Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Świąteczny update zbliża się wielkimi krokami. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56292)

Raul 19-11-2005 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shrek de'cloud - guardia
A keidy bedzie ten update ?? JEst podana data ??

A widzisz ją gdzieś? -.-'

Heliwurab 19-11-2005 16:29

Cip Soft powinien zrobić sonde, w której pytał by o to, czy gracze chcą aby Tibia była 3D. Chyba każdy zna wynik ale oni raczej nie, sądząc po tym updacie...

Thomas 19-11-2005 16:29

swietnie bedzie!!:D
ale jedno w tym newsie mi nie pasuje...:P
"Aż chce się zabrać narzeczoną na romantyczny spacer po plaży..."
z tym to przegiales Dwimenor...

Dolor 19-11-2005 16:31

Jeeeee spoxsik to wygląda.
Lekka poprawa grafiki spowoduje wiecej przyjemnosci z gry i przyokazji Tibia nie traci na swym uroku ;] bo grafika nie będzie zwalona.

>LukiZiom< 19-11-2005 17:14

wypas...

jak zwykle na swieta CIP-y robia update, hehe musze jak najszybciej se pacca kupic tylko ze kasy brak ;(

Bubusiek 19-11-2005 17:16

Zapowiada sie ciekawy update :)
Ciekawe czy zmieni sie wygląd eq :P

Siwulec 19-11-2005 17:53

WoW ! Full kozak graficzka :D Tibia staje się coraz bardziej lepsza niz jest :D Mam nadzieję ze to nie sa tylko zapowiedzi ale Cipsoft zrobi tak jak mamy na screenach! :)

PaCyFiC 19-11-2005 18:06

zapowida sie ciekawie,ale to juz nie bedzie ta tibia co sprzed 2 lat :(

Zaphi 19-11-2005 18:07

Lol mysla ze jak rzuca jakis kicz to naprawia wszystko zniszczone ostatnim updatem
Poprzedni update zabil chec do gry w ta gre wogule cipsoft to zero
ale oczywiscie dzieci z porazeniem mozgu nadal graja tak tibia tibia lol -.-

Matiz666 19-11-2005 18:10

A co z IP?

Zajefajny Update, lecz sam na swoim qompie to jednak nie pogram sobie
i niewiem czemu, pisze mi ze server confused czy cos, czyli jakby caly czas server sie spatolił i chcialem sie spytac czy od terazniejszego update tibia 7.55 wymaga IP zewnetrznego?

Gimli From Kazz 19-11-2005 18:12

Stara Tibio wróć...

Jedynie co moge powiedzie to, to że jestem coraz bardziej zdegustowany postawą CIP Softu. Czemu-otóż Tibia już teraz nie oddaje klimatu "starej tibi" Tzn. Każdy nowy update jest coraz gorszy. Pamientam jak kiedyś jescze bez skulli bałem się wyjść z dp, zawsze mogłem trafić na jakiegoś pk, który bez skrupółów mnie zabije. Głupie?? Ale to dawało klimat. Skill Bar. Byłem wyjątkowo na nie. Czemu?? Nie było nic wspanalszego jak nagły adv. A teraz?? Brakuje mi 1% super chura.... A tak radość była WIELKA to nie jest do opisania. Starsi gracze może mnie zrozumieją, młodzi powiedzą, że g**no wiem. Ale w żadnym wypadku nie jestem konserwatystą. CHodzi mi tylko o to żeby zmiany były przemyślane...

Kosmita 19-11-2005 18:18

Zgadzam sie z Toba...
Pamietam jeszcze Tibie jakies 1,5 - 2 lata temu....
To byla gra, ten klimat. Bez roznych bajerow dodawanych z kazdym update.

Hypnotyzer 19-11-2005 19:31

Co do starej Tibii. Mam tylko zastrzeżenia co do tych skill bars. Może przy XPie to byłoby fajne. Ale szlag by mnie trafił nie wiedząc za jaki czas skill mi skoczy:P.

Ogólnie:
Ja tam nie mam nic do "cukierkowych" grafik:P. Fakt faktem, słabsze kompy mogą tego nie przetrzymać (apetyt rośnie w miarę jedzenia;]), no ale cóż.
Nowe outfity: ostatnia sonda na tibia.com. Wprowadzenie outfitów, które będą dostępne po wykonaniu jakiegoś questa lub po osiągnięciu pewnego statusu. To by było BARDZO ciekawe :D.
A co sądzicie o warunkach pogodowych:>? Ew. zmiana pór roku (opady deszczu, śniegu?).
Ogólnie nowe grafiki są baaaardzo fajne :D. Wodą wreszcie wygląda realniej... (czy to źle że "może" jest trochę podobna do którejś z gier na GBA itp.?). Ciekawe czy gdy podmyje mi stopy będę zostawiał za sobą na piasku, trawie odciski moich mokrych butów :D.
Mam nadzieję, że oprócz nowych grafik i terenów CIPy dodadzą coś jeszcze :D.

Ktoś coś wspominał, że CIPy mogą stwierdzić, że knightom jest za dobrze i że mogą im coś "dowalić". OJ ja bym w to wątpił. Knight ma za dobrze? A wielogodzinne skillowanie? Knight bez dobrych skilli jest nikim. Run też ma mało. I kto tu twierdzi, że gra Knightem jest łatwa? No może jest i łatwa, ale jest za to straaaasznie żmudna...

P.S
Całe szczęście że właśnie w okolicach Gwiazdki kupuję PACCa :D.

Gajutus z Samery 19-11-2005 19:46

<wow>

No...no...no...no....no zapowiade sie zajefajnie ciekawie :P a to kusi żebym kupił sobie pacca :P

Moto 19-11-2005 20:13

Widze ze tworcy tej gry ida wwstrone grafiki jak z jakiegos anime przynajmniej ja mam takie zdanie. Czekam z niecierpliwoscia

-=DanieL=- 19-11-2005 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sashion
Zapowiada sie ciekawie ale pewnie jak zwykle cos spieprzą -.-'

Ciebie starzy spierzyli jak cię robili. Będzie tak samo jak w tamtym update każdy gadał "oh niegram w tibie z***ali wszystko!" a okazało się że tylko speary to największa wada jaka przeszkadzała a tak to prawie nikt niezauważał większych problemów z graniem. Nie lubie takich debili i marud

pijany rolnik 19-11-2005 20:36

@Shagarot

Zgadzam się z Tobą, i denerwują mnie ludzi którzy mówią "następny noob który se kupił PACC -.- " Ludzie dzięki takim którzy kupują pacc ludziom istnieje właśnie ta gra. Więc bądźćcie im bardziej wdzięczni ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shagarot
EDIT:
Mozna by jeszcze wprowadzic jedno zabezpieczenie przeciwko zlodziejom loota z potworów:
Tylko osoba, która ubije potwora moze z niego wyciągnąć itemy ;p ale może to zbyt drastyczne? :p

Jednak chyba zbyt drastyczne ;) taka opcja jest w MU :) Na złodzieji loot bagów itp. najlepszy sposobem jest tempieni ich, a wqrwiaja mnie takie osoby który leją osoby niektóre tylko za to że mają skulla -.-" a może ten kolo ze skullem właśnie tempił thiefa/nooba ?

ogorek 19-11-2005 20:40

ciekawe czy dadza nowe outfity :) wiem ze nie jest to najwazniejsze ale chyba te dotychczasowe juz sie wielu osobom znudzily :)

Robaczq 19-11-2005 20:44

ołjeaaah xD

w koncu cos nowego :D ahhh juz nie moge sie doeczkac swiat :D;D;D pozdro dla wszystkich z EMPERY :)) : B)

Grzello Masterro 19-11-2005 20:45

Omfg !

O ja piernicze ! Ale Tibia będzie spoko :D xD
Zarombiste ! Ledwo siedze :D <aaaaaa> xD :] :] :] :]

Lig@ 19-11-2005 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimli From Kazz
Jedynie co moge powiedzie to, to że jestem coraz bardziej zdegustowany postawą CIP Softu. Czemu-otóż Tibia już teraz nie oddaje klimatu "starej tibi" Tzn. Każdy nowy update jest coraz gorszy. Pamientam jak kiedyś jescze bez skulli bałem się wyjść z dp, zawsze mogłem trafić na jakiegoś pk, który bez skrupółów mnie zabije. Głupie?? Ale to dawało klimat. Skill Bar. Byłem wyjątkowo na nie. Czemu?? Nie było nic wspanalszego jak nagły adv. A teraz?? Brakuje mi 1% super chura.... A tak radość była WIELKA to nie jest do opisania. Starsi gracze może mnie zrozumieją, młodzi powiedzą, że g**no wiem. Ale w żadnym wypadku nie jestem konserwatystą. CHodzi mi tylko o to żeby zmiany były przemyślane...

Doskonale cię rozumiem... Na początku jak grałem (pażdziernik 2003) to różnica miedzy pacc i facc była dużo mniejsza - pacc mieli tylko "malutki" edron, darame, promocje, domki (ale facc może mieszkać w gh) i logowanie się od razu. Potem doszły ubrania, soul points, OGROMNE tereny (tiquanda), a facc'e stoja w miejscu przez te 2 lata i proszę nie pieprzyć o dark cathedra bo ludzi tam tyle jak na rooku na nowym servie. I właśnie dlatego już dawno odszedłem na emeryturkę...

Knopers321 19-11-2005 20:55

Obawa

Boje się, że tibia z nowymi grafikami może stracić to "coś" :o .
Mi nie przeszkadza taka grafika :)

Taka Tuca 19-11-2005 21:22

Mmm... teraz tibia bedzie wygladac jak prawdziwy far cry* :)

*czyt. far cry for pegasus :D

A co do nowych terenow dla pacc, no comments plx. Mogliby dac cos dla faccow. Jezeli nic nowego nie dadza, to niech nie mysla, ze nagle wszyscy zaczna im kupowac pacce. Moim zdaniem to glupota wydac rl kase na jakies dodatkowe opcje w grze :/

Marcin91 19-11-2005 21:38

Czy naprawde CIPy* są takie głupie czy mają uraz do palladynów?

Tak... Ten problem dotyczy palladynów pamiętam jak wchodzilo upadte 7.5 i pamiętam jak CIPy pisały że palladynom będą znikały speary ponieważ afkują...
Tylko zastanawia mnie 1 rzecz skoro knighci i tak zawsze byli mocniejsi od palkow to dlaczego jeszcze bardziej zepsuto palladyna? przeciez knight jak narazie (odpukac) moze afkowac i zawsze mogl do woli az mu sie znudzi a palladyn musial podnosic spiry więc nie wiem czy panowie i panie z Cip Softu są tacy sprytni czy tylko takich udają....

Moim zdaniem twórcy tibii nie lubią palladynów ponieważ za każdym nowym upadte coś znika... ale z wakacyjnym upadte to juz całkiem pojechali szkoda słów.. i co to im da że w tibii 7.55 spiry wytrzymuja ze dwa rzuty wiecej.

Jak sie domyslam palek juz nigdy nie będzie tym samym bohaterem co kiedyś Wnioskuję, iż gra palladynem byla tylko strata czasu ale to mnie dziwi ze tlumaczyli sie ze wielce pal moze afkowac na treningu a nie zobaczyli na inne postacie (nie mgę tego zrozumieć)... ale z drugiej strony dobrze ze jeszcze knighci moga jakos zyć..

Druida i sorcerera tez troche udupili ale kto ma pacc to niema z tym wiekszego problemu

no cóż nic dodać nic ująć szczerość do bólu

Mozna sie tylko pocieszyć tym że teraz wygląd sie zmieni na lepsze pewnie 8o

CIPy - Cip Soft

Oleńka 19-11-2005 22:10

;)

naprawdę ładnie się zapowiada świąteczny update :] bardzo podobają mi się te nowe grafiki :]:]:] i dobrze by było gdyby dodali jakieś nowe tereny dla facc, bo niestety pacc juz sie skończył :/ pozdro ;*

Seth Di'vinci 19-11-2005 22:11

poprostu za***ioza nie ma jak cos nowego
.................................................. ......
A moze tak muzyke do tibi jaks by sie dalo skolowac :> :evul:

Saturas 19-11-2005 22:15

Omg No ludzie i z czego wy sie cieszycie ze z tibii robia ... Nie wiadomo co ? Tibia wlasnie polega na tym ze jest taka jaka jest ... :/ ... ;( i mnie to denerwuje ze coraz czesciej sa upadate gram juz bardzo dlugo i stara tibia byla najlepsza ...
Upadate / No Coment

Matiz666 19-11-2005 22:17

Ip???

A to nie wymaga przypadkiem IP zewnetrznego, bo mi nie chce wejsc niewiadomo czemu.... Sciagalem jezcze raz tibie, oddzielnie, bez map, na nowo i nic ;/

Saturas 19-11-2005 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matiz666
A to nie wymaga przypadkiem IP zewnetrznego, bo mi nie chce wejsc niewiadomo czemu.... Sciagalem jezcze raz tibie, oddzielnie, bez map, na nowo i nic ;/

Ale oco ci lazi :P ziom?? to bedzie dopiero na zime na swieta ;p

Saturas 19-11-2005 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimli From Kazz

Tak Doskonale Cie rozumie ... :/ i popieram. Tez tesknie za stara tibia :( Kiedys radocha byla tibia ... a teraz sie robi zwykla gra popularna ;/ jak kazda inna o duzej grywalnosci ... X(

Duke Dran 19-11-2005 22:26

Nowa Tibia będzie wy***ista ! a lipa to będzie jak ją zrobią w 3d za jakieś kilka lat :d

Nig'gaz 19-11-2005 22:45

No ładnie... ale to nie jest nadal to... i pewnie tego czegoś się nie doczekam... Tibia 3D... ;) :p

-=DanieL=- 20-11-2005 00:45

wątpie żeby zrobili tibia 3d odeszła by spora ilość graczy ponieważ wymagało by to lepszego internetu / lepszego kompa żeby ci płyta główna nie wystrzeliła ( w przypadku użytkowników kturzy posiadają stary sprzęt) / straciła by klimat

Hunterr 20-11-2005 01:39

-.-

Wsystko pieknie ladnie ale jakby czegos Cipsoft nie z***al to by bylo swieto na calym swiecie na 1000% cos s*******a ***ane nooby;p .

dobra zjaramy sie to zobaczmy ,

pzdro!;>

magan galiak 20-11-2005 07:35

Za grosz wiary w Cipsoft, ja tam sądzę że wszystko się uda. :p

Terrom 20-11-2005 07:38

ehh ciesze sie ze zmian ale taka tibia jak jest mi sie podoba prosze Cipsoft nie zmieniajcie jej na tibie 3d bo taka wlasnie jest super.... :(

S'hAr'K 20-11-2005 08:27

Fajnie by bylo gdyby dodali jakies outfity dla FACC chociaz i tak kupuje PACC'a:] (oby tylko nie zwalili ich wygladu:P)

Shagarot 20-11-2005 08:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taka Tuca
Moim zdaniem to glupota wydac rl kase na jakies dodatkowe opcje w grze :/

OMG! Aż się ciśnie na usta słowo IDIOTA! Myślisz, ze Cip-soft opąłcałby z włąsnej kieszeni tyle serverów? Głupota płacić za grę realną kasą? Cip-soft to nie zadna fundaxcja harytatywna i serv kosztują kilkanaście tysiecy miesięcznie! Wszyscy mówią, ze chcą wiecej swiatów, a wiadomo - kolejne swiaty - kolejna kasa na servery. Wiec potrzeba wiecej pacców! Ja JESZCZE jestem Facc i ciesze się, ze wogule coś dodali dla nas. Mówicie, ze tylko Darc Catedral... a The Old Widow? Boss Dragon Lordów? [nie pamietam nazwy] no ale jak ktoś chce narzekać to będzie narzekał :P Yhhhh szkoda, ze 80% FACC to idioci -.-

Tirento 20-11-2005 08:53

hehe

spoko sprawa;] tylko przydał by sie podrasowany wygląd postaci :) bylo by ladniej a tak to mi sie podoba

gari 20-11-2005 09:29

Tibia już powoli traci ten urok, to, co urzekło tylu ludzi - prostota. Już powoli z płaskich, prostych grafik robią się balony - np. dragon shield. Jeśli tak dalej pójdzie, to Tibia zrobi się zbyt piękna i okrągła i z pewnością straci wielu graczy. Te zmieny nie są aż tak dotkliwe dla tej idei prostoty, ale kolejne z pewnością mocną w nią uderzą :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:34.