Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Dźwignia Tom'a (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=54804)

Rocket Slayer 13-01-2009 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rapallos (Post 2420897)
a moye ta dzwignia robi reset servera 8o

a może otwiera drzwi do mino maga i nagrody za portalem, którą jest złoty bilet do fabryki czekolady pewnego pana Williego?

Tak serio - nie interesujcie się dźwignią - interesujcie się jak tam się w ogóle dostać (sam w to wątpię).

eliteziomx 20-01-2009 21:44

Rocket Slayer prawie mówi prawde

parę tematów wcześniej które czytałem na forum było napisane o tej dźwigni.dokładnie w temacie o spike swordzie użytkownika Stonoga.
i sprawa rozwiązana :cup:

larwa92 20-01-2009 21:51

Dokladnie, ta dziwnia wlasnie otwiera drzwi do minomaga, ale jest misja zeby zdobyc klucz do krat:D

Marcin24 20-01-2009 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez larwa92 (Post 2429864)
Dokladnie, ta dziwnia wlasnie otwiera drzwi do minomaga, ale jest misja zeby zdobyc klucz do krat:D

Dowody poproszę...
@down
Bez dowodów nie podchodź.

larwa92 20-01-2009 22:02

Dowodow na chwile obecna Ci nie przedstawie, takie sa moje przypuszczenia, jak wiemy rookgard kryje wiele zagadek, min. zgliszcza wolfa ktore sie respia 1 raz na dzien w lewej czesci wysepki;)

eliteziomx 20-01-2009 22:05

Przeczytaj Temat UŻytkownika Stonoga O Spike Swordie CzŁowieku SzukaĆ Ci SiĘ Nie Chce ???

Rocket Slayer 20-01-2009 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez larwa92 (Post 2429894)
Dowodow na chwile obecna Ci nie przedstawie, takie sa moje przypuszczenia, jak wiemy rookgard kryje wiele zagadek, min. zgliszcza wolfa ktore sie respia 1 raz na dzien w lewej czesci wysepki;)

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie wychodź z bzdurnymi teoriami jeśli ich sam nie sprawdzisz i się nie dowiesz, że straciłeś cenny czas.

Pan Klocek 21-01-2009 08:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2429965)
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Nie wychodź z bzdurnymi teoriami jeśli ich sam nie sprawdzisz i się nie dowiesz, że straciłeś cenny czas.

Nie no on ma racje Rocket! To ma sens prawda? Zobacz, Tom oddalony o kilometry od drzwi, za którymi zamknięty jest najgorszy wróg człowieka na Rookgaardzie, nemezis, coś co może zniszczyć ich wszystkich, posiada dźwignię w swojej sypialni, która może go uwolnić! TAK! TO MA SENS!

Dark_Yamakashi 21-01-2009 19:53

Śmiesznie, tyle powiem xD

Wiecie ze na ratach jest basen i tam na dnie leży klucz który trzeba wyłowić ale trzeba mieć 100 fishing skill...?! Ja juz 64 mam! jestem Już blisko! OMGOMGOMG! :D śmiesznie xD mój klucz od domu ma moja babcia która jest oddalona ode mnie o 300km, i muszę zrobić quest u niej żeby otworzyć dom i wziąć nagrodę którą jest śniadanie/obiad/kolacja, i komp ofc >.<

xardas06 26-01-2009 12:37

Prowadzilem rozmowę z Tomem. Zadawalem pytania lecz nic nie odpowiadal. Wkoncu powiedziałem:
- minotaur mage
12:05 Tom: Also buying minotaur leather.
- Also?
12:06 Tom: Oh yeah, I'm also interested in wolf paws and bear paws.

Sprawdziłem na tibia.pl czy mino leathers wylatuje z mino maga. Tak jak myślałem wylatuje. Szkoda tylko że wylatuje także z zwykłęgo minosa. Gdyby nie wylatywało z minosa a mino maga tak to byłby dowód na to że do mino maga da się dojść.

Jeżeli chodzi o dźwignie to pytałem o switch. Ale nic nie odpowiedział.
Na pytanie key. Także nic. A więc moja rozmowa z nim nic nie wnosi. Powęsze jeszcze.

Vermilion 26-01-2009 13:10

Łoops mała pomyłka, post do kasacji :<.

Jimmy_Reaper 26-01-2009 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Natalka Bartkowiak (Post 663213)
Moja koleżanka miała klucz do tego pokoiku.Weszła tam ale nie weszła na pomysł żeby nie poruszyć tą dźwignią.A potem dała klucz koledze.

Weszla wtedy, kiedy na rooku zrespil sie demon i wylecialo z niego combat knife... pamietasz ? :p

@edit
Zla strona sorki ;p deleted plx :(

Pipsiek 26-01-2009 20:45

Po Prostu...
Dźwignia Otwierała Pokój Obok..
Jednak "Już Nie" :D

Marcin24 26-01-2009 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pipsiek (Post 2437699)
Po Prostu...
Dźwignia Otwierała Pokój Obok..
Jednak "Już Nie" :D

Po prostu... daj dowody.

xardas06 27-01-2009 12:13

Jakby dalby mi ktos link z CZYSTA mapa do Map Editora WYPEŁNIONĄ pod Realną Tibię to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości... Być może obaliłbym także mit z spike swordem, czy wogóle da sięgo zdobyć. Dziś wyruszamy z ekipą na MM może jeżeli będziemy stali w Mino Hell przed wejściem do mino maga to i ktoś się lognie i znów zaloguje a ekipa zajmie jego miejsce to znajdzie się u mm? Próbował ktoś zrobić coś na podobę z pokojem Toma???

redloheb 27-01-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohen (Post 584451)
Najprawdopodobniej jest to pokoik Tom'a... moze sie trzeba jego spytac? Wiem tylko, ze ona otwiera kraty stojace obok. Niestety nie mozna nigdzie zdobyc klucza.

Skąd wiesz, że ona otwiera kraty skoro nawet nie wiesz jak do niej się dostać ?

TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie :P

Rocket Slayer 27-01-2009 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xardas06 (Post 2438176)
(..) to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości...

Co tu chcesz rozwiać?

Cytuj:

Być może obaliłbym także mit z spike swordem, czy wogóle da sięgo zdobyć.
To on jeszcze nie został obalony???
Cytuj:

Dziś wyruszamy z ekipą na MM może jeżeli będziemy stali w Mino Hell przed wejściem do mino maga to i ktoś się lognie i znów zaloguje a ekipa zajmie jego miejsce to znajdzie się u mm? Próbował ktoś zrobić coś na podobę z pokojem Toma???
Nie, skądże. Od 3 lat wcale tego nie próbowano... Wywali cię do świątyni

XXX
XOX
XXX

Jak jesteś w miejscu O to po lognięciu, jak ktoś zablokuje to miejsce wywali cię do miejsca X. Jeśli jesteś w O i zablokowane będzie X, wraz z O po twoim wylogowaniu wywali cię do świątyni.

Jak ja takich nie trawię co myślą, że pogadają z MM po polsku...

Pluszaczek 28-01-2009 15:04

Rookgaard

Ja uważam że Brazylijczycy mogą coś wiedzieć (najdłużej na rooku grają z tego co wiem). Poza tym znałem dwóch fajnych Brazylijczyków kiedy grałem jeszcze na rookgaardzie mieli duże lvle ( jeden 40 drugi 36). Cały czas na expie siedzieli a ja ich nigdy nie widziałem :O. jakby sie tak temu przyjrzeć to jedynym takim rozwiązaniem jest Mino Mage albo Spike Sword , no w gorszym wypadku Ghoul na katana roomie.
Co o tym myślicie?

Leon'ek 28-01-2009 15:55

Boże...

Tyle mitów że głowa boli :]
Nie lepiej wysłać do Cip list prosząc o podanie jak zabić Mino Maga , a w środku koperty dać ze 200Euro ? To dali by może Odp. lub dodali by Questa w update lub patchu :]

Pethaf 28-01-2009 16:04

Jak chcesz im postawić śniadanie, to wyślij kanapki a nie śmieszne 200 euro ;]

Vasudanin 28-01-2009 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xardas06 (Post 2437048)
Prowadzilem rozmowę z Tomem. Zadawalem pytania lecz nic nie odpowiadal. Wkoncu powiedziałem:
- minotaur mage
12:05 Tom: Also buying minotaur leather.
- Also?
12:06 Tom: Oh yeah, I'm also interested in wolf paws and bear paws.

Sprawdziłem na tibia.pl czy mino leathers wylatuje z mino maga. Tak jak myślałem wylatuje. Szkoda tylko że wylatuje także z zwykłęgo minosa. Gdyby nie wylatywało z minosa a mino maga tak to byłby dowód na to że do mino maga da się dojść.

Wiem, że ciutek stare, ale trzeba herezje tępić. Tom nie odpowiada na słowo "Minotaur mage" tylko na słowo "Minotaur", a "Also" znaczy "również".

Cytuj:

Tyle mitów że głowa boli
Nie lepiej wysłać do Cip list prosząc o podanie jak zabić Mino Maga , a w środku koperty dać ze 200Euro ? To dali by może Odp. lub dodali by Questa w update lub patchu
200 Euro to oni zarabiają codziennie na paccach...

Cytuj:

TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie
Taa... Już Ci powiedział.

Cytuj:

Jakby dalby mi ktos link z CZYSTA mapa do Map Editora WYPEŁNIONĄ pod Realną Tibię to być może dowiedziałbym się i rozwiał wszystkie wątpliwości...
Ha ha ha, nie rozśmieszaj mnie.
1st. Takie mapy są robione przez ludzi. Tak, szokujące, ale to prawda, te mapy robią zwykli śmiertelnicy, tacy jak ja, czy ty.
2nd. Musiałbyś wykraść mapę cipsoftu, ale ze wszystkimi skryptami co jest raczej niemożliwe. ;)

laxiu 28-01-2009 16:53

Boże "Dźwignia Tom'a dawniej służyła do otwarcia pokoju obok. A w nim był quest na jakieś tam rzeczy.
A co do tego mino maga. To żal mi was.

Marcin24 28-01-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez laxiu (Post 2439902)
Boże "Dźwignia Tom'a dawniej służyła do otwarcia pokoju obok. A w nim był quest na jakieś tam rzeczy.

Daj wiarygodny dowód na to co mówisz.

Hakuoh 28-01-2009 17:34

Doświadczony Rookstayer jest jak ateista - rząda dowodów. A reszta mówiąc, że istnieje, prawdopodobnie istnieje jest jak rozmowa czy wierzysz, czy nie.
Naprawdę podziwiam was, że ciągle możecie tłuc kotka młotkiem.

.N3pt3r. 28-01-2009 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez redloheb (Post 2438193)
Skąd wiesz, że ona otwiera kraty skoro nawet nie wiesz jak do niej się dostać ?

TOPIC> spytajcie się GM'a jak go spotkacie :P

A GM ci powie :)

Ameriov 28-01-2009 18:50

A GM to "trochę" więcej niż zwykły gracz i nic o tych questach nie musi wiedzieć...
Jeśli Cipsoft dawałby GM solucje wszystkich questów to zastanówcie się o ile więcej rarów byłoby na ziemiach Tibijskich.
Szczególnie GMowie którzy odeszli lub zostali po cichu usunięci nie trzymali by tych sekretów,
do tej pory przynajmniej jeden by się wygadał.

Pzdr.

Pluszaczek 29-01-2009 11:23

Sekrety Rooka

Już raz ktoś "prawie" zrobił wywiad z Sunrise i Master Slayerem ;d bo ja akurat jestem na 100% pewni ze oni coś wiedzą . Pozatym Master Slayer sam przyznał się do tego że ma różne rzeczy jeszcze z czasów kiedy było aktywne przejscie miedzy mainem a rookiem.

Piaer 29-01-2009 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pluszaczek (Post 2440785)
Już raz ktoś "prawie" zrobił wywiad z Sunrise i Master Slayerem ;d bo ja akurat jestem na 100% pewni ze oni coś wiedzą . Pozatym Master Slayer sam przyznał się do tego że ma różne rzeczy jeszcze z czasów kiedy było aktywne przejscie miedzy mainem a rookiem.

A bylo w ogole takie przejscie?

Leon'ek 29-01-2009 13:13

Tak...

Było ale z info jakie mam to po drodze był Drag i tylko można było iść z Rooka 8o

Brecht 29-01-2009 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leon'ek (Post 2440919)
Było ale z info jakie mam to po drodze był Drag i tylko można było iść z Rooka 8o

Łał - kolega kolegi ci powiedział? Przeczytałeś na rookgaard.pl? To rzeczywiście pewne źródła. Jak już ktoś wyżej wspomniał dźwignia prawdopodobnie otwiera pokój obok, a nie oddaloną o kilometry zapadnię do SoF...Może to i lepiej, że skupiacie się na takich nonsensach, dzięki temu niektórzy spokojnie mogą dążyć do poznania prawdy bardziej oczywistymi środkami ;)

Pan Klocek 29-01-2009 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pluszaczek (Post 2440785)

CO ZA BZDURY! Czy ty wiesz o czym ty mówisz?!

PO PIERWSZE NAJWAŻNIEJSZE:
Nie było i nie ma takiego przejścia. Ma te itemy ale nie z przejścia tylko z buga który pozwalał zabrać pewne itemy przy pewnych okolicznościach z maina w razie rookowania. Karą za takie itemy jest w najłagodniejszym przypadku BAN, dlatego nikt Ci takich itemów nie pokaże.
I nie tylko MS czy Sunrise mają takie itemy...

Po drugie:
Po co Ci wywiad?! Myślisz, że jeśli coś wiedzą TO MUSZĄ to powiedzieć w wywiadzie? Jeśl ikiedykolwiek ktoś przeprowadzi wywiad ze mną to będzie to ostatnie miejsce gdzie miałbym zdradzac swoje tajemnice. Prędzej zaufanym kolegom albo komuś kto inteligentnie pyta.

XozzQ 30-01-2009 21:22

Nie szukajcie czegoś w niczym, tak naprawde to nikt nie może wiedzieć do czego ta dźwignia, bo z kąd ?

kubol9999 09-04-2009 15:02

@Pan Klocek
Jak kazdy madry czlowiek. Ja tez nie powiedzialbym nikomu, ze (np.!) wiem jak dojsc do SoFa.
@dziwgnia
Przeciez to jest sekret.. moze otwierac cos co stoi obok i cos co jest na drugim koncu wyspy. A znam troche miejsc, ktore moglyby sie 'zmienic' po przelozeniu dzwigni.
@MS i Sunrise
Tak jak poison daggery zostaly usuniete z postaci (nie wiem czy tak ale gdzies to chyba na forum bylo), tak samo powinny byc usuniete wszystkie itemy, ktore oni maja, bo wg mnie jest to niesprawiedliwe.

Sathon_Arco 10-04-2009 10:01

A może w sprawie tej dźwigni trzeba porozmawiać a krewnymi Toma? Może Amber będzie coś wiedziała?

Alanus Lutinum 10-04-2009 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2439961)
Doświadczony Rookstayer jest jak ateista - rząda dowodów. A reszta mówiąc, że istnieje, prawdopodobnie istnieje jest jak rozmowa czy wierzysz, czy nie.
Naprawdę podziwiam was, że ciągle możecie tłuc kotka młotkiem.

Chyba racjonalista, bo racjonalista rząda wiarygodnych dowodów, a ateista nie wyznaje żadnej wiary z różnych powodów.

Beh0lder 10-04-2009 13:57

@up Ateista z roznych powdow i braku dowodow na istnienie tego czy innego boga . I z zakłamania tych i owych kapłanów (nie będe wskazywal palcem bo to nie ladnie ;))

Ogest77 17-04-2009 20:16

Według mnie (Według mnie!) dźwignia Toma otwiera conajwyżej pokój obok. Ale i tak nikt tego dokładnie nie wie, a my możemy sie tylko domyślać.

Virtus360 17-04-2009 20:28

Cytuj:

Uslyszales to od kogos i juz piszesz jako niepodwazalna prawde, jak nie wiesz to nie pisz. I nie pisz zal, bo nie znasz znaczenia tego slowa.

Michukng 17-04-2009 21:14

Żal to negatywny stan emocjonalny spowodowany doznaną stratą. Towarzyszy mu często trudność w pogodzeniu się, że tego, co utracone już nie ma i wynikającym z tego brakiem akceptacji rzeczywistości takiej, jaka jest tu i teraz. Występuje również w postaci żalu do kogoś za wyrządzone krzywdy, niemożność pogodzenia się z realną sytuacją. Źródło pl.wikipedia.org. Proszę. Dźwignia Tom'a "podobno" otwiera drzwi obok...

KuraKoPall 18-04-2009 12:13

nie wierze w to wszystko co widze na youtube.. bo to albo ots, albo fake ;o

te zagadki co rozwiazujemy tutaj kiedys mam nadzieje ze uda sie nam roziwazac :P ale zobaczcie to ;o :

http://www.youtube.com/watch?v=-WGZ5...eature=related

strasznie mnie to zainspirowało ;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:39.