![]() |
Żeby nikt, jak to już się wcześniej stało, nie zarzucił mi że mówie o ogóle... Mówie o moim otoczeniu/mieście (5tyś mieszkańców) !
Cytuj:
Metale (bardzo nie lubie tego określenia, ale skoro wszyscy to wszyscy...) raczej nigdy nie szukają zaczepki, bawią się między sobą, mają z tego radoche i nikomu nic nie przeszkadza. Hip-hopowcy (często są nimi speudokibice, huligani itp): Owszem, potrafią się bawić między sobą, mieć imprezy, ale czasami gdy idą większą grupą i spotkają jakąś mniejszą grupe innej subkulruty/wogule innych ludzi, poprostu ich zaczepiają, spuszczają w******l ! Cytuj:
Osobiście chodzę tylko i włącznie na rockoteki - więc obracam sie w środowisku "metali" - bardzo często spotykam ludzi leżących gdzieś na ławeczce/rzygających/or smth like that, lecz jak wyżej napisałem, imprezy są bardzo spokojne, nie ma bójek ani nic. :) Co do "hip-hopowców" to nie wiem czy piją dużo czy mało, więc sie nie wypowiadam na ten temat. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A z tymi 10-15 to troche przesadziles... Widziales jak czesto jezdzila pokojowa sluzba? Moze nie po "martwych"... Ale tak mi sie zdawalo Sorry za offtop |
Obok tradycyjnego chleba i soli zawsze byla voodka ;)
|
Cytuj:
pelna kolturka. No i tak odprowadzamy kolezanke obok mniejsca gdzie byl koncert i idze 3 mlodych skeatow? no i oczywiscie przechodzi do mojego qmpla i hmm... udezyl go z bara no i oczywiscie jak to moj kolega juz chcial startowac( to nie jego wina on juz taki od urodzenia ;p). Ale jakos dziewczyny go powstrzymaly. |
Cytuj:
Btw. Dziwne, że wasz kolega chciał się bić, ale wy go zatrzymałyście. Chciałbym zobaczyć taką silną dziewuchę. No chyba, że to on jest maminsynek? ;¤)) @Nekromanta W życiu nie widziałem kulturalnego skate'a. A co do fajek, też nie paliłem. Uważam nasze wykłócanie się, za zamknięte, zgodzisz się ze mną? ;-)) |
Wiecie co - ostatnio bylem na koncercie hh z kumplami. No i po koncercie wracamy sobie do domu. Niestety zachaczyl nas Jasiu - syn dentysty. Zaczal sie rzucac, bluzgac i wyzywac. Chcial nasz zbic wiec ucieklismy. Bo wszyscy wiedza, ze synowie dentystow sa ŹLI.
Przestancie pieprzyc jacy sk8towie sa zli. Tak jakby to byla roznica - sk8 czy czlowiek. Jesli dla was slowo juz dzieli czlowieka na dobrego i zlego, wspolczuje wam zycia, bo musi byc bardzo plytkie. |
Ja tam pije piwo :P
Jak mowiono " Nic Co Ludznie Nie Jest Nam Obce" lub "Chwytaj Dzien Jutro Mozesz Go Stracic " |
@up
A co ma piernik do wiatraka? |
Cytuj:
Rozróżniajcie sk8 od hip hop ziomów bo to sie robi żałosne, moi państwo. Prawdziwi skate to spokojni ludzie, a takich znam i są naprawde OK, w przeciwieństwie do tej kultury HH którą utożsamia się z skate'ami... Oczywiście wszedzie znajdzie się ktoś agresywny/wulgarny, ale... Rozróżniajcie, rozróżniajcie! |
Cytuj:
I z niego to nie jest maminsynek, widzialem z kim i ile sie on bil od podst do teraz i mowie ci ani razu nie przegral -.- wiec nie nazywaj go tak i zastanow sie co piszesz. I pomysl ilu jest kulturalnych skatow a ile nie -.- |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
alkohol.
hejka. Hm, piszesz o czymś co jest niestety w naszym swiecie codziennoscią. Ale nie powiem, że nie potrzebnie, bo i ja uwazam, ze wylewac mysli na papier czy forum powinno się zawsze.
Tak. I ja spotkałam sie z tym bzdurnym problemem. W mojej klasie 99% dziewczyn pije i pali. (Ten 1 nieznaczny procent to ja i dwie kumpele na 15 dziewczyn w klasie;/) Podkreslam dziewczyn. Do czego to doszło..? Wiem, ze dziewczęta mają takie same prawa jak i chlopcy, ale moja kultura osobista nie pozwalaby robic z siebie żula, mendy i jakieś prostytutki, ktora ubiera się w za krotkie jaskrawe spodniczki, nakłada toooony makijażu na twarz, w ręce puszka piwa, papierosek i mysli, ze tak jest fajnie. Masakara! Wychodząc z domu widzę liczne grupki 'nachlanej' mlodziezy, slysze same przekleństwa (oj nie powiem, bo i mi się zdarza, hehe), czuję zapach alkoholu, tytoniu... A wszystko dla szpanu. Bo tak jest fajnie, modnie i roolez. A ja mam głęboko gdzieś mode, ktora (miejmy nadzieje) niedlugo przeminie. Wiesz, jeszcze jedno: Nie wiem jak was, ale mnie nie fascynują takie osoby. Mówimy SZPAN. A ja np. nie chciałabym mieć tak "modnego" chłopaka, ktory zaliczył wszystkie laski w szkole, swietnie sie ubiera, wali tone żelu na włosy, pije, pali, ma tzw. znajomosci... A tak naprawde, w srodku jest zwykłym pustym człowiekiem.... |
Anonimka powiedziała o wiele mądrzej niż ktokolwiek z tematu. Całkowicie się z Tobą zgadzam. Mam kumpla, takie frajera, sam sobie zasłużył na traktowanie jak jakiegoś udupa (sry). Odkąd jest największą ci*tą w klasie, zaczął jarać grude, pić wódke i ogólnie sie menelić. Tacy ludzie mnie dobijąją. Co do damskiego makijażu. Prawda dziewczyna wygląda ładniej ze starannie podkreślonymi oczami, i z może błyszczykiem na ustach (mimo że przeszkadza w całowaniu lol), to jednak bez przesady. Pudry, kremy, jakies fluidy czy inne pierdoły to przesada. Mam również kumpele w klasie. W budzie poryta, jednak 1v1 (=P) całkiem fajna. Niestety, makijaż i solarium nie jest jej obce. Za 10 lat będzie wyglądać jak stara baba, to samo robi z ludźmi alkohol i fajki. Teraz co do żelu na włosach chłopaków... To wygląda p***lsko... Do tego większość ubiera bluzeczki obcisłe do paska od spodni, dzwony i takie tam... Jak O-Zone normalnie Lol !
|
Czyzbyscie wyczerpali temat ze z niego zbaczacie? :>
Aczkolwiek rzeczywiscie bardzo czesto alkohol idzie w parze z "pustymi barbie" ktore maja tona makijazu na mordzie i głowę ciagle maja spuszczona, bo te wszystkie malowowidła za dużo ważą i ciążą... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Aby wytworzyć piernik, potrzeba jest mąki, która wytwarzana jest w wiatraku ;P @Alkohol Taka jest Polska, tu pić będzie sie zawsze i nic tego nie zmieni.. |
Cytuj:
To teraz wyjdz na ulice i zobacz ile 12-13 latkow stoi gdzies na placyku z browcem w reku. Po co to robia? Ja innej opcji jak "dla szpanu" nie widze... |
Cytuj:
Ja tego nigdy nie robiłem dla szpanu. Bo niby przed kim? |
Ja codziennie jak ide i wracam ze szkoly na piechotke (dla zdrowia) to przechodze przez kilka placykow, na ktorysz rozni ludzie czsem sobie cos popijaja a jeszcze nigdy nie widzialem 12-13 latka z browarem.
|
puste barbie...
Macie racje, przepraszam, ze zboczyłam troche z tematu.
Ale skoro juz zaczęlismy o tym rozmawiac, to chcialam jeszcze dodac, ze smiac mi się chce, jak widzę moje "Szanowne koleżanki" poubierane w zakrotkie bluzeczki spod ktorych wylewają się litry tłuszczu :D Paranoja po prostu. Rzeczywiscie ładnie wygląda błyszczyk na ustach czy ładnie podkreslone oczy. Ale po co fluid? puder? Nie no - rozumiem. Sama przeciez dziewczynką jestem. Wszystko jest dla człowieka, ale w odpowiednich ilosciach, prawda? Muszę też skomentować wypowiedz jednego z użytkownikow powyzej, ktory napisal: "G**** prawda... Ja nie pije dla szpanu, bo niby przed kim?? Poprostu lubie...". Ojj, zapewne 'dla kogo' to masz. Chociaz by dla towarzystwa. Lubisz? Jakos trudno mi w to uwierzyc, ale w porządku. Twoja sprawa, nie moja. Tylko tak myslę... Kiedys musial byc ten pierwszy raz. 'Zakazany owoc lepiej smakuje'?:P A moze jednak ten szpan? Fajne to forum^^ pozdrawiam serdecznie. |
@up
Filipinka plx??? a tak do tematu to moi kumle 1-2 gim,. nontoper chleja i pija blech.... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Byłem w Chorzowie na koncercie Metallici i był spokój. Idealny prawie wręcz. Byłem na koncercie jakiegos hiphopu to bluzgi, pijani jak cholera, bijatyki... Metal rulzzz. Emma Watson też :P |
notka.
Czy ktoś mi może łaskawie wytłumaczyć o co chodzi z tym 'wystawianiem notek'?
Z góry dzięki :) 1` |
Hehe... U mnie w Toruniu jest szczyt szczytów. Obok mnie mieszkają bardzo dobrzy sąsiedzi. Piją ile wlezie i palą. Starszy ma 40 lat a wygląda na 80. Naprzeciwko mojego domu stoją dwa bary z piwskiem i wódką. Przychodzą tam tłumy biednie ubranych straszych dziadków i wydają wszystko, co mają - na piwo. Po prostu walają się naokoło bloków młodzi i starzy ludzie, nie mający pojęcia o otaczającym ich świecie. W dużej mierze to bezrobotni. Dają wspaniały przykład dzieciom młodszym ode mnie (a także mi i moim kolegom -.-).
Rozumiem, że jedna szklanka piwa pomaga na nerwy, ale nie całe beczki! |
@up
Masz racje, w chorzowie to tez pelno pijakow chodzacych do miejscowych barow i w wiekszosci sa oni bezrobotni. Calkiem niedawno czekamy sobie na tramwaj, zeby dostac sie na trening ;p Przychodzi taki Pan kolo nas i mowi "Hey, chlopcy moze chcecie kupic <wyciagnal jakis tam zagerek na reke> za 2zl?" Oczywiscie odmowilismy. Pomyslalem ze to zenada, sprzedawac wszystko co sie ma tylko po to zeby kupic sobie PIWO! Zal mi ich i tak samo ich nie nawidze. |
Cytuj:
Cytuj:
Btw. nie mam zamiasu myśleć "ilu jest kulturalnych skatow a ile nie" bo nie wiem ilu jest, a ilu nie. Proste? Cytuj:
100% - 20% = 80% <-- jakie 99%? 0.o Btw. Masz coś do krótkich spódniczek, flidu czy innych pierdół? Nie zgrywaj pacyfikatora. Jak chcą niech używają. Niektórzy są brzydcy i śmierdzą to muszą się malować i perfumować. Masz cos do żelu? Niektórzy chłopacy lubią postawić sobie włoski (i nie tylko na głowie). Ich sprawa... Czasem, bardzo rzadko, napiję sie piwa. No i co? Jestem już cool? Daj spokój takim bredniom jak "dla szpanu". Gdyby dzieciaki czuły nieludzką potrzebę zaimponowania innym paliły by, zamiast fajek czy marijuany, haszysz. EDIT: Piszesz jakbyś conajmniej była "Dzieckiem z dworca zoo" (może ktoś czytał). |
Mozna policzyc poprostu srednia. Zauwaz ilu ludzi kojarzy skatow z ludzmi kulturalnymi a ile nie. ALE masz racje jest czesc skatow ktora jest mila dla innych. A i dlatego nie odpowiedzial, bo nie chcial zeby bil sie pod domem kolezanki, bylo dosc duzo ludzi na okolo i przynajmiej u nas jest tak ze przy dziewczynach nie wypada sie bic za takie cos. A na poczatku startowal do niego dlatego, ze to byl jego odruch. Zeby mu poprostu oddac bo troche kozaczyl.
|
Cytuj:
Ja myśle że zamulasz. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Ma się rozumieć, że ty w ogóle nie widziałeś na oczy 20 % naszej społeczności? |
No dobra niech bedzie. Pijecie bo lubicie -.-'
A teraz sie zastanowcie czy bylibyscie w stanie bez tego zyc? :> Odpowiedzcie sobie, nie mnie.. |
Cytuj:
Nie mam nic do tzw. 'pierdół*'. Po prostu piszę, to co myslę. To chyba normalne na forum? A co do tych procentów - wiesz, umiem jeszcze wykonywac obliczenia, ktorych nauczają w podstawowce. Ale nie sądziłam, ze ktos moze być tak hmm.. dokładny, ze będzie to obliczał. Poza tym, byłam przekonana, ze wszyscy wiedzą czym jest metafora i zrozumieją sens owego zdania. Cóż - pomyliłam się. Heh, piszesz: "gdyby dzieciaki czuły nieludzką potrzebę zaimponowania innym paliły by, zamiast fajek czy marihuany - haszysz" (omijając fakt, ze maryska i haszysz to jedno ścierwo :D )To czy ja wiem? :confused: Wątpie, bo narkotyk, nie jest 'przyjemnoscią' ktorą mozna dostac za pare złotych w kazdym kiosku, sklepie czy od kumpla w szkole. Tutaj trzeba miec zaufane znajomosci. Papierosy czy piwo są duzo bardziej popularne i naprawde mozna dostac je w kazdym miejscu (Nawet dzieci nie mają problemu z kupieniem alkoholu.). Kłóciłabym się z tym, ze marihuane tak samo łatwo zdobyć. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja też pił bym więcej. Ale po 1. Wiem, że nie wyjdzie mi to na zdrowie, po 2. Szkoda mi na to kasy. Okazjonalnie 1 na miesiąc, a ostatnio rzadziej. A pije bo lubie, ale jednak robie to naprawde rzadko. Do kogoś kto "wyklinał" Anonimke za te fluidy itd. Po co te pudry i żele ?? A przypadkiem człowiek nie wygląda najładniej tak jak wygląda naturalnie ?? Prawda, że dziewczyna z makijażem jest ładniejsza. Ale trzeba by było pomyśleć co ta dziewczynka ma w środku.
Większość zaczęła pić/palić, ze względu na kumpli. Kiedyś tam mu zaproponowali, żeby się napił. On tak zrobił, i już za kilka dni mówi: "Idziemy na browara?". Bo tak jest cool powiedzieć i w ogóle szpan. Nie mówie, że ze mną tak nie było, ale gz dla mnie i dla ludzi, którzy nie piją dla szpanu, a jeszcze większe gz, dla tych, którzy umieją się powstrzymać, też dla mnie lol. |
Cytuj:
wieksze powodzenie bedzie miala ladna i wypudrowana, ale glupia dziewczyna, niz brzydka, ale madra? Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:08. |