![]() |
Największy noob ajkiego znam to ziom który dzsiaj o wczoraj o 21.17 włamał mi sie na konto i zaczął grać moją postacią.Teras jest ścigany przez moich ludzi.Jeśli ktoś z was gra na dolerze i jest w Venorze zabijcie druida iminiem Thereus.To moja skradziona postać.Ja gram od początku ale straty nie moge znieść. X(
|
nastepny
chce kupic runki w tym celu ide do sklepiku i mowie hi i gosicu mi odpowieada ze mam pecha bo kupuje kto inny czekam czekam robie adori gran i nagle slysze od gosci give me bp of hmm and i will go ... wylolowalem go i w kocnu zdenerwowalem sie i strzelilem go z sd za 60 zwial ze sie kurzylo
|
Cytuj:
|
Ah
Cytuj:
|
dla mnie najwiekszym noobem jest moj kumpel ktory pisał do mnie na vip zebym przyniósł mu jedzenie jak ja byłem w ab a on w venore :)
EDIT by KLIMUSS: Dla mnie najwienkszy noob to DAWIDEK ROZPRUWACZ :) ponieważ trenowalem z nim kiedys on mi ze spir walil 20 + hp a ja mu po 3 gdzies tak z CLUBA 7/7 jak walnelem mu hita 7 to sie obrazil ze za mocno go bije. od tamteg czasu sie nie odzywal :) |
moje początki czyli jaki byłem noob
Powiedzcie mi ludzie kto tu jest noobem!!!
1.Jako noob na roku używałem wszyskich rodzaji broni ktura była lepsza :berserk: :miecz: 2.Zostałem palem ktury walczy mieczem :) 3.Na miainie nie wiedzialem co to dp więc kolo pokazał mi jakaś skrzynka i wkładałem tam kase co dostawałem od kumpli ok 2k puźniej ide włozyć jeszcze 200gp patrze a tu nic niema X( Fajne początki :) |
ja widziałem nOOba dwa lata temu przed systemem caszek... :D świeżo po wyjściu na maina poszedłem se zwiedzać Carlin. poszedłem se do teatru i jakiś gostek widział, że jestem tam, więc poszedł za mną, zamknął drzwi i .... zaczął mnie nawalać... ale prawie spadłem ze krzesła, bo gostek był 9 knight ( nicku nie pamiętam ) i nawalał mnie .... :D :D :D z włóczni ..... :tongue: oczywiście zabierał mi mało, ja zdążyłem zawołać gostków, aby go zabili. no i miał z 3 dedy.. :]
|
Raz spotkalem goscia co chcial NPC Amber na rooku poderwac. Podchodzi i "Amber... Poland?". To byl newbie a nie noob raczej.
Gdy kompletnie zaczynalem (teraz też zaczynam) myslalem ze k to 100 gp i chcialem serpent sworda kupic :) . |
Hmm... jak ja zaczynalem przygode z tibia to trafilem na pewien trik..
Wracam sobie w rocku z troli... wrecz uciekam, bo mialem chyba z 5 hp... a tu kolo do mnie ze mnie uleczy... powiedzial mi dokladnie co mam zrobic... okazalo sie nagle ze mnie zaatakowal i zabil... oczywiscie wzial moje fanty... moim zdaniem to niezly wal... myslalem wtedy ze w rocku nie da sie zabijac ! Co wy na to ? |
Cytuj:
|
"BUY K LEGS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>>>>I TRAVEL<<<<", nic w tym dziwnego gdyby to gościu na trade dawał, a nie yelsował w mieście, travelować po mieście to ja też mogę :D
|
Cytuj:
|
hehe
Hehe ja terz z poczatku bylem dobry,a konkretniej :
Pewnego dnia kupilem swojemu druidowi GFB i sczesliwy zrobilem jedna runke :) (calkowicie nie wiedzalem jak to dziala) ale angielsi nieco umiem i wiedzalem ze runa to wielka kula ognia Z innyh rpg wiedzalem ze dziala tylko na jednego potwora /gracza ale to jest tibia.... nie poczytalem"opisu dzialania czaru" wiec postanowilem zrobic z kumplem test hit....polezlismy pod depo w carlin w godzinach sczytu... :baby: . Dalismy party a on wpakowal sie w sam srodek tlumu... :) (myslalem ze runa zaszkodzi tylko jemu.... :confused: ) No to co use with i na kumpla.... a tu patrze ***UT pol ekranu wybuha ja mam skulla (na szczescie zadawalem takie dmg ze nikogo nie zabilem :tongue: ) |
mi koles napisal 'u nuy k-arm'?ale nie dawalem ogloszenia, a ze moj kumpel chcial to mu odpowiedzialem 'yes' a ze koles byl w veno ja w ab to zaproponowalem parcelem. koles (oczywiscie polak...) nie mial kasy na parcela, i mi sciemnial ze mial 47 lvl ale go rookuja i ma 7:) patrze na stronke... 'killed at lvl 7 by giant spider' byl jeszcze ds i dragon i takie tam potworki:)no, ok wyslalem mu kase na parcel(!!) i powiedzial za na 4,3,2,1 wrzucamy. za 1 razemi nie wrzucil nikt, za drugim tylko on. otwieram patrze: scale armor. no to ja w smiech ze jest noob itp. a on ze juz sprzedal k-arma za 2k:))))wiadomo polska, nie obrazajac 'pozadnych graczy'
|
Dziś gram sobie na rooku nowa postacia i słysze
11:48 Matasom: buycerlin snow Bez komentarza prosze!!! |
mnie rozśmieszył koleś tekstem
buy 10 obsidian lance (niestety polak) pytam się go po co ci ich az 10 że i mówie że jedna mu wystarczy a on na to że kupuje 10 bo niechce mu sie ich zbierać tak często a są silniejsze od speerów albo babka która chciała od kolegi kupić bright sworda za 2,3k a on sprzedał jej katane :p |
Mój the best n00b to miał 15 lvl i był knightem. Gość sie pod dp drze, że cche kupić dark helmet. No to mówie mu, że mam. On sie pyta "how mutch", ja tradycyjnie odpowiadam "offer" i on na to "3k! PLZ!". No to ok! I sprzedałem mu dark helmeta po okazyjnej cenie 3k! :D
|
Dzisiaj kupilem obsidian lance za 200GP (a baba chciala mi sprzedac za 150 ale nie mialem drobnych) :D nie wiem ile kosztuje obsidian lance ale sadze ze przynajmniej kilka tysiecy
Tez dzisiaj jakis koles powiedzial "I kill u in main", ja zaciekawiony pytam sie go (po angielsku) "kogo zabijesz na mainie?", on mi odpowiada "cipfried" :D Kiedys kiedy wracalem do Thais jakas baba mnie zaczepia i noobosko mówi "hi". Patrze a tam napis ze chce ze mna trade. No to wrzucilem jakiegos torcha aby zobaczyc co chce mi sprzedac. Byla to runa hmm. Mowie ze nie chce kupic. Ona powiedziala "ok" i rzucila mi pod nogi. I poszla Kiedy juz troche odeszla zatrzymala sie na chwile. Nie wiem co ona chciala zrobic, moze mnie zaatakowac? Pewien polak mówi "pójde albo do thais, albo do Kazordoon albo na MAIN" :D |
hmm najwiekszy n00b ja sam?
na 9 lvl druidem poszedlem do hellgate (oczywiscie nie wiedzialem co to wtedy jest) chciałem sprzedać copper shilda za 100 gp do 15 lvl nie wiedzialem do czego służy wędka Ale to było dawno :D |
ha nowa historyjka
dzis moim rune makerek stoję sobie kulturalnie pod dp i do mnie podchodzi 8 pal i mówi: hi ja: hi on: afk? ja: yes on:(imie gościa) comme afk albo w tym samym dniu: stoje pod dp i podchodzi 15lvl knight i wypycha mnie coraz dalej dp i nagle mnie udzezyl (blok na zbroje) nic mi nie zabrało 2 hit= 0 [...] 10 hit= 0 :| fajnie sobie myśle super knight który na 15lvlu nie może ciacnac blood hita drutowi ze Scale armor, Leather legs, legion helmet, dwarven shield 16/17 myśle sobie jakie on ma skile? i nagle dostalem takiego ataku śmiechu że dosłownie spadłem z krzesła (sam mam knighta na 15lvlu i taki druid to dla mnie śniadanie) |
noOb
moj kolega chcial kupic w sklepie morning stara i sprzedac k legsy ;]
|
Ziomalka nazywa się: Sarlosan
W miejscu dzie sa dedy pisze:Killed at Level 12 by Sarlosan and fire. Chyba się sama zabiła wlasnym ogniem. 8o |
Mi się przytrafiło spotkać 3 (jeśli ostatni się liczy) n00bów:
1. Pierwszym n00bem jest kolo na V (nie powiem jaki ma nick bo takie n00by chyba też mają uczucia). No to podchodzi do każdego i popolsku "sperdalaj" daje kilka gp i mówi "masz biedaku" albo udaje stosunek. Wkurzyłem się na niego bo się tak woził i do mnie też ale tylko w PZ. no to ja mu żeby wyszedł i pokazał jaki jest no to on chyba się wystraszył i zaczoł gadać coś w stylu "Fri Magic Plate Armor PLX" ja w taką brechte, a i tak go zabiłem (moje pierwsze zabójstwo bo na PK nie jestem urodzony). 2. Koleś na rooku prubuje nauczyć ludzi klonować no to ja do niego gadam że thief kłamca no to poszedł mi pokazać. Kazał położyć 10 gp bo mniej nie da się i wpisać z ctrlem clone kazałem mu zaprezentować dzieło. Położył 1 gp wklepał clone wcisnoł enter i dołożył 1 gp no to ja 10 gp klepie clone (bez ctrl) i dokładam 10 gp i mówie że się udało a on karze z ctrlem. N00b że hej i tak bym się nie nabrał. 3. To podobno zagraniczny chyba brazylijczyk. A zna nasz język tak świetnie przeklina że nie wiem X( i na dodatek nie obraża tylko graczy ale rzuca obelgi na nawet tych poza Tibią i do tego wie co to znaczy. |
To jeszcze nic
Pewnego dnia na roku ziom tak sie wkurzył że zaczął żucać we mnie kasą 8o
|
Najwiekszym noobem to byłem chyba ja sam.Kiedyś początki mojej gry to łowilem rybki i pytałem sie koompla czemu czały czas łowie takie ame rybki i czy jak kupie se akwarium to one mi sie pomnożą :baby:
Kiedyś też kupiłem sobie druidem GSa bo mia dużo ataku i nie wiedziełem ze on tkiciężki :baby: |
Cytuj:
Nie wiem co bylo w tym noobowskiego skoro to był neewbie. Nie dziwie mu sie że tak zrobił jak nie wiedzał o co chodzi. No ale prawdziwy z Ciebie przyjaciel |
Ja na rooku poznalem kolo no i idziemy an roty i on mi mowi :
-Co to jest to okrogle co pisze cooper shiedl J a mu an to pokaz on mi dal i wziolem zarobilem shilda albo koles sprzedawal bp of life fluid za 15 gp no to ja look na trade i pisze you see life fluid no to ja kupuje a noob z tekstem gdzie ''muj backpack'' :D :) |
Miss click...
Jestem w Ab, łowie se rybki, a tu koles do mnie podchodzi (na 9 lvl, druid), mówi: "Train plzzzzzz!!!" A ja :"No, fuck you.". On odchodzi, ale za 5 min wraca, zaczyna lowic rybki i nagle uderza mnie z LMM, skull mu wyskakuje, a on "miss click!!!" (to juz po updacie :/ ) ja ide do depo, a debil za mna. Podchodzi do 89lvl i mowi: "Help!! Miss click!!!"... No i co sie stało z kolesiem można sie domyślic...
|
nudzi mi sie... pokomuntuje troche i porobie sobie wrogow ;]
@keb najwyzej newbie, chociaz tez nie. @nekromanta newbie @druid newbie @matheous wtf? @hegemmon newbie @lig@ pk to naprawde nie sa nooby -.- @superman mozna isc do cipfriend i hi heal @egg newbie @spiegol newbie @sesaj newbie @kaczor jak narazie jeden z niewielu madrych postow tutaj ;] @browar newbie @matheous newbie @palisanderos @sephiroth newbie to dopiero polowa 4 strony... niechce mi sie wiecej pisac jak newbie byli nazywani noobami. Ludzie prosze nauczcie sie ich rozruzniac!!! Przeczytajcie sobie poradnik "wiecie wogule co to jest noob?". @tomciu sam jestes noob niechce mi sie wiecej czytac -.- |
JA jestem Noob bo odpowiadam na takie noobowate tematy !
|
ja znam pewnego n00ba osobiście. nie robi durnych rzeczy takich jak jedzenie trawy czy innych no ale...
koles kupił już chyba z 3 postacie i każdą coś koło 20lvl, po jakimś miesiącu (a gra już chyba od wakacji albo i wcześniej) spdał na około 13lvl :] . teraz kupiłe następną - sorcek na 19 lvl i już zdążył 4 razy zjechać. i dziwił się że nie chce mu dać passów do swojej postaci (chciał nią expić). gość po prostu nie umie grać... eh... aha i jeszcze drugi przykład. kumpel kiedyś powiedział jakiemuś n00bkowi że jak obieggnie drabine przy bramie w Carlin z 1000 razy chyba to dostanie ileśtam złota. no i koleś zaczął biegać. kumpel poszedł do Ab i po powrocie mało, że ten koleś biegał jeszcze to wraz z nim kilku innych n00bków a cała grupka n00bków stała i przypatrywała się :D |
Ja ostatnio noobka widzialem... mam 11 lv pallkiem i bardizej trnie niz expie... no i akurat nikogo z kuympli nie bylo online wiec stanalem pod dp i sie pytam kto chce trenic... no i nikt nie chcial w koncu zdesperowany podchodze do palla na 8 lv i sie pytam czy chce trenic... On mowi ze bardzo, bo mial 2 dedy i musi skille odrobic :P no tro ok... pytam sie :"Idziesz do northport" on mowi ze ze mna nei treni bo go dedne... no to ja po chyba 3 minutach intensywnego przekonywanai go ze nei jestem pk wyciagnalem go na trening... Doszlismy na miejsce... okazalo sie ze nie ma spirow:) No to spiry dostal ode mnei 3 i sie pyta co dalej... ja mowie ze nie chce go zabic wiec poczekam az bedzie mial green hp bo nie chce za szybko go zmeczyc i pozwolilem mu sie bic... A sobie zlurowalem wilki 2 zeby mnie bily... on najpierw zabil wilki bo myslal ze sobie na hunt zostawiam :P Mimo moich intensywnych protestow... no i zaczalem go lac trenic sobie on zaczal plakac ze nie ma jeszcze green i nie moze trenic... No to przestalem. W miedzyczasie wypytalem go o skille... 33/23 :P jak nie mniejsze... i nagle on krzyczy ze mu wskoczyl dsit i on idzie na hunt :P poszedl huntowac spidery bo byl z slaby na cos innego... wczesniej zapytal czy jest jakies inne miast ow Tibii... lol :P <Ten lolek jeszcze mnei streaszyl kumplem... na 24 lv ... omg :P>
Poza tym... ide na roty po troche kasy bo najblizej i biore jednego zeby mi shielding skakal :P nagle jakis noob na 8 lv podchodzi i go zabija... ja sie pytam czy chce deda... to on mowi "Yeah, Try Me" no to ja go try :P Dednal nawet nie uciekal:P Mialem 9 lv jeszcze i skille calkiem dobre :P poza tym 5 mlvl albo 6 nie pamitam juz :D Wychodze z carlin nagle widze ze mnei sledzi jakis knight na 16 lv... nagle ten knight ma skulla i zaczyna mnei atakowac... No to ja czekam az mi do reda zejdzie niby ze płacze i nagle uh i zaczynam w niego strzelac... On tylko powiedział "o... dobre" o zaczal spie****ac :P Niestety byl szybvszy |
Heh mnie dzis dwóch zaatakowało :D Na solerce hehe
najpeirw jakis Grim alb costam<czy jakoś tak> ja chodze z 3 spearami bez zadnego miecza itd i szukam trening-partnera. ide, ide (a mam 8lvl -_- tyle że skille w miare :p ) a on nagle mnie atakuje ;( to ja w nogi (on mial 12lvl..) bo mysle ze deada zlapie. patrze a tu mi 0 hp zabrał w 4 atakach...to go ze spearow :D on mi je wywalil gdzies X( to go...z pięśi 8o 8o 8o i zjechal do polowy :D loleq mi zwial bo byl szybszy eh... ale pozniej znalazlem jego cialo hyhy :D 2. Tym razem niestety polak...ide sobie w Venore patrze a on atakuje 2 ludkoof i ma skulla to sie pytam czy oni sa afk. on odp- nie nie trening. to sie pytam czy moge sie dolaczyc. on że nie. to sobie ide a on mnie zaczyna gonic hyhy i atakuje. mial 12 bodajze lvl tylko ze jak go zaczalem lac to mu zeszlo do zoltego a mi prawie wcale. to on zwial do kumpli i mowi ze mozemy sie lac. pytam sie - jasne, 3 : 1 pewnie co? -nie jeden na jeden -ok dawaj -dobra, czekaj zmienie na swoja postac 20lvl :cup: :cup: nie no lol :D |
znam takiego kolesie ktury sam siebie zabil wszedl w energy fild i zabil sie to dopiero jest noob
|
A ja widziałem jak gość chciał sam sie z gfb zabic.Omg 8o
Albo jak goście PeKują na trollach przy Dwarfen Bridge a niskie lvle nie mają szans.Oni teq chcą żyć... |
lord-patryk- :( sory ale w tym co napisałeśnie widzę nic ciekawego :balwanek: może po prostu myślał że to jakiś portal? skoro go to zabiło to musiał mieć niski lvl. Zresztą to był newbie a nie klasyczny, fajny, oryginalny n00b 8o
|
OMg
..... Niech pomyśle. Acha juz wiem największy nOOb jakiego widzialem to taki koleś 7 lat mial, a co za tym idzie brak znajomości języka. Teraz najlepsze próbował się ropnąć .... torchem, bo myślał że to harpun czy coś w tym stylu heheh :D :P :).
2) nOOb jakiego widziałem to koleś który wszedł do kafejki i włacza Tibie, następnie klika Enter Game i czeka. Czekał tak okolo 30 minut i wylatuje z textem " No kur**a co to za transwer taka gra wczytuje cie 30 minut" heheheh :D :D :D :D 3) No i moge tu wpisac siebie okolo 2 lata temu zaczołem grać, lecz miałem takie lagi, że niemogłem się ruszać. Oczywiście niewiedzialem wtedy co to są Lagi i tak w 1 dzien rzucilem Tibie :D nOObek. |
Wybaczcie że odnawiam temat, ale wczoraj mi się przydażyła ciekawa historia.
Mam druida na 9 lvl w thais (Astera). Więc lecę sobie do sklepu zakupić runki, bo nie dużo mi brakuje do 10 lvla. Wchodzę do sklepu patrzę stoi jakiś 22lvl sorc chyba. Obok niego plama po mana fluidzie, a pod nim leżą jeszcze flaszki z pełnymi lf'ami to ja je szybko do plecaka i zdążyłem sobie 5 przeciągnąć, a koleś chyba się nawet nie zorientował że mu brakuje bo nic do mnie nie pisał :P |
Cytuj:
|
Mój kolega wziął bp gfb i poszedl na fire devila -.-'' Inny kolega noobek mówi do mnie : "Idziemy na beholdery, ty zabijasz, ale loot mój" huehuehe, totalny naab :p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:27. |