Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Akcja "ghoul" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23915)

Bubusiek 24-07-2005 14:45

Dodam jeszcze że z Demon Skeletonów wypadał eplate :)
A anihilatora zrobili bo ktoś wykonał questa na Warlord sworda <antica>

A co tam będe pisać o mainie jak to forum o rooku

Jego błędy: Muwil,zecz,muwie

Kontownik 31-07-2005 20:39

Moje spostrzeżenia:
- Brass armor da sie sprzedać na rooku w sklepie (chyba za 140gp) więc kiedyś można było mieć ten item na rooku.
- Nie ma questa na chain legsy, tak wogole to wypadają one z mino maga
(Nie piszcie że na tibia.pl jest napisane że z mino maga wypadają leather legsy ! Moim zdaniem ktoś się pomylił, mi osobiście wypadły chain legsy z mino maga na mainie)
- Bardzo ważna rzecz !! Scale armora nie da się sprzedać w sklepie na rooku, więc tego itemsa nie da sie zdobyć na rooku !!! Chyba ze ktoś dostanie od GMa ale to już inna sprawa...

Dweron Abyth 31-07-2005 20:48

to ze nie mozna sprzedac scale armor w sklepie to nie dowód ze go nie było :P
katana jest a nie da sie sprzedac w sklepie

Bart92 31-07-2005 21:08

Popieram...na mainie da sie sprzedać brass arma, lecz z tego co wiem nie da sie scale x)

moF 31-07-2005 21:16

up@: da sie sprzedac i brass i scale ;)

Kontownik 31-07-2005 21:31

Troche wam objaśnie:
- Katana jest jakby "niesprzedawalnym itemem" nie można go sprzedać na rooku jak i na mainie, tak samo jak copper shield.
- Natomiast Scale armor da sie sprzedać na mainie a NA ROOKU NIE z tego wynika że nie ma takiego lootu na rooku.
- Wyjatkiem może być quest taki jak np. Carlin sword da sie go sprzedać tylko na mainie mimo że jest na rooku.
Myśle że wkońcu wyjaśniłem sprawe ze scale armorem....
(Nie mam złego nastawienia do rookstayerów, sam mam 15lev i nie robie wyższego póki nie będzie updatu ale to już inna sprawa).

ZAWSZE MOGE SIE MYLIĆ !!! ;)

Gniew Mroku 31-07-2005 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kontownik
Natomiast Scale armor da sie sprzedać na mainie a NA ROOKU NIE z tego wynika że nie ma takiego lootu na rooku.

To nie ma żadnego sensu. Co z tego że jakiegoś itemu nie da się sprzedać w sklepie, nie wyklucza to możliwości zdobycia go.

Lord Stasio 31-07-2005 22:23

Mozliwe ze jak sie kliknie na jakies drzewko kamien lub cos to sie znajduje klucz do drzwi w miejscu w ktorym jest mino hell quest przechodzi sie przez prady otwiera sie drugie drzwi zabija mino maga i teleportuje sie do sali z dzwignia uzywa sie jej i otwiera sie wtedy ghoul.

Ellenhorin 31-07-2005 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Stasio
Mozliwe ze jak sie kliknie na jakies drzewko kamien lub cos to sie znajduje klucz do drzwi w miejscu w ktorym jest mino hell quest przechodzi sie przez prady otwiera sie drugie drzwi zabija mino maga i teleportuje sie do sali z dzwignia uzywa sie jej i otwiera sie wtedy ghoul.

Zabija sie mino maga dobre ^^ tylko ciekawe jak chcesz to zrobic
Btw. Watpie zeby mozna bylo sie tam dostac ;(

Malumiasta 01-08-2005 09:33

Boże, ile można...

Te questy zostały usunięte. Może kiedyś [za którymś updatem] zostaną zwrócone, ale póki co - zostały USUNIĘTE!

Dowód?

Bożesz Ty mój... siedziałam nad tą sprawą kilka długich miesięcy i doszłam do tego - klucz do mino maga miał mieć coś wspólnego z mino hill... Rookstayerzy podejdzcie pod tę górę i zobaczcie, że piętro pod minotaurem jest wejście... zablokowane kamieniem czy czerwonym kwiatkiem.

Pozdr

Zito 02-08-2005 02:50

W mino hill NIE MA WEJSCIA!!
Dowod?
1. sprubujcie cos tam wrzucic... nie da sie!
2. na mapie nie widac wolnej przestrzeni w skale (podejdz do dowolnego domku/pomieszczenia od strony gdzie nie ma drzw ani okna - bedziesz widzial na mapie sciany i puste w srodku)

Druga sprawa to questy.
Dlaczego Cipsoft tak by nie chcial aby ludzie nie mieli miec SS na rooku? Przeciez dla nich to nawet lepiej ze ludzie ktorzy potrafia grac ida na maina!
Jesli nie idzie go zdobic w ten sposob co kiedys, to dlaczego wylkuczac ze nie mozna go zdobic WOGOLE??
NP: Jesli by postawili drzwi do ciala smoka, to powiedzielibyscie ze nie ma questu na legion helmet na rooku? Przeciez sa 2 questy na ten helmet.

I uwaga ogolna: questy nie polegaja na poleceniu do skrzynki zabraniu itemu... tak sie robi jak wiesz gdzie szukac! Jesli nie wiesz o jakims quescie to gadasz z NPC i czytasz ksiaki/scrolle.
Glupie lazenie po calym rooku i macanie pick'em na wszystko co sie da nie ma sensu.
A co jesli aktualnie mozna dostac/kupic te itemy (b-arm,ss,...?) po prostu gadajac z NPC?

Master Olbaid 03-08-2005 08:44

Może ghul,mino mag,spike sword to jeden wielki qest ja tak sądze ale to tylko przypuszczenia

Opuszczony 05-08-2005 18:00

Uuuu! Aaa!

WOW JESTEŚ SUPER ODKRYŁEŚ TAJEMNICE MAGIK DONG SFORTA!! ZABIŁEM GHÓLA I MI WYPADŁ!! ALE SUPER!!

a tak na serio powiem szczerze:
-Ekhemm... Przekopałem całą jaksinię katanową ;) I GÓ*NO... nie znalazłem nic, nikogo i niczego...

miszko77 06-08-2005 16:46

po co sie tym zajmowac

slyszalem zeby miec spik sworda na rooku trzeba zabic minosa golymi rekami . nie wiem czy to prawda ale warto sie dego podjac moim zdaniem.aha ja an 25lvl nie moge zabic minosa rekami co dopiero na rooku jaki trzeba miec fist??

ELiTeRaX 09-08-2005 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miszko77
slyszalem zeby miec spik sworda na rooku trzeba zabic minosa golymi rekami . nie wiem czy to prawda ale warto sie dego podjac moim zdaniem.aha ja an 25lvl nie moge zabic minosa rekami co dopiero na rooku jaki trzeba miec fist??

Jak kiedyś usłyszysz jeszcze raz takie coś to musisz wiedzieć, że to kłamstwo. Nie istnieje takie coś ;/

Kamlot De'Kapy 11-08-2005 01:00

Hmmmm... z jednej stronie myśle że to jest bajka 90%, a z drugiej...
Może (niepróbowałem) tam gdzie jest dziura do Katana Quest trzeba w te inne dziury pare razy kilofem/łopatą próbować przekopać. Innej teorii niemam. Kiedyś słyszałem plotke (niewierze w to) że trzeba przekopać wszystkie "krateczki" w katana room od północy do pierwszej w nocy czasu tibijskiego (kolega by musial z meina chyba podowac godzine :p ) ale to tylko plotki...
Jak można się tam dostać to już raczej pare osób zna tajemne przejście, ale niechce powiedzieć.
Życze szczęścia w dalszych poszukiwaniach.
Pozdro

Malumiasta 12-08-2005 00:11

<skrobie ekran>

Po raz kolejny powtarzam... questy zostały usunięte... podejdzcie pod mino hell i zobaczcie, że na pierwszym piętrze jest wejście zastawione kamieniem i kwiatkiem... a na mino hell [w orc hell dokładnie, pare kraterk od drabinki] jest jedna dziura sprytnie zamaskowana również kamieniem... błagam, przestańcie to wreszcie wałkować...

Pzdr

Jana Thramish 14-08-2005 03:24

0.o

sory ze wtrace sie tutaj ale byla mowa o ss takze w tym temacie i kiedys na itibia.news znalazlam to i chce zebyscie przeczytali:

http://www.tibianews.net/short_archive.asp?Idc=979

I jesli znacie choć troche angielski przeczytcie to.

Ale pozwole sobie zacytowac:

Wypowiedź Knightmare - twórcy wielu grafik do tibii a także Rookgardu, Edron, Ab i Kazz. Poinformowany przez jednego z redaktowów:

"Oh on another order of things.... we finished the Spike Quest on Rookgaard...." -which is a blatant lie

(co oznacza: "Inna kolejność rzeczy .. ukończylismy Spike Quest na Rookgardzie" - co było perfidnym kłamstwem.)

Knightmare odpowiada:

"Ah, I already wondered who got it"

(co oznacza: Jestem bardzo ciekaw kto go zdobył.)

Więc można się domyśli, że jednak można zdobyć jakoś Sword of Fury, ale to są tylko domysły.

co o tym myslicie?

Dani Filth 14-08-2005 14:55

Z chęcią bym się przyłączył do akcjii, ale mój serwer to Premia.
Po za tym miło jest wierzyć, że można tam wpełznąć. :)

Scooby-Doo 14-08-2005 15:31

Nie jestem pewny czy to prawda ale ktos kiedys na forum napisal ze dawno temu istnial ten quest. Sunrise sam sie na niego wybral. Ghoul go pokonal, a cipsoft postanowil zamknac ten quest.

Jana Thramish 15-08-2005 02:11

a co powiecie o tym?

http://tibia.gamigo.de/forum/attachm...id=87700&stc=1

@edit
i o tym?
nie wiem moze jeszcze wczesniej byly tu dzwi ale jak widac zdejcie stare jak swiat ale dzwi nie widac

http://tibia.gamigo.de/forum/attachm...chmentid=90534
http://tibia.gamigo.de/forum/attachm...chmentid=91301

Zito 15-08-2005 04:01

Ja powiem tyle ze jesli kopiowales to zdiecie (pierwsze) z forum na tibia.de, to trzeba bylo przeczytac co jest dalej napisane.

TO JEST ZDIECIE Z TEST SERWERA

A drugie zdiecie... oniczym nie swiadczy ze nie ma tam drzwi.
Moglo istniec przejscie np. podsopdem ktore trzeba bylo z obu koncow pick'iem odkopac.

@down
Napisalem "Moglo istniec".... a aktualnie to ja tez wiem ze nie istnieje ;)
A co do zabicia minomaga.... ta test serwerze to mogli dostac praktycznie dowolne eq od GM. (ze screena wynika ze uzywali lf, wiec sadze ze zabilili go w normalnym eq) :)
A brak ghula.... zaloguj sie jak najszybciej po save rerwera (najlepiej w katana room daj loga) i ghula tez nie bedzie, bo sie niezdazy zrespawnowac (przynajmniej kiedys tak bylo :p )

Jana Thramish 15-08-2005 04:04

mi nie chodzi o to ze oni wykonali tego questa ale o to ze duzo ludzi muwi ze nie pokonaliby mino maga

do drugiego zdjecia napewno nie mozna sie dokopac z gory bo sa pomieszczenia nad nim i przekopalam kanata room juz nie raz

a na trzecim zdeciu ghoula nie wiadc i tam gdzie sie konczy swiatlo a zaczyna cien jest koniec pokoju

Cor Tibiarz 15-08-2005 08:57

Do tych co mowia ze to tylko dla jajcow sa te potworki- skad wiecie? Moze klucz do tego mino maga wypada z tego ghoula? A zeby dostac sie do ghoula trzeba gdzie posluzyc sie pickiem i gdzies w ktoryms korytazu pociagnac dzwignie? Mozliwe ze mozna sie tam dostac, bo cipowie wiedza jak robia scenerie. sciany zostaly utworzone przez ludzi, a te tunele glownie przez potwory. Jesli ghoul jest w zamknietym pomieszczeniu o wykonczeniu robionym przez potwory, a przed nim jest sciana to jak on sie tam sam dostal? A jesli to cialo ktoregos z martwiakow ktore tam lezy, to skad ono sie tam wzielo? Pewnie nikt tego nie odkryje, ale mozliwe ze ghoul, mino mag i spike sword sa ze soba powiazane. A po przeczytaniu sobie paru tematow robie rookstayera :)

czarnowidz 16-08-2005 01:25

Chciałbym się dołączyć. Narazie poczytam, a na 10 lvl lece na katane i powesze. Z tego co czytałem to klucze żekomo były zniszczone, a może dawano ludziom super ekwipunek za pozbycie się klucza. Ja gram na danerze, jak ktos tez gra na tym serwerze to możemy razem poweszyć, mój nick to Danone Pianka (8lvl narazie).
Pozdro 4 all

Moon-Rider 16-08-2005 05:05

Dobra kurde tam ... nic sie nieznacie na tych bajeach ... a wiec idzie tak ... klucz istnieje ... ale jeden do zupełnie innego pokoju ... to ten nad Tomem czy jak mu tam ... co za wiadrem jest dzwignia ... nom i ta dzwignia otwiera ghula ... tam gdzie ghul pickiem kopiemy i wyciagamy next key albo dzwignie ... no i idziemy do mh ... i drzwi sa otwarte ... poczym trzeba zabic mm albo go sprytnie ominac ... a po wejsciu w tp przenosimy sie gdzies ... nie wiem gdzie ... no bo to niby tp z/do miasta minosów ...

Jest druga wersja jeszcze ... zanim otworzymy pokój nad Tomem trzeba otworzyc pokoj tam nad sklepem dla pac po stronie fac :D ... i tam bedzie key do tego na Tomem ...

No i kolejna wersja ... ta dzwignia wcale nie jest do ghula czy mh ... tylko do tego pokoiku obok co sa kraty :D ...

Ja tam niezajmuje sie mh czy ghulem ... mnie bardziej intryguje ta dzwignia pod wiadrem :> ... to tyle ... moze sobie cos ułozycie ... a moze nie ...

A jeszcze ... co do tych ukrytych tuneli ... do tej pory nie pokazano mi tego ... ja nadal czekam ... ale chyba sam zaczne kopac ...

Texterus 16-08-2005 10:29

No no no bardzo ciekawe osobiscie ja sam widzialem mino maga na rooku, a co do spike sworda chodzi o ta wysepke na północy na środku jest ss otoczony fire fildami, jesli tak to osobiscie uwazam, że do ssa sie dostac nie mozna, ale do mino maga i ghula możliwe, a jesli tak to napewno wyzwanie dla zapaleńców poszperałbym tam ale nie mam rookstayera może sobiezrobie , musze sie jeszcze zastanowić.

lord-daw 16-08-2005 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mistyczny
Zgadzam się z tobą i też probuje tego Ghula rozgryść (ale zauważ że Sunrise juz 1 miesiąć nie gra czy coś sie stało)

Sunrise widziałem go 2 tygodnie temu to czego muwisz ze miesiąc ps:mam spike sworda na antice nie chwale sie tym nikomu mam prawie 29 lat grałem kiedy był dostępny qwest na spike sworda wtedy to była jazda jeśli mi nie wieżycie X( wasz problem!! nie podaje nick nikomu !!!!!!

Heliwurab 16-08-2005 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord-daw
Sunrise widziałem go 2 tygodnie temu to czego muwisz ze miesiąc ps:mam spike sworda na antice nie chwale sie tym nikomu mam prawie 29 lat grałem kiedy był dostępny qwest na spike sworda wtedy to była jazda jeśli mi nie wieżycie X( wasz problem!! nie podaje nick nikomu !!!!!!

Noob jak nic :baby:

Zbierz kilkunastu ludzi, którzy będą wrzeszczeć i wysylać wiadomości do różnych rookslayerów żeby pochodzili po CAŁYM(!) Rookgardzie, to może coś znajdą do tego ghoula... inaczej się nie da -.^

Cipsoft naprawde może robić sobie z was jaja! Niedawno widziałem książke, w której nie było spacji między 2 słowami... A więc jeśli Cipsoft się pomylił, możliwe jest że robi sobie z was jaja... Jeśli ktoś chce to zobaczyć, to na północ od Thais jest cmentarzyk, blisko Guild House, tam jest dziura z trollami, a tam są na końcu 2 książki.. w jednej z nich jest ten błąd. Pzdr:)

Khan 16-08-2005 21:11

Oto moje wersje:

Po 1. na 100% widziałem chain legi na Danubii, z rok albo dwa lata temu.
Po 2. Na naprawde wiele tajemnic (nie tylko questowych, ale takze fabularnych) odpowiedzi ukryte są w Tibijskich księgach. Jedna na pewno respi się na dole w minohell.
Po 3. JEST tunel na rooku, ale nie wiem dokąd prowadzi. Raz tam byłem i w połowie się cofnąłem. Należy przejsc przez poisonfildy, nastepnie rozwalac poison spidery i chyba takze minoski. Nie chcialem ryzykowac deda, wiec tam nie szedlem..
Po 4. Znalazlem na rooku pomieszczenie takie z 5x5 kratek, ktore widac tylko przez sciane. Jest tam rope spot, dziura, i nie idzie tam wejsc.

Po 5. Czy ktos moglby mi na PW wyslac ogolnie na czym polega tajemnica Bazyliszka?

Evilus 16-08-2005 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master druid
Ja grałem pewien czas w Diablo 1 to działa na tej samej zasadzie. "Pewnego dnia był se 50lvl (tylko tyle jest w diablo 1) i zaczą grać postacia od początku, nudziło mu sie to wszsytkie rzeczy z katakumb wyrzucił przed kościuł, o dziwo otworzył się teleport od tajnego cow lvl (świata gdzie chodziły krow na 2 łapach i zabijały)", i powiedział o tym kiedyś na forum, debile z całego świata rzucili sie w poszukiwaniu cow lvl i go nie znaleźli i co sie okazało cow lvl istnieje bo go z kumplem odkryłem, TYLKO ZE LUDZIE NIE ZDOLNI DO MYŚLENIA POWIEDZIELI ŻE TEGO LVL NIE MA I W KOŃCU została to tylko legenda, tak jest w Tibi założe się że są inne osoby na Tibi, które znają rozwiązanie zagadek z ghulem, spike swordem, mino magiem itp.

aha lol w d1 nie wejdziesz do cow lvl tak jak do "farmerskiej misji" bez dopisania comend w glwonym katalogu d1..

Baron 17-08-2005 00:07

Ja moim rookstayerem spedzilem duzo czasu w katana room (zazwyczaj tam expie) jestem przekonany ze do ghula nie ma dostemu
ale jak chcecie tracic czas na szukanie wiatru w polu prosze bardzo

@DOWN
znam ten teren jak wlasna kieszen gwarantuje ci ze tam g*wno jest

Jana Thramish 17-08-2005 00:11

oww to ze tam expisz to nie znaczy ze wszystko o tym wiesz chyba co nie? kto powiedzial ze do ghoula trzeba dojsc od katana room? B)

Humanoid 17-08-2005 01:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BuRsZtYn
Ja uwazam ze ten temat jest bez sensu poniewaz, gdyby ktos wiedzial jak dostac sie do tego ghula, to juz by o tym huczalo na forum. No i pewnie rookstayerzy z takich swiatuw jak antica czy nova juz by robili masowe hunty na tego monstera. Ktos by z pewnosciom mial juz tez scale armor, a jestem pewien ze gdyby byl juz ktos taki to by sie tym pochwalil na forum.
Wiec moim skromnym zdaniem temat ghula jest bezsensowny ;)

zkad kur** wiesz moze ktos niechce muwic i zostac jedynym posiadaczem tej tajemnicy i zabrac ja do grobu i nie muw tak jesli niewiesz kazdy ma swoja wersje wiec sie zamknij i nieodzywaj np. ja wiedzialem jak zrobic pewna rzecz jako jedyny i nikt inny niewiedzial o niej i jestem z tego szczesliwy i mam wielka satysfakcje z tego wiec(wypi**** stary deb***)

Humanoid 17-08-2005 02:12

quest z mm zamknety poniewaz ludzie otwierali drzwi zabijali minomaga ale za soba drzwi niezamykali i nooby mialy ss wiec zamkac sie i niepisac bzdor ;)

Moon-Rider 17-08-2005 04:24

Cytuj:

Po 3. JEST tunel na rooku, ale nie wiem dokąd prowadzi. Raz tam byłem i w połowie się cofnąłem. Należy przejsc przez poisonfildy, nastepnie rozwalac poison spidery i chyba takze minoski. Nie chcialem ryzykowac deda, wiec tam nie szedlem..
Ten tunel to do questa i tam tylko sa 3 poisonki i dalej skelety minosów ni ma :| ...

No ... ale Humanoidzie marzen nie nalezy niszczyc -.-

marionabi30 30-08-2005 22:54

Akcja "ghoul"

Przeanlizujmy fakty jest minos na wierzy który daje nam klucz do mino maga który jest w mino hell narazie nie zrobiesccenra nie bede ryzykowal jesli tam jest teleport to znaczy ze do gohulaa tam moze byc teleport do spike sworda ale nie ma teleportu to znaczy ze muszisz dednac
zeby miec spika mozliwe ze ta dzignia w katana room cos da tylko potrzebne 2 osoby albo w cialach jest klucz który pozwoli na wejscie do mino maga albo jest tam ukryta dziura wszystko jest mozlie ale jutro przeanylizuje mapy zrobie wszystko zeby sie dowiedziec game masterzy moga mie gonic ale sie nie podam odnajde pomoge wam zdobede odkrycie które zmini caly rookgaard upps troche sie rozpisalem :D 8o :D

wojak_paladyn 31-08-2005 16:01

a skąd wiecie że przekop jest akurat tam moze jest np w cooper shield quest?! tak jak kanal tam przy murach prowadzi do lasów rookguard chociaż to małoprawdopodobne :(

wojak_paladyn 31-08-2005 16:06

albo mialem przypadek ze wyszlem z carlin na zachód i przechodziłem kolo domku w skale w nocy cazasu naszego i tibijskiego dwaj goście biją gjhula bez skutku:) ciekawe skąd sie wziął???:o

Kwadratowe Koło 31-08-2005 17:53

A pomyślałeś, że to mógł być summon? I najcik se trenił na nim, a ten drugi to sorc/druid.

@topic

Na isarze może ktoś do mnie zagadać. Niech pw mi na forum wyśle to podam nick.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21.