Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rammstein czy Iron Maiden? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27338)

Master_Yoda 08-09-2006 19:18

Lubie obydwa ale jednak rammstein rz±dzi (nie bez powodu 143 głosy)
Ten niemiecki głos a do tego gitarowe riffy richarda ahhhh:p

Scyzorro 08-09-2006 21:57

rammstein bez porównania

Shinjix 08-09-2006 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master_Yoda (Post 978840)
a do tego gitarowe riffy richarda ahhhh:p

Bez urazy, ale R+ ma tak latwe riffy, jak budowa cepa.

alienXX 09-09-2006 10:11

Oba zespoly "elitarne", ale stawiam na Iron Maiden.

Generalnie rammstein pewnie mialby wiecej fanow, gdyby nie spiewali po niemiecku. Ja na przyklad nie rozumiem ani slowa w tym jezyku, a teksty ironow moge spokojnie tlumaczyc.

ripper 09-09-2006 10:37

Samo przetłumaczenie tekstów Maiden to nie wszystko ; ) Co do riffów, to porównaj zaawansowanie techniczne muzyki Maiden i Rammsteina... W zasadzie porównania nie ma.

alienXX 09-09-2006 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 979618)
Samo przetłumaczenie tekstów Maiden to nie wszystko ; ) Co do riffów, to porównaj zaawansowanie techniczne muzyki Maiden i Rammsteina... W zasadzie porównania nie ma.

Jakby mi chodzilo tylko o teksty, to bym wiersze czytal ;p
Tekst to po prostu wazny element, ale nie wszystko.

Shinjix 10-09-2006 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 979569)
Generalnie rammstein pewnie mialby wiecej fanow, gdyby nie spiewali po niemiecku. Ja na przyklad nie rozumiem ani slowa w tym jezyku, a teksty ironow moge spokojnie tlumaczyc.

Tyle, ze gdyby R+ nie spiewal w swoim ojczystym jezyku, to:

1. Nie wybilby sie, nie zaistnialby w swiecie (kazdy kto zna ich historie wie o co chodzi)
2. To niebylby Rammstein, tylko koleiny zespol pitolacy cos po angielsku. Powiedzmy sobie szczerze - duza czesc "duszy" tego zespolu, to niemiecki, szorstki jak niemyty tylek wokal.
3. Trzeba byc oryginalnym! Trzeba pokazywac ludzia swoja ojczysta kulture! Gdyby wszyscy spiewali w j. angielskim, rynek muzyki metalowej bylby tak monotonny, jak rynek muzyki POP.

alienXX 10-09-2006 12:01

Niemiecki jest oryginalny, pasuje do rammsteina i ogolnie brzmi fajnie - racja. Tylko szkoda, ze nie wiem o czym spiewaja ;p

Mysle, ze po angielsku jednak przycaiagali by tak samo.

Christoph 16-01-2007 17:17

Rammstein. Why ? Bo słucham R+ od wydania Mutter czyli od 5 a wła¶ciwie to juz prawie 6 lat
Nie uważam, że s± lepsi, poprotu bardziej mi się podobaj±, Ironi sa duzo lepsi technicznie i trudniejsi, lubie ich czasem posluchac, ale mimo wszystko z R+ wiaze sie wiele wspomnien, i uwazam ze ich muzyka jest poprostu stworzona dla Mnie ;) Swoj± drog±, każdy znajdzie co¶ dla siebie, ,mamy przecież znaczne rozróżnienie stylowe... Rammstein, Du Riechst So Gut, Seeman, Nebel, Klavier, Ich Will czy Don't die before i do... różne style i to jest dobre, bardzo polecam dwa dosyć rzadkie kawałki: Schtiel (po rosyjsku) i Wut Will nicht sterben (wykonane z Puhdysem, kto¶ może mnie oskarżyć, że to wcale R+ nie jest, ale prawdziwi fani od razu rozpoznaj± to brzmienie ;))
Co do języka... owszem dzięki niemu zaistnieli, weĽmy pod uwagę Engel i Du Hast, obie zyskały wersję angielsk± a mimo to w USA i Anglii niemiecka wersja byla 100x bardziej popularna (swoj± drog± Till strasznie kaleczy anglika, posluchajcie Stripped i angileskie wersje niektórych piosenek) Ale przecież jest też Te queiro puta i Schtiel spiewane po hiszpansku i rosyjsku :P (moze nagraja cos po polsku :P)
Koncerty... No cóż bylem w spodku ogladalem wszystkie DVD a Volkerball i LAB mam nawet oryginalne ^^ (swoja droga Lichtspielaus jest najmarniejsze...) i jedyna co mogę powiedzieć, To R+ to typowo koncertowy zespół :P
Teledyski... Polecam Du Riecht so gut (koniecznie 98, bo 94 ssie :P) Du Hast, Ich will (kontynuacja Du Hast) Ohne Dich, i Rosenrot, sami oceńcie :P
Co do samego zespołu, no to może Rysiek i Paul nie s± najlepszymi gitarzystami, ale nie o to w tym stylu chodzi, natomiast Flake i Christoph (w moim Avku) s± ¶wietni w tym co robi±. Na Oliego też nie ma co narzekać, a Till poprostu jest stworzony do tej muzyki, Chwała mu za to, że nie wybrał kariewry pływackiej.
To tyle...

Calen Futh 16-01-2007 17:47

Iron Maiden lepsze.

@up: Archeologia rox

@down: Wybaczam Ci xD

Christoph 16-01-2007 17:55

szukałem czego¶ o iron ore, no i wyskoczył mi temat o iron maiden i RAMMSTEIN ^^ nie mogłem sie opanowac.

Glamri 16-01-2007 23:10

Zdecydowanie wolę Ironsów. Po prostu klasyka! : )

Khan 16-01-2007 23:15

Iron!

Dla takich rzeczy warto spamować.

Caer 16-01-2007 23:23

Gdybym mógł zmienić swój głos, oddałbym go na Ironów ;>

Walekifa 18-01-2007 15:36

Oba do dupy!!oneone

No co?Ja też moge.

Ryłek 18-01-2007 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 1205567)
Oba do dupy!!oneone

Walekifa, jak jestem na tym forum to takiego m±drego zdania nie napisałe¶.
Jakie chcesz piwo?

Szkut 18-01-2007 16:12

Ramsztajn choc nie przepadam za muzyka tego typu :P

Allatar 18-01-2007 16:19

Chlopaki z Rammstein nauczyli sie grac juz?

Eivrel 18-01-2007 16:30

Dla mnie tak samo jak Walekifa: oba do dupy.
Ale jak już jest ankieta to zagłosowałem na iro~. Te drugie jest dla mnie za niemieckie.

Kulikos 18-01-2007 16:37

Iron... Tatu¶ puszczał mi ich piosenki jak byłem malutki ;<

Hieyan 18-01-2007 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eivrel (Post 1205682)
Dla mnie tak samo jak Walekifa: oba do dupy.
Ale jak już jest ankieta to zagłosowałem na iro~. Te drugie jest dla mnie za niemieckie.

Dziwne, żeby niemiecki zespół nie był niemiecki.

@topic
hejl Żelazna Dziewica. Ramsztajn sux.

Eivrel 18-01-2007 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hieyan (Post 1205766)
Dziwne, żeby niemiecki zespół nie był niemiecki.

Nie, to nie jest dziwne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:38.