Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tiquanda! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=45282)

Karwas 10-08-2005 17:10

Ejj czemu nie moge sie zalogowac mam v 7.5 wpisuje acc i pass i pisze "error:conecction refused" plx help.

SouL 10-08-2005 17:17

jakie gówno!!

kto to wymyślił....no brak mi słów....teraz musze sprzedać uhmakera....a miałem jeswcze 3 plecaki blanków...co z nimi zrobie??

buehehehehhehehe

ziom99_1992 10-08-2005 17:23

Nie taki diabeł straszny, jak go malują.

Fajne. Jak wlaczylem Tibie po updacie to mi sie spodobalo. Podobają mi sie szczegulnie system antylurerski, nowe grafiki i niemozliwosc zablokowanie rope spota. Tera od razu sie lepiej gra! Jestem bardzo :] z Cipsoftu.

Okrutny 10-08-2005 17:35

:p

i widzicie? Tyle marudziliście, a sie jednak podoba.
Dzisiaj (camera) Marek on Calmera zastrzelił z hmm-a rotworma (21 lv :P) jak skilowałem zablokowany parcelami i chciał aby mu rzucić rotworma bo neiodejdzie (rzecz jasna byłem nie odeszłem). Ludzie naprawde są skąpi 5 gp dla 6 robaków? Hmm chyab więcej kosztuje -,-

B@RT 10-08-2005 17:36

X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
I NADAL ZERO POPRAWEK NA TIBIA.PL WRRRRRRRRRRR
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Może się jeszcze spotkamy na forum ale na www.forum.tibia.org.pl
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Saint 10-08-2005 17:38

Update Spox :D Ciekawe jaka jest nagroda za qest w katedrze B)
PS:dlaczego Bandit ma tak duzo hp? X(

keyworks 10-08-2005 18:02

co oni z tym zrobili ????????????

ten update przeszel wszystkie granice zdrowego rozsadku.Zaczalem grac od 14 lipca,kuple mnie wciagneli na maksa ze moglem w ciagu dnia (i nocy :P) spedzic po 16 godzin przy tibii.A TERAZ !!!Gram pol godziny i mi sie juz wszystkiego odechciewa,chyba sobie to odpuszcze ,Cipsoft zrobil po prostu bajke dla PACC-ow A FACC-ow olal.Takie jest moje zdanie,kazdy moze sie z nim nie zgodzic i zaprotestowac,ja mowie po raz ostatni !!!TEN UPTADE PRZEJDZIE W MOIM MNIEMANIU JAKO PORAZKA DLA WSZYSTKICH (PRAWIE)GRrrrr X(

Maciek :D 10-08-2005 18:07

Tiquanda =)
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0026.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0025.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0024.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0023.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0022.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0021.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0020.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0019.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0018.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...rek/UO0014.jpg

SouL 10-08-2005 18:16

no to sie skonczyla sielanka....

Okrutny 10-08-2005 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez keyworks
ten update przeszel wszystkie granice zdrowego rozsadku.Zaczalem grac od 14 lipca,kuple mnie wciagneli na maksa ze moglem w ciagu dnia (i nocy :P) spedzic po 16 godzin przy tibii.A TERAZ !!!Gram pol godziny i mi sie juz wszystkiego odechciewa,chyba sobie to odpuszcze ,Cipsoft zrobil po prostu bajke dla PACC-ow A FACC-ow olal.Takie jest moje zdanie,kazdy moze sie z nim nie zgodzic i zaprotestowac,ja mowie po raz ostatni !!!TEN UPTADE PRZEJDZIE W MOIM MNIEMANIU JAKO PORAZKA DLA WSZYSTKICH (PRAWIE)GRrrrr X(

Hmm... jak na cipy to i tak dorbze że wogole cos FACC owi dali....
No ale to jest biznes, zachęcają ciebie abyś kupił pacc-a. Ale bez facc by tez nikt nie gral, bo by bylo zdeczka nudno i ... pusto. Powinni tez dac jakis nowy teren a nie budynek pod ziemią -,-

Jabolll 10-08-2005 18:24

Z dniem wczorajszym profesja o nazwie palladyn przestała istnieć. Dziekuje.

keyworks 10-08-2005 18:26

racja

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jabolll

oczywiscie masz racje POPIERAM ,dlatego teraz odchodze od tibii !!!(na 2 h zagrac w noge )hehe :D

Galaigolus Xentos 10-08-2005 18:45

Worms Aramgeddon

Czy ktos mi powie z czego mozna uzyskac robaki [oprocz rotworm]?
I [sorry ze zmieniam temat] czy w Ab'dendriel jest jakas studnia ?
I tak palkiem nie gram :P
Knight is the best ! ;)

Okrutny 10-08-2005 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jabolll

Nieźle Cie przyskrzyniło (podczas pisania tego zdania 3 reklamy wyskoczyły -,-). Zapewne jesteś palek? A teraz policz do trzech...
Raz...
Dwa....
Trzy...
Niszczą się speary i dużo ważą? Załat se kamienie lub gwiazdki czy inne rzeczy - powiedzmy 100 gwiazdek = 2-3 godziny,jak to ci nei pasuje to znaczy że afk-ujesz. Czyli - wypchaj sie :)
@ Edit UP
Rat, Rotworm, Ghoul, Valkiria (!), a mi wypadło z zająca.

Knight-Patryk 10-08-2005 19:05

Kazdy sie cieszy tym update....ale jak wszedlem zaczelem sobie skillowac patrze a tu respa nie ma...siedze 15 minutw jaskin ichodze i nie ma nigdzie potworka a bylem sam...zacznijcie dbac tez moze o FACC a nie tylko o PACC co? bo jak tu mozna grac skillowac expic...jak potworow nie ma niby mial byc wiekszy resp a tu...nic nie ma...jak macie robic takie update to lepiej dajcie sobie spokuj...same szkody dla facc :/ ...

profesja : Knight
lvl: 19
skille : 73/73 ( yeeeaaa ) :) :cup:

Lord Eberhardt 10-08-2005 19:12

Palma na Rocku!!

Krążąc dzisiaj po rocku znalazłem palme!! Można z niej zrywać banany <lol>!! jak ktoś chce screen shota to klikać do mnie na gg 4560625. P.S. Nie mam PACCA!! ;]

Galaigolus Xentos 10-08-2005 19:19

Banan

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Eberhardt
Krążąc dzisiaj po rocku znalazłem palme!! Można z niej zrywać banany <lol>!! jak ktoś chce screen shota to klikać do mnie na gg 4560625. P.S. Nie mam PACCA!! ;]

Eeeee....
To juz stare.Banana na rooku wymiesz u Willego. To jest quest.Stare...
No i tez nie mam PACCA

michalwane 10-08-2005 19:33

...

Miały byc jakies nowe tereny dla Facc . No ale gdzie one sa ?? X( Powiedzcie mi, pisac na gadu

termit 10-08-2005 19:45

Nie da się nie zauważyć zmian jakie cip wprowadził. Byłem ze znajomymi poblokwać dragi koło kazz, ubiliśmy dwa i czekamy na respa. 10 min. smoków nie ma, 20 min. nadal nic, poszlismy zabić bh wracamy i niespodzianka, smoków nadal nie widać. Pewnie zabiliśmy smoczyce nim zdążyła znieść jaja i stąd ta pustka ;). Zdenerwowaliśmy się i każdy poszedł w swoją stronę. Wracam trenować na minosach. I tu kolejna niespodzianka. Respawn został lekko zmieniony i moje ulubione miejsce do skillowania już nie istnieje. Muszę poszukać nowego :evul: .

Zmiany w moim odczuciu są na plus. Można kupować runki w sklepach nie czekając aż ktoś na trade będzie je sprzedawał, możliwość ropnięcia się na zawalonym śmieciami rope spocie (nareszcie skończą się moje problemy z wyciąganiem loot bagów :] ), zmiany w wyglądzie przedmiotów (np. legion helmet nareszcie wygląda jak hełm a nie peruka sędziego :P), utrudnienie życia palladynom :P.

Update nie jest zły B) .

Sz#sz# 10-08-2005 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karwas
Ejj czemu nie moge sie zalogowac mam v 7.5 wpisuje acc i pass i pisze "error:conecction refused" plx help.

W tibi został zmieniony nr ip logowania do serwera, a tbi zna stary ip, wyłącz tbi i będzie ok

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Galaigolus Xentos
Czy ktos mi powie z czego mozna uzyskac robaki [oprocz rotworm]?
I [sorry ze zmieniam temat] czy w Ab'dendriel jest jakas studnia ?
I tak palkiem nie gram :P
Knight is the best ! ;)

Z zwierząt i nieumarłych ( Crypt Szablery dużo dają )

Smichael 10-08-2005 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez michalwane
Miały byc jakies nowe tereny dla Facc . No ale gdzie one sa ?? X( Powiedzcie mi, pisac na gadu

kto ci takie bajki opowiadał ?
@palladyni
wiadomo dla tych co uczciwie grali nic sie nie zmieni ale dla tych co afczyli trenujac to sie duzo zmieni
ja jestem na plus bo gram uczciwie i "jestem gorszy" bo nie używam / używalem programów do treningu na AFK

Galaigolus Xentos 10-08-2005 21:03

Sorka ze pisze gdzie nie trzeba ale nikt nie odpowiada o poradniku o Ab'dendriel.
Gdzie jest studnia w owym miescie >>?<< ;(

Vick 10-08-2005 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smichael

LOL? Jakie bajki... Ten teren dla FACC jest pomiędzy PoH a Outlav Camp z tego co sie orientuje ( czyli gdzies na poludnie od Venore :> ) Nazywa sie Black Cathedral i nie jest tam chyba zbyt łatwo ;)
Jak sie myle poprawcie mnie :)

Perek 10-08-2005 21:33

:baby: :confused: 165 expa za dwarfa guarda??bylo troche wiecej :confused: :baby:

Okrutny 10-08-2005 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smichael

OMG, czytaj newsy kolego -,-
Z respawnem z tego co widze rzeczywiścia coś zrobili, jak zawsze zarzuciłem parcelem aby mnie nie odeprcchnalei, przyprowadzilem 2 roty, zaczelem skilować, po 15 minutach oba zdechły, ide po kolejn - co jest kuźna mać - pusto. Trzeba od dzisiaj jeszcze dalej stać o,-

volverinee 10-08-2005 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karwas

ja mam prawie to samo tyle ze niemam tbi ani firewala ani antywirusa mam tylko tibie i neostrade powiedzce co mam robic plz X(

Juliusz Cezar 10-08-2005 22:55

Hail CIPsoft

Nieźle CIPsoft się szarpnął i załatwił FACC'om nowy teren :D

Hilf 10-08-2005 23:27

Update

RE: niemoge sie zalogowac ...

Zapewne masz jakies macro albo mc w tym samym folderze co tibia :D

RE: Nowy teren dla PACC

Robi wrazenie i to spore cale mnostwo nowych potworow roslin itp. Grafika na 6, Ciekawe z czym sie spotkalem to pulapiki , niemowie o roslinach polapkach ( wchodziosz tracisz 30 hp ) tylko o dziurach zakrytych roslinami ...

A jesli chodz o potworkiu to brakuje ich opisu na tibia.pl ...
hydra niesprawiala wrazenia tak silnej .. myslalem ze to cos ale dragon ... bilismy ja we 2 ( obaj 60 + z GS-ami ) po 2 min ona miala full hp a my o bp UH mniej karzdy -.- ( choc loot jest tego warty z tego co dotychczas wypadlo - Royal Helmet BOH Knight armor ... )

23:03 You lose 267 hitpoints due to an attack by a hydra.
23:04 You lose 289 hitpoints due to an attack by a hydra.
....

RE: FACC

Jesli chodzi natomiast o nowy teren dla facc wydaje mi sie calkiem okey,
jak juz ktos napisal na powierzchni i 1 pietrze masa slabych potworkow coraz nizej coraz gorzej ... juz na drugim pietrze wszedlem w full resp. 4 czarownic 3 dark monkow i mumi... dlatego polecam zwiedzanie w wiekrzej gropie ...

jesli chodzi zas o respawn , jeko czas rzeczywiscie zmiana na gorsze trzeba czekac dluzej .... trenig stal sie meczacy ... trzeba latac i lurowac sobie potworki ...

Ale ogolnie update na +
pomimo spearow cen w sklepach robakow -.- etc.

edit:
Panowie z tibia.pl mowie to z niechecia ale na tibiabr.com juz jest opis potworkow ... oczywiscie opis loota nie jest pelny ale exp , hp ....
ale nadal w was wierze -.-

KIEDY BEDZIEMY MOGLI ZOBACZYC OPIS POTWOROW I NOWYCH PRZEDMIOTOW NA TIBIA.PL ??

Darky 10-08-2005 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!

Z tym okrzykiem na ustach właśnie w tej chwili ruszyły tysiące Tibijczyków, którzy z upragnieniem od ponad pół roku oczekiwali update Tibii! CipSoft o godzinie 15:45 rozpoczął implementacje update, która właśnie się zakończyła.

Tiquanda, Port Hope, Dark Cathedral, Soul Points, anty-luring system, nowe potwory, nowe przedmioty, nowe questy, małpy, Dworc’e, jaszczuro-ludzie… Ehz… Dużo tego żeby wymieniać. To z pewnością jeden z największych updatów w historii Tibii!

Na co czekasz?! Zasuwaj sprawdzać nowe tereny! PACC czy FACC, co za różnica? Do zwiedzania jest naprawdę wiele dla jednych i drugich!

Jeśli nie możesz pobrać klienta z auto-update, możesz go ściągnąć z:
Tibia.com download klienta 7.5
Tibia.pl download klienta 7.5
Tibia.pl mirror downloada klient 7.5

Tibia.pl życzy wszystkim owocnego zwiedzania i świetnej zabawy przy nowym update!
Nie zapomnijcie podzielić się swoimi odkryciami z resztą użytkowników. Wszelkie informacje prosimy pisać w tym dziale: Tiquanda Update

Bo sie posrasz z radosci :P

Pawel xD 11-08-2005 00:18

szatan

yo humaki
:]
przestale m grac w tibie przez was hamy ***ane qrwa mac :p
teraz mam wszystko w dupie tibia uczy tylko hamstwa i niszczy nerwy
przez to musielem jezdzic do psyhologa i o malo nie dostalem zawalu
(mam slabe serce) . przez tibie zniszczylem swoje cenne zdrowie . ;(

Bontek 11-08-2005 00:20

Hell Gate

Jeszcze nikt o tym ne wspominał, skonczylo sie fajne expienie knightem na hg bez uzywania uhow, teraz pojawiły sie tam nowe potworki (w miejscu gdzie sa dsy przy oltarzu) mianowiciemozna tam spotkaz Beholdery i nowe Elder beholdery ktore sa dosc niebezpieczne z racji tego ze przyzw\ywaja do pomocy Crypt Chambery i jeszcze jakies miejsze potworki (mini beholderki) ktore spowalniaja ruchy i chambery szybko cie dogonia a sam Elder Beh. tez potrawafi przywalic. ;(

Ogólnie update oprocz tego ze zwiekszyl ceny itemkow oceniam pozytywnie :P

Misterio 11-08-2005 00:47

respect dla palkow

mogli zrobic zeby speary i gwuazdki znikaly tylko na party a nie w w alce z potworami

mih-u 11-08-2005 00:57

asdasdasddffffffffffff

volverinee 11-08-2005 01:10

a co to jest macro i mc?? :confused:

KubaGuzikkk 11-08-2005 01:20

Co do tego update'u to...hmm...pewnie niektórzy pamiętają jak na niego narzekałem jak się dowiedziałem o posunięciach CipSoft'u w kierunku walki z cheaterami...a czemu?? Bo sam nim byłem...Zawsze grałem palkami, miałem na jednym z servów uh makera i na 3 tyg przed update'em skończyłem grać w tibię...I powiem Wam że teraz po update powróciłem do gry i gram...DRUIDEM :D Fajnie się gra bez jakichkolwiek cheatów, nawet bez światła(tak jak na początku;) ):D

Masz rację Dromaderq, ten update to z pewnością jeden z największych w tibii;) Respect 4 You;)

A tak btw to spodobały mi się najbardziej znienawidzone rzeczy przez cheaterów czyli soul pointy i przynęta na ryby;)

KubaGuzikkk 11-08-2005 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misterio
mogli zrobic zeby speary i gwuazdki znikaly tylko na party a nie w w alce z potworami

no wiesz... obawiam się że Twój pomysł nie byłby dobry bo na światach non PvP palkowie tylko trenią na potworkach, a i gdyby tak było to nawet na światach PvP ludzie nie treniliby na sobie tylko na potworkach:P Więc jednym słowem ten punkt update'u mijałby się z celem :D

@Big-Gay-All:

ale Ty za to nie jesteś down i jesteś najmądrzejszy na świecie;)LoL :baby:

anas 11-08-2005 02:05

Mnie tam ten update ciezy fajnie mi się zmienił Dragn Shield. :)
Ja tam nie wiem co wam przeszkadza.Rozumiem palli (sam nim kiedys byłem :p )
A zmienilem się na druida i wam powiem jedynym co mnie wk***ia to to ze soul points nie mozna nabic wiecej niz 100 X( X( X(
Ale trzeba życ :)
A co do chaterow to ze światlem teraz jest fajnie bez botow i innych takich. ;)

Ogolnie update jest super(poza soul points).
Gratulacje dla CipSoftu za pomysl. :)
A ta grafika zabójcz, drzewa i kamienie sie zmienilypare stworów no i itemy.

Struś 11-08-2005 09:48

Do widzenia

Kończę z tibią. Soul pointsy roz***ały mojego sorca. Nadszedł czas na Lineage 2. Tam nie ma po***anych updatów, za to jest super grafa i świetny klimat. Żegnam wszystkich, już mnie tu nie zobaczycie.

Blair Witch 11-08-2005 10:45

Atak na Venore

Wczoraj na serwerze iridii w venorze odbył się atak elfówskautów itd. na venore. Wcześniej dostaliśmy ostrzeżenie o tym !!!!!!Było zajefajnie!!!!!

Misiekall 11-08-2005 10:55

ludziska mam pytanie kiedy bedzie zaaktualizowana mapa swiata i mapa respawnu na Tibia.pl ??? bo by sie przydalo

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:12.