![]() |
Nie!!! mówimy tylko że polowanie ze smokami z SD jest nie opłacalne.Po co marnowac taki bp SD skoro możesz go sprzedać kupic sobie 4 bp hmm i iśc na jakies ghule,guardy i takie tam.Expa robisz o wiele więcej niż na jednym smoku a ze smoka loot kiepski(no rożnie sie trafia),a z guardów to szybki exp i szybka kasa.Krytykowanie? Napisałeś że sorcer wali z Sd a druid ich leczy.Troche to głupie bo co ma z tego druid,założenie było takie że druid miał leczyć,ale widzisz często huntuje.Dalej powiedziałeś że od 25mag idzie na silniejsze potworki.Jak sie uprzesz to na 20 pojdziesz na demony.Zawsze jest coś takiego jak hunt.
Tak samo wszyscy sie uparliscie "mag walnie mocniej z SD" qpa a nei mocneij z takimi samymi stastami wala po tyle samo.tak samo mag lepszy bo ma GEB,e-wave i takie tam,stajesz na ukos i tobie mag nic nie zrobi bo moze walic tylko jak drag,a uzycie UE na 34(minimalny lv na niego),to praktycznie smierc zostaje tobie 15 many,nie masz na vite chyba ze uhy.Co do długosci grania i doswiadczenia.Gram dla twojej informacji dosc krotko.A co do doswiadczenia wiem malo,gdyby moja wiedza byla dosc duza bylbym modkiem,a gdybym wiedzial duzo to bym sie Gremlina nie pytal co bardziej oplaca sie uzyc. |
Ja mam Druida i Sorca obaj na 22 levelu. Druidem robie UHy a Sorciem Sdki. 1/4 UHów sobie zostawiam na expieni a reszte sprzedaje Sdków wogóle nie sprzedaje bo sie przydajom na wyprawy. A jak Sorciem nie chce mi sie czekać na mane to zawsze moge robić HMM, Fb lub GFB ;). I dlatego sądze, że druid to maszynka do robienia pieniędzy ;)
|
Wysokolewelowy druid kupuje sd mag tak samo. Zaden wysokolewelowiec nie robi runow dla siebie bo nei ma czasy (chy ze z mf) Na takim samymym lewelu obie profesie sa rowne. A ue... Druid wlacza utamo vita. Mag wali sd i ma moze 300 many. Druid walnei 3 razy z sd mag tez i mag padnie bo sie nie zdazy uhnac. Poza tym obie profesje maja bardzo dobry czar explosion
|
Druidek Tez ma Summon Creature!!!!
Druid tez ma summon creature i nie mow ze druidek musi po stwry leciec HEHEHEHEHH
mam ta postac od 5dni 20 lv Elder Druid Dark serges ;) ;) ;) ;) |
Ja mam Knighta i Sorcerera
Może i sorcerer ma SD , ale druidzi też mają dobre czary , zresztą SD jest to runo dobre w złym , dobre ponieważ odejmuje dużo życia , ale złe bo niestety ma tylko 1 strzal w runie ;( . Druidzi mają też hmm tak jak i sorcererzy i to jest sprawiedliwe . :D
|
Cytuj:
Wyobraźmy sobie to: (załóżmy że wszytkie postaci który będe wymieniać mają bp sd i full many i znają swój fach i potrafią dobrze walczyć i mają 35 lv +) Więc: Idzie se pan master sorc, i widzi pana elder druida/druida, nagle pan sorc rozpoznał w drudize odwiecznego wroga , nawyzywał go ( i w tym momencie obaj panowie wiedzą że nastapi walka) , więc co ro bi drut? albo walnie z sd albo rzuci mana shielda, najpierw załóżmy że walnie mana shielda bo tak pisał Kubakapica , sorc widząc że drut zaklada mana shielda na siebie wątpie by walił ue bo drut straci ~150-250 many a on 800, więc wali sd lub mana shielda, jęsli wali sd to wywiązuje sie walka na sd, mag w czasie walki może zarzucić mana shielda ,trzymać mane na exure vitke albo na jakiś czar ofensywny by w odpowiednim momencie dobić druta, wywiązuje się walka i wygra ten który lepiej strzela z sd (celniej) lub lepiej robi "uniki". Mógłbym sobie rozważać różne możliwości walki przez długi czas i zakładam że niechciałoby się wam czytać tego (Jak samo widzicie jest pare możliwości do rozważania) Chciałem żebyście zobaczyli że ów możliwości jest bardzo wiele a to czy wygra sorc czy drut zależy TYLKO i wyłącznie od ludzi którzy grają daną postacią. CIPy zrobili to mniejwięcej tak że jest równowaga, a ue jest silnym czarem ale jeśli spodziewasz się inteligentnego wroga (lub wielu wrogów) nieopłaca się go używać (kiedy walniesz go w rycka to starcisz niepotrzebnie 800 bo rycek sie uhnie i tyle, jeśli w pala też , jesli w sorca/druta szansa na powodzenie ma tlyko na początku później już nie). Dlatego uważam że każdy ma wada i zalety i są w maire wyrównane. |
Według mnie zdecydowanie najpotężniejszym profem na Tibii jest Sorcerer (aczkolwiek sam gram Paladinem). Mówię tak dlatego, że high lvl sorc jest naprawdę bardzo ciężki do pokonania i jest skarbem każdej glidii. Nie muszę chyba mówić jak silne jest UE, które ma tylko sorc. Druid jest zdecydowanie najlepszy do zarabiania kasy.
|
Prawda ze mag jest najlepsza profesja w tibi ale też najtrudniejszą do wytrenowania wiem cos o tym sam jestem sorkiem :)
|
Ja tam jestem druidem i uważam, że ta profesja jest najlepsza (oczywiście po palku, którego też mam :D ) Mój kumpel jest Knightem na 26 lvlu, i ma bardzo mało kasy, a druid i mag szybko zarabia na runach:D.
|
---------------------------------------------------------------
CYTAT: CIPy zrobili to mniejwięcej tak że jest równowaga, a ue jest silnym czarem ale jeśli spodziewasz się inteligentnego wroga (lub wielu wrogów) nieopłaca się go używać (kiedy walniesz go w rycka to starcisz niepotrzebnie 800 bo rycek sie uhnie i tyle, jeśli w pala też , jesli w sorca/druta szansa na powodzenie ma tlyko na początku później już nie). Dlatego uważam że każdy ma wada i zalety i są w maire wyrównane. ---------------------------------------------------------------- UE oplaca sie wlasnie na koniec walki. uszkadzasz delikwenta i jak widzisz ze jest dostatecznie uszkodzony to walisz UE. przeciwnik nie wie ze masz te 800 many wiec niekiedy pozwoli zjechac sie do zoltego(knighci tak robia notorycznie) a ue sorca na 38 lvl bije juz za 300 gracza to znaczy ze zabija knighta na 40+ na zoltym |
ja tam nie narzekam na sorca
Gram sorcem i na niego nie narzekam. Mówicie żeby robiś bp sd a ja wam mówie ze robie sobie GFB i jest mi całkiem fajnie. Co prawda musze jakis czas postać pod depo i pospamować zanim mi ktos kupi bp gfb ale kasa jest podobna ok 2,2-2,5k .Ja na ten przykład na smoki z moim magiem chodze juz od 15lvl i 28mlvl teraz mam 21 a mój kumpel druid ma juz 20 a jeszcze nie był na smoku bo by musiał kupowac SD albo narażać swe zycie z hmm czego nie polecam serdecznie .Co racja to racja że sobie musze stac pod depo około 5 godz na 10SD ale co mi tam skoro nabijam sobie mlvl . a tak przy okazji to jedyne co mnie w sorcu denerwuje to regeneracja many chyba sobie opłace pacc'a
|
To aj sam jzu nei weim zcy mam wybrac socra czy druida .. :/ .. Socr ma lepsze czary ale druid moze na UH zagabiac forsy duzo :/ ?(
|
Pod -> Niby tak, ale mana schodzi na takie rzeczy typu mana shield i uhy (exura vita) więc niezawsze łatwo jest trzymać te 800 many wedługm mnie.
|
Mam pytanie.
Czym Lepiej grac bez pacc Sorkiem czy druidem ? |
Jest to trudny wybor ;)
lecz kiedys bylo tak : Sorcer nie mial UE : Ultimate Explosion :) i czy bralo sie Druida czy Sorcera to + byly tylko takie ze Druid ( robi uhy ) sorc ( sdki ). Lecz gdy wniesiono UE , Sorcer jest lepszy. Juz nie wpominajac o E-bimach :] Chodz Druid zarabia na Uh'ah i to sporko kasy :) powodzenia Yous Beji :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:34. |