalibyśmy w efekcie coś w rodzaju Afryki plemiennej, gdzie wszyscy ze wszystkimi na wszystkich. Tylko że zamiast kałachów i band plemiennych mielibyśmy olbrzymie koncerny międzynarodowe. Zostawiając państwo w roli policjanta generuje się koryto i koło zostaje domknięte. W dodatku JKM nie bierze pod uwagę tego że ludzie zwyczajnie jako masa są debilami i to do kwadratu. Bo jak inaczej można nazwać wybór Leppera na wicepremiera? Albo Stana Tymińskiego na prezydenta? Weto prezydenckie różni się ilością głosów potrzebnych do odrzucenia. Czy ja wiem. Fakt czasem może pomóc, ale realnie żeby o to jedno się zabijać to trochę nie bardzo. @Articuno Po pierwsze ustawienie Pospieszalskiego jako reportera. Mocno wątpilwe. Tam najlepiej pasowałaby Szymala. O ile mam sentyment do Pospieszalskiego (w soboty prowadził dawno temu taki zajebisty program, który bił na głowę wszelkie teleturnieje, telewizje śniadaniowe i tak dalej), o tyle jego programu: warto rozmawiać nie trawię. Bodajże od momentu gdy promował "watykańską ruletkę" jako sposób na zapobieganie ciąży. Po drugie, przepytywanie aktorów i proszenie ich o powiedzenie od siebie BEZ planszy AKTOR, a z planszą MIESZKANIEC też nie za bardzo. A co do Wojewódzkiego i Figurskiego (tak piszemy ich nazwiska, pisanie odwrotne jest zabawne i pretensjonalne) w mojej ocenie dostosowali się poziomem, tylko zamienili słowa: zdrada, sprzedawczyki i temu podobny pseudo "patriotyczny" bełkot na łże elitańską przyśpiewkę. |
Cytuj:
|
|
Po tym okresie kampani czacha mi opadla z powodu PO i PiSu takiego aktorstwa jeszcze nie widzialem, najgorsze ze nie przekonasz swojego otoczenia ze sa alternatywy :/, najgorsze to ze wolal bym wrocic do Polski ale wiem ze jesli wladza zostanie u PO, PiSu czy Lewicy to nie ma do czego...
|
A ludzie(no w sondażach) wybierają póki co człowieka, który chamsko zażartował sobie z Krakowian i Poznaniaków. Ale fakt beton będzie cały czas ten sam, inna sprawa, że ktoś spoza "otoczenia" nie jest zbyt mile widziany ani na Wiejskiej ani też w Belwederze.
W ogóle warto by edytować ankietę. |
Cytuj:
Sam osobiście zagłosuję na JKM, podzielam wiekszość jego poglądów i mimo, iż jestem młody mam dość tego wielkiego betonu. Nie bede uwazal, mojego glosu za zmarnowany. Z pozostałych kandydatów najwieksza wartosc wg mnie ma Olechowski który w ostatniej debacie zniszczył Marka Jurka :P Ogólnie jestem za debatą w której wezma udzial wszyscy kandydaci. |
Cytuj:
W sumie też jestem za tym ;D.Ciekawe co by z tego wynikło ? :) |
Napieralski albo Olechowski, bo PO pocisnęło mojego kochanego Radzia ;/
JKM -> straszny homofob + populistyczny plan wyborczy = le fu ;/ |
Cytuj:
Homofob ? Nie wiem jak ty, ale ja się zgadzam z jego poglądem iż pedalstwo nie jest powodem do chwalenia się i wychodzenia na ulice. Jak to z resztą powiedział, pedał to osoba biorąca w takich demonstracjach udział, całując się obmacując (swoją drogą, ciekawe co mówią przechodzące matki swoim dzieciom 8o), podczas gdy gej/homoseksualista to osoba która nie wychodzi z tym na ulice, i nie obmacuje się publicznie. Tym 1-szym mówie nie, spalić/do gazu, tym 2-gim tak, ich szanuje. |
Cytuj:
Okazuje się, że mało kto łapie to, że parady nie służą społeczności homoseksualnej, tylko grupie frajerów próbujących wypromować się na kontrowersji. Tak więc homoseksualizm nie może/ nie powinien być oceniany przez pryzmat parad, tylko zdrowego rozsądku. |
Cytuj:
No i na koniec - wg mnie zdecydowanie lepiej grac "na litosc", niz tworzyc tzw. komitet honorowy Komorowskiego, skladajacego sie z wielu znanych osob - przy czym jeden z celebrytow nie wie, jak Komorowski ma na imie, Bartoszewski drze morde jak zwykle, wiele osob znalazlo sie tylko dlatego, ze sa znani i latwo sie przy nich polansowac, a na koniec zaprasza sie Wajde - obronce pedofila. Faktycznie - "honorowy" komitet. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
btw, widziales Ty w ogole zdjecia owej dziewczyny z która uprawial seks Polański? Uwierz mi nazywanie pedofilem kogoś, kto zrobił to z dziewczyną, która wygląda jak kobieta mija sie z celem i jest to mylenie pojęć. Powiedz, który facet oparłby się młodej dziewczynie o pełnych kształtach ktora absolutnie nie wyglada na dziecko? |
Cytuj:
|
Kurcze szkoda, bo taki dobry aktor tak się błaźni;)
|
Ktoś mi może napisać o co chodzi z tym honorowym komitetem? Trochę nie w temacie jestem.
BTW. PiS sam sobie wiąże pętlę w postaci przejmowania TVP. Żadna partia która używała TVP jako tuby wyborczej nie wygrała wyborów. Interesujące, nieprawdaż? Cytuj:
BTW. co do tej dewiacji którą niby ma być homoseksualizm to zdania są podzielone, bo jeżeli odniesiemy się do biblii to tam każdy stosunek analny jest zakazany, ten kobiety z mężczyzną też. Co więcej z tego co pamiętam stosunek oralny także jest zakazany, jako obrzydliwy i niemiły Bogu. O zgrozo każdy rodzaj seksu nie prowadzącego do prokreacji jest zakazany i jest dewiacją. Tak tak, masturbacja to dewiacja taka sama jak homoseksualizm. My dewianci powinno zakrzyknąć 95% internautów. BTW^2 a demokracja oznacza właśnie to, że mogą sobie wyjść na ulicę, pokrzyczeć, transparenty ponieść i o zgrozo zmacać się i całować!! |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ta sama demokracja zapewnia mi prawa, ktore nie powinny byc naruszane - a dla mnie i wiekszosci spoleczenstwa wszelkiego rodzaju wiece gejowskie sa naruszeniem dobrego smaku, jak i pewnych norm spolecznych. Wracajac do tematu - zauwazyliscie, ze Napieralski bardzo chce sie dolaczyc do prowadzacej dwojki, tzn. Komorowskiego i Kaczynskiego? Taki cwaniaczek sie z niego robi, mocny w gebie, a obecne sondaze daja mu 3% poparcia. Widac, ze granie przeciwko kosciolowi i zabawy w jakies urojone problemy nie daja faktycznego popracia spoleczenstwa. |
Cytuj:
|
Cytuj:
To jest tylko i wyłącznie kwestia tego na których uczuciach społecznych się gra i w które czułe pkty uderza. Poza tym elektorat lewicowy ucieka z dala od Napieralskiego, tak samo jak uciekałby z dala od Olejniczaka. Od dawna wiadomo, że nie reprezentują sobą nic więcej ponad parcie na stołki. |
Pomimo dziwnej nazwy linku, zdjecia sa w pelnym ubraniu :
Ukryty tekst:
Uwazasz, ze tak wyglada dorosla kobieta, ktora ma w pelni wyksztalcony biust (cecha pokwitaniowa)? Z mojej perspektywy jest to po prostu dziewczyna, ktorej dopiero zaczely rosnac piersi, co mozna ocenic nawet przez ubranie. Jak dla mnie kwalifikuje sie to pod pedofilie jak najbardziej, szczegolnie, ze po tej dziewczynce widac, ze jest maloletnia i, co wazniejsze, nie zgadzala sie na wspolzycie, czyli byl to gwalt. Mam nadzieje, ze dozyje czasow, w ktorych gwalicieli bedzie sie karalo kara smierci. Cytuj:
|
Arlukowicz mialby szanse przebicia, niestety nie nadawalby sie na przewodniczacego a tym bardziej kandydata na prezydenta.
|
Lepper. ;o
Po rozsprzeda nam kraj i poliże tu jednemu tu drugiemu (Rosji i USA), Pis rozwali rząd, Sld będzie prowadziła wojny z klerem i propagowała aborcję (za co cholernie duży - dla nich ode mnie), a stary dobry Lepper nie zapomina o biednych i wie że każdy dobrze rozwinięty kraj zawsze zaczynał od rolnictwa. :baby: |
głupie pytanie: co to znaczy propagować aborcję ?
|
Aborcja powinna być dozwolona do 12 roku życia.
|
@vil w Polsce? Wystarczy że dopuszczasz jej możliwość i już propagujesz.
@Yoh gdyby to mężczyźni zachodzili w ciążę, aborcja byłaby sakramentem. |
Bronisław Komorowski:
"Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych" "W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem" Błagam, nie wybierajcie go.......... |
Co do drugiego to ma rację. A że ty nie potrafisz tego zrozumieć, to już tylko i wyłącznie twoja wina.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Rotfl uwielbiam te bezsensowne porównania Ashlona :P. Trzeba by je kiedyś zacząć zapisywać, bo już sporo ich było : D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:00. |