Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jakie Eq Dla Pala (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24157)

Jakumba 23-06-2005 15:24

Prawie wszyscy mówią że eq palladynowi jest nie potrzebne bo wali z daleka ale jak by spotkać takiego huntera to może być źle więc dla pallka najlepiej kupić dobry eq ale lekki...

Arathorn 23-06-2005 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jakumba
Prawie wszyscy mówią że eq palladynowi jest nie potrzebne bo wali z daleka ale jak by spotkać takiego huntera to może być źle więc dla pallka najlepiej kupić dobry eq ale lekki...

No bo jest. Lepiej wziaść lekkie eq czy ciężkie i dobre? Hunter walnie cię ~20 mniej a za to weźmiesz 100-200 boltów mniej co znacząco skróci czas expienia.

Ja moim palkiem an 27lvlu noszę teraz noble arm crown helm plate legs i buty ale to tylko dlatego że już niedawno padłem na kiocku i mi spadł c-arm i bohy.
Jak trochę podbije lv to (niedługo) będe nosil b-robe crown helmet plate legs bohy i szlik. w bp dwarven/guardian shield ~2bp uh i full cap boltów i jest to moim zdaniem najlespza opcja dla palka, ew. na dla albo coś można jeswzcze dorzucić hmmy. na lvlu 100+ można sobie pozwilić na rare set z aolem bo wtedy i tak mamy dużo capa.

litek zabijaka 25-06-2005 16:23

Jakie eq dla palka

Chodzisz w takim eq na jakie Cie stać i z jakim czujesz się dobrze moze byc to plate set lub nawet crown set ale ja uważam że każdy pal powinien posiadać bohy ... Ja chodzę w Bohah, Blue robe, Crown legs, Crusader helmet. Zależy mi na tym żeby moje eq było jak najlżejsze bym mógł unieść jak najwięcej boltów.

wjskatecrew 26-06-2005 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czubi
No to ja wam powiem tak:
Bohy powinno sie kupowac na 25-30 lvl.
A jeżeli Mowilmy O eq to bedzie tak

10lvl:
Blue robe
Plate legs
Steel Helmet
Scarf
Dwarven Shield

20lvl:
Blue robe
Knight Legs
Crown Helmet
P amulet/Scarf
Guardian Shield

30lvl:
Blue robe
Crown Legs
P amulet
Warrior Helmet-Crusader Helmet (Ja wole Warrior)
Crown shield
Boh

40 lvl
G Armor -Blue Robe
Crown Legs
Royal Helmet
Boh
Aol-P amyy (dla ryzykujacych)
G ring.
V shield -Demon (lekkie tarcze) Demon shield uzywac z aolem...

No to ja bym wam tyle powiedzial :baby:

P amulet

buahahahhahaha

nie no sry zio ale b robe na 10 lvl?? no ot chyba że wczęśniej miałem jakiegos innego chara high lvl i masz pare b robów... -.-!

i g ringa to chyba jak z lutujesz z demona??? co nie bo zbytnio sie niopłaca kupowac tego!!

Zakal 26-06-2005 20:49

Wedlug mnie wersja 2 poniewaz jak paladyn bedzie mial laga to z np p setem gi nie od razu a z c setem jest szansa ze przezyje i ucieknie. Ale jest też druga strona. eq powinno byc zdecydowanie lekkie widomo dlaeczgo. A wię jak najlepsze eq i jak najlzejsze:). Aha i jeszcze 1 argument opowaidajacy sie za tym zeby palek mial dobre eq i do tego nosil ze soba tarcze najelpiej blue albo demon shield drogie ale sie placa. paladyn bez tarczy sam praktycznie expic w podzimiach gleboko nie moze. Zejdzie do podziemia z tarcza i poweidzmy niezle skile shielding moze uciekac i walic z runek
chociarz tak sie ustawic zeby go np nie 8 potworkow walilo a 3 przy rogu sciany i wtedy jest super wszystkie potworki pokolei wybije runkami sd bo przecierz w koncu paladynowi szybko w maire rosnie mlvl i z run też walic powinien. Ok to na tyle Zdecydowanie wersja 2 tylko ja jeszcze argumenty podalem:)) ;)

Zomozul 26-06-2005 21:50

Eq

Mi tam starczy Blue Robe,Crown Helmet,C-legs,C-shield,BOH,c-shield
W tym to moge latać nawet do 45 levelka :D a potem to pomyslimy
Wybieram 2

Lanatan 26-06-2005 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zomozul
Wybieram 2

Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D? najwazniejsze to lekkie eq dla palka a wogule to palkowi prawie wcale niepotrzebne eq ... no chyba ze cie guardy ,,strapuja" w kopalni to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb.... wiec dla palka niepotrzebne jakies super eq tylko w wyjatkowych sytuacjach :)

Sir Emilio 26-06-2005 22:01

wiele postaci 90 lvlowych nopsi crusader helmet c-set bohy wedlug mnie starcza takie eq..

wjskatecrew 27-06-2005 01:18

jak dla mnie to ten temat robi sie troche "bezsensu" bo kązdy ma swoja opinie i żadko ktoś sie z kimś zgadza w 100%

eq zalezy od właśnych predyspozycji majątkowych i własnego "widzi mi sie"!!!
inaczej nie mozna tego wyjaśnić...

Gibki Fotel 28-06-2005 19:17

ja jestem za tym zeby do 20 lvl trenic skile a przy okazji m lvl i hmm'ki a potem se kupic k set w helmet a potem boh :Ork:

Shardzik 28-06-2005 19:57

Na poczatek do trenienia co chcesz, jak zaczniesz latac z lukiem/kusza to scarf brass set iron helmet, buty zwykle.. potem dodaj proporcjonalnie do lvlu, Bohy(możesz szybko na non-pvp), potem na DOBRYM lvlu C-set (lub zamiast arma b-robe) P-ammy (platinum) no i to tyle

ModVet 29-06-2005 21:35

Xeryd-113 r pal z harmonii biega w p secie +boh... starczy??

Diamentowe Ostrze 30-06-2005 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lanatan
Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D? najwazniejsze to lekkie eq dla palka a wogule to palkowi prawie wcale niepotrzebne eq ... no chyba ze cie guardy ,,strapuja" w kopalni to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb.... wiec dla palka niepotrzebne jakies super eq tylko w wyjatkowych sytuacjach :)

baranie jak wpadniesz przypadkowo do dziury a tam bedzie 5 guardow albo gs to zakladasz c shield i wychodzisz sobie spokojnie, ty pewnie z kusza bys biegal i probowal zabic:)

Poaland 30-06-2005 10:51

Lol

Jle kosztuje crown armor na eterni ???:kat:\
Mam level 19
distance 65
shielding 50

DR.UTi 30-06-2005 11:12

Cytuj:

Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D?

Cytuj:

to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb....

Sam sobie odpowiedziałeś.

Grim 30-06-2005 12:09

Ja jak grałem moim palkiem (obecnie retired) to na 44 lvl-u wystarczały mi crown set i boh'y

dagothar 30-06-2005 16:57

Ja na 81 levelu nosze: scarf, crown helmet, blue robe, plate legi, bohy i guardian shield. Do tego pare amuletow, zaleznie od okolicznosci. W sumie zestaw ma 26 armora. Dla porownania: golden armor, crown helmet, crown legi, bohy i aol to tylko 29 arma, jest ciezsze, drozsze i strach w tym latac. W tym 1. zestawie i tak lepiej zablokuje na przyklad DLa niz w tym drugim.

Masel 30-06-2005 17:11

to też zależy od świata oraz jak grasz
jeżeli często biegasz ze spirami, blokujesz potworki itd no to jak najlepsze
jeżeli używasz tylko łuku/kuszy to są trzy możliwośći:
- brak eq - preferowana przez levele 25- [zalety: dużo capa, jest to tanie rozwiązanie][wady: w razie laga lub spotkania z pk knighta/palka jest praktycznie 100% szans że zaliczamy deda]
-p set (+bohy) - preferowane na nowych światach lub przez levele 40- [zalety:jako taka obrona, mała cena][wady: takie eq sporo waży]
-crown helmet, blue robe, p legi, bohy - preferowane na starszych światach [zalety: mamy sporo capa i armora][wady: cena tych itemków]

<~*~*Gr@b3k*~*~> 30-06-2005 20:21

Madra Rada

Wedlug mnie najlesze to:
- Crown helmet (leciutki, dosc malo def'a) / Crusader helmet (ciezszy, ale wiecej def'a)

- Blue Robe

- Plate Legs (Lekkie) / Crown Legs [Ciezsze od P Legsow, ale wiecej def'a (osobiscie polecam gdy ktos ma nadmiar kasy i ma bzika na punkcie wygladu :D)

- Boh's (oczywiscie, pall bez boh jest jak zolnierz bez karabinu)

Donas 30-06-2005 20:56

Ja popieram eQ: crown helmet (cruzarder), b-robe, k-legi (tanie, mają taki sam def jak crown, niewiele ciezsze) i bohy

Dark Brozyn 02-07-2005 23:56

ja na 59 lvl mam c legi c arm i cru helm i boh i nie narzekam na cap...

Shaman 03-07-2005 17:00

Palek hmm wg. mnie ciekawa bestia xD kontrowersyjna... Z tego co zauwazylem ze przeciwnikow eq dla palka i zwolennikow p seta bylo mnie wiecej tyle samo...Nasuwa sie wniosek: Kazdy pal powinien nosic to, co uwaza za sluszne i co mu sie podoba xD
Ja osobiscie grajac palem nosze eq ktore mi sie podoba ;p A podoba mi sie nastepujacy zestaw: Post officer hat, Plate arm & legs + boh
Jakies takie to wszystko utrzymane w szarej kolorystyce :P Cudo! xD

Sir Thorgal 03-07-2005 17:48

Ja powiem tak, Palkowi wystarczy P-set ale lepszy nie zaszkodzi. Ja sobiście biegam na NEBULI w eq: Crushader Helmet, P-armor, K-legs, Scraf (:P),kusza/luk i nie nazekam na capa jest na bolty/arrowsy i na loota tez.

lukimuki 04-07-2005 18:18

Wg. mnie p secik + bohy wystarcza. Chodzi o to, ze pal nie ma tarczy i na malym lagu moze spasc i zdarze mu sie to bardzo czesto (szczegolnie niedoswiadczeni paladyni). A jesli masz tani eq, nie musisz kupowac aoli i nie tracisz przy dedzie 50k.
Ja osobiscie w p secie biegalem do 80~ lvla, potem zalozylem c set, bo walalo mi sie po domq kilka :P

medivh 05-07-2005 18:38

hehehe... nom mam qmpla (palla) ktory wydaje kase na EQ a potem nie ma na belty ^^ .. ja uwazam ze jednak lepiej zbierac na bohy i latac w p secie i zdobywac pomalu EQ z questo... ja tak robilem... zdobylem crusader helma, crown helma i noble aromora (dostepne od 35 levela) i juz mam troche wiecej arma :P potem expisz do 40 i idziesz po knight arma... a kasa ci sie zbiera na bohy

Elder Macio 08-07-2005 13:37

Nieszczencie

Wczoraj mnie PK zabil i wbpadly mi Brass Legs I 500 strzal :(
Elder Maciek Pallek
Paladin :lucznik:
LvL: :10 flaga_pl :
Mlvl:5 :mag:
Skille:37:29 ;( (wiem ze slabe ale rosnom)
Jesli ktos ma postac na Zanherze to prosze pomocy.Miasto Carlin

Glorfindel 08-07-2005 13:54

Najlepszą decyzją byłby punkt pierwszy.
Eq palka powinien być jak najlżejszy,aby palek mógł unieść jak najwięcej amunicji..
C-helmet,B Robe,P legs,Boh'y,Platinum Amulet no i oczywiśćie kusza i bełty :)

Mistrz Celesty 09-07-2005 09:49

UUUUU dla palka...Standardowo na 20lvl p-secik tak do 40 jak kto chce.
Mozna tez odrazu od***ac sie w jakis k czy c seta ale to jest wogule nie oplacalne.No jak ktos ma duzo kasy to se mpa moze strzelic. Kazdy ma to co chce chociaz ja mam 42 palka i biegam w p-seciku.

janek@ 10-07-2005 01:03

Moim zdaniem nr 2 jest najlepsze o chlopie jak ci jeden mino guard przylozy z p setem i tymi slabym eq oooo to kompletnie nie ma szans na rzetrwanie chyba ze nie masz lagow i masz bohy

Ja proponuje speary shield i dobe eq ja tak chodze po 1:bedziesz trenil shielding i distc (jak nawalasz z bliska kogos to shield tez bedzie ci sie dodawal) po 2: uratuje ci to skure w ciasnych pomieszczeniach np w kanalach po 3:bedziesz mugl biegac w ciasnych pomieszczeniach a wady :miej cap, troche dostaniesz z bliska jak masz shield i speary, podnoszenie spear jest najgorsze no i ostatnie
duzo wydasz na sprzety
o i jeszcze jedno knightowi i palkowi shielding rosnie tak samo wiec moze miec shielda i speary
palki sa niebezpieczne z dobrym eq dobra tarcza i spearmi i dobrymi skillami bo zawsze nie wiesz jak mu wytniesz i ile on ci wytnie
kto tam woli bo kazdy ma inne zdanie a ja mam takie B)

dagothar 10-07-2005 02:32

Wspaniala efektywnosc drogiego eq to mrzonka. 1 punkt armora chroni dokladnie od jednego(!) punktu obrazen, i to tylko obrazen melee(2 postacie bez tarcz, z eq o roznej ilosci armora obrywaja od jednego explo - roznica dmg jest rowna roznicy punktow pancerza). O wiele bardziej oplaca sie nosic tani eq(plate armor, plate legi, steel helmet, scarf - 24 armora - w zupelnosci wystarczy dla palka na codzien) niz drogi, przy ktorym konieczny jest AoL(zajmujacy jeden slot w eq, ktory mozna przeznaczyc na p amulet, albo jakis inny). Amulety ochronne sa bardzo przydatnymi rzeczami - protection amulet(chroniacy od 7% obrazen melee - przetestujcie z explo) przy poczatkowym hicie rownym 100 dmg, jest rownowazny rzeczy o armorze 7.

Necron 10-07-2005 05:52

na moim pallku (hakneli mi go)
na 30lvl biegalem:
p-legi, p-ammy, b-robe, crown helmet i kusza/luk

dzieki temu ze brobe i crown helmet bardzo lekkie zabieralem o 150 wiecej beltow (cos kolo tego)

Kas 10-07-2005 13:16

TP teraz ja mam takie pytanie mam c-seta i bohy (32level) czy zalecacie mi zmeinic c-arma na blue robe?(poslucham tez innych sugestii)

Pulkownik Szpunt 10-07-2005 17:57

Ja 38 palkiem biegam w boszkach, p legach, noble armor, steel helmet i scarf.
Nie potrzeba lepszego eq bo przez lagi i kicki palkiem łatwo stracic. A jak ma sie p seta i np p arm wypadnie to nie duza strata,a dla c seta na starszych swiatach aola nie oplaci się nosic.

Lord skols 10-07-2005 23:01

Ja mam 84 lvl i nosze b robe k legs bohy p ammy i hat of the mad
fajnie to wyglada razem i wogule ;D

Matriks 11-07-2005 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hipodrom
otoz kazdemu zadaje to pytanie i co inna osoba to inna odpowiedz , zazwaczaj sa 2 wersje otoz powiedzcie mi ktora z nich jest lepsza

WERSJA 1
pal nie potrzebuje dobrego eq uderza z daleka i potwory go nie bija z bliska wiec w sumie jak nie ma stycznosci to eq nie potrzebne jest dobre

WERSJA 2
pal powienien miec dobre eq

PLX POWIEDZCIE MI !!!!!!!

oczywiście wersja 2

Elder Macio 11-07-2005 19:25

plz\ help

da mi ktos cos na zaheze Elder Maciek pallek carlin milo widddziane zecy w dp ^^

wazz 17-07-2005 15:47

dopuki nie uzbierasz na blue robe to chodz w p-secie (br-lekki [zabierzesz wiecej amunicji] i ma wiecej defa niz plate armor), bohy to podstawa tak kolo ~40 lv bo wtedy zaczyna byc widoczna roznica w szybkosci, legs'y knight, z czasem mozna kupic crown jesli masz kasy duzo :] helm to wystarczy crown, ale crusader tez dobry, taki stuff starczy do ~65 lv a pozniej to juz rob co chcesz, zalezy ile masz kasy

Silin 22-07-2005 09:13

Najlepiej z poczontku nosic p set bo b set trohe za slaby. Gdy chodzisz na lepsze potworki takie jak Dragon juz lepiej zalozyc c set. Ale przed c setem labiej kupic Bohy. Wtedy jestes szybszy i latwiej uciekac przed potworami. :P

Micki 22-07-2005 09:45

Jakie Eq Dla Pala !!!!!!

taki jest temat tego tematu :D Jakie eq powinien miec pal. Jak ktos umie grac palkiem no to go nic nie rusza wiec eq p set wystarczy ale dla wiekszych lvl jest to blue robe (bo malo wazy) i c legsy z tego samego powodu pal bo ograniczony zasud amunicji wiec musi miec cap na duza ilosc boltow koniec. Dziekuje.

Arathorn 22-07-2005 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zomozul
Wybieram 2

to właśnie jest najlepsze eq dla palka, ale wystarczy jeden c-shield:p
btw. tylko że w tym to można latać do końca, nie ma potrzeby żadnych zmian

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45.