![]() |
@up
Dobrze Ci się wydaje. |
Zabity po "logout"
Your last visit in Tibia: 09. Dec 2005 22:37:28 CET.
Dec 10 2005, 00:14:45 CET Killed at Level 18 by a witch Zabili mnie po tym jak sie wylogowalem :/ stracilem plecak ale to tam kit bo nic wartosciowego nie bylo ale poszedl mi poziom i duzo doswiadczenia :/ a przeciez po logoucie nie moga mnie zabic :/ do kogo sie mam zglosic ?? Do GM'a jakiegos moda czy kit wie kogo i jak mam sie z nimi skontaktowac zeby mi przywrocili przynajmniej exp ?? |
Pierwsza data to nie data wylogowania tylko ostatniego zalogowania...
|
a z kąd ty wiesz na sto % że sie wylogowałeś może wyłączyłeś klijęta tibi bez wylogowania i zdechłeś (jak to sie ludziom często zdarza) a teraz nam trujesz ze to niby jakis bug w tibi
|
Czy można kupić gildhouse nie mając gildi ??
Niema fajnych domków w mieście i chciałbym kupić gildhouse do użytku własnego. Jest taka możliwość ??? |
Nie można. Tylko lider gildi może kupić gh
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Problem z robieniem run
Hej wszystkim :)
Jestem magiem i mam pewien problem z runami. Kiedy próbuję je zrobić, pojawia mi się komunikat, że mój poziom jest za niski. Zaczęłam grać w Tibię na wakacjach i nie raz robiłam runy, ale w przeciągu ostatnich miesięcy rzadko włączałam grę i pomyślałam, że mój problem może być związany właśnie z tym rzadkim graniem. Udało mi się zdobyć wyższy level (normalny i magiczny), ale nadal pojawia się ten sam komunikat :-/ Ym... To tyle. Byłabym wdzięczna za pomoc :) Pozdrawiam. |
clikc!
Niedługo także na tibia.pl. |
o__O
Ech, szkoda :-/ Trudno... Dzięki za pomoc :) |
DOM bez PACC ??
Mam takie troche dziwne pytanie ! Czy jeżeli Pacc kupi dom to moge zamieszkać z nim mimo iż nie mam Pacc! JEŻELI TAK TO Czy jest możliwe ,że Pacc kupuje dla mnie dom ,zamieszkam razem z nim , on sie wyprowadza a mi zostaje dom i mieszkam w nim sam ?? Czy da sie tak zrobić ???
|
Nie da się tak zrobić. Osoba bez pacca nie może być formalnym właścicielem domku(czyli być wpisanym jako właściciel na www.tibia.com)
Osoba z paccem może cię zaprosić, dać ci przywileje sub-ownera domku, ale to ona będzie właścicielem i w każdej chwili będzie mogła zabrać wszystko z domku, sprzedać go itp. Także, jako facc nie będziesz mógł spać w łóżkach. |
pomocy
;( ;( X( ;( Czy jest inny sposób wyjscia z dzióry bez rope a niema tam drabiny. X( ;(
(jestem facc niemam czaru rope) ;( ;( ;( X( ;( |
Tak, stajesz na rope place(tam gdzie używasz liny) i ktoś na górze używa liny na dziurze. W ten sposób podciąga cię do góry (tzw: ropanie kogoś.). Innego sposobu nie ma.
|
Eh..
;( To wiedzialem. ;(
|
Mam pytanie nie jestem początkujący lecz 1 raz z czymś takim się spotkałem,czemu w kopalniach dwarfów na 5 poziomie expienia na dwarf guardach normalnie bez problemu sobie przed nimi uciekałem na strzałkach i na nich expiłem,a kieyd przyszedłem do Kazzordoon poszedęłm na dwarf guardy obok imperatora Kruzaka,te guardy były zdecydowanie szybsze o jakieś 2 razy,może mi ktoś wytłumaczyć czemu się tak dzieje?
|
A nie zauważyłeś, że ty też szybciej się poruszałeś?
Otóż postacie poruszają się z różną prędkością na różnych podłożach. Najszybciej na deskach, chodnikach, ulicach itp. Trawa, błoto, ziemia i cała reszta spowalniają postać. To samo tyczy się potworów. |
Cytuj:
|
Napisalem że nie jestem początkujący,i nie kupiłem postaci a co do posadzek to pierwszy raz słyszę,dzięki za odpowiedź.
|
Zabijanie jest karalne???
Mam dosyć pewnej rzeczy.A mianowicie tego że zostałem zabity sporo razy(jak nie wieżysz to sprawdz sobie czytelnieku na Tibia.com) przez Player Kilerów. Czym to jest spowodowane? Czemu mnie zabijają gdy poprostu ide sobie. X( X( X(
|
hack :/
ej zhakowali mi postac ... :/ pisze do Gm czli na CTRL + R i nikt sie nie odzywa :( dokladnie zarabal mi wszystkie rzeczy co mialem na sobie i oproznil moje depo. pomorzcie jakos ... bo nie mam jak grac
|
@FaCk
Bo Gmowiei się tym nie zajmują. Znajdź w dziale poradniki artykuł o tytule "po śmierci/hacku" Coś akurat dla ciebie. @Up Czemu cię zabijają? Może im podpadłeś, może masz red skulla, a może tak po prostu. Zabijanie graczy jest częścią tej gry(PK is part of this game). Jak się nie podoba, to przenieś się na jakiś świat non-pvp. |
Cytuj:
OMG jak bys troche sie znal to bys widzial ze gram na siecie NO -PVP ~! no to c... bedze czeba wszystko robic od nowa :/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Walka
Mam takie pytanie:
Czy podczas walki ma znaczenie dla zadawanych obrazen/ obrony czy stoje przodem/ bokiem/ tylem do potworka??? Z gory dzieki za odpowiedz/ przekierowanie do odpowiedniego poradnika/ FAQ, przepraszam jezeli pytanie z pupy, ale jestem nowa. |
napise długo bo musze mieć 10 znaków: Nie ma!
|
Problem z grafiką
Mam problem związany z grafiką. Gdy robi się ciemno w tibi to na ekranie tibi pojawiają mi sie czarne kropki. Czym ciemniej tym wiecej tych kropek mam :/ co zrobić żeby się ich pozbyć ??
|
Cytuj:
|
niewiem czemu ale napis Show Light Effects mam napisany na szaro i nie moge go zaznaczyć -.-
|
Czy poruszać się po ukosie (np. pomiędzy drzewami) można tylko za pomocą myszy? Drażni mnie, jak gonię coś strzałkami na klawiaturze i nie działa żadna kombinacja po ukosie (np. dół+prawo, góra+lewo itp), muszę więc używać myszy. Kiedy kliknę na pole, postać ładnie przejdzie sobie na ukos, a strzałkami nijak nie da się tak zrobić. WTF?
|
Oczywiście, że się da. SHIFT+CYFRA
Cyfra z klawiatury numerycznej. 7-północny zachód, 9-północny wschód i tak dalej. |
mam pytanie co do test serva bo troche nie rozumiem tego co jest napisane w FAQ .. no wiec jesli strace/zdobede lvl/mlvl/skille/eq albo zrobie white/red skulla to nie bede go mial w RL Tibi? i czy na Test Servie jest Rook?
aha i jescze czy jest jeden serv TS czyli, ze np. na jednym servie graja osoby z Eterni i Elysi? z gory dzieki za odp! pozdro! .. |
-Tak, cokolwiek zrobisz na test serverze nie będzie miało to wpływu na twoją normalną grę.
-Tak, na test serv jest rook -Tak, na test serv mogą grać osoby z tych światów razem, o ile cipsoft nie postanowi inaczej. |
Mam pytanie jak moge szybko zarobić kase i gdzie??:)
|
Problemy Z Account
Mam nie mały problem z kontem, a mianowicie dzisiaj, znaczy się 9.03.06, kiedy grałem sobie w Tibie ok. godziny 15, później, kiedy chciałem sobie wejść o godzinie 17 wyskoczyło mi to : "Account disabled for five minutes. Please wait." Pomyslałem sobie, że problem zniknie po 5 minutach i 15 min później ponowiłem próbę połączenia się i wystąpił kolejny błąd : "Account number or password is not correct". Po tym miałem pewne podejrzenia, że zostałem zhackowany. Lecz później ponownie próbowałem się połączyć i po raz kolejny kazał mi czekać.
Proszę o ewentualną pomoc. Z góry dziękuje:( |
Cytuj:
|
żeby popłynąć na Isle Kings to trzeba mieć Family Brooch i Pacca czy z faccem tez mozna na nia poplynacz bo jak sie pytam to 50% ludzi mowi ze tak a 50% ze nie
|
Mam taki problem. Wpisuje numer i haslo i wyskakuje mi taki blad: Account disabled for five minute. Please wait. Czekam chyba jakies 20 min i nic sie nie dzieje klikam ok znowu probuje sie zalogowac i to samo. Prosze o pomoc chcialbym sie dowiedziec jak sobie z tym poradzic i czym to moze byc spowodowane.
Z gory wielkie dzieki |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17. |