Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   nowe grafiki do tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28888)

slimaczek 08-08-2005 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Loxi
Slimak mam pytanie czy da sie zmienic cos jak sie JUZ ZASTAPILO GRAFIKI?!?!?! bo wydawalo mi sie ze wiem o co chodzi..i zastapilem...PLS HELP ME !!!!:(:(:(:( ;(

Pozostaje zainstalować tibię.. Ale jak nie chcesz zastąpić innych plików, to poprostu zainstaluj ją gdzieś indziej i skopiuj do swojej tibii tylko tibia.spr

Premm 09-08-2005 23:35

ok... juz uptade, ale jak myslicie kiedy nadejdzie nowy tibia sprite?
Przydalo by misie zedytowac postacie z facc na pacc...

Jak myslicie kiedy go bedzie mozna sciagnac?

slimaczek 10-08-2005 14:36

W tym tygodniu go powinienmz robic ;P

Ice Paladyn 10-08-2005 14:44

Ślimaczek jesteś poprostu spox :D .Fajne grafy itp... :D

slimaczek 10-08-2005 21:28

Ok, Już są tibia.spr do wersji 7.5 :) Możecie ściągać ( i używać :P). Do tego dodałem pare rzeczy:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots

Wolek 10-08-2005 21:45

Zrob jak naszybciej, bo twoj spr jest elegancki.
Troche sie spoznilem :D
Dodaj jeszcze ze trzeba zmniec nazwe pliku na tibia.spr

Blade Elf 10-08-2005 22:28

A co zrobić aby był sam wygląd otoczenia/okna bez eq (itemków)?? Życia, ramka no i... bez eq... ;) :confused:

slimaczek 10-08-2005 23:21

@up
Nie da sie, jak juz mozna nacisnac nat aki przycisk, wtedy ten pasek z eq sie znacznie zmniejszy.

fajny palladynek 12-08-2005 22:20

:(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek
Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest około 700! Dobra koniec tego wstępu.

GRAFIKI NIE SĄ MOJE, JA JE TYLKO ZŁOŻYŁEM DO JEDNEGO PLIKU TIBIA.SPR I UMIEŚCIŁEM TUTAJ DO ŚCIĄGNIĘCIA!!!

Poniżej macie link ze screenami i plikami. Umieściłem tam plik z podmienionymi outfitami (zamiast strojów facc są stroje pacc), plik z podmienionymi outfitami facc na nowe, oraz plik bez podmienionych outfitów. Wystarczy to rozpakować i skopiować do katalogu z tibią. Do tego jeżeli ktoś chce się pobawić i usunąć\dodać swoje grafiki umieściłem programy do edytowania pliku spr, dwie wersje. Jeżeli chcesz się pobawić, to rozpakuj programem z wersją 1.3 beta, przenieś gdzieś powstały katalog sprites, następnie rozpakuj programem z wersją 1.1, i skopiuj zawartość katalogu sprites do tego drugiego którego przed chwilą gdzieś przeniosłeś, ale żadnego pliku nie zastępuj. Teraz zmień grafiki i spakuj je do pliku spr programem z wersją 1.1

tibia_spr_new_outfit***** - grafiki z nowymi outfitami zamiast facca
tibia_spr_pacc_outfit***** - grafiki z outfitami pacca zamiast facca
tibia_spr_orginalne_outfit***** - grafiki z niepodmienionymi outfitami

Pozatym umieściłem też screeny, żeby było wiadomo co się ściąga. Robiłem je swoją postacią i podczas oglądania paru filmów. Jednak one są z najstarszej wersji, dlatego jeżeli chcecie oglądać screeny z bieżącego tibia.spr, radzę oglądnać moje screeny (na tej stronie) A teraz linki:

Screeny z nowego spr (27)
Tutaj są wszystkie pliki

-- UPDATE 27.IV.05 --

Do plików dodałem plik spr, w którym zamiast outfitow facc sa outfity pacc.

-- UPDATE 28.IV.05 --

Do screenów dodałem dwa screeny z nowymi outfitami. A czy takie będą w spr - to już wasza decyzja.

-- UPDATE 30.V.05 --
Do plików dodałem plik spr z nowymi outfitami. podmienione są outfity dla facca. I do tego dodałem jakiś czas z temu 2 grafiki z tymi grafikami. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Pozatym spr z pacc outfitami miał popsute grafiki i w niektórych miejscach "krzaczki" ale jest już to naprawione.

-- UPDATE 19.VII.05 --
Dodane grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Nowe grafiki prawdopodobnie będą tuż po update tibii z dżunglą.

-- UPDATE 10.VIII.05 --
Od teraz po update tibia.spr jest już do wersji 7.5, przez co można grać dalej z grafikami. Do tego dodałem 4 grafiki:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots

Kur*a X(
czemu mi to jakos nie dziala ;(
wziolem sciagnolem potem rozpakowalem i skopiowalem do katalogu z tibią i co i gów** X(
prosze pomózcie ;(

Soggro 22-08-2005 17:56

Oki

Kurcze niedziala mi outhit pacca czemu odpowiedz mi chce outhita ;(

Thimburd 23-08-2005 17:41

Niektóre rzeczy są fajne, niektóre niestety okropne, dlatego nie będę raczej tego używał :) Ale gratz za zebranie grafik :)

Lord Graffiti 23-08-2005 21:18

ale..

ale skad masz te stroje co trzeba zrobic bo jak wchodze w set outfit to kurde niemam tych oufoow plzzka help :]

MetiuII 25-08-2005 15:24

Fajne,Fajne ale, te leather booty mi sie nie podobaja :P I mam prosbe czy moglbys zrobic spr. z samymi ouftitami pacc ??o_O

Elemental 27-08-2005 11:33

mam prośbe zrób plik spr z outfiu samymi pacc bo te twoje graficzki są ładne ale nie wszystkie i jakoś nie mogę się do nich przyzwyczajic ;/

Dino Krisis 27-08-2005 13:32

Ślimaczek zrób *.spr zeby byly tylko pozamieniane facc>>>pacc
Plx i tak chyba bedzie dobrze dla wszystkich bo jakos nie moge sie do tych nowych przyzwyczaic ;) plx o linka :D

Elemental 27-08-2005 15:09

popieram przedmówce juz mam takie grafiki robione przez kogo innego ale tam są
jakieś czerwone kropki i inne bugi plx zrób to

slimaczek 04-09-2005 21:03

No dobra, zrobiłem to co chcieliscie (bez podmienionych grafik a ytlko zmienione outfity z facc na pacc), jest to pod tym linkiem: (link do tematu)
http://tibia.pl/forum/showthread.php?p=519301

slimaczek 14-09-2005 11:38

Lycos skasował mi konto za to że umieszczałem tam pliki zamiast strony :/ Więc musiałem stworzyć nowe konto i od nowa wszystko umieszczać, ale już wszystko jest naprawione :) Przy okazji dodałem pare nowych rzeczy:
- Studded armor,legs,helmet,shield
- Crossbow
- Horned helmet
- Knight legs (oceniajcie czy są lepsze od wcześniejszych)

@do modków
Wiem że to jest double post, ale chciałem odswieżyć ten temat, bo nikt nie pisze grr

I jak sciagniecie to wyrazcie opinie albo zglaszajcie bugi..

dap-galothij 14-09-2005 17:09

tych obrazków nie widzę.

Korek 14-09-2005 21:55

zajefajne:)

Azmaveth 16-10-2005 12:05

Hm.. ściągnąłem sobie jakis sprite pack... podczas insatlowania, oczywiscie w ostatniej sekundzie wyskakuje błąd i teraz w ogóle nie moge grać w Tibię... czy wiecie może ską ściągnąć oryginalne sprite'y, albo jakiś lepsze, ale które będa działały?:D

BeinFester 16-10-2005 12:21

yyyyyyyyyyyy.......orginalne sprity sciągają się przy ściąganiu tibi.......

Kraon 16-10-2005 12:24

@ up Może bys zobaczył date zalozenia tematu -_-. Podpowiem ci jak ten temat byl zalozony to tibia 7.5 była dopiero planowana -_-.

caveki 17-10-2005 11:27

Wszystko fajnie, ale gdzie tu jest link do sciagnięcia :confused:
A tak pozatym to te grafiki sa zaj****** :sword:

Kraiten 17-10-2005 11:49

@UP Matko Boska! Jakie dziecko! Ogromnymi literami masz napisane gdzie jest link omg (załamka)

caveki 17-10-2005 12:08

OMG sry all za ten glupi post, on nie byl mojej roboty...
mój kochany braciszek sie bawil

caveki 17-10-2005 12:24

super te grafiki !!!

Erdal 01-11-2005 11:13

:o

Slimaczek, moze powinienes wrzocic rowniez stare grafiki aby mozna wrazie czego wrocic do normy jak by sie nie spodobaly nowe.

Maciosek 01-11-2005 12:29

@UP
Nie pomyślałeś, że możesz sobie skopiować ten plik z normalnymi grafikami do innego folderu ?

slimaczek 07-11-2005 06:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kraon
@ up Może bys zobaczył date zalozenia tematu -_-. Podpowiem ci jak ten temat byl zalozony to tibia 7.5 była dopiero planowana -_-.

A może byś zobaczył że w pierwszym poscie sa napisy updatów, i było to zupdatowane do 7.5 5 dni po jej wyjściu, bo ja zajmowałem się explorowaniem caaałych nowych terenów. Do tego w topicu widac pelno moich postów..
@topic
I bardzo prosze, o zglaszanie bugów, bo jeszcze nikt mi nie zgłosił o buga w chodnikach w np. carlin albo po drodze do venore.. napewno są jeszcze jakies bugi, ale nikt mi jeszcze onich nie powiedzial. tibia.spr zaaktualizuje ale nie wiem kiedy, byc moze wtedy kiedy wyjdzie nowa tibia 7.6

Vizharan 15-11-2005 09:54

przepraszam cie bardzo slimaczek ale cos mi sie tu nmiepodoba :P rotworm wyglada jak Lechtaczka :D

Premm 16-11-2005 19:48

Do Ślimaczqa;]

Hm... Skoro nadszedł nowy client do ściągnięcia, czy moglbys zrobic nowe podmienione outfity facca na pacca B) ?? Bardzo bym prosił...

slimaczek 18-11-2005 18:19

Niedawno powstała nowa wersja 7.55, no i wiec macie tibia.spr. Obawiam sie, ze w nastepnym update z tego co widzialem na screenie z tibia.br (na innych stronach tez powinien byc ten screen, nie wiem czemu nie ma), grafika jest za***ista (w porownaniu do tamtej tibii, bo do np. WoWa to to nawet nie doskakuje)

Premm 13-12-2005 07:31

@Slimaczek

No siemasz ^^,
Czy mogłbyś zrobić nowe stroje pacca (pod 7.6), bez żadnych grafik??
Jakbyś mógł to bym prosił :)

@edit

Ehhh... nie mogę zrobić i mam takie coś;/
http://img222.imageshack.us/img222/6688/bd6aa.png
oraz to
http://img220.imageshack.us/img220/5835/ehhh0td.png
Help pls?

Ruppert 14-12-2005 08:31

zgadzam się z preem przydały by się stroje pod 7.6 jak znajdziesz troche czasu to muglbys zrobic

slimaczek 20-12-2005 15:11

Niestety nie mam juz czasu zeby robic te grafiki. Cipsoft i tak ostatnio zabral sie za poprawe grafik, wiec teraz to mozna wytrzymac. Nie gram juz w tibie dlatego tego nie robie, nie mam czasu szukac nr grafik w nowym update i uploadowac 25mb. Moderator moze to zamknac ale nie usuwac! :P Najwyzej jak to bede chcial kontynuowac to poprosze zeby otworzyl.

A co do outfitow pacc zamiast facc to je zrobilem, ale bez zadnych grafik. Link tutaj.

Kala Glar 27-03-2006 20:32

fszystko fajnie tylko ze co mam zrobic zebyprzedmioty sie zmieniały??

Filip19 02-05-2006 19:48

ej slimaczek skond masz takui skin tiibi

Shanhaevel 02-05-2006 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filip19
ej slimaczek skond masz takui skin tiibi

Stamtond, stond, skondinond. a co hcialbys? nałucz siem jenzyka kohany.

Viroyal 22-05-2006 02:56

Super!!!

Superowo ci to wyszlo ja tez tak fajnie sprubuje zrobic ale bede sam tworzyl bo umiem...:evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.