Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   OTserv i tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23396)

Galahard 18-01-2005 20:35

A ja zapytam tylko - jak wyglądają kwestie praw autorskich OTS... ?

Polinik 18-01-2005 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Galahard
A ja zapytam tylko - jak wyglądają kwestie praw autorskich OTS... ?

A czego dokladnie w moich wczesniejszych postach na ten temat nie rozumiesz?

wyseq 18-01-2005 22:39

HAHAHA CIPY chcieli aby nie bylo OTS bo gdyby stalo sie ze zrobia prywatny serwer normal gry to nie byloby chetnych na pacca(na) :D

Dowizul z Inferny 19-01-2005 07:30

Wielka szkoda ze usowaja ots ;( ale jak tibia.pl dostanie wsparcie to bedzie szybciej rozwijająca strona i z tego się ciesze :) ale jeżeli pamiętam na tej stronie zawsze wszystko bylo najsybciej i wogole najlepiej.

Nab3 19-01-2005 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez n00bster
Większośc serverów polega na tym ze mamy prędkośc 100lvlowaca SDki, explo, Uhy, GFB I inne runa i poprostu nawalanka. Mmnie sie powoli nudzi wszytko to samo...

Widac, ze dawno w ots nie grales...
Expienie, wlasne domki itp, teraz ots sie rozbudowal...wiec nie jest nudno :evul:

HocBav 19-01-2005 16:35

Hehe

Ja bardzo wielkie gratz dla Tibi.pl OTS nie będe żałował bo nigdy niezainstalowałem i niezamierzam a ożywiony kontakt z Cipkami bardzo wyjdzie stronie na plus :) :cup:

Tusiapłot 19-01-2005 17:24

Szkoda OTS'a ale przecierz będziemy za to wiedzieć wszystko wcześniej...

Pnori 19-01-2005 20:30

superrowo

ee no to fajnie na OTS's serwie i tak nie grałem wiec nie robi mi to róznicy ( wole tibie classic ;) ) a tibia.pl bedzie swiezsza.

A tak pozatym tibia.pl jest juz ( jesli nie była)oficjalna polska stronka

Trener 19-01-2005 22:45

Witam.

Jedyne co moge powiedzieć, to to że jestem szczerze zadowolony z tego iż Tibia.pl zostaje uznana przez CipSoft jako oficjalna polska stronka poświęcona Tibi.

Gratuluję osiągnięcia takiego stopnia całej Redakcji Tibia.pl

Tak trzymać !!

Pozdrawiam

khazad 19-01-2005 22:54

no to jak cip soft nie che zeby tu byly poruszane sprawy otsowskie, to jakim cudem tyle czasu po ogloszeniu jest jeszcze kacik??? czegos to ja tutaj nie rozumie...

Dr. Omader 19-01-2005 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trener
(...) z tego iż Tibia.pl zostaje uznana przez CipSoft jako oficjalna polska stronka poświęcona Tibi.(...)

Nie! Nie! I jeszcze raz NIE!
Tibia.pl nie jest oficjalna strona tibii, ani oficjalna polska strona tibii.
Jedyna oficjalna strona tibii to www.tibia.com

__Xi__ 20-01-2005 08:58

Cytuj:

to jakim cudem tyle czasu po ogloszeniu jest jeszcze kacik??? czegos to ja tutaj nie rozumie...
Kącik jest, ale spróbuj się w nim wypowiedzieć to dostaniesz nagrodę Nobla:D
Chciałbym pogratulować Tibi.pl i jego zespołowi redkcyjnemu tej nagrody.
OTS mi nie szkoda bo wiem, że nie zniknie.

Fatevux 20-01-2005 12:57

ja wam powiem tak:
co do OTS:
troszke szkoda OTSa bo naprawde dobrze sie rozwija i niedługo (gdzies za rok) bedzie można skopiować kawałek po kawałku Tibie w taki sposub że powstaną free servery (to samo co tibia tylko nie musisz mieć pacc'a aby muc se iść na demona itp.), a Cip "ma nasrane" bo jak OTS sie rozwinie to nikt nie bedzie kupywać pacc tylko bedzie grać na free servach, baaa na *polskich (wszystko po polsku bedzie)/*niemieckich/*brazylijskich free servach (*nie potrzebne skreślić). i bedzie to samo co z MU czy Rangarokiem... A ja osobiście nie żałuje (jak narazie) braku OTS bo go zbytnie nie używałem...
A co do wspułpracy od Cipów:
to zanim sie wypowiem musze zobaczyć jak bedzie ta wspułpraca wyglądać bo Cipowie to specjaliści w "ściemnianiu"... pewnie nie bedzie sie to opłacało ale kto wie moge sie mylić....
PS.: jak narazie to gratzz dla tibi.pl oby tak dalej bo niedługo bedziemy nr1 wśród nieoficjalnych stron o Tibi.:cup:

Thero 20-01-2005 14:42

To trochę bezsensu dla CipSoftu, zależey im żeby nie było nigdzie Otsa, a nam tak trudno wpisać dodatkowe "xx" w przeglądarce żeby mieć wszystko jak na tacy? Tibia.pl na tym wiele zyska, może i kilku userów opuści tibia.pl z powodu, że zacznie przypominać tibia.com(czyt. 0 filmów etc. <-- kto wie? ;)), ale przybędzie 2 tyle..
@MatKus
A kiedy zwykły szary uzytkownik forum dowie się o 'szczegółach'? :balwanek:

rabuke 20-01-2005 14:51

ot server

ja sie bardzo z tego ciesze! Dla mnie ot server to profancja tibii
Gra w kturej co pare minut giniesz nie powinna byc okreslana jako
tibia. I wcale sie cipom nie dziwie bo tez tak bym zrobil jak by ktos
ośmieszał moje dzieło bo tym som właśnie ot servery: profanacją i ośmieszeniem tibii...

Winnie The Pooh 20-01-2005 17:14

Great! Nothing else to say , i tak nie lubie polskich stron o tibi bo tak sie nie miło składa ,że 80% grających w tibia Polaków to idioci i to dobro jakie można znaleść na naprawde dobrych polskich stronach (przedewszystkim Tibia.pl) , nie jest przez polskich graczy wykorzystywane ... so whatever...

Gratz for polish Tibia.pl Team :D

@Kolega wyżej ... I to ja jestem dyslektykiem ? Naucz się pisać...

L@p0juf0 20-01-2005 17:17

Super

Super ze tego już nie ma bo to jest po***ane :/ Ludzie grajcie w zwykłą tibie a nie w to

Vutaba 20-01-2005 21:48

Hm, pewnie ktoś już pisał podobny post, ale, wstyd przyznać, nie chce mi się wertować tych kilkunastu stron. W kazdym razie po pierwszej 10 nie znalazłem podobnego :P

Ktoś napisał, że gdyby nie to, ze Matkus i spółka wybrał sławe u CIPów zamiast popularność strony [w tej popularności chodziło o to, zeby zamieszczać quest spoilingi i cheaty, czyli "to co najbardziej poszukiwane przez graczy" (sic!!)]. Hm... O nie wiem na czym ma polegać ta sława u CIPów, ale moim zdaniem quest spoilingi i cheaty są beznadziejne i NIE WARTO z tego korzystać i tego popierać. BO jaką czerpiesz przyjemność z gry, gdy już wszystko wiesz, wiesz co Cię czeka, jaki potwór wyskoczy, wiesz, ze nie musisz brać najlepszego sprzętu bo dasz rade, a do tego za pomocą rożnych cheaterskich programów masz darmowe światło, idziesz 3 postaciami naraz coby sobie wziąśc 3 nagrody z questa i dać jednej, etc... No i gdzie tu przyjemność z gry? Nie ma żadnej... Totalnie bezsensu >< Albo wytłumaczcie mi - jaka jest przyjemność ze skill 70, gdy się go nabiło za pomocą makra? [pytanie do pallów] Nie ma tej satysfakcji z tego, ze to machanie myszą, podnszenie zapałek, było warte tego białego napisu. :)

Ditan 21-01-2005 17:14

Otserwer dlatego go blokują.

To jest bardzo prosty sposób do przeskanowania systemu tibi i wyłuskiwania z niej błędów.

Często można zobaczyć wykorzystywanie takich błędów. Między innymi sprawa związana z okradaniem ludzi przy depozycie. Przedmioty które znajdują sie na skrzyni depo przy której stoi ich właściciel są nie dozdobycia przez innych graczy. Ale czy napewno ...

Otserver ma wiele zastosowań nie tylko do grania ale również do oszukiwania przez wynajdywanie luk, z których potem najczęsciej są czerpane nieuczciwe korzyści w grze sieciowej.

Osobiście zaliczam blokowanie otserwera za kolejną próbe walki z nieuczciwymi urzytkownikami (walka z wiatrakami).

Również nie widze w tym powodów do niepokoju. :P

(*_-:Damianek:-_*) 21-01-2005 17:37

:( szkoda ze ots R.I.P :/ ale to i nawet dobrze bo tibia.pl bedzie miala światową sławe :P

ps. srr za bledy

Gromexor 21-01-2005 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Feldmarszałek Duda
Niestety, wygląda na to, że OTS będzie musiał zejść do podziemia :( Ciekawe co CIP - owi tym razem nie pasuje?

Wątpie. Napewno ktoś zaraz wpadnie na pomysł "A ***! Robie strone o OTS!"
no i powstanie www.ots.pl :D

Moim zdaniem: OTS BĘDZIE TRWAŁ WIECZNIE!

Nagrix 22-01-2005 20:31

Gratz decyzji Tibia.pl

Wg. mnie OTS to kiepska kopia gry ( grałem w OTSa troche ale mi się znudził ).
A tak poza OTS'em to bardzo fajnie, że stronka będzie miała świeże informacje B)

Thero 24-01-2005 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rabuke
ja sie bardzo z tego ciesze! Dla mnie ot server to profancja tibii
Gra w kturej co pare minut giniesz nie powinna byc okreslana jako
tibia. I wcale sie cipom nie dziwie bo tez tak bym zrobil jak by ktos
ośmieszał moje dzieło bo tym som właśnie ot servery: profanacją i ośmieszeniem tibii...

Płakać(;() czy śmiać(:D)? Pomyśł chłopie.. Po prostu Cipowie zauważyli(co nie jest trudnym wyzwaniem) jak szybko rozwija się Otserver, próbują w tkaim razie to zwalczać, ale nie tak ażeby dawać najnowsze wieści pierwszej lepszej stronie, która zawarła z nimi współprace(dlatego powinniśmy się cieszyć, że tibia.pl jest w tym gronie) i usunęła dla niej qest spoiling i sprawy związane z OtSem. Jeżeli myślisz, że Cipowie nie chcą żeby ich gra była "ósmieszna" to jesteś w błędzie, bo gdyby OTS był tak prymitywny jak pół roku temu to nie chcieli by go zwalczać. Boją się go po mału, boją się... Lepiej późno niż wcale... Lepiej dla CipSoftu i dla tibia.pl. A gdyby OTS miał za zadanie ośmieszanie tibi to wyglądał by zupełnie inaczej i raczej nie rozwijał by się...

EDIT:
Chyba, że zabawne wydaje ci się to, że OTS zaczyna powolutko, ale sprawnie konkurować w Tibią, gracze będą woleli zrobić swój własny serv, grać z kumplami, samemu zostać gmem etc; a nawet robić nowe tereny, miasta(mieć taką swoją własną Tibijkę). Faktycznie ubaw po pachy :D. Serio.

Zielevitz 25-01-2005 18:18

nie wiem czy ktoś to już pisasł bo nie chce mi sie przekopywać topicu ale w donloadzie dalej jest 7.1 w zakładce "starszse wersje" w downloadzie

Dr. Omader 25-01-2005 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zielevitz
nie wiem czy ktoś to już pisasł bo nie chce mi sie przekopywać topicu ale w donloadzie dalej jest 7.1 w zakładce "starszse wersje" w downloadzie

Tibia 7.1 nie jest zakazana, mozesz ja sobie miec, dalej ja mozna sciagnac z downloadu tibia.com wiec nie bedziemy jej usuwac...

Transparent Ghost 07-02-2005 10:14

Jak zauważyliście poradnik zniknoł, więc jeśli można podam nową lokalizacje. Poradnik został umieszczony pod tym linkiem: http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=41288

@UP=Ale przecież tibie 7.1 usuneli z dowloandy na tibia.com ...

Ziomisław 10-02-2005 14:09

Chciałem Napisac tu cos co może przemówi wam do rosządku.
Spojrzcie - kazdy widzi ze skasowaliscie dzial ots itp na tej stronie poniewaz cip soft powaznie sie go przestraszył.
Ale co z tego?? Czy zalezy wam na tym zeby byc dalej ,,niewolnikiem" czy nie lepiej stworzyc własny swiat taki sam jak ich, wiem ze do tego jeszcze daleko ale naprawde przemyslcie to.
W tym poście napisałem to co o tym myśle i pamietajcie nie badzcie dla cip soft na życzenie tylko patrzcie na to czy wasz serwis podoba sie wam, użytkownikom oraz gościom.
Wszyscy moi kumple mówią ze wasza strona stała sie gorsza własnie przez skasowanie działu ots i zakazanie mówić o nim.
Chyba ze wolicie zeby cip soft rządził sie wami i my za to prawie nic nie mamy (oprócz tego ze bedziemy wczesniej poifnoromowani o up date czy cos) ale to i tak niewiele zmienia poniewaz inne strony które ten dział skasowaly tez dostaną takie bonusy jak wy wiec prawie wszyscy beda wiedzieli wczesniej.
<Posty By Me =) >

Gokufan 01-03-2005 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gromexor
Wątpie. Napewno ktoś zaraz wpadnie na pomysł "A ***! Robie strone o OTS!"
no i powstanie www.ots.pl

Moim zdaniem: OTS BĘDZIE TRWAŁ WIECZNIE!

Gdybym ja znal sie dobrze na htmlu i tych innych sprawach dotyczących www , to ta strona juz by była :P

@Topic Ehh.... moim zdaniem , tibia.pl źle zrobila , spojzmy na to z innej strony , kiedy OTS będzie górował , tibia będzie upadała, to na co wam będą te wtyki w CipSofcie?? a dużo osob juz nie wroci do was jesli znowu aktywujecie dzial OTS'a , pomysla sobie , poco sie wysilac ,pisac posty, poradniki , jak w kazdej chwili mozecie znowu usunąc. To jest takie moje skromne zdanie...

Thero 01-03-2005 15:44

@Up
O nie, stronka o otsie w wykoananiu Gokufana, który zaspammował otcommunity swoimi tematami typu "Pomóżcie!", "co to jest xxxxxx?", "A co to znowu za error?". Tak, twoja stronka o otsie Gokufan to by było coś :D.
A tak wogóle to dział otas jest, tlko, że nikt nie ma do niego dostępu, tak na wypadek jakby współpraca z CipSoftem się nie udała ;).

Atom 02-03-2005 18:36

Ots hmm bawilem sie tym pochlania cholernie czas chcialem se ciupnac na jakims sewie a tu dupa walic to a cip soft gowno nam pomoze

patryk0810 08-05-2005 15:58

Czyli znaczy że OTS siadł i nieda sie robic serverów(hociaz i tak nie umiem, lecz chce sie nauczyc) :( ;( :o

Str4t0s 08-05-2005 16:02

@up : Nie.Mozna robic servery i na nim grac.
Tylko na tibia.pl nie wolno gadac o tym

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:41.